kourdistoportocali.comNews DeskOmicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική

Τι ισχύει

Omicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική

Ενώ οι Νοτιοαφρικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι τα κρούσματα της παραλλαγής αναφέρουν ήπια συμπτώματα

Παρά τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες για την Omicron αλλά και με βάση τις πρώτες δηλώσεις των επικεφαλής γιατρών της Νοτίου Αφρικής, ότι δηλαδή πρόκειται για μια παραλλαγή που προκαλεί ήπια συμπτώματα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η επαρχία της Νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η Omicron έχει καταγράψει αύξηση άνω του 300% στις νοσηλείες που σχετίζονται με τον ιό.

Η Gauteng, που περιλαμβάνει την πόλη του Johannesburg, κατέγραψε 580 νοσηλείες λόγω του ιού αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δηλαδή υπήρξε αύξηση 330% σε σχέση με τα 135 περιστατικά πριν από δύο εβδομάδες. Στη συγκεκριμένη επαρχία, στην οποία ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, ποσοστό μικρότερο από το 40% (38%) έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 και είναι το τρίτο χαμηλότερο σε σχέση με τις 12 επαρχίες του κράτους.

Την περασμένη εβδομάδα, η νέα παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε σε 77 περιπτώσεις στην ίδια περιοχή περιοχή και πολλοί φοβούνται ότι είναι το πιο μολυσματικό στέλεχος του ιού μέχρι τώρα και ότι θα μπορούσε να αποφύγει την προστασία του εμβολίου λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων. Ενώ οι Νοτιοαφρικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι τα κρούσματα της παραλλαγής αναφέρουν ήπια συμπτώματα, η αύξηση των νοσηλειών στην επαρχία φαίνεται να υπονοεί το αντίθετο.

«Τα συμπτώματά είναι διαφορετικά και πιο ήπια από εκείνα που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Δρ Angelique Coetzee, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, στην The Telegraph. «Η παραλλαγή παρουσιάζει ήπια ασθένεια με συμπτώματα πόνου στους μύες και κούραση για μια ή δύο μέρες. Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν έναν ελαφρύ βήχα. Δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, κάποιοι νοσηλεύονται επί του παρόντος στο σπίτι» είχε προσθέσει στη Δευτέρα.

Επίσης, αυτό που πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια από τα 77 κρούσματα που εντοπίστηκαν από αξιωματούχους υγείας της χώρας την περασμένη εβδομάδα ήταν μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων προκαλώντας συναγερμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εμβολιασμένα άτομα έχουν γενικά χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης από την Covid σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και τις πιο ήπιες περιπτώσεις νόσησης.

Μετά από μια έκρηξη της Covid-19 πριν από περίπου τρεις μήνες, η συγκεκριμένη επαρχία της Νότιας Αφρικής κατέγραφε μείωση των νοσηλειών από τον ιό εδώ και εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, είχαν καταγραφεί 120 νοσηλείες που σχετίζονται με την Covid. Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε σε 276, πριν εκτιναχθεί σε 580 την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι επειδή η γενετική αλληλουχία ελέγχεται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό θετικών τεστ, οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πόσα άτομα έχουν την Omicron έναντι άλλου στελέχους της Covid-19.

Νοτιοαφρικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα κρούσματα αυτού του νέου στελέχους είναι σχετικά ήσσονος σημασίας, ωστόσο, σε τέτοιο βαθμό που τους εξέπληξε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Kύπριος Επισμηνίας χειριστής ελικοπτέρων πέταξε ξαφνικά στην αιωνιότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ζωντανός εάν υπηρετούσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
Η εταιρεία μόδας της Victoria Beckham έχει χρέη ύψους 53,9 εκατομμυρίων λιρών
Shmuel Shapira> Ο Ισραηλινός επικεφαλής του Ιατρικού Σώματος του IDF και διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας υποστηρίζει ότι η Ευλογιά των Πιθήκων προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19
FOXnews> Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι είναι δεκτοί οι ανεμβολίαστοι επιβάτες