kourdistoportocali.comNews Desk-Έτσι μας χτύπησαν! [Μαρτυρία-σοκ μέλους της αποστολής θανάτου στη Λιβύη]

Breaking News

-Έτσι μας χτύπησαν! [Μαρτυρία-σοκ μέλους της αποστολής θανάτου στη Λιβύη]

Ερωτηματικά για την απουσία Αποστολάκη από το πλευρό των τραυματιών πολέμου

Mία αποκάλυψη που δείχνει τη θανάσιμη παγίδα η οποία στήθηκε στην ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη δημοσιεύει ο ιστότοπος pronews.gr.

Σύμφωνα με αυτή το προποδεύομενο όχημα ασφαλείας, ένα τζιπ με Λίβυους, είχε εξαφανιστεί λίγα λεπτά πριν πέσει επάνω τους το όχημα έμφορτο με καύσιμα!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί άρον άρον να ακυρώσει την αυτονόητη αποστολή της ΕΥΠ στο τόπο της επίθεσης αυξάνοντας τα ερωτηματικά για την αποστολή θανάτου.

Κι εδώ προκαλεί δέος το γεγονός της σιωπής του Ναύαρχου Αποστολάκη, του κατ΄εξοχήν αρμόδιου στρατιωτικού ο οποίος βρίσκεται στις τάξεις του Σύριζα. Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ο κ. Αποστολάκης δεν βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματισθέντων στρατιωτικών μας ώστε να ακούσει από πρώτο χέρι τις μαρτυρίες τους.

Πως είναι δυνατόν ο πατριώτης Αποστολάκης να μην έχει σπεύσει ήδη στους τραυματίες πολέμου που επέστρεψαν ζωντανοί από την κόλαση τςη Λιβύης;

Προκαλεί επίσης ερωτηματικά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Κασελάκης όσο και η κ. Αχτσιόγλου δεν έσπευσαν στο πλευρό των τραυματιών καθώς όπως όλα δείχνουν βιώνουμε νέα Ίμια.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση ακύρωσε την αποστολή της ΕΥΠ στη Λιβύη;

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ του pronews και στη συνέχεια οι απαντήσεις>

Ένα κρίσιμο στοιχείο που καταδεικνύει ότι δεν ήταν απλό «τροχαίο», όπως θέλει να ισχυριστεί το ΓΕΕΘΑ, αλλά και τα κυβερνητικά ΜΜΕ που επιχειρούν να συγκαλύψουν την τραγωδία, έρχεται από τραυματία του μοιραίου λεωφορείου στο οποίο είχε «στοιβαχθεί» κατά απαράδεκτο τρόπο, ολόκληρη η ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Λιβύη:

Το προπορευόμενο τζιπ με Λίβυους στους οποίους υποτίθεται ότι είχε ανατεθεί η ασφάλεια του λεωφορείου, είχε εξαφανιστεί λίγα λεπτά πριν πέσει επάνω τους το όχημα έμφορτο με καύσιμα!

Συγκεκριμένα κατατέθηκε, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές ότι «Το συνοδευτικό προπορευόμενο όχημα, είχε χαθεί από τον οπτικό μας ορίζοντα. Δεν το βλέπαμε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ούτε δένδρα, ούτε κτήρια. Τότε ήρθε από την απέναντι πλευρά με υψηλή ταχύτητα το όχημα που έπεσε επάνω μας πλαγιομετωπικά»!

Δηλαδή το υποτιθέμενο «όχημα ασφαλείας» στο οποίο κατά ακατανόητο τρόπο υπήρχαν μόνο Λίβυοι, εξαφανίστηκε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα αφήνοντας έκθετο το λεωφορείο στο οποίο κατά εγκληματικό τρόπο επέβαινε όλη η ελληνική αποστολή δίνοντας ένας «καθαρό», μεγάλο και απροστάτευτο στόχο!

Πόσο συμπτωματικό είναι ότι είχε απομακρυνθεί το συνοδευτικό προπορευόμενο όχημα; Και μάλιστα «πέραν του οπτικού ορίζοντος» όπως καταθέτει ο μάρτυρας; Ποιοι επέβαιναν το προπορευόμενο όχημα;

Γιατί ανατέθηκε σε Λίβυους ή μόνο σε Λίβυους, μιας χώρα η οποία πλέον «τουρκοκρατείται» η ασφάλεια των Ελλήνων στρατιωτικών; Ποιος είπε ότι τα τουρκικά «πλοκάμια» δεν έχουν απλωθεί στην Βεγγάζη;

Το ότι η κυβέρνηση κλείνει άρον-άρον την υπόθεση και ματαίωσε την αποστολή της ΕΥΠ, τι δείχνει;

Το ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος εμφανίζεται «ευχαριστημένος» με τους σχεδιασμούς των επιχειρήσεων του και δηλώνει ότι «θα έκανε ακριβώς τα ίδια» αρκεί για να αποπεμφθεί άμεσα. Αρκετά τον έχει «πληρώσει» η κυβέρνηση και η χώρα, σε όλα τα επίπεδα

Το ότι υπάρχουν πέντε νεκροί από τον σχεδιασμό του δεν τον κάνει να αισθάνεται ότι ΟΛΑ σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν λάθος;

Όμως τα αποτελέσματα του σχεδιασμού του και της παραβίασης βασικών κανόνων ασφαλείας όπως η ανάρτηση με τα στελέχη του ΕΤΑ μέσα στο C-130, προκάλεσαν το κακό, όσο και αν προσπαθούν να το καλύψουν τώρα.

Καλές οι επιχειρήσεις «δημοσίων σχέσεων», αλλά κάλλιστη η ζωή των ανθρώπων και το κύρος της χώρας.

Κατ’ αυτό τον τρόπο θλίψη προκαλούν οι εικόνες που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με την αντίστοιχη «ανθρωπιστική» αποστολή στην Λιβύη.

Αρματαγωγό ως μέσο μεταφοράς, πολλά τζιπ, ακόμα και με φάρους, ειδικά για αποστολές στην έρημο, κοντέινερ για να είναι εντελώς ανεξάρτητη η τουρκική αποστολή, άφθονο προσωπικό κλπ. κλπ.

Συνοδείες, προσωπικό ασφαλείας, οχήματα, όλα τουρκικά…

Στο μεταξύ σύμφωνα με το pronews.gr>

Με καθυστέρηση 48 ωρών το ΓΕΕΘΑ, έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν την ζωή τους στο φιάσκο της Λιβύης αλλά τα στοιχεία που εξάγονται δημιουργούνται επιπλέον ερωτήματα.

Πως είναι δυνατόν να επελέγησαν για αποστολή σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας (ειδικά αν σκεφτούμε ότι θα έπρεπε να διανυθεί και μια απόσταση 200χλμ.) στελέχη που υπηρετούσαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και όχι στελέχη από μονάδες «μάχιμες» που εκπαιδεύονται συνεχώς;

Ο δε διοικητής αποστολής πριν λίγα χρόνια υπηρετούσε στο γραφείο του τ.ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με ότι αυτό σημαίνει για την συνεχή εκπαίδευσή του και απόκτηση εμπειρίας για αποστολές στο εξωτερικό.

Αν ψάξουμε έναν, έναν εισήλθαν άλλοι παράγοντες επιλογής τους που δεν έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα, κάτι που όμως δεν έχει σχέση βέβαια με την κατάληξη της αποστολής.

Απλά σημειώνουμε το «πανηγυράκι» της αναχώρησης και της άφιξης που δεν είχε καμία σχέση με τις ανθρωπιστικού τύπου αποστολές, σαν να ήταν κάποια ΜΚΟ καθώς όλοι τους φορούσαν τις στρατιωτικές στολές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θανάσιμος Τραυματισμός Στελεχών της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Αποστολής στην Λιβύη

Σε συνέχεια ενημέρωσης που αφορά στον θανάσιμο τραυματισμό μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Λιβύη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

● Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

● Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

● Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ»

ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ>

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK