kourdistoportocali.comNews DeskHνωμένο Βασίλειο> Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μόνο για τα οφέλη των ενηλίκων, εάν δεν ωφελεί τα ίδια τα παιδιά

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Hνωμένο Βασίλειο> Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μόνο για τα οφέλη των ενηλίκων, εάν δεν ωφελεί τα ίδια τα παιδιά

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν τον εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν τον εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID, καθώς είναι “λιγότερο μολυσματικά από τους ενήλικες” και ο κίνδυνος από τον ιό είναι “εξαφανισμένος”, δήλωσε κυβερνητικός σύμβουλος για τα εμβόλια στο Sky News.

Τη Δευτέρα, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 15 να πάρουν ένα τρύπημα μόνο εάν είναι κλινικά ευάλωτα ή ζουν με κάποιον που είναι.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα οφέλη των εμβολίων κοραναϊού υπερτερούν των κινδύνων για τα παιδιά, δήλωσε ο Adam Finn.

Ο καθηγητής Finn, που είναι μέλος του JCVI (Joint Committee on Vaccination and Immunisation) και ειδικός παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Bristol , δήλωσε στον Kay Burley ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά είναι “λιγότερο μολυσματικά” από τους ενήλικες και οι κίνδυνοι να αρρωστήσουν σοβαρά από το COVID είναι πολύ χαμηλοί.

“Ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι εξαφανισμένος”, είπε.

Σε αντίθεση με άλλους ιούς, όπως η γρίπη, τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και είναι λιγότερο μολυσματικά από τους ενήλικες.

“Με άλλους ιούς υπάρχουν μεγάλες επιδημίες στα σχολεία που εκδηλώνονται στον πληθυσμό, ενώ σε σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, τα ποσοστά μόλυνσης [COVID] τείνουν να αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο ποσοστό μόλυνσης στην κοινότητα γύρω τους.”

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδέα του εμβολιασμού των παιδιών για να σταματήσουν να είναι «υπερδιανεμητές» του ιού, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μόνο για τα οφέλη των ενηλίκων, εάν δεν ωφελεί τα ίδια τα παιδιά».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός εμβολίων Nadhim Zahawi είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η JCVI συνιστά στους εμβολιασμούς 12 έως 15 ετών να έχουν εμβόλιο εάν έχουν σοβαρή νευροδιαθεσιμότητα, σύνδρομο Down, πολλαπλές σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες ή είναι ανοσοκατασταλμένοι.

Εάν ζουν με κάποιον που είναι ανοσοκατασταλμένος, μπορούν επίσης να πάρουν το τρύπημα, είπε.

Επί του παρόντος, στους 16 έως 18 ετών προσφέρεται το εμβόλιο Pfizer-BioNTech εάν είναι κλινικά ευάλωτοι ή ζουν με κάποιον που είναι.

Μιλώντας στο Sky News, ο Eran Segal, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ, δήλωσε ότι η χώρα εμβολιάζει τους νέους επειδή αποτελούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

“Το Ισραήλ είναι μια πολύ νεαρή χώρα, το 30% του πληθυσμού είναι κάτω των 16 ετών”, είπε.

Έτσι, εμβολιάζοντάς τους, είπε, “αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στην κάμψη της καμπύλης” και “τη μείωση των λοιμώξεων συνολικά”

Τη Δευτέρα, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι θα επιτρέπεται να πάνε σε νυχτερινά κέντρα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αντιμετώπισαν τεράστια αντίδραση. Μερικοί πρότειναν ότι αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της πρόσληψης εμβολίων μεταξύ των ηλικιών 18 έως 30 ετών, το οποίο είναι σήμερα το χαμηλότερο από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Αλλά άλλοι αντέδρασαν οργισμένα στους περιορισμούς, οι οποίοι ανακοινώθηκαν μόλις 17 ώρες μετά τo τέλος του lockdown.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Κυριάκος δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης δεν θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Ίσως κάτι παραπάνω…
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου
-Αγαπητέ Αλέξη, μήπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για όλα αυτά;
Κι ενώ ο δημαγωγός Τσίπρας ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ μπλοκάρει τους αντίστοιχους του Biden και ένας ακόμη αθλητής καταρρέει [LIVE]
Παιγνίδι με τη φωτιά και ανασφάλεια στους επενδυτές των Χρηματιστηρίων προκαλούν πλέον οι ανακολουθίες των επικεφαλής των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια κατά της COVID-19
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
ΑΠΕ-ΜΠΕ> Όσοι είστε κάτω από 65 ετών και περάσατε βαριά COVID-19 θα πεθάνετε μέσα στους επόμενους 12 μήνες!
Δικαστική απόφαση-κόλαφος για τον Aμερικανό Πρόεδρο ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
THE TIMES OF ISRAEL> Η παρουσιάστρια του Fox Nation, Lara Logan, συνέκρινε τον Anthony Fauci με τον Ναζί γιατρό Josef Mengele
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, παρότι διπλά εμβολιασμένος
ΙΣΡΑΗΛ> Δύο πλήρως εμβολιασθέντες γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Sheba βρέθηκαν θετικοί στην Omicron. Έχουν ήπια συμπτώματα, δεν χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα