kourdistoportocali.comNews DeskΦοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!

Mελέτη-βόμβα στα εσωτερικά lockdown!

Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!

«Είδαμε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση του ασθενούς»

Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Οι νοσοκομειακοί ασθενείς με COVID-19 είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν ή να καταλήξουν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση εάν έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, βρήκαν Ισραηλινοί ερευνητές. Ενας στους 4 θα μπορούσε να γλιτώσει εάν δεν είχε έλλειψη βιταμίνης D!

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο Galilee, το 26% των ασθενών με κοροναϊό με ανεπάρκεια βιταμίνης D πέθανε, ενώ μεταξύ άλλων, το ποσοστό ήταν στο 3%-μεταδίδουν οι Times of Israel.

«Αυτή είναι μια πολύ, πολύ σημαντική απόκλιση, η οποία αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ένδειξη ότι η έναρξη της νόσου με πολύ χαμηλή βιταμίνη D οδηγεί σε αυξημένη θνησιμότητα και περισσότερη σοβαρότητα της ασθένειας», δήλωσε ο Δρ Amir Bashkin, ενδοκρινολόγος και μέρος της ερευνητικής ομάδας. Ισραήλ.

Η νέα μελέτη αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια υποστηρικτικής έρευνας ακόμα.

Με απλά λόγια. Αντί να μαντρώνουν τους ανθρώπους παγκοσμίως έπρεπε να τους βγάζουν να λιάζονται και να αθλούνται στη φύση!

«Εν ολίγοις, μετά τη διεξαγωγή αυτής της μελέτης, θα έλεγα στους ανθρώπους ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, σίγουρα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή βιταμίνη D, επειδή εάν προσβληθείτε από τον κοραναϊό θα σας βοηθήσει», δήλωσε ο Δρ Amiel Dror, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας

Ανέλυσε δεδομένα για 1.176 ασθενείς που έγιναν δεκτοί στο Ιατρικό Κέντρο Galilee, 253 εκ των οποίων είχαν επίπεδα βιταμίνης D, για μια μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο αλλά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους. Οι μισοί από αυτούς με καταγεγραμμένα επίπεδα είχαν έλλειψη βιταμίνης D
Τα μέλη της ομάδας του νοσοκομείου Hadassah Ein Kerem φορούσαν εξοπλισμό ασφαλείας καθώς εργάζονταν σε θάλαμο κοροναϊού την 1η Φεβρουαρίου 2021

«Είχε πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τι ήταν αυτό που έκανε τη μεγάλη διαφορά σε αυτούς τους ασθενείς- περίπου 14 φορές- », δήλωσε ο Dror, ο οποίος, όπως ο Bashkin, είναι γιατρός στη Γαλιλαία Ιατρικό Κέντρο, καθώς και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan.

Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων βιταμίνης D και της λοίμωξης SARS-CoV-2 και έχουν παράγει μικτά αποτελέσματα. Τα περισσότερα από αυτά μέτρησαν τα επίπεδα της βιταμίνης D όταν οι ασθενείς ήταν ήδη άρρωστοι, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Η κεντρική τήρηση αρχείων υγείας του Ισραήλ επέτρεψε στους ερευνητές του Bar Ilan να έχουν εύκολη πρόσβαση σε επίπεδα βιταμινών ασθενών που έχουν καταγραφεί πριν από τη μόλυνση. Αυτά τα δεδομένα οδήγησαν σε μια σημαντική μελέτη που επαίνεσε τις προοπτικές της βιταμίνης D για την καταπολέμηση της νόσου πέρυσι, καθώς και στη νέα μελέτη.

“Αυτή η μελέτη είναι σημαντική λόγω των αποτελεσμάτων, λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιεί δεδομένα από πριν από την εισαγωγή, και επίσης επειδή ήμασταν προσεκτικοί για να απομονώσουμε όλους τους παράγοντες όπως η ηλικία και ο διαβήτης”, δήλωσε ο Dror. «Είδαμε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση του ασθενούς».

Ο Dror πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ασθενών είχε έλλειψη βιταμίνης D στο Ισραήλ, παρά την αφθονία της ηλιοφάνειας, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν και να αυξάνουν τα επίπεδα της βιταμίνης D. όταν χρειάζεται!

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”