kourdistoportocali.comNews DeskGolda Meir> Θέλουν τον θάνατό μας. Κι εμείς θέλουμε να ζήσουμε! Τα λόγια της γυναίκας-θρύλου του Ισραήλ είναι η μοναδική απάντηση στην ερήμωση του (κοστοβόρου) δυτικού πληθυσμού

O Άδωνις και οι άλλοι

Golda Meir> Θέλουν τον θάνατό μας. Κι εμείς θέλουμε να ζήσουμε! Τα λόγια της γυναίκας-θρύλου του Ισραήλ είναι η μοναδική απάντηση στην ερήμωση του (κοστοβόρου) δυτικού πληθυσμού

Η δυστοπική προφητεία του Rockefeller Foundation [2010-Lock Step] που έγινε πραγματικότητα 10 χρόνια μετά

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

-Θέλουν τον θάνατό μας. Κι εμείς θέλουμε να ζήσουμε

Golda Meir

 Γεννημένη στην Ουκρανία Ισραηλινή δασκάλα, kibbutznik, πολιτικός, η τέταρτη πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ήταν μία εκ των ιδρυτών του κράτους του Ισραήλ.

Διατέλεσε υπουργός Εργασίας, υπουργός Εξωτερικών, και έπειτα έγινε πρωθυπουργός του Ισραήλ, από τις 17 Μαρτίου 1969 έως τις 3 Ιουνίου 1974)

Πράγματι θα ήταν άδικο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν την ίδια οδηγία έδωσαν προς τους πολίτες οι κ.κ. Τσίπρας, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης, Σακελλαροπούλου. Όλοι τους.

Όλοι τους συνέστησαν τα εμβόλια COVID-19 ως ασφαλή και αποτελεσματικά για μια planδημία τον ιό της οποίας ο επιφανής Εβραίος καθηγητής Jeffrey Sachs μιλώντας στη Καθημερινή χαρακτήρισε όχι απλά εργαστηριακής προέλευσης αλλά βιολογικό όπλο.

Πως να κατηγορήσεις μόνο τον Άδωνι καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η Γενοκτονία μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού όταν οι εμβολιασμένοι σωριάζονται ξαφνικά παντού, πεζοί, οδηγώντας το ΙΧ τους, στις παραλίες, οδηγώντας το τρακτέρ τους, στα πάρκα, στις πλατείες, στον ύπνο τους, στην εργασία τους, στην διάρκεια της άθλησής τους, οι δημοσιογράφοι live στη τηλεόραση, τα μικρά παιδιά στα πάρκα και όπου βρίσκεται ο καθείς όταν ο Bourla θα του χυπήσει τη πόρτα.

Πως να κατηγορήσεις μόνο τον Αδωνι όταν η σιωπή του Κασσελάκη και του επίδοξου Δούκα για τους θανάτους των εμβολιασμένων είναι τόσο χυδαίες μια και οι ίδιοι δεν βρίσκονται στη κυβέρνηση (όπως ο Μητσοτάκης, ο Κικίλιας, ο Άδωνις, ο Πλεύρης οι οποίοι στη γραμμή του Dr. Klaus και της μεγάλης επαναφοράς ανέλαβαν να υλοποιήσουν τις οδηγίες μιας μη εκλεγμένης elite)-όταν και οι ίδιοι όντας στην αντιπολίτευση δεν βγάζουν άχνα για το φαινόμενο.

Δεν βγάζει άχνα πλέον ούτε ο Παύλος Πολάκης γιατί προφανώς ο Κασσελάκης του ψιθύρισε πως ήδη από το 2010 το Rockefeller Foundation σε μία προφητική έκθεση [Eνότητα Lock Step] περιέγραφε το lockdown και την πανδημία COVID του 2019.

-Παύλο, μπορείς να μιλάς και να σχολιάζεις ελεύθερα ότι θέλεις εκτός από τα εμβόλια, τη woke ιδεολογία, τη κλιματική κρίση, τις τεκνοθεσίες των gay, τους μετανάστες…Για όλα τα υπόλοιπα μπορείς να μιλάς ελεύθερα. Μπορείς να τσακώνεσαι ελεύθερα με τον Άδωνι ως μέρος του θεάτρου που παίζουμε όλοι οι πολτικοί….

Αυτή είναι η οδηγία Κασσελάκη προς τον Πολάκη γι’ αυτό και ο τελευταίος αρκείται σε ρόλο καυγατζή με τον Άδωνι Γεωργιάδη…

Δείτε ΕΔΩ πως στήθηκε η planδημία και ρίχτε στη συνέχεια μια ματιά σε κάτι “ξαφνικά” μόλις της τελευταίας ώρας>

Δείτε παίκτη του Cricket να σωριάζεται σε ώρα αγώνα>

Πέμπτη 30 Μαίου 2024

Οι ιδιοκτήτες του χρήματος-εργαλείου παγκόσμιας διακυβέρνησης σχεδιάζουν την επόμενη κίνησή τους-ανεξάρτητα από το εάν πέτυχαν σε ποσοστό 100% με το εργαλείο της planδημίας Covid 19 και των εμβολίων.

Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και δεν θα πρέπει να τους αδικούμε και να τους κρίνουμε με ηθικά-θρησκευτικά κριτήρια.

-Εκείνοι θέλουν να πεθάνουμε και κάποιοι από εμάς να ζήσουμε…

όπως έλεγε και η Golda Meir (γεννημένη στην Ουκρανία Ισραηλινή δασκάλα, kibbutznik, πολιτικός, η τέταρτη πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ήταν μία εκ των ιδρυτών του κράτους του Ισραήλ.

Διατέλεσε υπουργός Εργασίας, υπουργός Εξωτερικών, και έπειτα έγινε πρωθυπουργός του Ισραήλ, από τις 17 Μαρτίου 1969 έως τις 3 Ιουνίου 1974)

Aυτά ως εισαγωγή σε μία μαρτυρία-βόμβα πράκτορα της CIA.

-Η CIA εφηύρε την τεχνολογία mRNA σε συνεργασία με το Bill and Melinda Gates Foundation, το the World Economic Forum και το Rockefeller Foundation. Τα εμβόλια Covid αναπτύχθηκαν ως βιολογικό όπλο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας…

Σύμφωνα με τον πράκτορα και τα άκρως απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν, η πλανδημία του Covid ήταν μια ψυχολογική επιχείρηση που διεξήγαγε η CIA για να οδηγήσει την ανθρωπότητα προς μια κατάσταση απόλυτης επιτήρησης και τα εμβόλια mRNA Covid δεν αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Warp Speed, αλλά ήταν έτοιμα και περίμεναν για ανάπτυξη για τουλάχιστον 10 χρόνια πριν από την πλανδημία.

[The CIA invented mRNA technology in conjunction with the Bill and Melinda Gates Foundation, the World Economic Forum and the Rockefeller Foundation, according to the bombshell testimony of CIA agent who admits that Covid vaccines were developed as a bioweapon to control humanity.

According to the agent and leaked top secret documents, the Covid plandemic was a psy-op run by the CIA to frogmarch humanity towards a total surveillance state, and Covid mRNA vaccines were not developed during Operation Warp Speed, but were ready and waiting for deployment for at least 10 years prior to the plandemic]

Δείτε το VIDEO που ακολουθεί>

[Δείτε ΕΔΩ πως στήθηκε η Planδημία]

Η πρεμούρα του καθηγητή Τσιόδρα υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού και η παρότρυνσή του να λάβουμε τα εμβόλια COVID-19 εντελώς συμπτωματικά συμπίπτει με την αγωνία του Rockefeller Foundation για το γεγονός ότι δεν είχαν πειστεί άπαντες-και τα 8 δις του πληθυσμού-να λάβουν τα εμβόλια COVID-19.

H αντίσταση στα εμβόλια προκάλεσε κοτζάμ μελέτη την οποία χρηματοδότησε το Ίδρυμα Rockefeller και της οποίας τα συμπεράσματα και οι παροτρύνσεις εξακολουθούν να είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του Ιδρύματος.

(Κατεβάστε την για τον εμπλουτισμό του Αρχείου σας και ως παρακαταθήκη στους απογόνους σας)

Στο μεταξύ γιος φίλου ο οποίος ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές στο LSE έχει στείλει βιογραφικά σε 80 και πλέον εταιρίες αλλά ουδεμία έδειξε ενδιαφέρον.

Σ΄αυτή τη συγκυρία η πλειοψηφία των εταιριών προχωρά σε απολύσεις ενώ κορυφαία στελέχη στους παγκόσμιους κολοσσούς δημοσιοποιούν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν.

Τι συμβαίνει στο κόσμο;

Απλά βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος και κυρίως η μείωση του δυτικού πληθυσμού εξαιτίας του σκασίματος της φούσκας του παγκοσμίου χρέους (307 τρις δολάρια) το οποίο ελέγχεται από ιδιώτες-μια χούφτα οικογένειες.

Αυτό το διάστημα ετοιμάζουν την επόμενη κινησή τους. Θα είναι μια νέα planδημία (Η5Ν1); Παρότι αυτή τη φορά δύσκολα θα τρέξουν με προθυμία να εμβολιαστούν οι βρεφοποιημένοι αμνοί. Εάν ο ιός είναι πράγματι τόσο θανατηφόρος θα ρισκάρουν και τα μέλη των δικών τους οικογενειών που ζουν διάσπαρτα ανά το κόσμο-και στη γειτονική μας Ιταλία. Για τον ίδιο λόγο δεν πατάνε και τα κουμπιά των πυρηνικών.

Πιο ενδιαφέρουσα ενέργεια θα ήταν να βγάλουν από τη πρίζα τους servers, να κόψουν το ρεύμα (σχετική ταινία παραγωγή των Obama στο Netflix, να προκαλέσουν έναν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ ώστε στη συνέχεια να επέμβει ο deep state Βiden για τις ανάγκες της ειρήνευσης μπας και ανέβουν τα ποσοστά του.

Ε, δεν έχουν και άδικο οι άνθρωποι. Πως είναι δυνατόν να αναπαράγονται άσκεφτα ο Μπάμπης και η Σούλα του κόσμου με φόντο χρεοκοπημένα κράτη τα οποία καταφεύγουν σε δανεισμό διογκώνοντας το χρέος τους. Σε ποιον ανήκουν τα λεφτά; Υπάρχουν λεφτόδενδρα όπως ισχυρίζονταν ο ΓΑΠ και ο Τσίπρας οι οποίοι στη συνέχεια υπέστησαν ταπεινωμένοι Μνημόνιο ο πρώτος, το Μάτι ο Τσίπρας και τα Τέμπη ο Μητσοτάκης (ο οποίος στην αρχή της διακυβέρνησής του είχε ανοίξει ένα “λάθος” μέτωπο για τις ανάγκες τουριστικής μονάδας σε νησί του Ιουνίου) σε μια σχετική ταχύρρυθμη εκπαίδευση ώστε να προσέχουν τι λένε και να μην προσβάλουν ιερά και όσια της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι ο Τσίπρας εμφανίστηκε να λαμβάνει τα εμβόλια, να υπερασπίζεται τυφλά την επιστήμη και να παροτρύνει και τους ψηφοφόρους του να το κάνουν, ενώ ο Μητσοτάκης στο πρώτο του διάγγελμα για τον εμβολιασμό ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι το προσωπικό χρέος του κάθε Ελληνα-να τρυπηθεί και να εγκαταλείψει τα εγκόσμια με φόντο μια χώρα 8,5 εκατ. κατοίκων που χρωστάει 400 δις στους πιστωτές της.

Όσο για την προπαγάνδα του επίσημου αφηγήματος ο διαβόητος παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος στέλνει τη ρεπόρτερ Ρία Τσοχαντάρη να μιλήσει με τους γονείς της υγιέστατης 23χρονης κούκλας Δάφνης Κουρκούτα που πέθανε ξαφνικά τι συνέβη με τη κόρη τους.

Οι ταλαίπωροι γονείς είπαν ότι η κόρη τους δεν έπαιρνε ούτε ασπιρίνη-ήταν υγιέστατη. Μόνο που είχε τρυπηθεί με δύο μονοδοσικά (!) εμβόλια. Αυτό δεν το ρώτησε η Ρία ή το έκοψε η Μονταζιέρα του ζάπλουτου Ευαγγελάτου.

Οσο για τη ρεπόρτερ Ρία Τσοχαντάρη η οποία πιθανόν να έχει τρυπηθεί με τα ίδια εμβόλια και ένα πρωί να έχει την τύχη της Δάφνης ας αναρωτηθεί εάν αξίζει το κόπο να είναι μια ακόμη βαμμένη ξανθιά που πέρασε από το καστ του δημοσιογραφικά αδίστακτου τηλεπαρουσιαστή.

 

Μετά τη βόμβα του Εβραικής καταγωγής καθηγητή του Columbia Jeffrey Sachs ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακά κατασκευασμένος έρχονται δύο ακόμη επιστήμονες με νέο βιβλίο να ισχυριστούν ότι η επιχείρηση του παγκόσμιου εμβολιασμού ως μοναδική απόκριση στην πανδημία είχε σχεδιαστεί στο σπίτι του Bill Gates κοντά στο Seattle ήδη από το 2000.

Δευτέρα 27 Μαίου 2024

Rockefeller VS Rockefeller για την Κλιματική Αλλαγή!

Ο προπάππους των αδελφών, John D. Rockefeller Sr., ίδρυσε την Standard Oil, το μονοπώλιο που γέννησε την Exxon.

Miranda Kaiser> Η απόγονος της πετρελαικής δυναστείας των Rockefeller καταδιώκει την Exxon υπερασπιζόμενη τη κλιματική αλλαγή. Tα 200 μέλη της οικογένειας συναντιούνται συχνά στο Κτήμα του Pocantico πλησίον του Manhattan. Ανάμεσά τους και η Miranda

Ο Sigmund Freud σε όλη του τη δράση αμφισβήτησε την ύπαρξη του Θεού. Στην ταινία Freud’s Last Session με τον Anthony Hopkins στο ρόλο του ψυχοθεραπευτή εμφανίζεται ο Freud να επιχειρηματολογεί υπέρ της άποψής του χρησιμοποιώντας την ταυτόχρονη δράση του Καλού και του Κακού που διέπει την ιστορία του ανθρώπου στη γη. Μία διαρκής ταλάντωση του εκκρεμούς ενός ρολογιού (τοίχου) από τη μία πλευρά στην άλλη σε ένα ατελείωτο πέρασμα χρόνου. Δημιουργεί μία ισορροπία μεταξύ δύο αντίθετων δυνάμεων με τη κάθε πλευρά να βασίζεται στην άλλη για να διατηρήσει τη τάξη.

Στη περίπτωση της οικογένειας-φυλής (όπως την αποκαλεί ο Christopher M. Matthews στο σχετικό ρεπορτάζ της The Wall Street Journal) Rockefeller αυτό το εκκρεμές θα μπορούσε να είναι το μυστικό της διακυβέρνησης του κόσμου.

Η κατασκευή των δύο στρατοπέδων σε αντιμαχόμενους ρόλους εντός της οικογένειας-και του κόσμου.

Ο προπάππους της Miranda Kaiser ίδρυσε την Standard Oil, το μονοπώλιο που γέννησε την Exxon. Σήμερα η απόγονός του οργανώνει και χρηματοδοτεί την δικαστική εκστρατεία εναντίον της Exxon για την κλιματική αλλαγή!

Μόνο που κατά περιόδους τα 200 και πλέον μέλη της φυλής-οικογένειας Rockefeller συνηθίζουν να συναντιούνται στο Κτήμα του Pocantico-το κτήμα της οικογένειας στο Algonquin ένα προσεκτικά σχεδιασμένο και επιμελημένο καταφύγιο μόλις 20 μίλια βόρεια του Manhattan ασυναγώνιστης ομορφιάς, με εκπληκτικούς κήπους και εκτάσεις, ιστορική αρχιτεκτονική και μια διάσημη συλλογή έργων τέχνης .

Πάμε τώρα να δούμε το ρεπορτάζ της WSJ>

Μέσα στην εντεινόμενη κόντρα της φυλής Rockefeller με την Exxon

Έχουν υποστεί ανατροπές στις προσπάθειές τους να λογοδοτήσουν τον ενεργειακό γίγαντα για την κλιματική αλλαγή, αλλά η οικογένεια που χρωστάει την περιουσία της στο πετρέλαιο δεν υποχωρεί.

Κληρονόμος πέμπτης γενιάς της περιουσίας του Rockefeller, η Miranda Kaiser ήταν απασχολημένη με την ανατροφή των παιδιών της στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όταν ο μεγαλύτερος αδερφός της τής αποκάλυψε την ετοιμοθάνατη ευχή του σχεδόν πριν από πέντε χρόνια.

Αφού διαγνώστηκε με τελικό καρκίνο του εγκεφάλου, ο David Kaiser ζήτησε από την μοναδική του αδερφή να γίνει ο νέος σημαιοφόρος για την εκστρατεία που είχε ξεκινήσει κατά της Exxon XOM και άλλες εταιρείες πετρελαίου σχετικά με αυτό που θεώρησε ως εξαπάτηση του κλάδου σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ευθύνη για τις συνέπειές της.

Ο προπάππους των αδελφών, John D. Rockefeller Sr., ίδρυσε την Standard Oil, το μονοπώλιο που γέννησε την Exxon.

Δαπανηρή και αμφιλεγόμενη, η εκστρατεία του David έφερε ουσιαστικά την ιδρυτική οικογένεια ενάντια στην εταιρεία που είχε δημιουργήσει μεγάλο μέρος του τεράστιου πλούτου της.

Το αίτημα του David ήρθε καθώς η προσπάθεια, που χρηματοδοτήθηκε από τις πανίσχυρες φιλανθρωπικές οργανώσεις της οικογένειας, παραπαίει. Τον Δεκέμβριο του 2019, ένας δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης απάλλαξε την Exxon για κατηγορίες απάτης σε μια υπόθεση που ισχυριζόταν ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής ρύθμισης στην επιχείρησή της. Η Exxon επιτέθηκε ανοιχτά στην προσπάθεια του Rockefeller ως μια συνωμοσία με πολιτικά κίνητρα μεταξύ των Δημοκρατικών γενικών εισαγγελέων και των περιβαλλοντιστών.

Μετά τη δίκη της Νέας Υόρκης, η Exxon κήρυξε τη νίκη. Το μέλλον της εκστρατείας φαινόταν επισφαλές.

Χιλιάδες μίλια μακριά, η Miranda δεν ήταν σε θέση να το επαναφέρει σε τροχιά. Δικηγόρος με εκπαίδευση, διηύθυνε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε για να βοηθήσει μετανάστες στην Ιταλία και να διαχειριστεί το τέλος του γάμου της. Αλλά δεν μπορούσε να πει όχι στον αδερφό της.

David and Miranda Kaiser in 1995. PHOTO: NEVA GOODWIN

«Ήταν αρκετά έξυπνος για να ξέρει ότι είχε πιθανώς μόνο μήνες ζωής», είπε η Kaiser κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο τεράστιο προγονικό κτήμα της οικογένειας στο Pocantico Hills, σκαρφαλωμένο πάνω από τον ποταμό Hudson. «Ήξερε επίσης ότι αν αυτή ήταν η επιθανάτια επιθυμία του για μένα, θα το έκανα ό,τι κι αν γινόταν και χωρίς όρια».

Τον Ιούλιο του 2020, ο David πέθανε σε ένα οικογενειακό σπίτι στο Maine. Ήταν 50 ετών.

Στα χρόνια που πέρασαν, η Miranda δεν συνέχισε απλώς την εκστρατεία του – την έχει κλιμακώσει.

Το Rockefeller Family Fund, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του οποίου είναι πρόεδρος, χρηματοδοτεί δικαστικές υποθέσεις και άλλη υποστήριξη για περισσότερες από 30 αγωγές στις ΗΠΑ κατά της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Η Exxon είναι κατηγορούμενη σε όλες. Τα στελέχη του ταμείου διαβουλεύονται επίσης με τους γενικούς εισαγγελείς του κράτους, εννέα από τους οποίους έχουν ασκήσει υποθέσεις κατά της Exxon. Οι υποθέσεις στοχεύουν στη συλλογή δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Exxon και τους ομολόγους της για τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή και τις ζημιές που προκαλούνται από αυτήν.

Στο εσωτερικό της Exxon, οι προσπάθειες έχουν προκαλέσει εξίσου οργή και ανησυχία. Τα στελέχη θεωρούν τις αγωγές ως αβάσιμες, αλλά φοβούνται ότι οι ένορκοι στις μπλε (όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί) πολιτείες μπορεί να επιβάλουν ανυπόμονα τεράστιες κυρώσεις κατά της Exxon, λένε άνθρωποι κοντά στην εταιρεία.

Η εκστρατεία της Kaiser κοροϊδεύει το νομικό σύστημα, δήλωσε η εκπρόσωπος της Exxon, Emily Mir, προσθέτοντας: «Η χρήση της οικογενειακής περιουσίας και της θέσης για να κάνει τo προσωπικό της καπρίτσιο είναι κάπου μεταξύ προνομιούχου και ανήθικου, και ακόμη πιο σημαντικό, δεν κάνει τίποτα για τη μείωση των εκπομπών .»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Darren Woods είπε ότι η υπόθεση της Νέας Υόρκης, στην οποία η εταιρεία παρέδωσε εκατομμύρια έγγραφα, έδειξε ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας με έδρα το Τέξας δεν είχε τίποτα να κρύψει.

«Θέλετε να επιστρέψετε 40 ή 30 χρόνια πίσω και να μιλήσετε για αυτό που ειπώθηκε τότε και εκτός πλαισίου σε σχέση με αυτό που κάνουμε σήμερα… τότε είμαι χαρούμενος που με κρίνουν από αυτό», είπε ο Woods σε μια συνέντευξη.

Ο Woods είπε ότι η Exxon έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές, παρέχοντας παράλληλα προσιτό πετρέλαιο και φυσικό αέριο που, όπως λέει, παραμένουν κρίσιμα για την παγκόσμια οικονομία.

Η εταιρεία υποσχέθηκε να δαπανήσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2022 και 2027 για τον περιορισμό των εκπομπών της και βοηθώντας άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο, επενδύοντας σε τομείς όπως η δέσμευση άνθρακα και τα βιοκαύσιμα, αν και η συντριπτική πλειοψηφία της επένδυσής της παραμένει σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Σχετικά με τη δίκη, ο Woods είπε: «Είναι απλώς ένα άλλο κανάλι που οι ακτιβιστές προσπαθούν να αξιοποιήσουν για να αλλάξουν την εταιρεία».

Πλαισιωμένη από πορτρέτα της οικογένειάς της στο Abeyton Lodge του κτήματος, συμπεριλαμβανομένων δύο κυβερνητών και ενός αντιπροέδρου των ΗΠΑ, η Kaiser περιέγραψε την εκστρατεία ως ηθική επιταγή για τους Rockefellers, οι οποίοι αντλούσαν τόσο μεγάλο πλούτο από ορυκτά καύσιμα.

«Θα ήταν ασυνείδητο να επωφεληθείτε από κάτι που στη συνέχεια ξέρετε ότι βλάπτει τον κόσμο και να μην κάνετε κάτι για αυτό», είπε η Kaiser.

Το καταφύγιο σε στιλ Tudor, που παλαιότερα ονομαζόταν «The Playhouse», τέθηκε σε λειτουργία το 1924 ως οικογενειακό καταφύγιο. Τα δωμάτια με επένδυση από ξύλο βελανιδιάς διακοσμημένα με χαλιά που δώρισε ο βασιλιάς Hassan II του Μαρόκου συνδέονται με δύο αίθουσες bowling , εσωτερικά γήπεδα tennis και squash και μια εσωτερική πισίνα που έκτοτε έχει στολιστεί.

Εκτός από τον επικεφαλής του Rockefeller Family Fund, η Kaiser συμμετέχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του Rockefeller Brothers Fund, μιας μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης που έχει επίσης χρηματοδοτήσει δικαστικές υποθέσεις. Το 2022, αυτό το ταμείο υποσχέθηκε να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι αρκετά ενεργές, πολεμώντας την ανάπτυξη μεγάλων έργων ορυκτών καυσίμων καθώς και αναλαμβάνοντας ακαδημαϊκή έρευνα για τη συμβολή της βιομηχανίας στην κλιματική αλλαγή. Τα στελέχη του Family Fund άσκησαν πιέσεις στους νομοθέτες της πολιτείας και της ομοσπονδίας να εγκρίνουν νομοσχέδια για το «υπερταμείο για το κλίμα» που θα ανάγκαζαν τις εταιρείες να πληρώσουν για ζημιές από εκπομπές άνθρακα, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Vermont που ενέκρινε πρόσφατα το νομοθετικό σώμα της πολιτείας.

Το Family Fund επηρέασε την απόφαση του Προέδρου Βiden τον Ιανουάριο να σταματήσει την έγκριση νέων εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ο αριθμός των υποθέσεων που σχετίζονται με το κλίμα κατά της Exxon συνεχίζει να αυξάνεται. Τον Φεβρουάριο, η πόλη του Σικάγο μήνυσε την Exxon και άλλες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου ισχυριζόμενη ότι εξαπάτησαν τους κατοίκους του Σικάγο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Τον Μάρτιο, η Κομητεία Bucks County, Penn, υπέβαλε παρόμοια μήνυση. Το Κέντρο για την Ακεραιότητα του Κλίματος-The Center for Climate Integrity, μια περιβαλλοντική ομάδα που βοήθησαν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις Rockefeller να δημιουργηθούν, παρακίνησε τους αξιωματούχους και στα δύο μέρη να αναλάβουν νομική δράση.

Η δίκη φιλοδοξεί να έχει παρόμοιο αντίκτυπο με τις υποθέσεις κατά των καπνοβιομηχανιών τη δεκαετία του 1990 για τις βλάβες του καπνίσματος.

Η Kaiser, η οποία έχει πτυχία στη Νομική και τη Δασοκομία από το Πανεπιστήμιο του Yale, ήταν κάποτε κτηνοτρόφος και υπηρέτησε ως αναπληρωτής σύμβουλος στην ανεξάρτητη επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που εντόπισε τεράστια διαφθορά στο Πρόγραμμα Iraq Oil-For-Food.

Αυτές τις μέρες, αυτό που ξεκίνησε ως προσωπική υπόσχεση στον αδερφό της έχει γίνει μια καταναλωτική αποστολή.

Η Kaiser είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια παγκόσμια κλιματική κρίση που υπάρχει μόνο επειδή η Exxon και οι όμοιοί της ήταν «τόσο ανέντιμοι και άπληστοι».

«Ο Darren Woods και οι άλλοι δεν μπορούν να κάθονται στο τραπέζι μέχρι να είναι απόλυτα ειλικρινείς για αυτό που κάνουν», είπε ο Kaiser.

Οικογενειακή Κληρονομιά

Η Kaiser λέει ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πλήρως τι σήμαινε να είσαι Rockefeller ως παιδί. Η μητέρα της, Neva Rockefeller Goodwin, ένιωθε άβολα που ήταν μέλος της εμβληματικής οικογένειας και προστάτευσε τη μοναχοκόρη της από τις παγίδες της.

«Είχε πολλές ενοχές γύρω από αυτό», είπε η Kaiser. Εκείνη την εποχή, γινόταν ελάχιστη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε: «Ήταν απλώς ενοχή για το ότι είχα χρήματα όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν».

Κατά τη διάρκεια της νιότης της, η μητέρα της την κράτησε μακριά από το Pocantico, που σημαίνει «ρυάκι ανάμεσα σε λόφους» στο Algonquin. Το κτήμα εκτείνεται σε περισσότερα από 3.000 στρέμματα και κάποτε περιείχε δεκάδες σπίτια και ένα δίκτυο δρόμων. Ορισμένα από αυτά αποτελούν πλέον μέρος του National Trust for Historic Preservation, αν και οι Rockefellers το εκμισθώνουν για συγκεντρώσεις.

Οι Rockellers έχουν συνολική αξία άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, και έχουν δώσει τεράστια ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Rockefeller Sr. ο πρεσβύτερος ίδρυσε το Rockefeller Foundation το μακρινό 1913 και έδωσε περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια συνολικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινά δολάρια. Αυτή η κληρονομιά της φιλανθρωπίας έχει περάσει από γενιές της οικογένειας.

David Rockefeller and his daughter Neva meet with Russian leader Nikita Khrushchev during a 1964 visit to Moscow.

Το Rockefeller Family Fund, μια φιλανθρωπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1967 από τα παιδιά του John D. Rockefeller Jr., εργάστηκε για την προστασία του περιβάλλοντος για δεκαετίες, αλλά άρχισε να εστιάζει στην κλιματική αλλαγή στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Στις περιοδικές συναντήσεις της οικογένειας στο Pocantico, η Kaiser ενημερώνει τους συγγενείς για τα πιο πρόσφατα σχετικά με την εκστρατεία. Οι συναντήσεις είναι τόσο μεγάλες—συνήθως πάνω από 200 μέλη της οικογένειας—που όλοι φοράνε ένα όνομα. Λέει ότι υπάρχει ευρεία αλλά όχι ομόφωνη υποστήριξη για την προσπάθεια, παρά την ανεπιθύμητη προσοχή που δίνεται σε μια οικογένεια που τηρεί ως επί το πλείστον μια πατρικιακή αίσθηση ιδιωτικότητας.

«Πραγματικά προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να μείνουμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», είπε η Kaiser. «Έτσι, αυτό σπάει αυτό το καλούπι και είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και υπάρχει μια ποικιλία απόψεων για όλα τα είδη των πραγμάτων και τις διαφορετικές πολιτικές».

Η Kaiser λέει ότι ψηφίζει ως επί το πλείστον υπέρ των Δημοκρατικών, μια παράκαμψη από μια οικογένεια που εδώ και πολύ καιρό ήταν συνώνυμη με το κατεστημένο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Miranda Kaiser, standing in the Abeyton Lodge at the Pocantico estate, vows to keep up the fight against Exxon. PHOTO: NATALIE KEYSSAR FOR THE WALL STREET JOURNAL

Η Ariana Rockefeller, ξαδέρφη της Kaiser, έχει μιλήσει κατά του εγχειρήματος. Μοντέλο και ιππέας, αποκάλεσε την εκστρατεία της Exxon «βαθιά άστοχη». Δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Για δεκαετίες, η Exxon και τα μέλη της φυλής Rockefeller διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Η οικογένεια και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις τους κατείχαν μεγάλες ποσότητες μετοχών της Exxon. Ο παππούς της Kaiser, David Rockefeller, ο οποίος διηύθυνε την τράπεζα Chase Manhattan για περισσότερο από μια δεκαετία, έτρωγε περιοδικά με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Exxon, Lee Raymond.

Οι σχέσεις άρχισαν να επιδεινώνονται στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σε ένα διάσημο πλέον μεσημεριανό γεύμα του 2006, ο David Rockefeller έφερε την Goodwin —την κόρη του και μητέρα της Kaiser— στο γεύμα με τον Raymond και τον Rex Tillerson, τον διάδοχο του Raymond. Σε ένα εστιατόριο με θέα στο παγοδρόμιο στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, η Goodwin ρώτησε τα δύο αφεντικά της Exxon γιατί δεν επένδυαν στην πράσινη ενέργεια. Ο Raymond απάντησε ότι η Exxon είχε, αλλά οι επενδύσεις δεν λειτούργησαν.

Η Goodwin βρήκε την ανταπόκριση μη ικανοποιητική και δύο χρόνια αργότερα ώθησε την οικογενειακή υποστήριξη για πολλά ψηφίσματα των μετόχων που παροτρύνουν την αλλαγή στην Exxon, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Τα ψηφίσματα απέτυχαν, αλλά πολλοί μέσα στην οικογένεια είχαν ξεσπάσει κατά της Exxon λόγω της “αντιληπτής εξαπάτησής της” σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Καμμένη γη

Μέχρι το 2015, ο πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των δύο πλευρών. Εκείνο το φθινόπωρο, μια σειρά ιστοριών από τους Los Angeles Times και το Columbia Journalism School και μια ξεχωριστή σειρά από το InsideClimate News έδειξαν ότι η Exxon είχε διαμορφώσει για δεκαετίες εσωτερικά δραματικές αλλαγές στο κλίμα λόγω της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Ο Raymond και άλλοι έλεγαν για χρόνια δημόσια ότι η κλιματική επιστήμη ήταν ασαφής.

Neva Goodwin in October 2005. PHOTO: KATE BIGGAR

Οι δημοσιογραφικές έρευνες χρηματοδοτήθηκαν ήσυχα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Rockefeller, οι οποίες παρείχαν περισσότερα από 500.000 δολάρια για τις προσπάθειες. Πριν από τα ρεπορτάζ, ο επικεφαλής του Rockefeller Family Fund, Lee Wasserman, προέτρεψε τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να ξεκινήσει έρευνα για την Exxon.

Εν τω μεταξύ, σε μια συνάστηση στο Pocantico τον Οκτώβριο του 2015, οι Rockefellers αποφάσισαν να επιταχύνουν την εκποίηση των σημαντικών εκμεταλλεύσεων ορυκτών καυσίμων σε διάφορες καταπιστεύσεις και κεφάλαια που ελέγχονται από την οικογένεια. Μετά τα ρεπορτάζ έτρεξαν, οι περιβαλλοντικές ομάδες ξεκίνησαν μία μηντιακή επίθεση κατά της Exxon χρησιμοποιώντας το hashtag #Exxonknew.

Η εταιρεία στράφηκε στην FTI Consulting, μια εταιρεία επιχειρηματικών συμβουλών για να ελέγξει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του Rockefeller και να διαμορφώσει μια στρατηγική επικοινωνίας.

Στις αρχές του 2016, η Exxon κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Rockefellers ήταν πίσω από μια επίθεση πολιτικά παρακινημένη εκστρατεία εναντίον της εταιρίας.

Καθώς ο αγώνας έγινε δημόσιος, οι ομάδες δημοσκοπήσεων και εστίασης που συστάθηκαν από την Exxon έδειξαν ότι η ιδέα ότι οι Rockefellers είχαν στραφεί εναντίον του πετρελαϊκού γίγαντα ήταν εξαιρετικά επιζήμια για τη φήμη της εταιρείας.

Από το 2015, ο ιστότοπος δημοσίευσε περισσότερες από 200 θέσεις που επικρίνουν την προσπάθεια Rockefeller.

Η Exxon στρατολόγησε επίσης μια από τις πιο ισχυρές δικηγορικές εταιρείες της χώρας, την Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison. Ο Paul Weiss εκπροσωπεί την Exxon σε πολλές από τις αγωγές για την κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία μήνυσε τους γενικούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης, ζητώντας από έναν ομοσπονδιακό δικαστή στο Dallas να κλείσει τις έρευνές τους στην Exxon και εγκάλεσε το Rockefeller Family Fund για τις επικοινωνίες του με αυτά τα γραφεία.

Στα δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι της Exxon ανέφεραν ένα tweet της κόρης του Wasserman, η οποία είχε μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο και εργαζόταν για μια άλλη περιβαλλοντική ομάδα, επαινώντας τη δουλειά του πατέρα της στην Exxon, υποστηρίζοντας ότι το tweet ήταν απόδειξη μιας «παράνομης συνωμοσίας» μεταξύ των φιλανθρωπικών οργανώσεων Rockefeller και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

«Είναι πολύ απεχθές να κυνηγάς μέλη της οικογένειας», είπε η Wasserman.

Σε μια συνάντηση τον Δεκέμβριο του 2016, μετά την ταχέως ενισχυτική απάντηση της Exxon στους Rockefellers, ένας εξωτερικός σύμβουλος προέτρεψε να είμαστε προσεκτικοί. Η Sarah Labowitz, μέλος της Εξωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ιθαγένεια της Exxon, προειδοποίησε την εταιρεία για μια εκστρατεία της καμένης γης.

Ο Jack Williams, μέλος της διοικητικής επιτροπής της Exxon που αποτελείται από τα υψηλότερα στελέχη της εταιρείας, είπε ότι η Exxon δεν θα δεχόταν bullying, σύμφωνα με τους ανθρώπους.

«Ακόμα κι αν κερδίσεις αυτό, χάνεις», είπε η Labowitz, πρώην σύμβουλος πολιτικής στο State Department. Έστειλε στην Exxon επιστολή παραίτησης εβδομάδες αργότερα, επικαλούμενη επιθέσεις «σε σεβαστές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών μέσω των δικαστηρίων».

Η δυσπιστία μεταξύ της Exxon και των Rockefellers θα έφθανε σύντομα σε νέο χαμηλό. Το 2019, οι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ σε ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα hacking-for-hure που στόχευε ένα ευρύ φάσμα ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της φιλανθρωπικής οργάνωσης Rockefeller και άλλων περιβαλλοντιστών.

Αφού ομολόγησε την ενοχή του σε κατηγορίες για συνωμοσία και απάτη, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν σε ένα υπόμνημα καταδίκης ότι τα κλεμμένα έγγραφα διέρρευσαν στον Τύπο και «φαίνονταν σχεδιασμένα να υπονομεύσουν την ακεραιότητα» των ερευνών στην Exxon. Στη συνέχεια, η εταιρεία και οι δικηγόροι της ανέφεραν τα έγγραφα προς υπεράσπιση της Exxon, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η Exxon δεν έχει κατηγορηθεί για οποιαδήποτε αδικοπραγία και μια εκπρόσωπος της Exxon είπε ότι η εταιρεία «δεν είχε καμία ανάμειξη ή γνώση οποιασδήποτε δραστηριότητας hacking και για να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό».

Η Kaiser είπε ότι δεν είδε τίποτα που να υποδεικνύει ότι η Exxon εμπλέκεται στο χακάρισμα, αλλά είπε ότι ήταν σαφές ότι η εταιρεία είχε ωφεληθεί από την καμπάνια.

«Είναι τόσο καλοί στο να είναι κακοί», είπε. Σπάζοντας την παράδοση με ορισμένα μέτρα, η προσπάθεια Rockefeller ήταν ανεπιτυχής. Η μετοχή της Exxon έφτασε σε τιμή ρεκόρ τον Απρίλιο και η εταιρεία είχε κέρδη 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο απέρριψε μια υπόθεση κατά της Exxon το 2018, κρίνοντας ότι τα δικαστήρια δεν είναι κατάλληλος χώρος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το επόμενο έτος, η Exxon κέρδισε την υπόθεση της Νέας Υόρκης, αφού ένας πολιτειακός δικαστής είπε ότι οι ισχυρισμοί απάτης εναντίον της δεν είχαν καμία αξία.

Παρόλα αυτά, η Kaiser πιστεύει ότι η καμπάνια ανεβάζει τον ατμό. Τον Απρίλιο του 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει τις προσφυγές της Exxon και άλλων εταιρειών πετρελαίου που επιδιώκουν να μεταφέρουν τις περισσότερες υποθέσεις από πολιτειακό σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, μια απόφαση που επιτρέπει στις υποθέσεις να προχωρήσουν σε χώρους που οι ενάγοντες θεωρούν φιλικότερες.

Μια υπόθεση που ασκήθηκε από τον γενικό εισαγγελέα της Μασαχουσέτης που κατηγορεί την Exxon για παραπλάνηση των καταναλωτών και των επενδυτών σχετικά με τη συμβολή των προϊόντων της στην κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να δικαστεί έως το 2025.

Το οικογενειακό ταμείο έχει ξοδέψει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τον Wasserman. Η Kaiser βλέπει την προσπάθεια ως συνέχεια της μακροχρόνιας υποστήριξης των Rockefelle για τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Ο Rockefeller Sr. ήταν ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος που νοιαζόταν για όλη τη δημιουργία του Θεού, σύμφωνα με την Kaiser. «Αν ήξερε με κάποιο τρόπο ότι υπήρχε αυτή η σκοτεινή πλευρά του ορυκτού καυσίμου, πιστεύω πλήρως ότι θα είχε αλλάξει το επιχειρηματικό του μοντέλο», είπε.

John D. Rockefeller Sr. and John D. Rockefeller Jr. stroll down New York’s Fifth Avenue on Palm Sunday in 1915. PHOTO: BETTMANN ARCHIVE/GETTY IMAGES

Με άλλους τρόπους, η καμπάνια της Kaiser και του αδερφού της είναι μία παραφωνία από τη φιλανθρωπική παράδοση της οικογένειας, η οποία ιστορικά απέφευγε να ασκεί πίεση στους νομοθέτες ή να στοχεύει συγκεκριμένες εταιρείες. Ο David Rockefeller, ο παππούς της Kaiser, είπε κάποτε ότι ο ακτιβισμός των επενδυτών «διεξαγόταν κυρίως από τρελούς».

Και τι γίνεται με την Exxon εάν η Kaiser τα καταφέρει;

Η Kaiser βλέπει ένα σενάριο, ωστόσο απίθανο, στο οποίο μια ταπεινωμένη Exxon θα μπορούσε να ανακατανείμει τους τεράστιους πόρους και τις μηχανικές της ικανότητες στην πράσινη ενέργεια.

«Μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες μας αφορούν κακούς που γίνονται ήρωες και ίσως είναι πολύ αργά για τον Rex Tillerson και Lee Raymond (πρώην επικεφαλής της Exxon) και έχουν γραφτεί τα μοιρολόγια τους», είπε. «Αλλά ξέρεις, o Darren Woods, θα μπορούσε να γυρίσει και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της εποχής».


NEW YORK CITY, NY – JUNE 7: Miranda Kaiser Duncan and David Rockefeller attend The MUSEUM OF MODERN ART hosts their 37th Annual Party in the Garden to Celebrate DAVID ROCKEFELLER’s 90th Birthday at The Museum of Modern Art on June 7, 2005 in New York City. (Photo by Billy Farrell/Patrick McMullan via Getty Images)

Βill Gates> Παγκόσμιος εμβολιαστής και χορηγός των gain of function ιών

Μετά τη βόμβα του Εβραικής καταγωγής καθηγητή του Columbia Jeffrey Sachs ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακά κατασκευασμένος έρχονται δύο ακόμη επιστήμονες με νέο βιβλίο να ισχυριστούν ότι η επιχείρηση του παγκόσμιου εμβολιασμού ως μοναδική απόκριση στην πανδημία είχε σχεδιαστεί στο σπίτι του Bill Gates κοντά στο Seattle ήδη από το 2000.

Ο καρδιολόγος και επιδημιολόγος Dr. Peter McCullough (L) και ο John Leake, συν-συγγραφείς του “The Courage to Face COVID-19: Preventing Hospitalization and Death while Battling the Bio-Pharmaceutical Complex”, υποστηρίζουν ότι η απόκριση του εμβολίου στον COVID-19 ήταν προσχεδιασμένη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για το βιβλίο τους, «The Courage to Face Covid-19: Preventing Hospitalization and Death while Battling the Bio-Pharmaceutical Complex», ο καρδιολόγος Dr. Peter McCullough και ο συγγραφέας John Leake ανακάλυψαν ότι το «σύστημα» ξεκίνησε από παγκόσμιους ηγέτες ώστε να καταστήσουν τον εμβολιασμό την κύρια απάντηση στην πανδημία COVID-19.

«Αυτό ήταν απολύτως τηλεγραφημένο από την αρχή», είπε ο McCullough. «Το 2010, ο Gates υποστήριξε ότι θα ζήσουμε η δεκαετία των εμβολίων. Αργότερα, ο ίδιος εξομολογείται σε συνεντεύξεις ότι η απόδοση της επένδυσης των εμβολίων είναι 20 προς 1 συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο έχει κάνει.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα ήταν έτοιμο για το εμβόλιο», είπε ο McCullough κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο πρόγραμμα «American Thought Leaders» του EpochTV.

Ο McCullough αναφερόταν σε μια ανάρτηση του Bill Gates το 2010 στο Twitter, στην οποία ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έγραψε: «Decade of Vaccines – μια δέσμευση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 10 ετών για έρευνα, ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων».

Το 2019 ο Gates είπε στο CNBC’s και στην εκπομπή του Becky Quick “Squawk Box” σε σύδεση από το Τhe World Economic Forum in Davos της Ελβετίας, «Αισθανόμαστε ότι η επένδυσή μας των 10 δις δολαρίων στην ανάπτυξη εμβολίων έχει απόδοση πάνω από 20 προς 1».

Στη συνέντευξη με τον McCullough, ο Leake αμφισβήτησε γιατί τα εμβόλια για τον COVID, τα οποία αναπτύχθηκαν βιαστικά, διαφημίστηκαν ως ασφαλή και διαφημίστηκαν ως η μόνη λύση για την πανδημία, ενώ οι αποτελεσματικές εναλλακτικές και εκτός ετικέτας θεραπείες δαιμονοποιήθηκαν.

«Αυτό που ανακαλύψαμε στην έρευνά μας και αυτό που χαρτογραφούμε στο βιβλίο μας είναι ότι αυτό είχε προγραμματιστεί, πολύ εκ των προτέρων», είπε ο Leake. Επίσης επέκρινε τον Gates για την εμμονή του με τα εμβόλια.

« O Gates φαίνεται να έχει μετατοπίσει το μονοπωλιακό του πνεύμα από την επιχείρηση λογισμικού στην επιχείρηση εμβολίων», είπε ο Leake. Ο Gates είναι επίσης ο ιδρυτής και το κύριο μέλος που συνεισφέρει στον Συνασπισμό για την Επιδημική Ετοιμότητα και Καινοτομία (CEPI), ο οποίος ξεκίνησε στο World Economic Forum το 2017.

Το επιχειρηματικό σχέδιο του οργανισμού, φαίνεται να επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη εμβολίων, χωρίς αναφορά σε άλλες θεραπείες για ιογενείς επιδημίες, είπε ο McCullough.

Το CEPI λέει ότι συγκεντρώνει αρχηγούς κυβερνήσεων, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φιλάνθρωπους για να «επιταχύνουν» την ανάπτυξη εμβολίων για να αποτρέψουν μελλοντικές «επιδημίες και πανδημίες» και να διασφαλίσουν ότι «όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη» έχουν πρόσβαση σε αυτά τα εμβόλια.

Επιπλέον, μία από τις πιο πρόσφατες προσπάθειες του Gates στη διάδοση των εμβολίων είναι το βιβλίο του, «Πώς να αποτρέψουμε την επόμενη πανδημία».

Στο βιβλίο, ο Gates υποστηρίζει την ίδρυση ενός καλά χρηματοδοτούμενου παγκόσμιου οργανισμού που θα διοικείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, δουλειά του οποίου θα ήταν να αναζητήσει και να ανταποκριθεί στην επόμενη πανδημία του κόσμου, είπε ο McCullough.

Οι Epoch Times απευθύνθηκαν στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για σχόλια.

Ο McCullough είπε ότι αν και τα εμβόλια γενικά κάνουν λίγα για την πρόληψη ασθενειών από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, εξακολουθούν να προωθούνται ως απάντηση στην πανδημία COVID-19.

«Δεν υπάρχει ούτε μία βολή στο χέρι που να κάνει σχεδόν οτιδήποτε για μια αναπνευστική ασθένεια», είπε ο McCullough, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια για τον COVID επιβλήθηκαν σιωπηλά και χωρίς διάλογο με την προτροπή: «Είναι ασφαλή και είναι αποτελεσματικά και θα τα πάρετε.»

Καμία συζήτηση μετά. Καμία επίσημη συζήτηση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, καμία εγγύηση για επαναξιολόγηση, καμία μηνιαία αναθεώρηση της ασφάλειας.»

Cardiologist and epidemiologist Dr. Peter McCullough (L) and John Leake, co-authors of “The Courage to Face COVID-19: Preventing Hospitalization and Death While Battling the Bio-Pharmaceutical Complex,” in Washington on May 31, 2022. (Matthew Pearson/CPI Studios)

 

Η ασφάλειά τους θεωρήθηκε ότι πρέπει να είναι δεδομένη, ακόμη και μετά τη δημοσίευση μιας κινεζικής επιστημονικής εργασίας που επισημαίνει ότι υπήρχαν μεγάλα προβλήματα υγείας από το εμβόλιο για άτομα με υποκείμενα προβλήματα υγείας, είπε ο McCullough.

Ο McCullough χαρακτήρισε αυτή την ευρεία χρήση των εμβολίων είναι «βιολογική καταστροφή».

Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προσπάθησε να θάψει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σφραγίζοντας, για 55 χρόνια, τον «φάκελο της Pfizer», που είναι περίπου μισό εκατομμύριο σελίδες εγγράφων που περιγράφουν λεπτομερώς τα βασικά ευρήματα στο ανάπτυξη και εφαρμογή των εμβολίων, δήλωσε ο McCullough.

Ο οργανισμός Public Health and Medical Professionals for Transparency με την συνεργασία του σπουδαίου νεαρού Εβραίου δικηγόρου Aaron Siri, μήνυσε τον FDA βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί ο φάκελος.

Στην απόφασή του, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Mark Pittman είπε ότι το αίτημα FOIA της ομάδας ήταν «υψίστης δημόσιας σημασίας» και διέταξε την έκδοση-δημοσιοποίηση 55.000 σελίδων το μήνα (pdf) από την FDA.

Από αυτά τα έγγραφα, «μάθαμε ότι υπήρχαν 1.223 θάνατοι μέσα σε 90 ημέρες από την κυκλοφορία του προγράμματος Pfizer, παγκοσμίως. Το πρότυπο είναι συνήθως 50 θάνατοι για κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο προϊόν, [και έχει] αποσυρθεί από την αγορά», δήλωσε ο McCullough

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) καταγράφει τους θανάτους στο Σύστημα Καταγραφής Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο McCullough είπε ότι έχουν καταγραφεί 13.000 θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID.

«Αυτό είναι εκπληκτικό», είπε. «Ποτέ δεν αφήσαμε ένα προϊόν να λειτουργεί έτσι για αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να επανεξετάσουμε την ασφάλεια, χωρίς να αναφέρουμε την ασφάλεια, χωρίς καν να αμφισβητήσουμε την ασφάλεια και ο θάνατος να είναι το τελικό αποτέλεσμα».

Ο McCullough είπε ότι υπήρξε επίσης μια σειρά από μη θανατηφόρες αλλά σοβαρές παρενέργειες από τα τρία κύρια εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής βλάβης, των θρόμβων αίματος και της φλεγμονώδους νόσου.

Οι Epoch Times απευθύνθηκαν στις Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για σχόλια σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

«Αυτό που νομίζω ότι δεν κατάλαβε πολύ το κοινό είναι ότι πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία», είπε ο Leake. «Πρόκειται για τεχνολογίες γενετικής μεταφοράς. Στην πραγματικότητα κάνετε έγχυση αγγελιοφόρου RNA που κωδικοποιεί την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας, άρα αυτό είναι το Star Trek».

Ο McCullough είπε ότι είναι ψευδής ισχυρισμός ότι τα εμβόλια μειώνουν τη νοσηλεία και τον θάνατο.

Είπε ότι δεν έχουν γίνει ενδελεχείς τυχαιοποιημένες δοκιμές με το δραστικό φάρμακο και το εικονικό φάρμακο που να δείχνουν μείωση της νοσηλείας και του θανάτου.

“Κανένα από τα εμβόλια δεν έχει πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές έναντι εικονικού φαρμάκου με αυτό το σύνθετο τελικό σημείο”, δήλωσε ο McCullough. «Αυτό που συνέβη με την πάροδο του χρόνου είναι μια ψευδής αφήγηση που αναπτύχθηκε από δεδομένα παρατήρησης».

Υπήρξαν πολλές «προκατειλημμένες αναλύσεις από ερευνητές και γιατρούς και από εκείνους στο βιοφαρμακευτικό συγκρότημα που έχουν επενδύσει στην προσπάθεια προώθησης των εμβολίων», είπε ο McCullough.
δισκία ιβερμεκτίνης

Πρόσθεσε ότι οι αναλύσεις βασίζονται σε λανθασμένα και μεροληπτικά δεδομένα, τα οποία δεν παρακολουθούν τα εμβολιασμένα άτομα που μπαίνουν σε ένα νοσοκομείο. Αντίθετα, όλοι όσοι εισέρχονται στο νοσοκομείο με λοίμωξη από COVID υπολογίζονται ως μη εμβολιασμένοι από προεπιλογή.

«Μπορώ να σας πω ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν λάβει έγκαιρη θεραπεία, κάτι που πραγματικά είναι ο οδηγός για τη μείωση της νοσηλείας και του θανάτου», είπε ο McCullough.

Ο Leake είπε ότι η ίδια αυστηρότητα και τα πρότυπα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στην έγκαιρη θεραπεία για τον COVID αγνοούνται εντελώς με τα νέα εμβόλια αγγελιαφόρου RNA. «Ξαφνικά, η μεθοδολογία και η αυστηρότητα της εξακρίβωσης της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μόλις πετιέται από το παράθυρο με το εμβόλιο», είπε.

Ο McCullough είπε ότι η πανδημία θα μπορούσε να είχε τελειώσει γρήγορα εάν είχαν διατεθεί πόροι για την παροχή πρώιμων θεραπειών σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με υδροξυχλωροκίνη και ιβερμεκτίνη, αλλά αντίθετα αυτές οι πρώιμες θεραπείες ήταν κακογραμμένες.

Ο McCullough ανέφερε επίσης τα μονοκλωνικά αντισώματα, μια άλλη ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία που έχει περιοριστεί υπέρ των εμβολίων, είπε.

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι πρώιμες θεραπείες λειτουργούν καλά, αποσύρονται από το ράφι, αλλά τα εμβόλια, τα οποία δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλή ή αποτελεσματικά, προωθούνται στο κοινό ως η λύση για την πανδημία, είπε ο McCullough.

Οι Leake και McCullough περιέγραψαν αυτό που παρατήρησαν και τεκμηρίωσαν ως «μονολιθική λύση εμβολίου» για όλα τα προβλήματα δημόσιας υγείας.

Το βιβλίο τους τεκμηριώνει πώς άλλα εθνικά ιδρύματα, όπως τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας-National Institutes of Health, επωφελούνται από αυτά τα εμβόλια και από τη σχέση τους με πλούσιους φιλάνθρωπους.

«Στην πραγματικότητα είχαν μια συνάντηση στο σπίτι του Βill Gates κοντά στο Seattle το 2000. Για 20 χρόνια, δούλευαν μαζί», υποστήριξε ο Leake.

Υπάρχει μια ατζέντα για τα εμβόλια, στην οποία οι δυνάμεις θέλουν κάθε άτομο να συνεχίσει να εμβολιάζεται επ’ αόριστον, είπε ο McCullough.

«Το έχουν προχωρήσει και ταυτόχρονα υπάρχει μια λήθη στην ασφάλεια και είναι παγκόσμια», είπε ο McCullough.

Ο McCullough και ο Leake είπαν ότι θα ήθελαν να δουν όλες τις εντολές εμβολίων να αρθούν και όλα τα εμβόλια COVID-19 να αποσύρονται από τα ράφια για μια ενδελεχή αναθεώρηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

«Έχουμε καεί», είπε ο McCullough. «Αυτό ήταν, κατά μία έννοια, το έγκλημα της ζωής μας, αν όχι όλων των εποχών. Δηλαδή του μαζικού εμβολιασμού του κόσμου εν μέσω μιας εξαιρετικά διαδεδομένης και εξελισσόμενης πανδημίας-αγνώστου προελεύσεως που βρωμάει εργαστηριακή κατασκευή».

Στο προηγούμενο επεισόδιο>

Καθώς ο τριπλά εμβολιασμένος Έλληνας Σοφός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (συμμετέχει πλέον σε Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς η Σοφία και η Σοφιστεία μπερδεύονται γλυκά) εξήλθε από το Σωτηρία όπου είχε ολιγόωρη παραμονή με συμπτώματα COVID-19, ο Αμερικανός οικονομολόγος Εβραικής καταγωγής, ακαδημαϊκός, αναλυτής δημόσιας πολιτικής και πρώην διευθυντής του The Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου κατέχει τον τίτλο του καθηγητή Πανεπιστημίου Jeffrey Sachs επανέρχεται με νέα συνέντευξή του και ζητά εκ νέου έρευνα για την προέλευση του ιού COVID-19.

Κι αυτό καθώς πλέον πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι ο ιός COVID-19 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε εργαστήρια και χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν στη παγκόσμια κοινότητα τα εμβόλια ως εργαλεία ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων των ανθρώπων και διά μέσω αυτού τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού για να το πούμε κομψά μια και τα γεγονότα θα οδηγήσουν τους ηγέτες της Δύσης των Ευρωπαίων συμπεριλαμβανομένων όχι απλά να ταξιδεύουν με τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα αλλά να διαμορφώσουν ως πρωθυπουργικές λιμουζίνες τα γνωστά τεθωρακισμένα Leopard 2 τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ο Κυριάκος, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η Κατερίνα της Προεδρίας.

Από τους προαναφερθέντες ο πιο αθώος είναι ο Κυριάκος γιατί ο Κυριάκος είναι αναμενόμενος. Είναι απόφοιτος του Harvard, γόνος παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας και επαγγελματίας πολιτικός με εξαίρεση ένα διάστημα επαγγελματικής καριέρας.

Ο Sachs λοιπόν ξαναβάζει στο τραπέζι την εργαστηριακή προέλευση του ιού καθώς τα εμβόλια ως εργαλείο για την αντιμετώπισή του καταπίπτουν πλέον σε όλα τα μέτωπα.

 

Ο κ. Patrushev έδωσε λοιπόν συνέντευξη στα ρωσικά ΜΜΕ και μεταξύ άλλων είπε και τα εξής>

«Η τακτική των Αγγλοσάξωνων δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Έτσι και σήμερα συνεχίζουν να υπαγορεύουν τους όρους τους στον κόσμο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών.

Καλύπτοντας τις πράξεις τους με ωραία λόγια για τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία, εφαρμόζουν στην πραγματικότητα το δόγμα του «χρυσού δισεκατομμυρίου», που υποδηλώνει ότι ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων μπορεί να ανθίσει σε αυτόν τον κόσμο.

Η μοίρα των υπολοίπων, όπως πιστεύουν, είναι να λυγίσουν την πλάτη στο όνομα του διακηρυγμένου στόχου τους.

Προκειμένου να αυξηθεί η ευημερία μιας χούφτας μεγιστάνων στην πόλη του Λονδίνου και στη Wall Street, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, δημιουργούν μια οικονομική κρίση στον κόσμο, καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική στην πείνα, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε σιτηρά, λιπάσματα και ενεργειακούς πόρους.

Σήμερα, λέγεται όλο και περισσότερο ότι οι δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες ενδιαφέρονται για την εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών και για την καθημερινή εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα φάρμακα…

«Ορισμένοι ειδικοί εκφράζουν την άποψη ότι ο κορωνοϊός, θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί στα εργαστήρια του Πενταγώνου με τη βοήθεια ορισμένων μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Πάμε τώρα να δούμε πιο αναλυτικά το άρθρο του κ. Jeffrey Sachs.

Ένα άρθρο στο Proceedings of the National Academy of Sciences ζητά μια ανεξάρτητη διερεύνηση των πληροφοριών που κατέχουν ιδρύματα με έδρα τις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην προέλευση του Covid.

Γράφοντας στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (Proceedings of the National Academy of Sciences), ο Sachs και ο συν-συγγραφέας του, Neil Harrison, καθηγητής μοριακής φαρμακολογίας και θεραπευτικής στο Columbia University, είπαν ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τα πανεπιστήμια διαθέτουν στοιχεία που δεν έχουν αναθεωρηθεί επαρκώς, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων δεδομένων ιών, βιολογικά δείγματα, αλληλουχίες ιών, επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σημειωματάρια εργαστηρίου.

Οι Sachs και Harrison τόνισαν επίσης μια δελεαστική επιστημονική λεπτομέρεια που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ο SARS-CoV-2, ο κορωνοϊός που προκαλεί τον Covid-19, προήλθε από εργαστήριο: μια αλληλουχία οκτώ αμινοξέων σε ένα κρίσιμο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού που είναι πανομοιότυπη με μια αλληλουχία αμινοξέων που βρίσκεται σε κύτταρα που καλύπτουν τους ανθρώπινους αεραγωγούς.

Ο Sachs και ο Harrison δεν είναι οι πρώτοι που προτείνουν ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να είχε δημιουργηθεί σε εργαστήριο. Από τότε που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η γενετική του αλληλουχία τον Φεβρουάριο του 2020, οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί σχετικά με το σημείο διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site), μια περιοχή στην ακίδα του ιού που του επιτρέπει να διασπαστεί από μια πρωτεΐνη στη μεμβράνη των ανθρώπινων κυττάρων και καθιστά τον κοροναϊό ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Μόλις διασπαστεί, ο ιός απελευθερώνει το γενετικό του υλικό στο κύτταρο και αναπαράγεται. Ενώ η προσκόλληση στα κύτταρα και η διάσπαση της ακίδας είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν όλοι οι κοροναϊοί, ο SARS-CoV-2 είναι ο μόνος στην κατηγορία των σαρμπεκοϊών-sarbecoviruses, που μπορεί να χρησιμοποιήσει φουρίνη για τη διάσπαση.

Όπως και με προηγούμενες συζητήσεις για πιθανή εργαστηριακή προέλευση του SARS-CoV-2, αυτή η τελευταία θεωρία έχει ήδη αντιμετωπιστεί με σημαντικές αντιδράσεις. Ακόμη και ορισμένοι επιστήμονες που είναι ανοιχτοί στην ιδέα ότι ένα εργαστηριακό ατύχημα θα μπορούσε να πυροδότησε την πανδημία δεν πείθονται από τα συγκεκριμένα ίχνη αποδεικτικών στοιχείων που παρείχαν οι Sachs και Harrison.


Το άρθρο του περιοδικού προσφέρει έναν επιστημονικό οδικό χάρτη για το πώς αυτή η ασυνήθιστη αλληλουχία αμινοξέων θα μπορούσε να έχει εισχωρήσει στη θέση διάσπασης της φουρίνης, ή FCS, του ιού. Ο Sachs και ο Harrison αναγνωρίζουν ότι η σειρά θα μπορούσε να έχει προκύψει φυσικά. Παρουσιάζουν, όμως, και μια άλλη πιθανότητα: ότι οι επιστήμονες μπορεί να έχουν εισαγάγει σκόπιμα αυτή τη συγκεκριμένη σειρά αμινοξέων σε έναν κοροναϊό νυχτερίδας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Εστιάζουν ιδιαίτερα σε επιστήμονες που υπέβαλαν μια μη χρηματοδοτούμενη πρόταση επιχορήγησης σε ένα τμήμα του Υπουργείου Άμυνας που ονομάζεται Defense Advanced Research Projects Agency, ή DARPA, εκθέτοντας σχέδια για την εισαγωγή μιας θέσης διάσπασης φουρίνης σε έναν κορονοϊό νυχτερίδας.

«Δεν γνωρίζουμε εάν η εισαγωγή του FCS ήταν αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης — ίσως μέσω ενός γεγονότος ανασυνδυασμού σε ένα ενδιάμεσο θηλαστικό ή έναν άνθρωπο — ή ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης εισαγωγής του FCS σε έναν ιό που μοιάζει με SARS ως μέρος ενός εργαστηριακού πειράματος», γράφουν οι Sachs και Harrison. «Γνωρίζουμε ότι η εισαγωγή τέτοιων ακολουθιών FCS σε ιούς που μοιάζουν με SARS ήταν ένας συγκεκριμένος στόχος εργασίας που προτάθηκε από τη συνεργασία EHA-WIV-UNC στο πλαίσιο μιας πρότασης επιχορήγησης του 2018 («DEFUSE») που υποβλήθηκε στην αμερικανική Defense Advanced Research Projects Agency, ή DARPA.

Η EHA είναι μια αναφορά στην EcoHealth Alliance, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει λάβει περισσότερα από 118 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και συμβάσεις από ομοσπονδιακούς φορείς. Το WIV, ή το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, είναι ένας κινεζικός ερευνητικός οργανισμός που συνεργάστηκε με την EcoHealth Alliance στο παρελθόν και ήταν καταχωρισμένος ως υπεργολάβος για την επιχορήγηση DARPA. Το UNC αναφέρεται επειδή ο Ralph Baric, ένας μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Chapel Hill, επρόκειτο να διεξαγάγει μέρος της εργασίας που παρουσιάστηκε στην DARPA. Η πρόταση επιχορήγησης διαφήμιζε το «ρεκόρ δύο δεκαετιών του Baric στην αντίστροφη μηχανική των coronavirus και άλλες πρωτεΐνες ακίδας ιού».

Ralph Baric, a researcher at the University of North Carolina’s Gillings School of Global Public Health, in Chapel Hill, N.C., on Feb. 14, 2020. Photo: Christopher Janaro/Bloomberg via Getty Images

Η πρόθεση της πρότασης της DARPA ήταν να αποτρέψει τις αναδυόμενες παθογόνες απειλές, αλλά η εργασία, εάν γινόταν, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει έναν νέο ιό ικανό να μολύνει ανθρώπους. «Θα εισαγάγουμε κατάλληλες θέσεις διάσπασης ειδικά για τον άνθρωπο και θα αξιολογήσουμε το δυναμικό ανάπτυξης σε καλλιέργειες τύπου κυττάρου θηλαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως στη μικροβιολογία και ανθρώπινα επιθηλιακά κύτταρα αεραγωγών», ανέφερε η πρόταση.

Αρκετοί επιστήμονες που πήραν συνέντευξη σχετικά με την πρόταση της DARPA τον Σεπτέμβριο είπαν στο The Intercept ότι οι επιστήμονες συχνά ξεκινούν την έρευνα πριν αναζητήσουν χρηματοδότηση και επομένως ότι ορισμένα από τα πειράματα που περιγράφονται στην πρόταση θα μπορούσαν να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αλλά όταν ρωτήθηκε για αυτήν την πιθανότητα σε μια συνέντευξη, ο Peter Daszak, ο πρόεδρος της EcoHealth Alliance, την απέρριψε: «Η πρόταση της DARPA δεν χρηματοδοτήθηκε. Επομένως, η δουλειά δεν έγινε. Απλά.”

Όπως σημειώνουν οι Sachs και Harrison, το τμήμα μιας πρωτεΐνης στην κυτταρική μεμβράνη που μοιράζεται την αλληλουχία αμινοξέων της με τον κοροναϊό της νυχτερίδας είναι κρίσιμο για τη λειτουργία των πνευμόνων. Γνωστό ως επιθηλιακό κανάλι νατρίου-άλφα ή ENaC-άλφα, βρίσκεται στα κύτταρα των ανθρώπινων αεραγωγών, καθώς και στα ανθρώπινα νεφρά και στο κόλον. Περιέργως, όπως το SARS-CoV-2, το ENaC-alpha, το οποίο διευκολύνει την απορρόφηση υγρού στα κύτταρα, ενεργοποιείται επίσης από την ασυνήθιστη θέση διάσπασης της φουρίνης. Ο Harrison, ένας φυσιολόγος που συνδέεται με το Columbia’s Department of Molecular Pharmacology and Therapeutics, μελετά τα κανάλια ιόντων, τη μεγαλύτερη κατηγορία στην οποία ανήκει το ENaC-alpha.

Άλλοι επιστήμονες έχουν ήδη επισημάνει την αντιστοιχία μεταξύ της σειράς αμινοξέων στη θέση διάσπασης της φουρίνης του SARS-CoV-2 και του ENaC-alpha που βρίσκεται στους ανθρώπινους αεραγωγούς. Το 2020, μια ομάδα από τη βιοϊατρική εταιρεία Nference πρότεινε ότι η επικάλυψη μεταξύ του ιού και της αλληλουχίας που βρίσκεται στους ανθρώπινους πνεύμονες είναι μέρος του λόγου που ο Covid-19 είναι τόσο επιβλαβής για το αναπνευστικό σύστημα. Αυτοί οι επιστήμονες περιέγραψαν την ακολουθία ως να έχει εξελιχθεί φυσικά.

Οι Sachs και Harrison, αντίθετα, προτείνουν ότι οι ερευνητές μπορεί να έχουν εισαγάγει τη σειρά αμινοξέων σε έναν κορονοϊό νυχτερίδας ακριβώς λόγω της γνωστής σημασίας του για τη λειτουργία των πνευμόνων.

«Για μια ερευνητική ομάδα που αξιολογεί το ενδεχόμενο πανδημίας των κορωνοϊών που σχετίζονται με το SARS, το FCS του ανθρώπινου ENaC — ένα FCS που είναι γνωστό ότι διασπάται αποτελεσματικά από τη φουρίνη του ξενιστή που υπάρχει στη θέση στόχο (επιθηλιακά κύτταρα) ενός σημαντικού οργάνου-στόχου (πνεύμονας), ο οργανισμός-στόχος (άνθρωπος) — μπορεί να είναι μια λογική, αν όχι προφανής, επιλογή του FCS να εισαχθεί σε έναν ιό προκειμένου να αλλάξει τη μολυσματικότητά του, σύμφωνα με άλλες εργασίες που έχουν εκτελεστεί στο παρελθόν», γράφουν.

Μια τέτοια επιλογή, επισημαίνουν, θα ήταν σύμφωνη με ένα άλλο ερευνητικό πρόγραμμα για ιούς στο οποίο συνεργάστηκαν η EcoHealth Alliance, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και o Baric του UNC-(The University of North Carolina): μια επιχορήγηση του 2014 από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων που περιελάμβανε την αύξηση της μεταδοτικότητας και της παθογένειας των κοροναϊών της νυχτερίδας.

Η θεωρία της ιικής μηχανικής που εξάπτει τη περιέργεια βασίζεται σε δύο παρατηρήσεις: ότι οι αλληλουχίες αμινοξέων ταιριάζουν και ότι οι ειδικοί τόσο στη θέση διάσπασης της ENaC-άλφα φουρίνης όσο και στην εισαγωγή γενετικών αλληλουχιών σε κοροναϊούς νυχτερίδων τυχαίνει να εργάζονται στο ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα: το Πανεπιστήμιο του Βόρεια Καρολίνα στο Chapel Hill, εδώ όπου εργάζεται ο καθηγητής Baric και η ομάδα του.

Ο Baric, του οποίου η εργασία στοχεύει στην πρόληψη και τη δημιουργία θεραπειών για ιικές επιδημίες, έχει προηγουμένως εισαγάγει τμήματα DNA και RNA σε ιούς και έχει δημιουργήσει έναν μολυσματικό κλώνο του SARS χρησιμοποιώντας τη δική του πατενταρισμένη μέθοδο “No See’m” εισαγωγής γενετικού υλικού χωρίς ίχνος. Έχει επίσης συνεργαστεί στην έρευνα για τον κορονοϊό με επιστήμονες από ένα κέντρο πνευμονικών μελετών στο UNC-Chapel Hill, οι οποίοι γνωρίζουν το ENaC-alpha. Σε μια μελέτη του 2016, οι επιστήμονες δημιούργησαν έναν νέο ιό χρησιμοποιώντας την ακίδα ενός κορονοϊού νυχτερίδας που είχε απομονωθεί και χαρακτηριστεί από το Wuhan Institute of Virology. Το πείραμα διαπίστωσε ότι ο νέος ιός «αντιγραφόταν αποτελεσματικά» σε ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών που καλλιεργήθηκαν σε εργαστήριο.

Σε άλλο έγγραφο, που δημοσιεύτηκε ένα χρόνο νωρίτερα, ο Baric, μαζί με την Shi Zhengli του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan και το πνευμονικό ινστιτούτο του The University of North Carolina, περιέγραψαν τη δημιουργία ενός υβριδικού ιού χρησιμοποιώντας έναν ιό που μοιάζει με SARS από μια νυχτερίδα και ένα “mouse-adapted” κορωνοϊό. Ο νέος ιός έκανε τα ποντίκια να αρρωσταίνουν περισσότερο από εκείνα που εκτέθηκαν στον αρχικό ιό. Ο στόχος αυτών των πειραμάτων ήταν να προετοιμαστούν για την πιθανότητα ότι ένας ιός θα μπορούσε να μεταπηδήσει φυσικά από τα ζώα στον άνθρωπο, όπως είχε κάνει το SARS το 2003. Αλλά ακόμη και πριν από την πανδημία, το πείραμα προκάλεσε κριτική από άλλους επιστήμονες, οι οποίοι ανησυχούσαν επειδή οι ερευνητές είχαν δημιουργήσει ένας ιό που μπόρεσε να εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

Οι Sachs και Harrison σημειώνουν ότι οι επιστήμονες που συνέταξαν την πρόταση επιχορήγησης DARPA θα γνώριζαν την έρευνα σε τοποθεσίες διάσπασης φουρίνης του κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένου ενός πειράματος του 2006 στο οποίο μια θέση διάσπασης φουρίνης εισήχθη σε έναν κοροναϊό και το οποίο επίσης έγινε από την ομάδα του κ. Baric.

«Η ερευνητική ομάδα θα είχε επίσης κάποια εξοικείωση με την ακολουθία FCS και τον εξαρτώμενο από το FCS μηχανισμό ενεργοποίησης του ανθρώπινου ENaC, ο οποίος χαρακτηρίστηκε εκτενώς στο UNC-The University of North Carolina», γράφουν.

“Ο κατάλογος των συμπτώσεων γίνεται πολύ μεγάλος-The list of coincidences is getting verrrrrrrrrrry long”

Ωστόσο, τόσο η επικάλυψη στην αλληλουχία αμινοξέων όσο και το γεγονός ότι οι ειδικοί στη θέση διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site) του ENaC-alpha και της εισαγωγής γενετικού υλικού σε κοροναϊούς νυχτερίδων εργάζονται στο ίδιο πανεπιστήμιο θα μπορούσε να είναι συμπτωματικό, όπως αναγνωρίζουν οι Harrison και Sachs.

Ορισμένοι ιολόγοι, ωστόσο, λένε ότι η σύμπτωση καταπονεί την ευπιστία.

«Θα μπορούσε να είναι», έγραψε ο Richard Ebright, μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, σε ένα email στο The Intercept όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα αυτά τα πράγματα να είναι και τα δύο τυχαία περιστατικά. «Αλλά ο κατάλογος των συμπτώσεων γίνεται πολύ μεγάλος- “But the list of coincidences is getting verrrrrrrrrrry long.”».

Ο Ebright, υποστηρικτής της διερεύνησης της προέλευσης του SARS-CoV-2 και της διερεύνησης τόσο της φυσικής διάχυσης όσο και της σχετιζόμενης με την έρευνα, τον οποίο ο Sachs και Harrison ευχαριστούν «για τον χρήσιμο σχολιασμό του χειρογράφου», εξήγησε μερικές από τις άλλες συμπτώσεις του Covid που θεωρεί αμφισβητήσιμες, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής έκρηξής της σε μια πόλη που, πολύ πριν από το 2019, είχε ήδη χαρακτηριστεί ως κίνδυνος βιοασφάλειας. Ο Ebright σημείωσε επίσης την απόσταση 1.000 μιλίων της Wuhan από τις πλησιέστερες άγριες νυχτερίδες που φέρουν τον τύπο των κοροναϊών που σχετίζονται με το SARS που προκάλεσαν την πανδημία. Και έδειξε τη συγκεκριμένη κωδικοποίηση των αμινοξέων στη θέση διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site) του SARS-CoV2.

Η Θεωρία ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακός φαίνεται πιο δυνατή μέρα με τη μέρα. Εδώ είναι αυτό που γνωρίζουμε.

«Η αλληλουχία που κωδικοποιεί το FCS του πανδημικού ιού περιείχε δύο διαδοχικά κωδικόνια αργινίνης CGG», εξήγησε ο Ebright στο email του. (Ένα κωδικόνιο, ή ένας συνδυασμός τριών νουκλεοτιδίων, παρέχει τον γενετικό κώδικα για ένα μόνο αμινοξύ, αν και τα περισσότερα αμινοξέα μπορούν να αντιπροσωπεύονται από πολλά διαφορετικά κωδικόνια. Κάθε νουκλεοτίδιο αντιπροσωπεύεται από ένα γράμμα — για το RNA, είτε A, C, U , ή G.) “Αυτή η χρήση κωδικονίου είναι ασυνήθιστη για κοροναϊούς που σχετίζονται με το SARS φυσικών νυχτερίδων (για τους οποίους λιγότερα από 1 στα 30 κωδικόνια αργινίνης είναι CGG) αλλά είναι βέλτιστη για τον άνθρωπο (για τους οποίους τα περισσότερα κωδικόνια αργινίνης είναι κωδικόνια CGG).

Ωστόσο, ο Ebright είπε ότι στην αρχή δεν έβλεπε τις ίδιες αλληλουχίες αμινοξέων ως ιδιαίτερα ύποπτες. «Ήξερα για περισσότερο από ένα χρόνο ότι υπήρχε τέλειο ταίριασμα με μια αλληλουχία οκτώ αμινοξέων που υπήρχε στο ανθρώπινο ENaC. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι η αλληλουχία ήταν γνωστό ότι ήταν μια λειτουργική θέση διάσπασης της φουρίνης (furin cleavage site) και ότι ήταν μια αλληλουχία που μελετήθηκε εκτενώς στο UNC-The University of North Carolina, όπου βρίσκεται το εργαστήριο του κ. Βaric και της ομάδας του», είπε. «Το κρίσιμο σημείο ότι η αλληλουχία ENaC ήταν μια γνωστή λειτουργική θέση, όχι απλώς ότι τυχαίνει να υπάρχει αντιστοιχία με μια πρωτεΐνη που τυχαίνει να υπάρχει στους ανθρώπους. … Αυτό ξαφνικά το μετέτρεψε από αυτό που πίστευα ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό άσχετο σε μια λογική και προφανή επιλογή για να προχωρήσω».

Ο Ralph Baric και το The University of North Carolina-Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Άλλοι επιστήμονες απορρίπτουν την ιδέα ότι η αλληλουχία ENaC μπορεί να έχει εισαχθεί σκόπιμα σε έναν κοροναϊό. Οι επιστήμονες που είναι ήδη πεπεισμένοι ότι ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε φυσικά είναι απίθανο να πειστούν από το άρθρο των Sachs και Harrison, το οποίο εμφανίζεται στην ενότητα γνώμης του αξιότιμου περιοδικού. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, πολλοί επιστήμονες που συμμετείχαν στη συζήτηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας έχουν εγκατασταθεί σε μια ολοένα πιο σκληρή και ανυποχώρητη αντίθεση. Ίσως έχουν τους λόγους τους.

The Wuhan Institute of Virology in Wuhan, China, on June 24, 2021. Photo: Kyodo via AP Images

Από την πλευρά τους, οι Sachs και Harrison τονίζουν ότι δεν λένε ότι η εργαστηριακή χειραγώγηση εμπλέκεται στην εμφάνιση του ιού της πανδημίας, παρά μόνο «ότι θα μπορούσε να ήταν». Δίνουν επίσης ένα νεύμα σε άλλες πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένου του ότι ένας αερομεταφερόμενος ιός μπορεί να έχει μολύνει έναν εργαζόμενο στο εργαστήριο. Αντί να υποστηρίζουν ότι συνέβη κάποιο από αυτά τα πιθανά σενάρια, παρουσιάζουν τις ενδείξεις των αντίστοιχων αλληλουχιών αμινοξέων για να υποστηρίξουν μια ανεξάρτητη και διαφανή επιστημονική έρευνα των αποδεικτικών στοιχείων που βασίζονται στις ΗΠΑ σχετικά με την προέλευση του ιού.

Μεταξύ των ιδρυμάτων που αναφέρουν οι Sachs και Harrison ως πιθανώς «γνώστες των λεπτομερών δραστηριοτήτων που ήταν σε εξέλιξη στο Wuhan και στις Ηνωμένες Πολιτείες» είναι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας-National Institutes of Health, η Υπηρεσία Μείωσης Απειλών Άμυνας-Defense Threat Reduction Agency, η οποία έχει παράσχει επιχορηγήσεις στην EcoHealth Alliance, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (the Department of Homeland Security-DARPA), ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ-the U.S. Agency for International Development, ο οποίος χρηματοδότησε το πρόγραμμα PREDICT 200 εκατομμυρίων δολαρίων που καταλόγιζε πιθανούς ιούς πανδημίας και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis το οποίο συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα.

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι η EcoHealth Alliance και το The University of North Carolina-UNC μπορεί να έχουν ιδιαίτερα σημαντικούς αναξιοποίητους πόρους. «Οι ακριβείς λεπτομέρειες της επιτόπιας και εργαστηριακής εργασίας της συνεργασίας EHA-WIV-UNC, και της δέσμευσης άλλων ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και την Κίνα, δεν έχουν αποκαλυφθεί για ανεξάρτητη ανάλυση», γράφουν. «Η ακριβής φύση των πειραμάτων που διεξήχθησαν, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σειράς ιών που συλλέχθηκαν από το πεδίο και της επακόλουθης αλληλουχίας και χειρισμού αυτών των ιών, παραμένει άγνωστη».

Peter Daszak, one of the members of the World Health Organization team investigating the origins of the Covid-19, on a balcony at a hotel in Wuhan, China, on Feb. 6, 2021. Photo: Hector Retamal/AFP via Getty Images

Μια ανατροπή

Η δημοσίευση στα περίφημα Proceedings of the National Academy of Sciences σηματοδοτεί μια ανατροπή για τον Sachs, τον πρόεδρο της Επιτροπής Lancet Covid-19, ο οποίος, τον Νοέμβριο του 2020, διόρισε τον Daszak, τον πρόεδρο της EcoHealth Alliance, να ηγηθεί μιας ειδικής ομάδας για έρευνα την προέλευση της πανδημίας. Νωρίτερα εκείνο το έτος, ο Daszak είχε υπογράψει μια δημόσια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο The Lancet εκ μέρους επιστημόνων που είπαν ότι «καταδικάζουν τις θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν ότι ο COVID-19 δεν έχει φυσική προέλευση».
Ωστόσο, αυτή η πρώιμη βεβαιότητα για την προέλευση της πανδημίας – και το αίσθημα της κοινής ευθύνης του πολίτη μεταξύ των μελών της ειδικής ομάδας Lancet – σύντομα διαλύθηκε. Τον Φεβρουάριο του 2021, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκάλυψαν ότι ο Daszak συντόνιζε τη δημόσια δήλωση στο The Lancet για την εξάλειψη των υποψιών για διαρροή εργαστηρίου και επιχειρούσε να διαλύσει κάθε υπόνοια για την εργαστηριακή προέλευση του ιου. Ωστόσο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ο Sachs εξέφραζε τη διαφάνεια του στην πιθανότητα προέλευσης από εργαστήριο, γράφοντας ότι η έρευνα που χρηματοδοτείται από το NIH στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan «αξίζει εξονυχιστικό έλεγχο υπό την υπόθεση της απελευθέρωσης του ιού που σχετίζεται με το εργαστήριο». Τρεις μήνες αργότερα, διέλυσε την ειδική ομάδα που είχε οργανωθεί για να «εξετάσει προσεκτικά την προέλευση του ιού SARS-CoV-2» με την ελπίδα να αποτρέψει μελλοντικές επιδημίες ασθενειών, εξηγώντας ότι είχε ανησυχίες ότι πολλά μέλη της επιτροπής είχαν συγκρούσεις συμφερόντων λόγω των δεσμών τους με την EcoHealth Alliance.

Αφού ηγήθηκε της κυρίαρχης επιστημονικής έρευνας σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, ο Sachs τώρα τη σκέφτεται. «Μια σταθερή ροή ανησυχητικών πληροφοριών έχει ρίξει ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από τον οργανισμό», γράφουν μαζί με τον Harrison για το NIH, κατηγορώντας ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι δεν έκανε αρκετά για να διερευνήσει τον πιθανό ρόλο των χορηγιών της στην εμφάνιση του SARS. Οι Sachs και Harrison γράφουν ότι «οι γενικές αρνήσεις από το NIH δεν είναι πλέον αρκετά καλές».

Kαθώς ο Jeffrey Sachs και ο Nikolai Platonovich Patrushev μιλάνε για την ισχυρή πιθανότητα ο COVID-19 να είναι κατασκευασμένος σε εργαστήρια πάμε να δούμε για μία ακόμη φορά μία από τις πολλές σατανικές συμπτώσεις αυτής της εργαστηριακής πανδημίας>

EVENT-201> Μία Προσομοίωση Σατανικών Συμπτώσεων

Πρόκειται για ένα Event που έλαβε Σάρκα και Οστά. Στη κυριολεξία. Διαβάζουμε στον ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> ”

Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια Υγείας σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates φιλοξένησαν το Event 201, μια άσκηση πανδημίας υψηλού επιπέδου στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη…”

( Σχόλιο δικό μας> Ισως εκείνη τη μέρα-κατά διαβολική σύμπτωση-να διέρρευσε από το Εργαστήριο της Wuhan ο ιός Covid-19 την επιμέλεια του gain of funtion πειράματος του οποίου είχε ο Peter Daszak επιθεωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ιδιοκτήτης της MKO ΕcoHealth Alliance η οποία όπως βλέπετε είναι ταυτόχρονα συνεργάτης και του Ιδρύματος Bill&Melinda Gates. Δηλαδή την ώρα που ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Gates, Dr Christopher Elias συμμετείχε στο Event 201 με θέμα τη πανδημία εκείνη τη μέρα και εκείνη την ώρα ακριβώς (υπολογίζουμε τη διαφορά ώρας Wuhan-Νέας Υόρκης) στο Εργαστήριο της Wuhan συνέβαινε το τρομακτικό ατύχημα-κατά διαβολική σύμπτωση. Κοτζάμ event έκαναν τα παληκάρια, μία υπόθεση εμείς. Την ίδια ώρα επίσης σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης, σε ένα δρόμο του Μιλάνου και σε ένα δρόμο του Λονδίνου 3 ταλαίπωροι άστεγοι πάνω που περιεργαζόντουσαν ένα παράξενο φιαλίδιο σε μορφή σπρέυ που το μάζεψαν από το δρόμο επειδή το είχαν περάσει για άρωμα εκείνο εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό τους. Τι; Όχι;

Τη διαρροή του ιού θα ακολουθούσε μία επιχείρηση συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του τόσο από τον Εργολάβο των gain of Function πειραμάτων Peter Daszak, όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Anthony Fauci με τη συμμετοχή της Κίνας. Το Event 201 που προέβλεπε 65.000.000 νεκρούς είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σχεδόν ταυτόχρονα και στη πραγματική ζωή αλλά με πραγματικούς θανάτους οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά. Έτσι το Κέντρο Johns Hopkins συντονίζει την πανδημία (ακριβώς και στη κυριολεξία), ο Bill Gates συνεργάζεται με την Eco Health του Peter Daszak, o ΠΟΥ εγκρίνει μόνο εμβόλια και κανένα φάρμακο (εντελώς τυχαία) και όλοι σχεδόν οι ηγέτες έχουν μετατραπεί σε καλοκουρδισμένους πλασιέ εμβολίων. Εντελώς τυχαία…)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org “Η άσκηση έδειξε τομείς όπου οι δημόσιες / ιδιωτικές συμπράξεις θα είναι απαραίτητες κατά την αντίδραση σε μια σοβαρή πανδημία, προκειμένου να μειωθούν οι μεγάλης κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών συμβάντων, που ανέρχονται σε περίπου 200 συμβάντα ετησίως. Αυτά τα γεγονότα αυξάνονται και προκαλούν αναστάτωση στην υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία. Η διαχείριση αυτών των γεγονότων προκαλεί ήδη τεράστια πίεση στην παγκόσμια ισχύ, ακόμη και απουσία πανδημικής απειλής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει μια από αυτές τις επιδημίες παγκόσμια – μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Μια σοβαρή πανδημία, η οποία γίνεται «Event 201», θα απαιτούσε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ πολλών βιομηχανιών, εθνικών κυβερνήσεων και βασικών διεθνών οργανισμών.

(Σχόλιο δικό μας> Δηλαδή έναν Υπέρτατο Συντονιστή, ένα καλοχτενισμένο αγόρι που θα γνώριζε από ιούς και εμβόλια)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> Πρόσφατα, το Κέντρο για την Ασφάλεια Υγείας έλαβε ερωτήσεις σχετικά με το κατά πόσον αυτή η άσκηση πανδημίας προέβλεπε την τρέχουσα νέα εμφάνιση κοροναϊού στην Κίνα. Για να είμαστε σαφείς, το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας και οι συνεργάτες του δεν έκαναν πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της επιτραπέζιας άσκησης. Για το σενάριο, διαμορφώσαμε μια φανταστική πανδημία κοραναϊού, αλλά δηλώσαμε ρητά ότι δεν ήταν πρόβλεψη. Αντ ‘αυτού, η άσκηση χρησίμευσε για να επισημάνει τις προκλήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης που πιθανότατα θα προκύψουν σε μια πολύ σοβαρή πανδημία. Δεν προβλέπουμε τώρα ότι το ξέσπασμα nCoV-2019 θα σκοτώσει 65 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που η επιτραπέζια μας άσκηση περιλάμβανε ένα ψεύτικο καινούργιο κορανοϊό, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήσαμε για τη μοντελοποίηση του πιθανού αντίκτυπου αυτού του φανταστικού ιού δεν είναι παρόμοιες με το nCoV-2019.

(Σχόλιο δικό μας> Αυτό που δεν προέβλεψε το προφητικό Event 201 είναι το γεγονός ότι η Melinda Gates θα τραβούσε το σχοινί του διαζυγίου. Κι αυτό πιστέψτε μας είχε τη σημασία του. Αυτό δεν προβλέφθηκε. Όπως δεν προβλέφθηκε το γεγονός της αντίδρασης των Αμερικανών οι οποίοι στη κυριολεξία κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες η κατοχή όπλων εκτοξεύθηκε στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας. Όταν κάποιος σε σκοτώνει λογικό είναι κάποια στιγμή να πάρεις το όπλο και να επιχειρήσεις να του φυτέψεις μερικές σφαίρες κρατώντας τη τελευταία για τον εαυτό σου. Κι εδώ (στον πλανήτη εννοούμε), έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί απαθείς νεκροί (λογικό-τι μπορεί να κάνει ένας νεκρός άλλωστε;) και ακόμη περισσότεροι φοβισμένοι…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK