kourdistoportocali.comNews DeskH Nέα Υόρκη ζει το τέλος της; Τυφώνας οργής των Νεοϋορκέζων καθώς ο Biden μετέτρεψε το ιστορικό Roosevelt Hotel σε Κέντρο Ασύλου

-Στείλτε τους πίσω και κλείστε τα σύνορα!

H Nέα Υόρκη ζει το τέλος της; Τυφώνας οργής των Νεοϋορκέζων καθώς ο Biden μετέτρεψε το ιστορικό Roosevelt Hotel σε Κέντρο Ασύλου

-Δεν βλέπω τέλος σε όλο αυτό. Δεν βλέπω. Αυτό Το ζήτημα θα καταστρέψει τη Νέα Υόρκη

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. Aς ξεκινήσουμε κάπως έτσι>

Το Roosevelt Hotel είναι ένα πρώην ξενοδοχείο στην οδό 45 East 45th Street (μεταξύ Madison Avenue και Vanderbilt Avenue) στη γειτονιά Midtown Manhattan της Νέας Υόρκης.

Ονομάστηκε προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Theodore Roosevelt. Το ξενοδοχείο αναπτύχθηκε από τους Central Railroad της Νέας Υόρκης και τους New York, New Haven and Hartford Railroad και άνοιξε το 1924. Η δομή 19 ορόφων σχεδιάστηκε από τον George B. Post & Son με πρόσοψη σε στιλ ιταλικής αναγέννησης, καθώς και εσωτερικούς χώροι που έμοιαζαν με ιστορικά αμερικανικά κτίρια. Το Roosevelt Hotel είναι ένα από τα πολλά μεγάλα ξενοδοχεία που αναπτύχθηκαν γύρω από το Grand Central Terminal ως μέρος του Terminal City.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε ως επί το πλείστον πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές του Grand Central Terminal και χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά δομικά πλαίσια στον κάτω και στον επάνω όροφο. Το ισόγειο περιείχε σε μεγάλο βαθμό καταστήματα και το lobby, οι τραπεζαρίες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι ήταν ένας όροφος πάνω από το έδαφος. Aπό τον τρίτο έως τον 18ο όροφο δημιουργήθηκαν 1.025 δωμάτια. Όταν άνοιξε το Roosevelt, περιείχε πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα ρείθρο για τα κατοικίδια των επισκεπτών, μια υπηρεσία φροντίδας παιδιών και έναν εσωτερικό γιατρό.

Το Roosevelt Hotel άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου 1924 και αρχικά λειτουργούσε από τη New York United Hotels Inc., θυγατρική της United Hotels Company. Μετά τη χρεοκοπία της New York United Hotels το 1934, η Roosevelt Hotels Inc. ανέλαβε το ξενοδοχείο. Η Hilton Hotels ανέλαβε τη διαχείριση του Roosevelt το 1943, αποκτώντας τελικά την πλήρη ιδιοκτησία του ξενοδοχείου και το πούλησε στην Hotel Corporation of America το 1956 μετά από αγωγή κατά των συμπράξεων.

Η Realty Hotels, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που διευθύνεται από το New York Central, ανέλαβε το ξενοδοχείο το 1964. Ο Paul Milstein απέκτησε το ξενοδοχείο το 1978 και μίσθωσε το ξενοδοχείο στην Pakistan International Airlines (PIA) τον επόμενο χρόνο.

Η PIA και ο πρίγκιπας Faisal bin Khalid bin Abdulaziz Al Saud αγόρασαν το ξενοδοχείο το 2000 και η PIA απέκτησε στη συνέχεια το μερίδιο ιδιοκτησίας του πρίγκιπα Faisal. Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2020 λόγω συνεχιζόμενων οικονομικών απωλειών που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. Άνοιξε ξανά ως καταφύγιο για αιτούντες άσυλο το 2023.

Μόλις λίγες ώρες πριν η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Alexandria Ocasio-Cortez, και άλλοι του κόμματος της βρέθηκαν εν μέσω οργισμένων διαμαρτυριών την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την πόλη.

Οι Δημοκρατικοί, που μιλούσαν έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt στο Manhattan, το οποίο έχει γίνει κέντρο ανακούφισης για τους αιτούντες άσυλο, σχεδόν δεν ακούγονταν από τους διαδηλωτές που φώναζαν «Στείλτε τους πίσω!» και «Κλείστε τα σύνορα!».

«Σεβάσου το σύνταγμα, AOC! Είμαι στην εκλογική σου περιφέρεια!», ακούστηκε ένας άνδρας να φωνάζει μέσω μεγαφώνου μεταξύ του εξαγριωμένου πλήθους.

«Αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι πόροι που είναι απαραίτητοι θα διατεθούν και ότι είμαστε μαζί με την πόλη και την πολιτεία», είπε η Ocasio-Cortez, πριν ο άνδρας που κρατούσε τον τηλεβόα της φώναξε: «Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι σωστή. Σεβαστείτε το σύνταγμα, κλείστε τα σύνορα!».

Ο επίσης εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Adriano Espaillat, είπε ότι η αντιπροσωπεία ήταν εκεί για να «δουν μόνοι τους ποια είναι η δυναμική της μετανάστευσης στο έθνος μας» και ότι είδαν παιδιά, οικογένειες, «άτομα που θέλουν να εργαστούν, άτομα που δραπέτευσαν από τη βία, άτομα που δραπέτευσαν από περιβαλλοντικές καταστροφές».

«Μαθαίνουμε πολλές ιστορίες, σπαρακτικές ιστορίες να εκδηλώνονται εδώ. Αυτό που νομίζω, είναι ότι αυτοί άνθρωποι θα κάνουν τη Νέα Υόρκη ένα καλύτερο μέρος», πρόσθεσε, καθώς οι διαδηλωτές συνέχιζαν να φωνάζουν στο παρασκήνιο.

 

«Κάθε κρίση παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες. Υπάρχει ελπίδα και ευκαιρίες σε αυτό το κτίριο», συνέχισε ο Espaillat, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι ένα επίμαχο ζήτημα», δείχνοντας προς τους διαδηλωτές που ξεσπούσαν με ένα άλλο σύνθημα «κλείστε τα σύνορα!».

Το ξενοδοχείο Roosevelt χρησιμοποιείται, μαζί με άλλα, ως κέντρο άφιξης για όλους τους μετανάστες, όπου μπορούν να πάρουν φαγητό, να κάνουν εμβόλια και να συναντηθούν με υπαλλήλους που ασχολούνται με το μεταναστευτικό, λένε αξιωματούχοι της πόλης.

 

Η αντιπροσωπεία στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τους Ocasio-Cortez και Espaillat, αποτελούνταν από Δημοκρατικούς εκπροσώπους όπως τους Veronica Escobar, Sylvia Garcia και Joaquin Castro από το Texas, Nydia Velazquez και Jerrold Nadler από τη Νέα Υόρκη, Jesús García, Delia Ramirez και Mike Quigley από το Illinois, Jimmy Gomez και Tony Cárdenas από την Καλιφόρνια και Rob Menendez από το New Jersey.

«Νομίζω ότι υπάρχουν τρία σημεία συναίνεσης που είναι πολύ σημαντικά για να βρεθεί λύση σε αυτό το ζήτημα», είπε στη συνέχεια η Ocasio-Cortez, παρά τις διαμαρτυρίες. «Το πρώτο είναι ότι υπάρχει συναίνεση σε γεωγραφικές περιοχές και πολιτείες σχετικά με την αύξηση των ομοσπονδιακών πόρων σε πόλεις και δήμους που ασχολούνται με αυτό το θέμα».

«Το δεύτερο είναι να επιτραπούν οι άδειες εργασίας, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να εργαστούν και να αρχίσουν να συντηρούνται από μόνοι τους το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούν όμως να βρουν δουλειά. Βρίσκουν πολλά εμπόδια και αυτό είναι μέρος της πίεσης που πρέπει να ασκήσουμε στα δημόσια συστήματα μας» πρόσθεσε. «Όσο πιο γρήγορα καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε εργασία, νόμιμα, τόσο καλύτερα μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Η Ocasio-Cortez ανέφερε ότι το τρίτο σημείο συναίνεσης είναι η επέκταση του Προσωρινού Καθεστώτος Προστασίας για τους Βενεζουελάνους, οι οποίοι σημείωσε ότι είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός που φθάνει στην περιοχή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams έκανε την πιο δυσοίωνη πρόβλεψή του για την τύχη του Big Apple, που παλεύει από πέρσι με την εισροή περισσότερων από 110.000 μεταναστών.

«Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, Νεοϋορκέζοι. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα πρόβλημα στο οποίο δεν είδα τέλος. Αλλά δεν βλέπω τέλος σε όλο αυτό. Δεν βλέπω. Αυτό το ζήτημα θα καταστρέψει τη Νέα Υόρκη», ανέφερε ο Adams κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Upper West Side. «Δεχόμαστε 10.000 μετανάστες το μήνα».

«Είχαμε ένα έλλειμμα 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πρέπει να περιορίσουμε. Κάθε υπηρεσία σε αυτήν την πόλη θα επηρεαστεί. Όλοι μας», είπε ο Adams. «Θα πλήξει τις γειτονιές σας. Όλοι μας θα επηρεαστούμε από αυτό. Το είπα πέρυσι όταν είχαμε 15.000. Σας το λέω τώρα με 110.000. Η πόλη που ξέραμε θα τη χάσουμε. Και είμαστε όλοι μαζί σε αυτό».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK