kourdistoportocali.comNews DeskΈρευνα του Πανεπιστημίου του Kent "συνδέει" χρονικά τα πρώτα κρούσματα στη Wuhan με του mini Ολυμπιακούς Αγώνες των Στρατιωτικών που ξεκίνησαν στη Wuhan στις 18 Oκτωβρίου 2019!

Aρχηγός της ελληνικής αποστολής ο Θοδωρής Παχατουρίδης

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Kent “συνδέει” χρονικά τα πρώτα κρούσματα στη Wuhan με του mini Ολυμπιακούς Αγώνες των Στρατιωτικών που ξεκίνησαν στη Wuhan στις 18 Oκτωβρίου 2019!

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mike Gallagher ζήτησε να γίνει έρευνα ανάμεσα στους Αμερικανούς αθλητές που παρουσίασαν συμπτώματα

Μία εξαιρετικά σημαντική μελέτη για το πότε πραγματικά ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού παρουσίασαν Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του  Κent.

Σύμφωνα με αυτή, η Covid-19 φαίνεται πως κυκλοφορούσε τουλάχιστον στην Κίνα ήδη από τον Οκτώβριο του 2019. Να θυμίσουμε ότι γιατροί στην πόλη Wuhan της Κίνας εξέφρασαν για πρώτη φορά την ανησυχία τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020, αναφερόμενοι σε μία ομάδα ασθενών με τα συμπτώματα της covid-19. Αργότερα, αξιωματούχοι του Πεκίνου επέμειναν ότι ο ιός προήλθε στα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο, από τότε ένα πλήθος μελετών κατέστησε διάτρητο αυτόν τον ισχυρισμό.

Την ίδια στιγμή, ο Mike Gallagher, Αμερικανός γερουσιαστής, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η Αμερικάνικη Βουλή προτρέπει τη διοίκηση του Joe Biden να διερευνήσει τους Στρατιωτικούς Αγώνες της Wuhan, ένα πιθανό συμβάν υπερ-διάδοσης που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2019.

Ένας αρθρογράφος της Washington Post ανέφερε σε δημοσίευση ότι περισσότεροι από 9.000 αθλητές (ανάμεσά τους και 46 Έλληνες στρατιωτικοί), συμπεριλαμβανομένων 280 αθλητών και προσωπικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησαν τους Παγκόσμιους Αγώνες Στρατιωτικών στη Wuhan. Πολλοί από αυτούς ανέφεραν ότι αισθάνονται συμπτώματα τύπου COVID-19.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Θοδωρής Παχατουρίδης-κεντρική φωτό, στρατιωτικός και πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο Θοδωρής είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους εάν γνώριζε εάν υπήρξαν κρούσματα ανάμεσα στα μέλη της αποστολής ή σε συγγενείς τους όταν εκείνοι επέστρεψαν στην Ελλάδα. Είχε απαντήσει ότι δεν γνώριζε κάτι σχετικό. Βέβαια όπως γνωρίζουμε υπάρχουν και οι ασυμπτωματικοί φορείς οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν μεταδώσει τον ιό.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Kent πιστεύουν ότι η πιο πιθανή ημερομηνία κατά την οποία μολύνθηκε το πρώτο άτομο ήταν στις 17 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η ανάλυσή τους καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι είναι απολύτως πιθανό ότι ο ιός να κυκλοφορούσε ήδη στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει επίσης ότι ο ιός κυκλοφορούσε αρκετά πριν από το ξέσπασμα στην αγορά θαλασσινών της Huanan, η οποία έχει επισημανθεί ως το κέντρο μηδέν της πανδημίας, ενώ ενισχύει την άποψη ότι η covid-19 ενδέχεται να διέρρευσε κατά λάθος (ή και σκόπιμα) από ένα εργαστήριο βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου στη Wuhan, το ινστιτούτο ιολογίας της πόλης.

Παρ’ όλα αυτά, η Κίνα, η οποία ανέφερε στον ΠΟΥ ότι τα πρώτα περιστατικά Covid χρονολογούνται από τις 8 Δεκεμβρίου, υποστηρίζει ότι δεν είναι υπεύθυνη για την πανδημία, απορρίπτοντας τις θεωρίες σχετικά με την μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό.

Η μελέτη του Kent, βασισμένη στη μαθηματική μοντελοποίηση, ισχυρίζεται επίσης ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί στην Ιαπωνία, την Ισπανία και τη Βόρεια Αμερική μέχρι τις αρχές και τα μέσα Ιανουαρίου, λίγο νωρίτερα από τις ημερομηνίες που καταγράφηκαν κρούσματα σε αυτές τις χώρες. Οι επιστήμονες επιχείρησαν να εντοπίσουν το πότε ο κορωνοϊός ξέφυγε από την Κίνα, τις πρώτες πέντε χώρες στις οποίες εξαπλώθηκε και το πότε εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε κάθε ήπειρο.

Η χρονολόγηση των πρώτων περιπτώσεων Covid είναι «κρίσιμη» για την κατανόηση της εξάπλωσης της νόσου, αναφέρει το ερευνητικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Pathogens. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό εργαλείο, που ονομάζεται Optical Linear Estimation (OLE), το οποίο αναπτύχθηκε για να προσδιορίσει το πότε εξαφανίστηκαν διάφορα είδη.

Το OLE χρησιμοποιεί δεδομένα για την τελευταία φορά που ένα είδος ήταν γνωστό ότι ήταν στο περιβάλλον προκειμένου να εκτιμηθεί μαθηματικά το πόσο διάστημα χρειάστηκε για να εξαφανιστεί. Για να προσδιορίσουν την προέλευση της Covid, αντέστρεψαν αυτόν τον υπολογισμό.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν τα στοιχεία του OLE στην Covid για να εκτιμήσουν ότι η Ιαπωνία ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εξαπλώθηκε ο νέος κορωνοϊός, με το πρώτο άτομο να έχει μολυνθεί εκεί στις 3 Ιανουαρίου. Επισήμως, το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη στις 13 Ιανουαρίου. Ο Δρ. Ρόμπερτς και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι η πρώτη περίπτωση στην Ταϊλάνδη πιθανότατα είχε συμβεί στις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ο ιός είχε εξαπλωθεί στην Ισπανία. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Ιαπωνία επιβεβαίωσε την πρώτη της υπόθεση στις 16 Ιανουαρίου και η Ισπανία στις 31 Ιανουαρίου.

Έφτασε έπειτα στη Νότια Κορέα στις 14 Ιανουαρίου και στη Βόρεια Αμερική δύο ημέρες αργότερα. Ο ιός SARS-CoV-2, που προκαλεί την Covid, εξαπλώθηκε στην Αυστραλία στις 23 Ιανουαρίου, ενώ η πρώτη περίπτωση στην Αφρική, στη Νιγηρία, παρουσιάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου, εκτιμούν οι ειδικοί.

Ο ιός είχε εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους έως τις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που πιστεύεται ότι μολύνθηκε ο πρώτος άνθρωπος στη Βραζιλία, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο υπολογισμός τους διαπίστωσε επίσης ότι η πρώτη περίπτωση στη Γαλλία συνέβη πιθανότατα στις 19 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η Γαλλία εντόπισε την ασθένεια σε έναν ασθενή στις 27 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν η Κίνα προειδοποιήσει για την πανδημία. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Covid πιθανότατα «εξαπλώθηκε στους ανθρώπους πολύ νωρίτερα» από τον Δεκέμβριο του 2019. Ωστόσο, σημείωσαν ότι η ακρίβεια των προβλέψεών τους εξαρτάται από την ποιότητα των δοκιμών και των αναφορών σε διαφορετικές χώρες.

Μία ξεχωριστή μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε «σημαντικές αλλαγές» στην αναζήτηση νοσοκομείων στο Διαδίκτυο της Wuhan από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2019. Υποστηρίζει ότι η προέλευση θα μπορούσε να είναι ακόμη νωρίτερα από την περίοδο που θεωρούν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κεντ. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους υποστηρίζουν «αυξανόμενες ενδείξεις ότι η πανδημία εμφανίστηκε νωρίτερα και εξαπλώθηκε ταχύτερα από ό,τι έγινε επίσημα γνωστή».

Κορυφαίοι επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως είχαν διαγράψει δημοσίως την υπόθεση της «εργαστηριακής διαρροής» ως συνωμοσία μέχρι πρόσφατα. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις και αποκαλύψεις σχετικά με το είδος της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Wuhan οδήγησαν σε αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με την προέλευση του ιού.

18 Οκτωβρίου 2019. Οι υποψίες του congressman Mike Gallagher για τη προέλευση του ιού προκαλούν ανατριχίλα

If I am not for myself, who will be for me? And being only for myself, what am ‘I’? And if not now, when?

By Team

Ο σημερινός congressman Mike Gallagher (εκπρόσωπος του Wisconsin), προσχώρησε στο Ναυτικό Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών την ημέρα που αποφοίτησε από το κολέγιο και υπηρέτησε για επτά χρόνια ενεργά ως αξιωματικός Αντικατασκοπείας / Ανθρώπινης Νοημοσύνης και Λειτουργός Περιφερειακών Υποθέσεων για τη Μέση Ανατολή / Βόρεια Αφρική, κερδίζοντας τελικά τον βαθμό του Καπετάνιου.

Τον έχουν χρησιμοποιήσει δύο φορές στην επαρχία Al Anbar του Ιράκ ως διοικητή ομάδων πληροφοριών, υπηρέτησε στην Κεντρική Ομάδα Αξιολόγησης Διοικήσεων του Στρατηγού Petraeus στη Μέση Ανατολή και εργάστηκε για τρία χρόνια στις μυστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας και της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Mike υπηρέτησε επίσης ως επικεφαλής Ρεπουμπλικανός υπάλληλος για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Αντιτρομοκρατία στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Mike εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε μια παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης ενεργειακής και εφοδιαστικής αλυσίδας στο Green Bay. Αφού απέκτησε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Princeton, ο Μάικ πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στις Μελέτες Ασφάλειας από το Πανεπιστήμιο Georgetown, ένα δεύτερο στη Στρατηγική Νοημοσύνη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Πληροφοριών και το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις από το Georgetown.

First elected in 2016, congressman Mike Gallagher represents Wisconsin’s 8th District in the U.S. House of Representatives. Mike is a 7th generation Wisconsin native, born and raised in Green Bay.

Mike joined the United States Marine Corps the day he graduated from college and served for seven years on active duty as a Counterintelligence/Human Intelligence Officer and Regional Affairs Officer for the Middle East/North Africa, eventually earning the rank of Captain. He deployed twice to Al Anbar Province, Iraq as a commander of intelligence teams, served on General Petraeus’s Central Command Assessment Team in the Middle East, and worked for three years in the intelligence community, including tours at the National Counterterrorism Center and the Drug Enforcement Agency. Mike also served as the lead Republican staffer for Middle East, North Africa and Counterterrorism on the Senate Foreign Relations Committee.

Prior to taking office, Mike worked in the private sector at a global energy and supply chain management company in Green Bay. After earning his bachelor’s degree from Princeton University, Mike went on to earn a master’s degree in Security Studies from Georgetown University, a second in Strategic Intelligence from National Intelligence University, and his PhD in International Relations from Georgetown.

Αυτός λοιπόν ο σπουδαίος Αμερικανός νέος πριν μερικά 24ωρα (Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021) έριξε μία βόμβα δείχνοντας ως προέλευση του ιού τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες που ξεκίνησαν στην πόλη της Wuhan στις 18 Οκτωβρίου του 2019 με τη συμμετοχή 9,308 athletes από 110 χώρες του κόσμου.

Οι αθλητές, όπως είναι φυσικό, είχαν φθάσει εδώ νωρίτερα και διέμειναν στις ειδικά διαμορφωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τελετή Έναρξης 18 Οκτωβρίου 2019.

Την ίδια μέρα που στη Νέα Υόρκη ελάμβανε χώρα το περίφημο Event 201 (μια προσομοίωση πανδημίας με υποτιθέμενους 65 εκατ. νεκρούς )

Ο congressman Mike Gallagher ζητά έρευνα για τους στρατιωτικούς αγώνες στη Wuhan το 2019 (7th CISM Military World Games in Wuhan) και για τους αθλητές που αρρώστησαν. Ο νομοθέτης αναφέρει ότι η Κίνα «κάνει ψυχολογικό πόλεμο» με τη βοήθεια αμερικανικών μέσων ενημέρωσης

Ο congressman Mike Gallagher, R-Wis., δήλωσε την Πέμπτη ότι οι νομοθέτες προτρέπουν τη διοίκηση του Biden να ερευνήσει τους Στρατιωτικούς Αγώνες της Wuhan , ένα πιθανό συμβάν υπερ-διάδοσης που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2019, μήνες πριν η Κίνα αναφέρει για πρώτη φορά τις περιπτώσεις κοροναϊών.

Ένας αρθρογράφος της Washington Post ανέφερε σε δημοσίευση ότι περισσότεροι από 9.000 αθλητές (ανάμεσά τους και 46 Έλληνες στρατιωτικοί), συμπεριλαμβανομένων 280 αθλητών και προσωπικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησαν τους Παγκόσμιους Αγώνες Στρατιωτικών στη Wuhan. Πολλοί από αυτούς ανέφεραν ότι αισθάνονται συμπτώματα τύπου COVID-19.

Συμμετείχαν 284 Αμερικανοί, αθλητές και προσωπικό. Υπήρχαν συνολικά 9.000 αθλητές από 100 χώρες που ήρθαν στη Wuhan τον Οκτώβριο, οπότε αυτό έγινε δύο μήνες προτού η κινεζική κυβέρνηση αναγνωρίσει ότι είχαν ένα ξέσπασμα”, δήλωσε ο congressman Mike Gallagher στο «Fox & Friends ”

Ο Gallagher είπε ότι υπήρχαν δύο κρίσιμοι μήνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατανοήσουν την ασθένεια και «να κλείσουν τα ταξίδια νωρίτερα προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση και τελικά να σώσουν δυνητικά εκατομμύρια ζωές».

Η New York Post ανέφερε, “Πολλοί από τους αθλητές δήλωσαν ότι η Wuhan έμοιαζε με “πόλη-φάντασμα” τον Οκτώβριο‚ δύο μήνες προτού η Κίνα αναφέρει την πρώτη περίπτωση κοροναϊού εκεί. ”

“Καθώς ο κοροναϊός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2020, αθλητές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσβληθεί από τη θανατηφόρα ασθένεια στους αγώνες της Wuhan, λόγω των συμπτωμάτων τους και πόσο εύκολα η ασθένειά τους εξαπλώθηκε στους αγαπημένους τους.”

Ο Gallagher θέλει να μάθει εάν οι Αμερικανοί αθλητές ελέγχθηκαν για αντισώματα και αν ο ιός είχε εξαπλωθεί στις βάσεις όταν επέστρεψαν στο έδαφος των ΗΠΑ.

Θέλει επίσης να μάθει “αν το Πεντάγωνο μοιράστηκε πληροφορίες με άλλους στρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στους αγώνες”.

Αφού ληφθούν αυτές oι πληροφορίες, ο Gallagher παροτρύνει το Πεντάγωνο να μιλήσει με Αμερικανούς αθλητές που συμμετείχαν στους Στρατιωτικούς Αγώνες της Wuhan για να προμηθευτούν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό τους, οι οποίες θα βοηθήσουν τους δημόσιους αξιωματούχους να «καθορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα» σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού

Ο καθορισμός ενός χρονοδιαγράμματος είναι κρίσιμος για να καταλάβουμε από πού προήλθε όλο αυτό και για να ξεπεράσουμε αυτό που πιστεύω ότι αποτελεί συστηματική κάλυψη από την επιθετική εκστρατεία προπαγάνδας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που σχεδιάστηκε εν μέρει για να κατηγορήσει τον στρατό μας, τον στρατό των ΗΠΑ για τη διάδοση αυτής της ασθένειας , ” είπε ο Gallagher.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι κομμουνιστές μας λένε ψέματα. Μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο και το κάνουν σε πολλές περιπτώσεις με τη συνενοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ορισμένων στη δική μας κοινότητα δημόσιας υγείας».

Τελικά σ΄αυτή την υπόθεση της πανδημίας του 2019 όλα στη αρχή τουλάχιστο μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας.

Ίσως γιατί είναι τόσο τρομακτικά ώστε να χωρέσουν στο σημερινό ανθρώπινο μυαλό που είναι τηλεοπτικά προγραμματισμένο για να αντέχει όλα τα σενάρια για το Έγκλημα στα Γλυκά Νερά αλλά ως εκεί.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές συμπτώσεις που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Ένα “υπερόπλο” κατά των ανθρώπων από το 2017.

Η Bat Lady της Wuhan βρήκε «όλα τα γονίδια» που απαιτούνται για να τροποποιήσει γενετικά Κοροναιούς τύπου SARS> 2017 Report.

Το άρθρο, το οποίο διαγράφηκε από τον ιστότοπο του Ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan, σημειώνει επίσης ότι η Shi και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι «πολλά από τα στελέχη» θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πάντα πολύ καλά πληροφορημένου αμερικανικού ιστοτόπου Zerohedge

Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της πανδημίας μπήκε στη θέση του – αφού κρυβόταν σε κοινή θέα μέχρι να εξαφανιστεί από τον ιστότοπο του Ινστιτούτου ιολογίας της Wuhan (WIV).
Ανακαλύφθηκε από την Natalie Winters του The National Pulse, μια έκθεση του Νοεμβρίου 2017 με τίτλο : “Οι νυχτερίδες στην Κίνα κουβαλούν όλα τα συστατικά για να δημιουργήσουν έναν νέο ιό SARS”, περιγράφει πώς οι ερευνητές στο WIV είχαν εντοπίσει “όλα τα γονίδια για να κάνουν SARS coronavirus παρόμοιο με το στέλεχος της επιδημίας, «μεταξύ 11 νέων στελεχών ιών που συλλέχθηκαν από νυχτερίδες. Aπό το 2017.

7th CISM Military World Games in Wuhan. 9,308 athletes from 110 countries σ΄αυτούς τους mini Ολυμπιακούς Αγώνες των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Που; Μα φυσικά στη Wuhan. Στο πόλη της Κίνας με το δημοφιλές στο δυτικό κόσμο Εργαστήριο των gain of function ιών.

Εδώ στην επιχορηγούμενη φωλιά του Eργολάβου των ιών κ. Peter Daszak. Eκτός από τον κ. Fauci, στις επιχορηγήσεις συμμετείχε η Ευρωπαική Ένωση, ο ΠΟΥ, ενώ κορυφαία αμερικανικά και ευρωπαικά πανεπιστήμια (ανάμεσά τους το Harvard) τιμούσαν τον ιστότοπο του Ινστιτούτου της Wuhan με την παρουσία τους.

Τη κατασκευή του Εργαστηρίου της Wuhan επιμελήθηκε η Γαλλία.

H Δύση είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει με τη βοήθεια ενός κινέζικου ιού;

Η Δύση είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει δεκαετίες πριν;

Σύμφωνα με τον Nicholas Wade ο ιος της Covid-19 δεν ήταν ο πρώτος εργαστηριακός ιός με τον οποίο η Δύση επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Είχαν προηγηθεί κι άλλες απόπειρες.

-Κάθε 30 χρόνια μια πανδημία…

Ινστιτούτο της Wuhan. Ενα Εργαστήριο το οποίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ιστορικά το τέλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το τέλος του Δυτικού Κόσμου. Αυτή τη στιγμή δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Η κορωνίδα του Δυτικού Κόσμου, οι ΗΠΑ, είναι πιο διάτρητη από ποτέ. Τόσο που ο Putin απειλεί να βομβαρδίσει πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. Δηλαδή πλοία του ΝΑΤΟ.

Η προέλευση του ιού -και ενώ τα εμβόλια γνωρίζουν απανωτές ήττες στον αγωνιστικό χώρο- καθίσταται πλέον υπαρξιακής σημασίας για το Δυτικό Κόσμο. Κι αυτό γιατί τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία, οι μυστικές υπηρεσίες τους, έχουν στη κατοχή τους τα ντοκουμέντα του Ιερού Δισκοπότηρου. Ντοκουμέντα τα οποία ο Πρόεδρος Biden ζήτησε να βρίσκονται στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο σε 90 μέρες.

Το Πέταγμα της Νυχτερίδας

Από αθλητικές εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και βελτιωμένες υποδομές έως ένα μήνυμα ειρήνης πέρα ​​από τους αγώνες και μια νέα κουλτούρα εθελοντισμού, η κληρονομιά που δημιουργήθηκε από τους Παγκόσμιους Παγκόσμιους Αγώνες του 2019 τους ανέδειξαν ως το κορυφαίο διεθνές πολυ-αθλητικό γεγονός για τους στρατιώτες. Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες συγκεντρώνουν αθλητές του στρατού από όλο τον κόσμο, κάθε τέσσερα χρόνια, από την πρώτη διοργάνωση τους στη Ρώμη το 1995 με αφορμή την εορτή της επετείου του τέλους του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το 2019 είναι η πρώτη φορά που η Κίνα φιλοξένησε τους Αγώνες.

By Xinhua writers Wu Zhi, Wang Meng

Η διοργάνωση ξεκίνησε στην στη Wuhan στις 18 Οκτωβρίου με μια τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Xi Jinping, ο οποίος είπε σε συνάντηση με ξένους στρατιωτικούς αξιωματούχους την ίδια ημέρα τόνισε ότι ελπίζει πως η δύναμη του αθλητισμού θα διαλύσει τη σκιά των πολέμων και ενθάρρυνε την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.

Οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες του 2019 είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλημάτων στην ιστορία. Σχεδόν 10.000 στρατιώτες από 109 έθνη ανταγωνίστηκαν για 329 χρυσά μετάλλια σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το κολύμπι και το μπάσκετ έως το αλεξίπτωτο, το αεροναυτικό και ναυτικό πεντάθλο.

Το μέγεθος της πόλης, καθώς και το διαφοροποιημένο ανάγλυφο του εδάφους και οι άφθονοι υδάτινοι πόροι της Wuhan, κατέστησαν δυνατή τη διεξαγωγή όλων των αγώνων σε μία πόλη, όπου κατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν 35 αθλητικοί χώροι για να πληρούν τα διεθνή πρότυπα, ενώ χτίστηκε ένα ολόκληρο χωριό 30 κτιρίων για να φιλοξενήσει τους αθλητές και τους προπονητές.

Τα παιχνίδια ήταν ανοιχτά στο κοινό, αντί να περιορίζονται σε χώρους στρατώνων. Πάνω από 600.000 εισιτήρια πουλήθηκαν, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή των Αγώνων, με το μπάσκετ ανδρών, το βόλεϊ των γυναικών, το κολύμπι και τις καταδύσεις να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Ογδόντα δύο ρεκόρ που σχετίζονται με το CISM σημειώθηκαν στους αγώνες του 2019 μέχρι την όγδοη ημέρα, δήλωσε ο Πικιρίλο, κυρίως χάρη στην υποδομή, την κινητοποίηση εθελοντών και το πάθος του κινεζικού λαού που έθεσε επίσης νέα ρεκόρ. Ανέφερε ότι αυτό που έχει γίνει για τους αγώνες της Wuhan θα χρησιμεύσει ως έμπνευση για μελλοντικά παιχνίδια.

Ο Ιταλός τοξοβόλος Roberto Punzo, ο οποίος είχε μείνει ανάπηρος λόγω τραυματισμού του στο νωτιαίο μυελό σε μια ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών το 2006, δήλωσε ότι ως στρατιώτης με αναπηρία, λαχταρούσε την ειρήνη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και ότι οι στρατιώτες υποτίθεται ότι θα διατηρήσουν την ειρήνη, αρκεί να μην ξεκινήσουμε πολέμους. «Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι Παγκόσμιοι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες», πρόσθεσε.

Η ειρήνη και η φιλία είναι οι λέξεις που ακούγονταν μεταξύ αξιωματούχων και τους αθλητών όταν περιέγραφαν τους φετινούς αγώνες. «Είναι μια ευκαιρία να μεταδώσουμε μηνύματα φιλίας και ειρήνης, τα οποία θα ταξιδέψουν σε αυτές τις 109 χώρες, ακόμη και αλλού», δήλωσε ο Piccirillo. «Έτσι, υπάρχει μια άυλη κληρονομιά αξιών».

Photo taken on Oct. 16, 2019 shows a view of the welcome center at the athletes’ village of the 7th CISM Military World Games in Wuhan, capital of central China’s Hubei Province. (Xinhua/Wang Peng)

 

Ο Piccirillo πιστεύει ότι η CISM έλαβε μια σοφή και ουσιαστική απόφαση να επιλέξει την Κίνα ως οικοδεσπότη των 7ων Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων το 2015. «Λάβαμε την απόφαση λόγω της μεγάλης συνεισφοράς που είχε η Κίνα στην ειρήνη και την προθυμία της χώρας προκειμένου να διαδώσουμε τη φιλία μέσω των αθλημάτων», πρόσθεσε

«Οι Κινέζοι στρατιώτες έχουν δείξει μεγάλη δύναμη και ικανότητες μέσω των μεταλλίων που κέρδισαν. Ας ελπίσουμε ότι η Κίνα μπορεί να συμβάλει περισσότερο στον παγκόσμιο αθλητισμό και την παγκόσμια ειρήνη στο μέλλον», δήλωσε η γενική γραμματέας της CISM, Mamby Koita.

Η Wuhan, που βρίσκεται στο δέλτα των ποταμών Yangtze και Han στην καρδιά της Κίνας, χρησιμοποιεί τα αθλήματα ως έναν τρόπο για να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη. Παραδοσιακά γνωστή ως «Oriental Chicago», έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ιστορία της Κίνας λόγω της κεντρικής της θέσης. Τώρα, η πόλη των 10 εκατομμυρίων γίνεται οικονομική δύναμη, χάρη στην ταχέως αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία, τις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και το εμπόριο.

Η οικονομική και κοινωνική πρόοδος επέτρεψε στη Wuhan να φιλοξενήσει παγκόσμιες αθλητικές συγκεντρώσεις υψηλού επιπέδου όπως οι Παγκόσμιοι Αγώνες Στρατιωτικών και το Wuhan Open, ένα WTA Premier 5 event, δήλωσε ο Zhu Jianbin, πρόεδρος της Wuhan Sports Development Investment Company.

Πιστεύει ότι αυτά τα αθλητικά γεγονότα, με τη σειρά τους, θα βοηθήσουν τη Wuhan να προσελκύσει παγκόσμια προσοχή και να ενισχύσει την προσπάθειά της για διεθνοποίηση. Πριν από την έναρξη των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων, δήμαρχοι 15 πόλεων παγκοσμίως έστειλαν χαιρετισμούς και ευχές στη Wuhan. Ανάμεσά τους, ο Zsolt Borkai, δήμαρχος του Gyor στην Ουγγαρία ανέφερε ότι «Ως πρώην στρατιώτης και ολυμπιονίκης, γνωρίζω τι σημαίνει αυτό το γεγονός για μια πόλη, και τι είδους μήνυμα στέλνει στον αθλητικό κόσμο και στους αθλητές».

Ο στρατηγός Aswin Kwanmuang, κυβερνήτης της Μπανγκόκ, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες θα συμβάλουν στην «ισχυρή θέληση της πόλης να αναδειχθεί ως κόμβος διεθνών εκδηλώσεων και ζωντανών πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Από τότε που πήρε τη σημαία CISM από το Mungyeong της Νότιας Κορέας το 2015, η Wuhan κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι οι Παγκόσμιοι Παγκόσμιοι Αγώνες του 2019 θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία και θα παρέχουν μακροπρόθεσμη κληρονομιά στους κατοίκους της περιοχής.

Η βιωσιμότητα είναι μια βασική αξία που η εκτελεστική επιτροπή των Αγώνων προσπάθησε να ενσωματώσει. Οι περισσότεροι αθλητικοί χώροι βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή σε πανεπιστήμια και θα είναι προσβάσιμοι σε πολίτες και φοιτητές μετά τους αγώνες.

Πρόκειται για καλά νέα για τον Λου Λουτσέν, έναν ερασιτέχνη κολυμβητή που ζει σε μια βορειοδυτική περιοχή της Wuhan, με πληθυσμό 600.000 κατοίκους, η οποία μέχρι σήμερα δεν διέθετε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. «Στο παρελθόν, είτε περνούσα πολύ καιρό ταξιδεύοντας σε πισίνες σε άλλες περιοχές ή απλά κολυμπούσα στον ποταμό Χαν, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο την περίοδο των πλημμυρών», δήλωσε ο Λου.

Ωστόσο, ο Λου και οι φίλοι του θα μπορούν σύντομα να κολυμπήσουν στο Αθλητικό Κέντρο Five Rings, μία εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης κοντά στο σπίτι του, χτισμένη για αγώνες στίβου, κολύμβησης και πινγκ-πονγκ των Στρατιωτικών Αγώνων.

Οι Στρατιωτικοί Παγκόσμιοι Αγώνες θα αφήσουν επίσης τη Wuhan με τεράστια οφέλη από τις βελτιώσεις των υποδομών, όπως τις νέες γραμμές μετρό αλλά και τις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, η πόλη ανακαίνισε 1.300 χιλιόμετρα αστικών δρόμων και είδε το δίκτυο του μετρό να φτάνει τα 330 χιλιόμετρα συνολικού μήκους. Εν τω μεταξύ, φυτεύτηκαν συνολικά 360.000 δέντρα.

Χάρη στους αγώνες, η Wuhan έχει πάνω από 1,45 εκατομμύρια εγγεγραμμένους εθελοντές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει ένας εθελοντής για κάθε οκτώ πολίτες. Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και τα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να προσφέρουν στην Wuhan ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την προσφορά της για περισσότερες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις. «Έχουμε επίσης περίπου 20 παγκόσμια πρωταθλήματα στρατιωτικών ετησίως, οπότε ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη Wuhan για τα παγκόσμια πρωταθλήματα των στρατιωτικών μας», δήλωσε ο Koita.

9,308 athletes from 110 countries participated in the games:

 • Algeria (56)
 • Albania (5)
 • Angola (2)
 • Armenia (15)
 • Argentina (2)
 • Azerbaijan (20)
 • Austria (37)
 • Brazil (329)
 • Guatemala (13)
 • Bahrain (69)
 • Barbados (2)
 • Belarus (95)
 • Bosnia and Herzegovina (11)
 • Belgium (51)
 • Botswana (15)
 • Bulgaria (21)
 • Burkina Faso (3)
 • Canada (104)
 • Cameroon (55)
 • Republic of the Congo (19)
 • Cape Verde (4)
 • Chile (32)
 • Colombia (31)
 • China (553)
 • Croatia (11)
 • Cyprus (8)
 • Czech Republic (27)
 • Chad (11)
 • Democratic Republic of the Congo (26)
 • Denmark (61)
 • Djibouti (3)
 • Dominican Republic (31)
 • Ecuador (74)
 • Egypt (83)
 • Eritrea (3)
 • Estonia (27)
 • Swaziland (2)
 • Finland (53)
 • France (273)
 • Germany (243)
 • Gabon (9)
 • Gambia (3)
 • Greece (46)
 • Guinea (14)
 • Guyana (4)
 • Hungary (56)
 • India (54)
 • Iran (90)
 • Indonesia (46)
 • Ireland (32)
 • Italy (139)
 • Jordan (5)
 • Kazakhstan (62)
 • Kenya (14)
 • Kuwait (35)
 • Lesotho (3)
 • Latvia (32)
 • Lebanon (7)
 • Lithuania (56)
 • Luxembourg (18)
 • Morocco (24)
 • Monaco (2)
 • Mongolia (75)
 • Montenegro (2)
 • Mozambique (3)
 • Myanmar (44)
 • Macedonia (4)
 • Namibia (3)
 • Netherlands (89)
 • Nepal (40)
 • Niger (3)
 • Nigeria (12)
 • North Korea (156)
 • Norway (28)
 • Oman (63)
 • Pakistan (19)
 • State of Palestine (9)
 • Peru (15)
 • Poland (193)
 • Portugal (9)
 • Qatar (99)
 • Romania (77)
 • Russia (243)
 • Rwanda (41)
 • Saudi Arabia (41)
 • Senegal (3)
 • Serbia (41)
 • Slovakia (14)
 • Slovenia (32)
 • Korea (172)
 • Spain (111)
 • Sri Lanka (73)
 • Sweden (72)
 • Switzerland (67)
 • Syria (15)
 • Tanzania (22)
 • Thailand (55)
 • Togo (3)
 • Tunisia (17)
 • Turkmenistan (4)
 • Turkey (20)
 • United Arab Emirates (27)
 • United States (172)
 • Uganda (5)
 • Uzbekistan (50)
 • Ukraine (87)
 • Uruguay (27)
 • Venezuela (84)
 • Vietnam (32)
 • Zambia (13)
 • Zimbabwe (28)

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Goldman Sachs> Τα 60 τρις της Κινέζικης αγοράς ακινήτων υπόσχονται ένα συναρπαστικό Παγκόσμιο Κραχ δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
ΑΔΙΕΞΟΔΟ> Πάνω από 3 εκατ. επιλέξιμοι Ισραηλινοί πολίτες δεν έκαναν τη 3η δόση της Pfizer. Γιατί από τη 1η Οκτωβρίου οι ανεμβολίαστοι στη χώρα θα είναι περισσότεροι από τους εμβολιασθέντες
Η υποκρισία Τσίπρα και το ερώτημα τι μπορεί να ανήκει σε ένα κράτος με 400 δις χρέος με φόντο έναν πλανήτη με 320 τρις παγκόσμιο χρέος
Johns Hopkins> Στο 32,7% τo ποσοστό του παγκοσμίου εμβολιασμού, στο 28,6% στη Ρωσία. Θετικά νέα από τα φάρμακα remdesivir και Ronapreve
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι αθλιότητες για το 5G και τα 11 (από τα 100) αναπάντητα ερωτηματικά για την προέλευση της πανδημίας
BREAKING> O Albert Bourla συγχαίρει τον 12χρονο Gavin που έκανε δώρο γενεθλίων το εμβόλιο της Pfizer. Την ίδια στιγμή Γάλλος τενίστας αντίπαλος του Tσιτσιπά παρατάει τη καριέρα του εξαιτίας παρενεργειών του εμβολίου
Telegraph-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ> Συνεργάτης των Fauci και Gates πάσχιζε με μανία να παρασκευάσει ιό σαν την Covid-19 ενώ ο Gates είχε προαναγγείλει την πανδημία με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2015!
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται