kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ-Ισραήλ> Πιθανή σχέση Μυοκαρδίτιδας και εμβολίου της Pfizer σε άνδρες κάτω των 30

Αδημοσίευτη έκθεση του Υπουργείου Υγείας

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ισραήλ> Πιθανή σχέση Μυοκαρδίτιδας και εμβολίου της Pfizer σε άνδρες κάτω των 30

Δύο από τους ασθενείς, που φέρεται να ήταν υγιείς μέχρι τη λήψη του εμβολιασμού, πέθαναν

Λεπτομέρειες από μια αδημοσίευτη έκθεση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Pfizer-BioNtech έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να υπάρχει σχέση μεταξύ της δεύτερης δόσης και αρκετών δεκάδων περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας, μιας φλεγμονής του καρδιακού μυός, ιδιαίτερα σε άνδρες κάτω των 30 , σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Κανάλι 12  την Παρασκευή και αναμεταδίδουν οι timesofisrael.com.

Από τον Ian Ford

Οι ανησυχίες προέρχονται από μια ενδιάμεση έκθεση που παρουσιάστηκε στους επικεφαλής του υπουργείου και στην Pfizer τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Τα αποσπάσματα από την έκθεση που διέρρευσε τόνισαν ότι οι ερευνητές δεν απέδειξαν οριστικά έναν σύνδεσμο, αλλά ότι είχαν σημαντικές ανησυχίες.

Η έκθεση ανέφερε ότι από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ, υπήρχαν 62 καταγεγραμμένα κρούσματα μυοκαρδίτιδας τις ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η Έκθεση διαπίστωσε ότι 56 από αυτές τις περιπτώσεις εμφανίστηκαν μετά τον δεύτερο πυροβολισμό και τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άντρες κάτω των 30 ετών.

Η έκθεση ανέφερε ότι 60 από τους ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία και απελευθερώθηκαν από το νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Δύο από τους ασθενείς, που φέρεται να ήταν υγιείς μέχρι τη λήψη του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης μιας 22χρονης γυναίκας και ενός 35χρονου άνδρα, πέθαναν.

«Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην εταιρεία Pfizer η οποία απάντησε ότι δεν είχαν παρόμοιες αναφορές στον υπόλοιπο κόσμο και θα εξέταζαν τα δεδομένα», ανέφερε ένα απόσπασμα από την έκθεση, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες είχαν επίσης σταλεί στο FDA των ΗΠΑ καθώς και το CDC, που επίσης ερευνούσαν.

Η έκθεση συντάχθηκε από ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου με επικεφαλής τον καθηγητή Dror Mevorach, επικεφαλής επίσης μιας από τις μονάδες COVID-19 στο νοσοκομείο Hadassah Ein Kerem.

Οι συγγραφείς υπέθεσαν ότι «ένας πιθανός λόγος για την έλλειψη παρόμοιων ευρημάτων σε άλλες χώρες ήταν το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών μεταξύ των νέων».

«Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με τη συχνότητα της εμφάνισης σε άνδρες κάτω των 30 ημερών αμέσως μετά τη δεύτερη λήψη», έγραψαν. «Σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα που πρέπει ακόμη να επαληθευτούν, υπάρχει η εντύπωση ότι ο αριθμός (των περιπτώσεων) είναι υψηλότερος από τον αναμενόμενο, ειδικά για εκείνους κάτω των 30 ετών.»

Ο καθηγητής Dror Mevorach

«Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε εάν υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις από το κανονικό ή εάν υπάρχουν παρόμοιοι αριθμοί ετησίως και η εγγύτητα είναι απλώς μια σύμπτωση. Οι προσπάθειες για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων συνεχίζονται », ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι από εκείνους που έλαβαν τη δεύτερη δόση, το 1 στα 100.000 είχε πιθανές παρενέργειες της μυοκαρδίτιδας. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 1 στα 20.000 μεταξύ των ατόμων ηλικίας 16-30.

«Προς το παρόν πιστεύουμε ότι το σχέδιο εμβολιασμού θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά για άτομα άνω των 16 ετών. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε τα ίδια αποτελέσματα σε εμβολιασμούς εκείνων των 12-15 ετών», προειδοποίησε.

Το Ισραήλ προσπαθεί να συνεχίσει να εμβολιάζει άτομα κάτω των 16 ετών μόλις εγκριθεί η λήψη.

Την Πέμπτη, το εβραϊκό κράτος πέρασε το ορόσημο περισσότερων από 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν και τα δύο εμβόλια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν δοθεί 5.005.418 δεύτερες δόσεις, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 54% του συνολικού πληθυσμού και περισσότερο από το 80% του επιλέξιμου πληθυσμού άνω των 16 ετών. Ακριβώς κάτω από το 58% – 5.374.276 – όλων των Ισραηλινών είχαν τουλάχιστον λάβει τη πρώτη δόση.

Έκανε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech και μετά από δύο εβδομάδες έφυγε από τη ζωή

H όμορφη Shirel ήταν μόλις 22 χρόνων. Έκανε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech και μετά από δύο εβδομάδες έφυγε από τη ζωή. Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων. «Αφού συνέβησαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη λήψη του εμβολίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα»

Η οικογένεια της Shirel Hilel κατηγορεί το Ιατρικό Κέντρο Ziv για αμέλεια: «Η υγεία της επιδεινώθηκε μπροστά στα μάτια τους και κανείς δεν της έδωσε ένα χέρι βοήθειας».

Η οικογένεια μιας νεαρής ισραηλινής γυναίκας που πέθανε από καρδιακή φλεγμονή μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19 κατηγορεί το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για το θάνατό της.

Η Shirel Hilel, 22 ετών, έλαβε τη δεύτερη δόση εμβολίου της πριν από δύο εβδομάδες, ανέφερε η αδερφή της Nofar στο κανάλι 13 ειδήσεων, σε ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα. Αργότερα ανέφερε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και είπε ότι βιώνει μυϊκό πόνο

-Της είπα, πάρε έναν παυσίπονο. Δεν της έδωσε καμία βοήθεια. Την επόμενη μέρα πήγε στο γιατρό», λέει η αδελφή της Nofar. Ωστόσο, η κατάσταση της Hilel επιδεινώθηκε και άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνέει και να πονάει στο στήθος της και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Zed του Safed. Στο νοσοκομείο, η Hilel διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή του καρδιακού μυός, η οποία συνδυάστηκε με ένα πρήξιμο στον ώμο θα πει ο φίλος Eyal στο Channel 13.

-Είπα θα μείνω μαζί της, τρεις, τέσσερις μέρες ή μια εβδομάδα. Θα μείνω στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται…. », λέει ο φίλος της.

Σύμφωνα με το Channel 13, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των Ισραηλινών που έλαβαν και τα δύο εμβόλια του εμβολιασμού, αλλά όλες είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών σε πιο σοβαρή κατάσταση από τη Hilel.

Η Hilel μεταφέρθηκε τελικά στη μονάδα καρδιακής περίθαλψης, όπου η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν την παρακολουθούσε επαρκώς

Shirel Hilel’s sister Nofer, left, and boyfriend Eyal speak to Channel 13 news for a segment aired on April 1, 2021. (Screen capture>Channel 13 news)

«Κοίταξα την οθόνη, είδα τις αναπνοές. Το μόνιτορ χτύπησε και κανείς δεν πλησίασε », λέει η Nofar Hilel. Δύο ημέρες αργότερα η αδελφή μου κατέρρευσε. Με ειδοποίησε ο Eyal και ετοιμάστηκε να πάεω στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσα…Δεν πρόλαβα…Πέντε λεπτά αργότερα η αδελφή μου πέθανε…”

-Η κατάστασή της επιδεινώθηκε μπροστά στα μάτια τους και κανείς, απλά κανείς από το προσωπικό του νοσκοκομείου δεν σήκωσε ούτε ένα χέρι να της δώσει βοήθεια»


Ένας δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι οι συγγενείς του Hilel προτίθενται να αναλάβουν νομική δράση εναντίον του νοσοκομείου.

Το Ziv Medical Center, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η Hilel έλαβε παρόμοια θεραπεία με άλλους ασθενείς που είχαν αναρρώσει μέσα σε λίγες ημέρες. «Την τελευταία ημέρα νοσηλείας, άρχισε επιδείνωση της κατάστασής της. Είχαν αναπτυχθεί επίμονες διαταραχές του καρδιακού ρυθμού που δεν ανταποκρίθηκαν στη φροντίδα και μετά από συνεχή ανάνηψη, κηρύχθηκε νεκρή. Συμμεριζόμαστε στη θλίψη της οικογένειας για τη μεγάλη απώλεια », είπε σε απάντηση στο δίκτυο.

Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Υγείας ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων.

«Αφού συνέβησαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη λήψη του εμβολίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων στο Ιατρικό Κέντρο Assuta στο Ashdod, στο δικτυακό τόπο ειδήσεων Ynet.

Τόνισε ότι παρέμεινε ασαφές εάν υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ των περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής και του εμβολίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 5.252.718 Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 4.804.891 έλαβαν και τις δύο.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου
Ο Κυριάκος δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης δεν θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Ίσως κάτι παραπάνω…
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Κι ενώ ο δημαγωγός Τσίπρας ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ μπλοκάρει τους αντίστοιχους του Biden και ένας ακόμη αθλητής καταρρέει [LIVE]
-Αγαπητέ Αλέξη, μήπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για όλα αυτά;
Παιγνίδι με τη φωτιά και ανασφάλεια στους επενδυτές των Χρηματιστηρίων προκαλούν πλέον οι ανακολουθίες των επικεφαλής των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια κατά της COVID-19
ΑΠΕ-ΜΠΕ> Όσοι είστε κάτω από 65 ετών και περάσατε βαριά COVID-19 θα πεθάνετε μέσα στους επόμενους 12 μήνες!
THE TIMES OF ISRAEL> Η παρουσιάστρια του Fox Nation, Lara Logan, συνέκρινε τον Anthony Fauci με τον Ναζί γιατρό Josef Mengele
Δικαστική απόφαση-κόλαφος για τον Aμερικανό Πρόεδρο ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
Νέο ΣΟΚ> Θετικός στο κορονοϊό παρότι εμβολιασμένος ο Aμερικανός θρύλος του NBA LeBron James
Ξαφνικά ο Ιndependent και το Νewsweek δίνουν βήμα σε μία δυστοπική θεωρία συνωμοσίας για τον Covid-19 και έναν νέο ιό που ετοιμάζεται!