kourdistoportocali.comNews DeskΓερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια

Έρευνες σε εξέλιξη

Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια

Ο Δρ. Andreas Greinacher ενοχοποιεί μία ουσία που χρησιμοποιείται και στα καλλυντικά

Ένας Γερμανός επιστήμονας και η ομάδα του, ο Δρ. Andreas Greinacher, υποστηρίζει ότι βρήκε την πιθανή αιτία πρόκλησης θρόμβων αίματος που προκαλείται από την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος από τα εμβόλια  της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα λεγόμενα εμβόλια παλαιάς τεχνολογίας, το EDTA ή το αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση σχηματίζοντας συστάδες, χρησιμοποιώντας αιμοπετάλια στην κυκλοφορία του αίματος.

Το EDTA, που χρησιμοποιείται συνήθως σε φάρμακα και καλλυντικά, μπορεί να προκαλέσει διαρροή περισσότερων συστατικών του ενδομυϊκού εμβολίου στα αιμοφόρα αγγεία. Ο Δρ. Andreas Greinacher ανέφερε ότι τα συστατικά αυτά θα μπορούσαν να κάνουν το σώμα να παράγει αντισώματα και να προκαλέσει μια δεύτερη αντίδραση από το ανοσοποιητικό σύστημα που στη συνέχεια αρχίζει να πήζει το αίμα.

Η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας εντόπισε 262 κρούσματα σπάνιων θρόμβων σε 23,36 εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της AstraZeneca, ποσοστό περίπου ένα στα 100.000. Για τους θρόμβοι, αν και σπάνιοι, η Αγγλία συνέστησε στα άτομα κάτω των 40 ετών να κάνουν διαφορετικό εμβόλιο εάν μπορούν, για να αισθάνονται οι ίδιοι πιο ασφαλείς.

Ο επικεφαλής της MHRA, Δρ. June Raine, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα οφέλη της AstraZeneca συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για τη «συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων». Αλλά είπε: «Η ισορροπία των ωφελειών και των κινδύνων είναι πολύ ευνοϊκή για τους ηλικιωμένους, αλλά είναι πιο ισορροπημένη για τους νέους».

Η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική για να δώσει στους ενήλικες ηλικίας 40 ετών και κάτω μια επιλογή εμβολίων όταν πηγαίνουν στο ραντεβού τους, επειδή το ποσοστό των θρόμβων με χαμηλά αιμοπετάλια φαινόταν πιο κοινό μεταξύ τους, σε περίπου ένα στα 60.000 άτομα.

Μία από τις κύριες θεωρίες για το γιατί συμβαίνουν οι θρόμβοι είναι το σώμα παρήγαγε υπερβολικά αντισώματα που πυροδοτούν μια αντίδραση που οδηγεί στην πήξη του αίματος. Τώρα, ο Δρ. Andreas Greinacher, ειδικός στο αίμα και ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο του Greifswald, φαίνεται να είναι κοντά στην εξήγηση της δημιουργίας των σπανίων θρόμβων.

Ο Δρ. Greinacher και οι συνεργάτες του έκαναν μελέτες σε ποντίκια που υποδηλώνουν ότι το EDTA προκαλεί διαρροή πρωτεϊνών από το υγρό του εμβολίου στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί την ενεργοποίηση αιμοπεταλίων, προσκρούοντας σε αυτά. Τα αιμοπετάλια είναι μικροσκοπικά συστατικά των θρόμβων και κυκλοφορούν πάντα στο αίμα σε περίπτωση που χρειαστούν για να θεραπεύσουν έναν τραυματισμό.

Αλλά μόλις πυροδοτηθούν, ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση ανοσοαποκρίσεων, απελευθερώνοντας μια άλλη πρωτεΐνη, γνωστή ως PL4, η οποία κολλά σε περισσότερες πρωτεΐνες από το εμβόλιο και αρχίζει να σχηματίζει περισσότερα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια στη συνέχεια προκαλούν ανησυχία στο ανοσοποιητικό σύστημα παράγουν αντισώματα προκειμένου να καταστρέψουν τις συστάδες πρωτεϊνών, αντισωμάτων και αιμοπεταλίων.

Μεγάλες ποσότητες αυτών των αντισωμάτων στη συνέχεια προκαλούν αντίδραση υψηλότερου επιπέδου από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει πρήξιμο στα αιμοφόρα αγγεία και θρόμβους αίματος, πιθανόν να οδηγήσει στην εμφάνιση πήξης σε ασθενείς που εμβολιάστηκαν. Στις περίσσότερες των περιπτώσεων, θρόμοι παρουσιάστηκαν σε φλέβα που οδηγούσε έξω από τον εγκέφαλο, μια κατάσταση γνωστή ως CVST, αλλά η πλειονότητα των περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο (163 από τους 262) ήταν αλλού στο σώμα. Συνολικά, 51 άτομα είναι γνωστό ότι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ανάπτυξη θρόμβου αίματος μετά τον εμβολιασμό.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και της Νορβηγίας, έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν το εμβόλιο AstraZeneca εντελώς, ενώ άλλες το έχουν περιορίσει σε ηλικιωμένους.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης