kourdistoportocali.comNews DeskΗ Γερμανία χωμένη στην Covid-19> Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης ετοιμάζεται να κατεβάσει ξανά ρολά

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Η Γερμανία χωμένη στην Covid-19> Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης ετοιμάζεται να κατεβάσει ξανά ρολά

Στη Γερμανία έχει ανοίξει και η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ακολουθώντας την Αυστρία

Προαναγγελία εθνικού lockdown στη Γερμανία; Τα όσα είπε η Ανγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα –και με δεδομένο ότι ήδη η γειτονική Αυστρία έχει κλείσει για να περιορίσει τη διασπορά της Covid-19–, έτσι ερμηνεύτηκαν: η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται προ ενός γενικού απαγορευτικού και ήδη η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε πτώση έναντι του δολαρίου, με τις αγορές να προεξοφλούν ότι και η Γερμανία τελικά θα κυλήσει σε περιοριστικά μέτρα.

Η απερχόμενη καγκελάριος προειδοποίησε ότι τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Με τη σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει», προειδοποίησε η Ανγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη του CDU.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ ακολουθούν τις δραματικές προειδοποιήσεις του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, και επίσης χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, Γενς Σπαν, ο οποίος είπε ότι στο τέλος του χειμώνα οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί». Ο Σπαν σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία έχει ανοίξει και η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ακολουθώντας την Αυστρία. Η Ενωση Ιατρών Παιδιών και Εφήβων (BVKJ) ζήτησε επισήμως την καθιέρωση του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο, λόγω ελλιπούς εμβολιασμού μιας μειοψηφίας, να περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων».

Η ιατρική ένωση αναγνωρίζει ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό περιορίζεται τυπικά το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, τονίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό, διότι, διαφορετικά, θα θίγονταν ή θα περιορίζονταν τα δικαιώματα των άλλων.

«Τα δικαιώματα των παιδιών δεν πρέπει να σταθμίζονται έναντι των δικαιωμάτων μιας μειοψηφίας πολιτών, αλλά να κατοχυρώνονται άνευ όρων και επιτακτικά από το κράτος. Τα παιδιά μας άξιζαν την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τους τεράστιους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BVKJ, η οποία σημειώνει ακόμη ότι «τα βασικά δικαιώματα των παιδιών, για απεριόριστη και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τίθενται σε κίνδυνο εάν δεν καταστεί δυνατός ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των ενηλίκων».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Act greedy when others are fearful
Elon Musk [VIDEO]> O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…O Biden μετατρέπει τις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα
Ο νέος “μαύρος χρυσός” του Κατάρ> Πως μια κατάξερη χερσόνησος μετατρέπεται σε επίκεντρο του ενεργειακού κόσμου
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
Bloomberg > Εφόσον το κόστος στέγασης εκτοξεύεται γιατί δεν χτίζουμε νέες πόλεις;
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Παγκόσμια αμηχανία από την επίθεση του Anthony Fauci σε Ισραηλινούς επιστήμονες
New York Times> Η εκκωφαντική επανάσταση των 30άρηδων μπροστά σε ένα απρόβλεπτο μέλλον
Κήλη των αθλητών: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση
UnionPay> H Kίνα έθεσε στη διάθεση των ρωσικών τραπεζών το δεύτερο μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο πιστωτικών καρτών. Και η Ιαπωνία τις κάρτες JCB