kourdistoportocali.comNews DeskΗ Γερμανία χωμένη στην Covid-19> Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης ετοιμάζεται να κατεβάσει ξανά ρολά

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Η Γερμανία χωμένη στην Covid-19> Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης ετοιμάζεται να κατεβάσει ξανά ρολά

Στη Γερμανία έχει ανοίξει και η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ακολουθώντας την Αυστρία

Προαναγγελία εθνικού lockdown στη Γερμανία; Τα όσα είπε η Ανγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα –και με δεδομένο ότι ήδη η γειτονική Αυστρία έχει κλείσει για να περιορίσει τη διασπορά της Covid-19–, έτσι ερμηνεύτηκαν: η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται προ ενός γενικού απαγορευτικού και ήδη η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε πτώση έναντι του δολαρίου, με τις αγορές να προεξοφλούν ότι και η Γερμανία τελικά θα κυλήσει σε περιοριστικά μέτρα.

Η απερχόμενη καγκελάριος προειδοποίησε ότι τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Με τη σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει», προειδοποίησε η Ανγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη του CDU.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ ακολουθούν τις δραματικές προειδοποιήσεις του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, και επίσης χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, Γενς Σπαν, ο οποίος είπε ότι στο τέλος του χειμώνα οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί». Ο Σπαν σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία έχει ανοίξει και η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ακολουθώντας την Αυστρία. Η Ενωση Ιατρών Παιδιών και Εφήβων (BVKJ) ζήτησε επισήμως την καθιέρωση του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο, λόγω ελλιπούς εμβολιασμού μιας μειοψηφίας, να περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων».

Η ιατρική ένωση αναγνωρίζει ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό περιορίζεται τυπικά το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, τονίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό, διότι, διαφορετικά, θα θίγονταν ή θα περιορίζονταν τα δικαιώματα των άλλων.

«Τα δικαιώματα των παιδιών δεν πρέπει να σταθμίζονται έναντι των δικαιωμάτων μιας μειοψηφίας πολιτών, αλλά να κατοχυρώνονται άνευ όρων και επιτακτικά από το κράτος. Τα παιδιά μας άξιζαν την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τους τεράστιους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BVKJ, η οποία σημειώνει ακόμη ότι «τα βασικά δικαιώματα των παιδιών, για απεριόριστη και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τίθενται σε κίνδυνο εάν δεν καταστεί δυνατός ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των ενηλίκων».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
Οι ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα σχολεία