kourdistoportocali.comNews DeskΓια πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19

Δείτε αναλυτικά τι έχει συμβεί σε κάθε περιοχή του πλανήτη από το ξεκίνημα της πανδημίας [ΠΙΝΑΚΕΣ]

Καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί με τον αριθμό των θανάτων που δημοσιεύουν κάθε μέρα οι κυβερνήσεις τους. Δυστυχώς, ο συνολικός αριθμός τους μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, για διάφορους λόγους.

Πρώτον, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σε πολλές χώρες αποκλείουν τα θύματα που δεν είχαν θετικά τεστ για κορωνοϊό πριν πεθάνουν, κάτι που μπορεί να αποτελεί σημαντική πλειοψηφία σε περιοεχές με μικρή ικανότητα τεστ.

Δεύτερον, τα νοσοκομεία και τα ληξιαρχικά γραφεία ενδέχεται να μην επεξεργάζονται πιστοποιητικά θανάτου για αρκετές ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες μετά το θάνατο ενός ασθενούς, γεγονός που δημιουργεί καθυστερήσεις στα δεδομένα.

Και τρίτον, η πανδημία έχει καταστήσει δυσκολότερο για τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν άλλες καταστάσεις, αποθαρρύνοντας ανθρώπους να πάνε στο νοσοκομείο για άλλους λόγους, κάτι που μπορεί έμμεσα να έχει προκαλέσει αύξηση των θανάτων από ασθένειες εκτός της covid-19.

Ένας τρόπος για να ληφθούν υπόψη αυτά τα προβλήματα είναι η χρησιμοποίηση ένα απλού μέτρου, γνωστού ως «υπερβολικός θάνατος»: Να λάβετε δηλαδή τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν από οποιαδήποτε αιτία σε μια δεδομένη περιοχή και περίοδο και, στη συνέχεια, να τον συγκρίνετε με το τι είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια στην ίδια περιοχή. Ο Economist χρησιμοποίησε τέτοιου είδους στατιστικά μοντέλα για να δημιουργήσει βάσεις δεδομένων, έχοντας σαν δεδομένο ότι ο αριθμός των θανάτων σε κάθε περιοχή θα είχε καταγραφεί κανονικά το 2020.

Πολλές δυτικές χώρες, καθώς και ορισμένα έθνη, δημοσιεύουν τακτικά δεδομένα για τους θανάτους από όλες τις αιτίες. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ότι, στα περισσότερα μέρη, ο αριθμός των υπερβολικών θανάτων (σε σύγκριση με τη γραμμή βάσης μας) είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θανάτων covid-19 που επίσημα καταγράφει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Συνεπώς, για να μην υπάρχει σύγχυση, δείτε αναλυτικά τι έχει συμβεί σε κάθε του πλανήτη από το ξεκίνημα της πανδημίας, με βάση τα στοιχεία του Economist:

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί τώρα;
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα