kourdistoportocali.comNews DeskΓιατί δεν θα επιτευχθεί η ανοσία του κοπαδιού. Να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, λένε οι επιστήμονες

Αγωνία χωρίς τέλος

Γιατί δεν θα επιτευχθεί η ανοσία του κοπαδιού. Να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, λένε οι επιστήμονες

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι λιγότερο αποτελεσματικό απέναντι στο παραλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος

Το Ισραήλ – και ο κόσμος – θα πρέπει να μάθουν να ζουν κάτω από τη σκιά του COVID-19 για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της τρέχουσας αδυναμίας εμβολιασμού παιδιών και του συνεχώς μεταλλαγμένου κοροναϊού, δήλωσε Ισραηλινός εμπειρογνώμονας τη Δευτέρα.

Πριν εμφανιστούν τα πιο μολυσματικά στελέχη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Αφρικής, ιατρικοί αξιωματούχοι είχαν εκτιμήσει ότι περίπου το 60-70 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να γίνει άνοσο – είτε ανάρρωση από την ασθένεια είτε εμβολιασμένο – για να επιτευχθεί η ανοσία των κοπαδιών.

Αυτό σήμαινε ήδη ότι, δεδομένου ότι τα παιδιά κάτω των 16 ετών – περίπου το 30% του πληθυσμού της χώρας του Ισραήλ – αποκλείστηκαν από τις δοκιμές εμβολίων και δεν μπορεί να τους δοθεί το εμβόλιο μέχρι να γίνει πρόσθετη, μακρά έρευνα, σχεδόν όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να εμβολιαστούν για να φτάσουν στο επίπεδο ανοσίας κοπαδιών, εξήγησε ο καθηγητής Eran Segal (photo κάτω) του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, σύμφωνα με τα νέα του Channel 13.

Αλλά τώρα, με κάθε ασθενή να μολύνει περισσότερους ανθρώπους καθώς οι μεταλλαγμένες παραλλαγές εξαπλώνονται, ένα υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού (80-90%) πρέπει να γίνει άνοσο για να επιτύχει η ασυλία των κοπαδιών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, δήλωσε η καθηγήτρια  Gili Regev-Yochay-photo κάτω, διευθύντρια της μονάδας επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών του Sheba Medical Center. «Δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την ασυλία των κοπαδιών έως ότου εμβολιαστούν τα παιδιά», ανέφερε σύμφωνα με το κανάλι 13. «Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, βλέπω το θέμα της ασυλίας των κοπαδιών να απομακρύνεται, και το νόημα είναι ότι πρέπει να ζήσω με τον κοραναϊό για κάποιο χρονικό διάστημα. “

Η έκθεση ανέφερε ότι «τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες». Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ στέκονται ενάντια στο ευρύ άνοιγμα των σχολείων, επικαλούμενοι υψηλές μολύνσεις μεταξύ των παιδιών και υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα του εκπαιδευτικού συστήματος θα αυξήσει την μεταδοτικότητα του βρετανικού στελέχους. Εάν οι παραλλαγές συνεχίζουν να μεταλλάσσονται και να ξεφεύγουν από τα τρέχοντα εμβόλια, ενδέχεται να χρειαστεί μια επιπλέον, τρίτη δόση στο μέλλον για την αντιμετώπισή τους.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 μπορεί να είναι λιγότερο ικανό να προστατεύει από τη μόλυνση με το παραλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού, το οποίο έχει μια ανησυχητική μετάλλαξη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα, τα οποία δεν έχουν ακόμη εξετασθεί από ομοτίμους και περιλαμβάνουν μικρό αριθμό ασθενών, υποδηλώνουν επίσης ότι μια σημαντική αναλογία ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών μπορεί να μην είναι επαρκώς προστατευμένοι από τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού μέχρι να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ανακοίνωσαν οι ερευνητές που ηγήθηκαν της μελέτης.

“Ιδιαίτερα ανησυχητική … είναι η εμφάνιση της μετάλλαξης E484K (που βρέθηκε στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή), η οποία μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο σε σχετικά μικρό αριθμό ατόμων”, λέει ο Ράβι Γκούπτα-photo κάτω, καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεραπευτικής Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νόσων του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, που συνδιηύθυνε τη μελέτη.

“Η δουλειά μας δείχνει ότι το εμβόλιο είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτής της μετάλλαξης”.

Κατά τη μελέτη, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, χρησιμοποιήθηκαν δείγματα αίματος από 26 ανθρώπους που είχαν δεχθεί την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer τρεις εβδομάδες πριν για να ελεγχθεί αν το εμβόλιο θα προστάτευε από δύο παραλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2-την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστή ως B1.1.7, και τη Νοτιοαφρικανική παραλλαγή, η οποία φέρει τη μετάλλαξη E484K.

Όταν ελέγχθηκαν τα δείγματα ορού του αίματος, όλοι εκτός από 7 από τους συμμετέχοντες είχαν επίπεδα αντισωμάτων αρκετά υψηλά για να εξουδετερώσουν τον ιό-δηλαδή να προστατεύσουν από τη μόλυνση, δήλωσαν οι ερευνητές.

Όταν ωστόσο οι επιστήμονες πρόσθεσαν όλες τις σημαντικές μεταλλάξεις που υπάρχουν στην παραλλαγή B1.1.7, διαπίστωσαν πως επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, καθώς χρειάζονται κατά μέσο όρο διπλάσια υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων για να εξουδετερωθεί ο ιός.

Όταν προστέθηκε η μετάλλαξη E484K, απαιτούνταν ακόμη υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων για την εξουδετέρωση του ιού — κατά μέσο όρο χρειαζόταν να αυξηθούν στο δεκαπλάσιο, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο Ντέιμι Κόλιερ, ο οποίος συνδιηύθυνε την εργασία, δήλωσε πως τα ευρήματα δείχνουν πως “σημαντική αναλογία ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών μπορεί να μην έχουν αναπτύξει προστατευτικά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της μόλυνσης τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου”.

Δεδομένα από κλινικές δοκιμές, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα για δύο άλλα εμβόλια κατά της Covid-19-από τις Novavax και τη Johnson & Johnson–, δείχνουν επίσης πως το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική, μειώνει την ικανότητά τους να προστατεύουν από τη νόσο.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Κυριάκος δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης δεν θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Ίσως κάτι παραπάνω…
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου
Παιγνίδι με τη φωτιά και ανασφάλεια στους επενδυτές των Χρηματιστηρίων προκαλούν πλέον οι ανακολουθίες των επικεφαλής των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια κατά της COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Δύο πλήρως εμβολιασθέντες γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Sheba βρέθηκαν θετικοί στην Omicron. Έχουν ήπια συμπτώματα, δεν χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, παρότι διπλά εμβολιασμένος
Omicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική
Πολύ ζοχαδιασμένη αυτή η μετάλλαξη Omicron η οποία από αδιάφορη με ελαφρά συμπτώματα έγινε sexbomb τρόμου
Χριστούγεννα με Omicron στη Νέα Υόρκη;> Νέα έξαρση κρουσμάτων Covid, η υψηλότερη από τον Απρίλιο
Mαργαρίτα Ζήκου, ετών 48, υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΙΝΑΛ. Έφυγε ξαφνικά…
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
Ξαφνικά ο Ιndependent και το Νewsweek δίνουν βήμα σε μία δυστοπική θεωρία συνωμοσίας για τον Covid-19 και έναν νέο ιό που ετοιμάζεται!
Oι Έλληνες Ταλιμπάν της Τήνου, της Μυκόνου, της Ύδρας και οι εκατοντάδες άνθρωποι που κάηκαν στην Εύβοια