kourdistoportocali.comNews DeskOmicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική

Τι ισχύει

Omicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική

Ενώ οι Νοτιοαφρικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι τα κρούσματα της παραλλαγής αναφέρουν ήπια συμπτώματα

Παρά τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες για την Omicron αλλά και με βάση τις πρώτες δηλώσεις των επικεφαλής γιατρών της Νοτίου Αφρικής, ότι δηλαδή πρόκειται για μια παραλλαγή που προκαλεί ήπια συμπτώματα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η επαρχία της Νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η Omicron έχει καταγράψει αύξηση άνω του 300% στις νοσηλείες που σχετίζονται με τον ιό.

Η Gauteng, που περιλαμβάνει την πόλη του Johannesburg, κατέγραψε 580 νοσηλείες λόγω του ιού αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δηλαδή υπήρξε αύξηση 330% σε σχέση με τα 135 περιστατικά πριν από δύο εβδομάδες. Στη συγκεκριμένη επαρχία, στην οποία ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, ποσοστό μικρότερο από το 40% (38%) έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 και είναι το τρίτο χαμηλότερο σε σχέση με τις 12 επαρχίες του κράτους.

Την περασμένη εβδομάδα, η νέα παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε σε 77 περιπτώσεις στην ίδια περιοχή περιοχή και πολλοί φοβούνται ότι είναι το πιο μολυσματικό στέλεχος του ιού μέχρι τώρα και ότι θα μπορούσε να αποφύγει την προστασία του εμβολίου λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων. Ενώ οι Νοτιοαφρικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι τα κρούσματα της παραλλαγής αναφέρουν ήπια συμπτώματα, η αύξηση των νοσηλειών στην επαρχία φαίνεται να υπονοεί το αντίθετο.

«Τα συμπτώματά είναι διαφορετικά και πιο ήπια από εκείνα που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Δρ Angelique Coetzee, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, στην The Telegraph. «Η παραλλαγή παρουσιάζει ήπια ασθένεια με συμπτώματα πόνου στους μύες και κούραση για μια ή δύο μέρες. Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν έναν ελαφρύ βήχα. Δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, κάποιοι νοσηλεύονται επί του παρόντος στο σπίτι» είχε προσθέσει στη Δευτέρα.

Επίσης, αυτό που πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια από τα 77 κρούσματα που εντοπίστηκαν από αξιωματούχους υγείας της χώρας την περασμένη εβδομάδα ήταν μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων προκαλώντας συναγερμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εμβολιασμένα άτομα έχουν γενικά χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης από την Covid σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και τις πιο ήπιες περιπτώσεις νόσησης.

Μετά από μια έκρηξη της Covid-19 πριν από περίπου τρεις μήνες, η συγκεκριμένη επαρχία της Νότιας Αφρικής κατέγραφε μείωση των νοσηλειών από τον ιό εδώ και εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, είχαν καταγραφεί 120 νοσηλείες που σχετίζονται με την Covid. Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε σε 276, πριν εκτιναχθεί σε 580 την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι επειδή η γενετική αλληλουχία ελέγχεται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό θετικών τεστ, οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πόσα άτομα έχουν την Omicron έναντι άλλου στελέχους της Covid-19.

Νοτιοαφρικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα κρούσματα αυτού του νέου στελέχους είναι σχετικά ήσσονος σημασίας, ωστόσο, σε τέτοιο βαθμό που τους εξέπληξε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
[#WeRemember] VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]