kourdistoportocali.comNews DeskΗ Βάσια Αναστασίου, κόρη γιατρών, με μεταπτυχιακό από το London School of Economics και 3 ξένες γλώσσες, δεν είναι μία συνηθισμένη Ελληνίδα υποψήφια βουλευτής

Η νύχτα που “κατέκτησε” το Μαρκόπουλο

Η Βάσια Αναστασίου, κόρη γιατρών, με μεταπτυχιακό από το London School of Economics και 3 ξένες γλώσσες, δεν είναι μία συνηθισμένη Ελληνίδα υποψήφια βουλευτής

Η ίδια γεννήθηκε  γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας στις 8 Μαρτίου 1991

Δευτέρα 20 Μαρτίου

Λοιπόν αυτό το κορίτσι, η Βάσια Αναστασίου, δεν είναι μία συνηθισμένη Ελληνίδα υποψήφια βουλευτής. Κι αυτό γιατί έχει εξαιρετικές σπουδές και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Είναι επίσης κόρη δύο σπουδαίων επιστημόνων.

Είναι κόρη του Θωρακοκαρδιοχειρουργού Νίκου Αναστασίου και της Δερματολόγου Μαρίνας Αδαμοπούλου.

Η ίδια γεννήθηκε  γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας στις 8 Μαρτίου 1991.

Έτσι εξηγείται και η διπλή (ελληνική και βρετανική) υπηκοότητα.

Πάμε να τώρα να δούμε τις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία της Βάσιας.

Το 2013 έλαβε το πτυχίο της από την Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2018 έλαβε το δεύτερο της πτυχίο στην Νομική απο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.

Ακολούθως, έλαβε το μεταπτυχιακό της (Master of Science/MSc) στην Επικοινωνία και ΜΜΕ από το London School of Economics, με θέμα της Διπλωματικής της Εργασίας “STOP στον φασισμό: Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο και η επικοινωνιακή της προβολή από τα ΜΜΕ»”.

Από το 2015 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Από το 2016 έως σήμερα εργάζεται σε γνωστή ιδιωτική ελληνική εταιρεία πρώτα στο τμήμα της Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και έπειτα στο Νομικό Τμήμα.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο παρελθόν εργάστηκε σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, εφημερίδες, διαδικτυακά μέσα καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας σε γραφεία τύπου Υπουργείων και Δήμων.

Μιλάει Αγγλικά (μητρική γλώσσα), Γαλλικά (δίπλωμα B2) και Ισπανικά.

Με τη κανονικότητα όπως ισχύει στη χώρα μας θα μπορούσε να είναι μία φλεγματική καλεσμένη στις κοσμικές και κοινωνικές συνάξεις πέριξ του Κολωνακίου και του Νέου Ψυχικού.

Αντίθετα εργάζεται σκληρά σαν δικηγόρος και επικοινωνιολόγος ενώ τον Δεκέμβριο του 2019, ανέλαβε τη θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέως Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής. Ταυτόχρονα οργώνει σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γειτονιά της εκλογικής της περιφέρειας-θα είναι υποψηφία του ΚΙΝΑΛ στη βορειοανατολική Αττική.

Πάμε τώρα στη πολιτική σταδιοδρομία της Βάσιας Αναστασίου.

Αγαπώ τους ανθρώπους, τους συμπολίτες μου και θέλω να προσφέρω…

Το επιχείρημά της είναι αφοπλιστικό. Όπως όλα δείχνουν θα της δοθεί η ευκαιρία να το υπερασπισθεί εντός της αρένας του κτιρίου της ελληνικής βουλής.

Το 2011 και σε ηλικία 19 ετών εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Μαραθώνα, ούσα η νεότερη εως σήμερα εκλεγμένη πολιτικός Πανελλαδικά.

Από το 2011 έως το 2014 της ανατέθηκε ο ρόλος της Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαραθώνα (Γυμνάσια και Λύκεια).

Από το 2014 έως το 2019, επανεκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα αλλά και μέλος της επιτροπής Παιδείας.

Το 2015 της ανατέθηκε ο ρόλος της Προέδρου του Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Το 2019 ήταν υποψήφια Βουλευτής στην Ανατολική Αττική με το Κίνημα Αλλαγής.

Από το 2019 έως σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Από το 2019 έως σήμερα διατελεί αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

H Bάσια με τον μπαμπά της Νίκο Αναστασίου και τη μητέρα της Μαρίνα Αδαμοπούλου

Η Βάσια είχε έντονη εθελοντική παρουσία κατά τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 στην Βόρεια Αττική και την Εύβοια.

Η ίδια έχει διακριθεί για τη φιλοζωική της δράση σε καταφύγια ζώων.

Υπήρξε εθελόντρια στους Special Olympics (2011).

Από το 2005 έως το 2011 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP) αφότου έλαβε την πρώτη θέση στο Εθνικό διαγωνισμό στην Αθήνα.

Όταν η Βάσια κατέκτησε το Μαρκόπουλο

Μήνυμα ανατροπής για το ΠΑΣΟΚ (μόνο ΠΑΣΟΚ τελικά) στην Ανατολική Αττική έστειλαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κινήματος που κατέκλυσαν την αίθουσα του δημαρχείου στο Μαρκόπουλο, στην ομιλία της υποψήφιας βουλευτή στην Ανατολική Αττική, Βάσιας Αναστασίου, με αφορμή τα εγκαίνια του πολιτικού της γραφείου στην περιοχή.

Στην αρχή της ομιλίας της, η Βάσια αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών και στις διαδηλώσεις των νέων ανθρώπων. «Είναι η νέα γενιά που έχει μπει μπροστά, που βγαίνει στους δρόμους απαιτώντας μια χώρα που δεν «πάει κι όπου βγει», αλλά επιτέλους προστατεύει τα παιδιά της. Μια χώρα που εγγυάται την ασφάλεια και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για όλους. Και αυτή η νέα γενιά, η πρώτη γενιά που δεν ζει καλύτερα από τις προηγούμενες, η γενιά που συνεχώς την υποτιμούν και την απαξιώνουν, είναι η γενιά που με τις ευαισθησίες και την αγωνιστικότητά της δείχνει τον δρόμο της αλλαγής και της ανατροπής»

«Οι πολίτες δεν εκλέγουν σταθμάρχες και διοικήσεις στον ΟΣΕ. Εκλέγουν βουλευτές, εκλέγουν κυβερνήσεις και Πρωθυπουργούς. Και ο σταθμάρχης της χώρας λέγεται Μητσοτάκης. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ανατολική Αττική στο επίκεντρο

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εστίασε και στα θέματα της Ανατολικής Αττικής, σχολιάζοντας την προ μηνών επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή. «Θα θυμάστε όλοι το περασμένο καλοκαίρι την περιοδεία που έκανε ο Πρωθυπουργός στην Ανατολική Αττική. Όταν από την Παλλήνη αποφάνθηκε ότι η περιοχή μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, όπως είχε πει. Λες και κυβερνούσε άλλος τα προηγούμενα 3 χρόνια. Αλήθεια, τι έχει γίνει στην Ανατολική Αττική επί θητείας ΝΔ;», αναρωτήθηκε η Βάσια Αναστασίου. «Κανένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, ανέξοδες εξαγγελίες, οι αγρότες στο έλεος της ακρίβειας, αύξηση της εγκληματικότητας, κανένα σχέδιο για το πώς θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Και το χειρότερο κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία ενημέρωση για το πότε επιτέλους μια περιοχή, όπου ζουν κι εργάζονται καθημερινά περισσότεροι από 700.000 πολίτες, θα αποκτήσει το δικό της νοσοκομείο».

Μήνυμα ανατροπής και νίκης

Στο κλείσιμο της ομιλίας της, η Βάσια έδωσε το σύνθημα της νίκης και της ανατροπής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όπου το Κίνημα έχει ως στόχο την εκλογή δύο βουλευτών. «Είμαι βέβαιη ότι και εδώ στην Ανατολική Αττική, αν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη νίκης και ελπίδας. Πόλη-πόλη, χωριό-χωριό, γειτονιά-γειτονιά να στείλουμε το μήνυμα της αλλαγής και της ανανέωσης. Και να σηκώσουμε ξανά πάνω απ’ την Ανατολική Αττική τον ήλιο αυτής της ελπίδας και της προοπτικής», τόνισε η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των φίλων του Κινήματος.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK