kourdistoportocali.comNews DeskΗ εστίαση εμβολιάζει το προσωπικό της. Ας κάνουμε το ίδιο και οι πελάτες

Αυτή τη φορά ας γίνει σωστά

Η εστίαση εμβολιάζει το προσωπικό της. Ας κάνουμε το ίδιο και οι πελάτες

Το μεγαλύτερο μάθημα της πανδημίας είναι ότι πρέπει να μείνουμε ζωντανοί

Eπιτέλους πλησιάζει η μέρα της μεγάλης επιστροφής. Μιλάμε για την επιστροφή της εστίασης η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας. Αυτή τη φορά οι χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση θέλουν να επιστρέψουν στο πόστο τους για πάντα και είναι έτοιμοι να υπερασπισθούν αυτό που πλέον θεωρείται κατάκτηση λόγω της κατάστασης που βιώνουμε.

Το μεγαλύτερο μάθημα της πανδημίας είναι ότι πρέπει να μείνουμε ζωντανοί. Κι αυτό γιατί πλέον δεν είναι αυτονόητο. Οι άνθρωποι της εστίασης είναι άνθρωποι της “πρώτης γραμμής” επίσης. Από τη δική τους υγεία αλλά και από την υγεία των πελατών τους εξαρτάται η επιβίωσή μας. Τίποτε λιγότερο. Γι΄αυτό και ο εμβολιασμός στους ανθρώπους της εστίασης θα πρέπει να προηγηθεί με κάθε τρόπο. Αυτό ας γίνει πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας αλλά και των επιχειρηματιών της εστίασης.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού θα είναι άλλωστε κάτι που ο επιχειρηματίας θα μπορούσε να το προσφέρει στα συν της επιχείρησής του. Κι εδώ γεννάται ένα θέμα που αφορά τον εμβολιασμό των πελατών. Είναι λογικό ένας επιχειρηματίας εστίασης που έχει φροντίσει να εμβολιαστεί όλο το προσωπικό του να έχει την δυνατότητα να επιλέγει τους πελάτες του. Ακόμη και να αποκλείει τους μη εμβολιασθέντες.

Το εμβολιασμένο προσωπικό θα μπορούσε επίσης να είναι ανάμεσα στις “παροχές” προς τον πελάτη των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Από τα διευθυντικά στελέχη έως τις καθαρίστριες. Αυτή τη φορά ας φροντίσουμε το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού να γίνει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στις ζωές αλλήλων.

Αυτά για την ώρα. Θα επανέλθουμε φυσικά στο θέμα πολλές φορές. Στο μεταξύ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1 είπε>

Για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου:
«Ο λόγος που επελέγη η 3η Μαΐου είναι για να ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου η εστίαση στην Ελλάδα. Δεν μπορούσε να ανοίξει Μ. Σάββατο ή Κυριακή του Πάσχα, οπότε ανοίγει την πρώτη μέρα που θα μπορούσε να ανοίξει. Έχει και ένα σημειολογικό χαρακτήρα για την επανέναρξη του τουρισμού μας, ώστε όταν θα ανοίξει ο τουρισμός, η εστίαση να έχει λύσει τα βασικά διαδικαστικά προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και να λειτουργεί».

«Έχω δεχθεί την ένσταση από την ΓΣΕΒΕΕ που λέει ότι επειδή θα προηγούνται 5 μέρες αργίας, δεν θα είναι εύκολη η τροφοδοσία των καταστημάτων. Η ημερομηνία ενάρξεως είναι η άδεια που δίνει το κράτος. Το ποιος θα ανοίξει στις 3, στις 4 ή στις 5 είναι στην ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία».

Για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν:
«Έχουμε δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε. Πρώτα θα μιλήσουμε με τους λοιμωξιολόγους για να συμφωνήσουμε τον οδικό μας χάρτη, όπως τον έχουμε στο μυαλό μας και μετά θα μιλήσουμε και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης, όπως κάναμε και πέρσι στο άνοιγμα, για να συμφωνήσουμε ένα βιώσιμο άνοιγμα».

«Ότι ίσχυε πέρσι, θα ισχύσει και φέτος. Ο στόχος μας δεν είναι απλώς να ανοίξει η εστίαση, αλλά να ανοίξουν οι άνθρωποι και να είναι βιώσιμοι. Δεν λέμε να ανοίξουν με ζημία».

Για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης:
«Είχα πει από την αρχή ότι στόχος μας είναι η πλατφόρμα να είναι έτοιμη στις 10 Μαΐου. Αυτός ο στόχος παραμένει. Στις 10 Μαΐου θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα να κάνουν την αίτησή τους και η εκταμίευση θα είναι εντός ολίγων ημερών».

«Ξέροντας οι επιχειρήσεις πόσα χρήματα είναι να πάρουν, μπορούν να κάνουν και τον προγραμματισμό τους. Να πάρουν τις προμήθειές τους και να πουν στον προμηθευτή τους ότι θα τους πληρώσουν σε δύο εβδομάδες όταν θα πάρουν τα λεφτά».

Για το αν έχει τεθεί ζήτημα sms για την εστίαση:
«Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση. Το SMS είναι για το λιανικό εμπόριο. Είναι δύσκολο να μπει το SMS, δεδομένου ότι κάποιος μπορεί να πάει να φάει φεύγοντας από το γραφείο του ή επιστρέφοντας στο σπίτι του».

Για το άνοιγμα του τουρισμού:
«Έχουμε ανακοινώσει το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Τα ξενοδοχεία ξέρουμε πάνω – κάτω πως λειτουργούν, γιατί λειτουργούν ήδη. Αυτό που στην ουσία γίνεται με την έναρξη του τουρισμού, είναι ότι δεχόμαστε πιο εύκολα τους τουρίστες από το εξωτερικό. Και ένας λόγος που ανοίγει η εστίαση, είναι και για να μπορούν να βρουν ένα εστιατόριο να φάνε».

Για το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων:
«Στην πρότασή μας στην Επιτροπή, την Παρασκευή, όντως θα προτείνουμε το άνοιγμα για τα κέντρα αισθητικής και για τα εμπορικά κέντρα. Επίσης, αυτό που μας απασχολεί είναι να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη».

Για τους εμβολιασμούς:
«Ανοίγουμε τις πλατφόρμες για τον εμβολιασμό πλέον και των νεότερων ηλικιακών ομάδων. Μεγάλη Τρίτη ανοίγει από τις ηλικίες 30 μέχρι 39. Είναι τεράστιο ζήτημα για την Ελλάδα, να υποχωρήσει η πανδημία. Χωρίς να νικηθεί η πανδημία, όσα μέτρα ανοίγματος της οικονομίας και να πάρουμε δεν θα είναι στην πραγματικότητα αποτελεσματικά».

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι εξαιρετικά κρίσιμος κρίκος και για την οικονομία. Αυτό για κάποιους ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό. Καλά είναι και τα self-test, καλές είναι οι αποστάσεις 2 μέτρων, καλά είναι όλα αυτά. Έχει όμως αποδειχθεί ότι εάν θέλουμε να νικήσουμε την πανδημία, πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός».

«Οι άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν κινδυνεύουν να βρεθούν αύριο στην εντατική. Και όχι κινδυνεύουν, δυστυχώς, πολλοί βρίσκονται ήδη. Επειδή δεν εμβολιάστηκαν θέτουν σε κίνδυνο πρώτα από όλα τη ζωή τους και δεύτερον τη χώρα».

«Αν όλοι πάμε να εμβολιαστούμε, σε έναν μήνα θα μπορούν να ανοίξουν όλα. Τον δρόμο μας τον δείχνουν το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Ποια η απόσταση του ταξιδεύουν τα μολυσμένα σωματίδια
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο