kourdistoportocali.comNews DeskEXCLUSIVE> Τι συζητήθηκε στο πρώτο, μετά το 2016, Clinton Global Initiative. Ποιοι ήταν εδώ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Βreaking news

EXCLUSIVE> Τι συζητήθηκε στο πρώτο, μετά το 2016, Clinton Global Initiative. Ποιοι ήταν εδώ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Κάποιος πρέπει να εμφανιστεί και να κάνει κάτι καλό να συμβεί»

To πρώτο, μετά το 2016, Clinton Global Initiative-εδώ όπου δοξάσθηκε ο Αλέξης Τσίπρας- έλαβε χώρα στις 19 και 20 Σπετεμβρίου 2022 στη Νέα Υόρκη. Συμμετείχαν κορυφαίοι διεθνείς ηγέτες από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τη φιλανθρωπία οι οποίοι συνεργάζονται σε τακτά διαστήματα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων αμφιβόλου προελεύσεως.

Βy Clockwork Orange Team

Ο πρώην πρόεδρος Bill Clinton κέλεσε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, τις φιλανθρωπίες και άλλους εξέχοντες θεσμούς να συνενωθούν και να βοηθήσουν έναν κόσμο που «φλέγεται».

«Κάποιος πρέπει να εμφανιστεί και να κάνει κάτι καλό να συμβεί», είπε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας δημόσιας συνεδρίασης του συνεδρίου τη Δευτέρα. «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Στη διάρκεια της Συνόδου υπήρξε και συζήτηση του Bill Clinton με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy.

Ανάμεσα στις προσωπικοτήτες, η βασίλισσα της Ιορδανίας Rania Al Abdullah, η πρωθυπουργός των Βarbados, Mia Mottley, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Malala Yousafzai, ο ηθοποιός και ακτιβιστής για την πρόσβαση στο νερό Matt Damon, φυσικά ο Bill Gates και ο Bono των U2.

«Ο κόσμος φλέγεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους», είπε ο Bill Clinton σε συνέντευξή του στο Associated Press. «Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις, οι μη κυβερνητικές ομάδες και οι κυβερνήσεις που συνεργάζονται για να βοηθήσουν σε πολλά από αυτά τα προβλήματα».

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Clinton, ή CGI, έχει βοηθήσει περισσότερους από 435 εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 180 χώρες από τότε που ιδρύθηκε το 2005. Προηγουμένως απαιτούσε από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια δέσμευση για δράση, ένα μετρήσιμο έργο που αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο ζήτημα, αν και γι’ αυτό το πρώτο έτος, όλοι αναμένεται να ανακοινώσουν ή να αναπτύξουν μια συνεργασία. Αυτές οι δεσμεύσεις συχνά ενώνουν νέους εταίρους και ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

«Πιστεύω ότι υπάρχει λαχτάρα για τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν και να συναντηθούν έχοντας στο μυαλό τους ένα τέλος», είπε ο Clinton σε συνέντευξή της. «Όχι απλώς να το συζητάμε, αλλά γνωρίζοντας ότι όταν φύγουν, θα έχουν δεσμευτεί να κάνουν κάτι».

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Clinton, Chelsea Clinton, το αποκαλεί «προκατάληψη προς τη δράση», η οποία, όπως λέει, είναι μέρος αυτού που κάνει το CGI ξεχωριστό και καταλύτη για την παγκόσμια αλλαγή. Είπε ότι η πανδημία COVID-19 έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, επειδή οι άνθρωποι εκτός του πεδίου θα μπορούσαν να δουν τον αντίκτυπο.

«Η υγεία είναι αλληλένδετη με οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει οποιονδήποτε», είπε η Chelsea Clinton,. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τώρα κινητοποιούνται για να κάνουν κάτι με αυτό που έχουν καταλάβει πρόσφατα και το οποίο τώρα νιώθουν υπεύθυνοι να βοηθήσουν να λυθεί».

Ο Δρ David Fajgenbaum έτυχε χειροκροτήματος καθώς ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη νέα του μη κερδοσκοπική εταιρεία Every Cure, η οποία επιδιώκει να βρει νέες χρήσεις για γενόσημα φάρμακα για τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών. Η ιδέα προήλθε από τη δική του έρευνα να βρει μια θεραπεία για τη δική του νόσο Castleman, μια σπάνια ασθένεια όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε ζωτικά όργανα.

Είπε ότι ο νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός του θα εργαστεί στη χρήση γενόσημων φαρμάκων για τη θεραπεία 106 σπάνιων ασθενειών αρχικά, μια διαδικασία που θα κοστίσει 500 φορές λιγότερο από την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου. «Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερος αντίκτυπος όσον αφορά τη διάσωση ζωών», είπε. «Όσο είμαι ζωντανός, θα συνεχίσουμε να τους κυνηγάμε».

Σε άλλες δεσμεύσεις, ο Andrew Kuper, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων αντίκτυπου LeapFrog Investments, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποστηρίξει 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις που προσφέρουν 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε αναπτυσσόμενες χώρες έως το 2030. Η ισραηλινή παγκόσμια εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών OurCrowd ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Ίδρυμα ΠΟΥ για να ξεκινήσει ένα Global Health Equity Fund 200 εκατομμυρίων δολαρίων που εστιάζει σε πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο Peter Sands, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, είπε ότι το CGI παρουσίαζε πάντα την ομάδα του σε νέους πιθανούς συνεργάτες, κάτι ακόμα πιο πολύτιμο μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας που δυσκόλεψαν την πρόσβαση σε νέους δωρητές. “Υπάρχουν μόνο τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με τα PowerPoints και το zoom”, είπε ο Sands.

Ο Bill Clinton είπε ότι η πρωτοβουλία βασίζεται στην ειδική ενέργεια των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση ενός αυξανόμενου αριθμού ζητημάτων.

«Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε. «Και η μεγαλύτερη δημοσιότητα που παίρνουν στην Αμερική είναι όταν ένας ή δύο κυβερνήτες το μετατρέπουν σε κάποιο πολιτικό ζήτημα και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα σε άλλους ανθρώπους. Οι λογικές χώρες συνεργάζονται και προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να το αντιμετωπίσουν».

O Clinton ελπίζει επίσης ότι η CGI μπορεί να αναδείξει διάφορες λύσεις που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη. Επισημαίνει μια μελέτη από τη Generation180, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί τη χρήση καθαρής ενέργειας. Η έρευνά της δείχνει ότι ορισμένα αγροτικά σχολεία έχουν εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους. Στη συνέχεια, τα σχολεία χρησιμοποίησαν τις οικονομίες για να δώσουν αυξήσεις στους δασκάλους.

«Η ενέργεια είναι εδώ. Οι δουλειές είναι εδώ. Τα οφέλη είναι εδώ. Τα παιδιά κερδίζουν», είπε ο Clinton. «Αυτό δεν πρέπει να είναι πολιτικό ζήτημα».

Λέει ότι η φιλανθρωπία μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί το πολιτικό και πολιτιστικό αδιέξοδο, δείχνοντας τι μπορεί να γίνει. Για παράδειγμα, είπε ότι όταν ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την πρόσληψη 100.000 νέων δασκάλων STEM και το Κογκρέσο το απέρριψε, αλλά η φιλανθρωπία παρενέβη για να το πραγματοποιήσει.

«Πήραμε μαζί την Carnegie Corporation και την Αμερικανική Ομοσπονδία Δασκάλων και περισσότερους από 20 άλλους εταίρους και είπαν, «Θα συγκεντρώσουμε τα χρήματα», είπε η Clinton. «Κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ ότι αυτό ήταν σκοπός φιλανθρωπίας που ολοκλήρωσε τη δουλειά και απέδειξε γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί πρέπει να συνεργάζονται σε τέτοια πράγματα».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK