kourdistoportocali.comNews Desk-Η Δίωξη Trump ανοίγει το Pandora’s box, κάτι για το οποίο όλοι θα μετανιώσουμε. Κόλαφος η The Wall Street Journal κατά της απόφασης του προοδευτικού εισαγγελέα Alvin Bragg

Breaking News

-Η Δίωξη Trump ανοίγει το Pandora’s box, κάτι για το οποίο όλοι θα μετανιώσουμε. Κόλαφος η The Wall Street Journal κατά της απόφασης του προοδευτικού εισαγγελέα Alvin Bragg

Ο κ. Bragg καταρρίπτει μια πολιτική νόρμα που ισχύει εδώ και 230 χρόνια

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Kαθώς οι αποκαλύψεις για την κατασκευσμένη planδημία και τα καταστροφικά εμβόλια COVID συγκλονίζουν την ανθρωπότητα ένας ακόμη επικοινωνιακός περισπασμός απειλεί αυτή τη φορά την εύθραυστη δημοκρατία στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Οι επιπτώσεις της δίωξης στην Οικονομία θα μπορούσαν να είναι εξίσου καταστροφικές. Το βέβαιο είναι ότι έχουν εξαπολυθεί οι “λεγεώνες”…

Η είδηση ​​αργά την Πέμπτη ότι ένα μεγάλο δικαστήριο του Manhattan απήγγειλε κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο Donald Trump είναι μια θλιβερή μέρα για τη χώρα, με πολιτικές προεκτάσεις που είναι απρόβλεπτες και πιθανώς καταστροφικές. Αν υπήρξε ποτέ υπόθεση που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας-Pandora’s box, το πρώτο κατηγορητήριο ενός πρώην Προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ είναι αυτή.

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το editorial-κόλαφος της The Wall Street Journal κατά της απόφασης για δίωξη του πρώην Προέδρου των HΠΑ. Και συνεχίζει>

Το ίδιο το κατηγορητήριο παραμένει σφραγισμένο, επομένως δεν μπορούμε να εξετάσουμε τις συγκεκριμένες κατηγορίες και αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι κατηγορίες σχετίζονται με πληρωμές σιωπής το 2016 στην ηθοποιό ταινιών ενηλίκων Stormy Daniels σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση της με τον κ. Trump. Ίσως ο εισαγγελέας του Manhattan, Alvin Bragg, έχει νέα στοιχεία που θα είναι πειστικά.

Αλλά κοντά, ο Ethan Greenberg και ο Sam Braverman προσφέρουν εικασίες που βασίζονται στην εμπειρία σχετικά με τις πιθανές παραβιάσεις και τις παγίδες της υπόθεσης στο δικαστήριο. Η ανάλυσή τους δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι αυτό θα κάνει καλό στη χώρα, ή ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Όπως κατέστησαν σαφές αυτές οι στήλες, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δίωξη ενός πρώην Προέδρου πρέπει να συνεπάγεται σοβαρό αδίκημα. Τα στοιχεία θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά στέρεα ώστε ένας λογικός ψηφοφόρος να τα βρει πειστικά. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μια πολιτικά πολωμένη Αμερική είναι μια περίπτωση στην οποία οι αντάρτες παρατάσσονται και στις δύο πλευρές σαν μία πολιτική δίκη O.J. Simpson. Η δίωξη πρέπει να θεωρείται από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως παράδειγμα δίκαιης δικαιοσύνης.

Αυτό συμβαίνει διπλά όταν η υπόθεση αφορά έναν πρώην Πρόεδρο που είναι επίσης υποψήφιος ξανά για το ίδιο αξίωμα, όπως είναι τώρα ο κ. Trump. Προσθέστε ότι ο εισαγγελέας ανήκει στο ίδιο Δημοκρατικό Κόμμα με τον σημερινό Πρόεδρο με τον οποίο ο κ. Trump διεκδικεί την ηγεσία και η υποψία για πολιτική δίωξη θα είναι ανεξέλεγκτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτρέψαμε τον κ. Bragg να μην αναβιώσει μια υπόθεση επτά ετών για την οποία τότε οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αρνήθηκαν να ενεργήσουν και να ασκήσουν δίωξη.

Alvin Bragg

Ο κ. Trump έκανε σαφές σε δήλωσή του ότι θα καταστήσει τη δίωξη μέρος της εκστρατείας του – αποκαλώντας την προσπάθεια των Δημοκρατικών να του αρνηθούν άλλη μια προεδρική θητεία. Οι Δημοκρατικοί «έκαναν το αδιανόητο», είπε, «κατηγορώντας ένα εντελώς αθώο άτομο σε μια πράξη κατάφωρης παρέμβασης στις εκλογές».

Θα το προσθέσει στη λίστα των ψευδών ισχυρισμών για δήθεν ρώσικη συμπαιγνία, δύο αποτυχημένων κατηγοριών και της επιδρομής εγγράφων Mar-a-Lago του FBI. Το αν θα πετύχει αυτή η πολιτική υπεράσπιση θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση στο δικαστήριο σε ένα τσίρκο των μέσων ενημέρωσης. Η απερίσκεπτη προσωπική συμπεριφορά του κ. Trump τον καθιστά ευάλωτο, αλλά η υπερβολή των Δημοκρατικών θα μπορούσε να τον σώσει ξανά.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Bragg κάνει αυτό που θέλουν οι περισσότεροι Δημοκρατικοί. Θέλουν τον κ. Bragg στο εδώλιο και στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης. Ακόμα κι αν δεν καταδικαστεί, πιστεύουν ότι το κατηγορητήριο και το θέαμα θα τον βοηθήσουν να γίνει υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων. Αυτό είναι σίγουρα το μάθημα των εκλογικών απογοητεύσεων του GOP του 2018, του 2020 και του 2022.

Οι Δημοκρατικοί γνωρίζουν επίσης ότι το κατηγορητήριο θα φέρει σε δύσκολη θέση τους αμφισβητίες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του κ. Trump. Θα πρέπει να πάρουν θέση για αυτή τη δίωξη, ίσως και για άλλες που θα έρθουν. Θα ρωτούνται συνεχώς για τον κ. Trump και όχι για τις αποτυχίες της Προεδρίας Biden που θα έπρεπε να συζητά η χώρα.

Ο κίνδυνος για την Αμερική είναι το προηγούμενο που δημιουργεί αυτή η δίωξη. Ο κ. Bragg καταρρίπτει μια πολιτική νόρμα που ισχύει εδώ και 230 χρόνια. Μόλις κατηγορηθεί ένας πρώην Πρόεδρος και νυν υποψήφιος, κάποιος τοπικός Ρεπουμπλικανός εισαγγελέας θα προσπαθήσει να φτιάξει το όνομά του κάνοντας το ίδιο σε έναν Δημοκρατικό. Η δημοκρατία των ΗΠΑ θα καταχραστεί και θα χτυπηθεί περαιτέρω. Ο κ. Bragg, ο επαρχιακός προοδευτικός, εξαπολύει δυνάμεις που όλοι μας μπορεί να μετανιώσουμε.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK