kourdistoportocali.comNews DeskHνωμένο Βασίλειο> Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μόνο για τα οφέλη των ενηλίκων, εάν δεν ωφελεί τα ίδια τα παιδιά

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Hνωμένο Βασίλειο> Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μόνο για τα οφέλη των ενηλίκων, εάν δεν ωφελεί τα ίδια τα παιδιά

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν τον εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν τον εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID, καθώς είναι “λιγότερο μολυσματικά από τους ενήλικες” και ο κίνδυνος από τον ιό είναι “εξαφανισμένος”, δήλωσε κυβερνητικός σύμβουλος για τα εμβόλια στο Sky News.

Τη Δευτέρα, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 15 να πάρουν ένα τρύπημα μόνο εάν είναι κλινικά ευάλωτα ή ζουν με κάποιον που είναι.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα οφέλη των εμβολίων κοραναϊού υπερτερούν των κινδύνων για τα παιδιά, δήλωσε ο Adam Finn.

Ο καθηγητής Finn, που είναι μέλος του JCVI (Joint Committee on Vaccination and Immunisation) και ειδικός παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Bristol , δήλωσε στον Kay Burley ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά είναι “λιγότερο μολυσματικά” από τους ενήλικες και οι κίνδυνοι να αρρωστήσουν σοβαρά από το COVID είναι πολύ χαμηλοί.

“Ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι εξαφανισμένος”, είπε.

Σε αντίθεση με άλλους ιούς, όπως η γρίπη, τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και είναι λιγότερο μολυσματικά από τους ενήλικες.

“Με άλλους ιούς υπάρχουν μεγάλες επιδημίες στα σχολεία που εκδηλώνονται στον πληθυσμό, ενώ σε σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, τα ποσοστά μόλυνσης [COVID] τείνουν να αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο ποσοστό μόλυνσης στην κοινότητα γύρω τους.”

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδέα του εμβολιασμού των παιδιών για να σταματήσουν να είναι «υπερδιανεμητές» του ιού, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μόνο για τα οφέλη των ενηλίκων, εάν δεν ωφελεί τα ίδια τα παιδιά».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός εμβολίων Nadhim Zahawi είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η JCVI συνιστά στους εμβολιασμούς 12 έως 15 ετών να έχουν εμβόλιο εάν έχουν σοβαρή νευροδιαθεσιμότητα, σύνδρομο Down, πολλαπλές σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες ή είναι ανοσοκατασταλμένοι.

Εάν ζουν με κάποιον που είναι ανοσοκατασταλμένος, μπορούν επίσης να πάρουν το τρύπημα, είπε.

Επί του παρόντος, στους 16 έως 18 ετών προσφέρεται το εμβόλιο Pfizer-BioNTech εάν είναι κλινικά ευάλωτοι ή ζουν με κάποιον που είναι.

Μιλώντας στο Sky News, ο Eran Segal, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ, δήλωσε ότι η χώρα εμβολιάζει τους νέους επειδή αποτελούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

“Το Ισραήλ είναι μια πολύ νεαρή χώρα, το 30% του πληθυσμού είναι κάτω των 16 ετών”, είπε.

Έτσι, εμβολιάζοντάς τους, είπε, “αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στην κάμψη της καμπύλης” και “τη μείωση των λοιμώξεων συνολικά”

Τη Δευτέρα, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι θα επιτρέπεται να πάνε σε νυχτερινά κέντρα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αντιμετώπισαν τεράστια αντίδραση. Μερικοί πρότειναν ότι αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της πρόσληψης εμβολίων μεταξύ των ηλικιών 18 έως 30 ετών, το οποίο είναι σήμερα το χαμηλότερο από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Αλλά άλλοι αντέδρασαν οργισμένα στους περιορισμούς, οι οποίοι ανακοινώθηκαν μόλις 17 ώρες μετά τo τέλος του lockdown.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο