kourdistoportocali.comNews DeskΣτο χείλος εμφυλίου οι ΗΠΑ. Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές φωτογραφίζονται με φόντο τις προθήκες όπλων μετά τις νέες εντολές Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Στο χείλος εμφυλίου οι ΗΠΑ. Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές φωτογραφίζονται με φόντο τις προθήκες όπλων μετά τις νέες εντολές Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κατηγορούν τον Αμερικανό Πρόεδρο ως Αντισυνταγματικό και καλούν σε ξεσηκωμό!

Προς νέο εμφύλιο οδεύουν οι ΗΠΑ μετά τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των Ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτηρίζουν τον Αμερικανό Πρόεδρο αντισυνταγματικό ενώ γερουσιαστές  όπως ο Rand Paul φωτογραφίζονται με φόντο τις προθήκες καταστημάτων όπλων.

«Πόλεμο», σε εθνικό επίπεδο, κήρυξαν στις ΗΠΑ οι Ρεπουμπλικάνοι και πολλές οργανώσεις κατά της απόφασης του Joe Biden να δώσει εντολές για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ως έκτακτη ανάγκη, προκειμένου να αναγκαστούν επιχειρήσεις με 100 και πλέον υπαλλήλους να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή εβδομαδιαία τεστ για COVID.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MailOnline, για να επιτύχει τους στόχους του, ο Biden θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υποχρεώνοντας εταιρείες να εμβολιάζουν τους εργαζόμενους ή να αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 14.000 $. Εάν το σχέδιο του Λευκού Οίκου πετύχει, θα σημαίνει ότι τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της χώρας θα είναι εμβολιασμένα.

Ο Biden απαιτεί επίσης από όλους τους εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης που πληρώνονται μέσω των προγραμμάτων Medicaid ή Medicare να εμβολιαστούν, κάτι το οποίο θα ισχύσει για 17 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπρόσθετα, οι περίπου 300.000 εκπαιδευτικοί σε προγράμματα headstart θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Είναι απλό, εάν θέλετε να εργαστείτε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρέπει να είστε εμβολιασμένος. Εάν θέλετε να συνεργαστείτε με την κυβέρνηση, πρέπει να εμβολιάσετε το εργατικό σας δυναμικό», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους που ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου. Επιπλέον, θα διπλασιαστούν τα πρόστιμα για άτομα που αρνούνται να φορούν μάσκα στα αεροπλάνα. Το νέο εύρος κυρώσεων, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, θα είναι $ 500- $ 1000 για την πρώτη παράβαση και $ 1000- $ 3000 για τη δεύτερη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

«Εξαναγκάζοντας τους ανθρώπους, δεν νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση. Φαντάζομαι ότι θα δούμε πολύ κίνηση στα δικαστήρια αν προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τέτοιου είδους εντολή», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή (RNC) που ανέφερε μάλιστα ότι σκοπεύει να υποβάλει μηνύσεις προκειμένου να καταργήσει την ισχύ της προεδρικής εντολής. «Ο Joe Biden είπε στους Αμερικανούς όταν εξελέγη ότι δεν θα επιβάλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είπε ψέματα», είπε η πρόεδρος του RNC, Ronna McDaniel, η οποία πρόσθεσε ότι παραμένει «υπέρ των εμβολίων αλλά κατά της υποχρεωτικότητας». «Πολλές μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δεν έχουν τα χρήματα ή τους πόρους για να καταπολεμήσουν τις αντισυνταγματικές εντολές και τα αυταρχικά διατάγματα του Biden, αλλά όταν η νέα απόφαση του τεθεί σε ισχύ, το RNC θα μηνύσει τη διοίκηση προκειμένου να προστατεύσει τους Αμερικανούς και τις ελευθερίες τους», δήλωσε η McDaniel.

Ο Biden ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα νέο επιθετικό σχέδιο για τον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα κατά της COVID-19 καθώς το ποσοστό των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της παραλλαγής Delta.

Ωστόσο, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες ξεκίνησαν σφοδρή κριτική κατά της απόφασης Biden και δεσμεύθηκαν να την πολεμήσουν μέσω κρατικών νόμων και αγωγών. Η Αριζόνα, η Μοντάνα, η Ιντιάνα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα ήταν μεταξύ των πολιτειών, υπό την ηγεσία Ρεπουμπλικάνων, που απείλησαν ήδη με νομική δράση.

Η Κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Kristi Noem, φάνηκε επίσης να απειλεί με νομικές ενέργειες κατά της κυβέρνησης Biden μέσω ανάρτησης της στο Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα λέμε στο δικαστήριο». Μαζί της, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Τζόρτζια, Brian Kemp, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Θα ακολουθήσω κάθε νομική επιλογή που διαθέτει η πολιτεία της Τζόρτζια για να σταματήσουμε αυτή την κατάφωρα παράνομη υπέρβαση της κυβέρνησης Μπάιντεν».

«Το Τέξας εργάζεται ήδη για να σταματήσει αυτή την αρπαγή των ελευθεριών μας», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Greg Abbott, χωρίς να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. «Η εντολή για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών του Biden είναι επίθεση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις», έγραψε ο Abbott, ο οποίος είχε υπογράψει διάταγμα που απαγορεύει στον κυβερνήτη και τη διοίκηση του Τεξας να εκδίδει πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο κυβερνήτης της Αριζόνα Doug Ducey, επίσης Ρεπουμπλικάνος, εξέδωσε δήλωση επικρίνοντας τον Biden για την ανακοίνωση. Ο Ducey ανέφερε ότι η εντολή του Αμερικανού προέδρου «απαιτεί (ηχηρή) απάντηση», αλλά αρνήθηκε να πει πώς θα το κάνει αυτό. «Η δικτατορική προσέγγιση του προέδρου είναι λανθασμένη, μη αμερικανική και θα κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό. Πόσοι εργαζόμενοι θα εκτοπιστούν; Πόσα παιδιά θα κρατηθούν έξω από τις τάξεις; Σε πόσες επιχειρήσεις θα επιβληθούν πρόστιμα;» έγραψε ο Ducey.

Ο κυβερνήτης της Μονντάνα, Greg Gianforte, χαρακτήρισε τη νέα εντολή για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών «παράνομη και μη αμερικανική» και είπε ότι είναι «δεσμευμένος να προστατεύσει τις ελευθερίες των πολιτών της Μοντάνα ενάντια σε αυτή την τεράστια ομοσπονδιακή υπέρβαση».

Να σημειώσουμε ότι η Μοντάνα είναι η μόνη πολιτεία στις ΗΠΑ που έχει ψηφίσει νόμο που καθιστά παράνομο για τους ιδιώτες εργοδότες να απαιτούν εμβολιασμούς ως προϋπόθεση για την απασχόληση εργαζομένων. Αυτός ο νόμος έρχεται σε σύγκρουση με τμήματα της εντολής Biden, η οποία λέει σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να τους ζητήσουν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες εξετάσεις.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Mike Parson, δεσμεύτηκε ότι θα «αντεπιτεθεί ενάντια στις αρπαγές της ομοσπονδιακής εξουσίας και την υπέρβαση της κυβέρνησης». «Η πρόσφατη ανακοίνωση επιδιώκει να υπαγορεύσει την προσωπική ελευθερία και τις ιδιωτικές επιχειρηματικές αποφάσεις. Αποτελεί προσβολή των αμερικανικών αρχών της ατομικής ελευθερίας και της ελεύθερης επιχειρηματικότητας», έγραψε ο Parson.

«Ο Πρόεδρος δεν έχει καμία εξουσία να απαιτεί από τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν εξαιτίας της απασχόλησής τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις», έγραψε στο Twitter η κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves. «Το ίδιο το εμβόλιο είναι σωτήρια, αλλά αυτή η αντισυνταγματική κίνηση είναι τρομακτική. Είμαστε ακόμα η Αμερική και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ελευθερία από τους τυράννους».

Την ίδια στιγμή, ο γερουσιαστής Ben Sasse εξέδωσε μια καυστική δήλωση που αναφέρει ότι: «Ο πρόεδρος Biden είναι τόσο απελπισμένος να αποσπάσει την προσοχή από την επαίσχυντη, ανίκανη έξοδο από το Αφγανιστάν, ώστε να λέει τρελά πράγματα και να προωθεί συνταγματικά λανθασμένα εκτελεστικά διατάγματα. Πρόκειται για μια κυνική προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από την ηθικά επαίσχυντη απόφαση του Προέδρου να αφήσει Αμερικανούς πίσω από τις γραμμές των Ταλιμπάν στην 20ή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Η νέα εντολή δεν αφορά το πώς μπορείτε να νικήσετε την COVID, αλλά το πώς να “τρέξετε” μια εκστρατεία απόσπασης της προσοχής. Είναι ξεκάθαρο ότι ο αμερικανικός λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, είπε «η δύναμη είναι πιο σημαντική από την ελευθερία» για τον Biden σε μια καυστική ανάρτηση του στο Twitter. «Ο πρόεδρος Biden έχει κάνει τις μικρές επιχειρήσεις εχθρούς της κυβέρνησής του. Ο εξαναγκασμός του εμβολιασμού ή το κόψιμο προστίμων δεν θα συντρίψουν μόνο μια οικονομία που υποστηρίζει την ίδια τη ζωή, αλλά είναι αποφάσεις μη αμερικανικές», έγραψε ο McCarthy.

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόσωπος Thomas Massie από το Κεντάκι επέκρινε επίσης την εντολή Biden ως «αντισυνταγματική». «Το OSHA (Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία) δεν έχει την εξουσία να επιβάλει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, το ίδιο και τα CDC, τα οποία δεν διαθέτουν νόμιμη εξουσιοδότηση», είπε ο Massie. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο υπηρεσίες έχουν ΜΗΔΕΝ εξουσία προκειμένου να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Το Κογκρέσο έχει θεσπίσει συγκεκριμένους νόμους υπό τη συνταγματική δημοκρατία».

Ο Ρεπουμπλικάνος Bob Gibbs του Οχάιο χλεύασε τον Biden σε δήλωσή του την Πέμπτη και τον κατηγόρησε ότι έκανε την ανακοίνωση για να απομακρύνει την εστίαση από την αποτυχημένη αποχώρησή από το Αφγανιστάν. «Η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξαφανιστεί η αποτυχία του στο Αφγανιστάν από τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ. Ο πρόεδρος Biden πρέπει να βρίσκεται σε αποστολή προκειμένου να βρεθεί γρήγορα στο Ανώτατο Δικαστήριο», έγραψε ο Gibbs. «Αναμένω ότι αυτή η εντολή θα αντιμετωπίσει άμεσα νομικές προκλήσεις και θα υποστηρίξει πλήρως τις μελλοντικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα για να σταματήσει αυτή η αντισυνταγματική δράση».

Ο συνάδελφος του Gibbs, Ρεπουμπλικάνος αντιπρόσωπος του Οχάιο, Bob Latta, πήρε επίσης μέρος στις επιθέσεις κατά Biden, υποστηρίζοντας ότι «το σχέδιό που θα αναγκάσει όλους τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν είναι ο ορισμός της κυβερνητικής υπέρβασης». «Η αφαίρεση των προσωπικών ελευθεριών και η επιβολή εντολών στους ανθρώπους συνήθως δεν τους κάνει να μας εμπιστεύονται», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόσωπος Paul Gosar, επίσης από την Αριζόνα.

Ο γερουσιαστής Roger Marshall του Κάνσας, γιατρός, δήλωσε ότι το διάταγμα εμβολιασμού του Biden είναι μια ολοκληρωτική επίθεση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις πολιτικές ελευθερίες και ολόκληρο το συνταγματικό σύστημα. Πιθανότατα θα καταρριφθεί στα δικαστήρια, αλλά είναι μια τρομακτική ματιά στο νέο Μαρξιστικό Dem Party» ανέφερε.

Ο γερουσιαστής Rand Paul, επίσης γιατρός, έγραψε στο Twitter ότι «Οι εντολές για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που αγνοούν τη φυσική ανοσία, αγνοούν την επιστήμη, είναι αντιεπιστημονικές και δεν πρέπει να τηρούνται ή να εκδίδονται από την κυβέρνηση».

To Koυρδιστό Πορτοκάλι μετέδιδε με προηγούμενες αναρτήσεις μας>

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αυξάνει τη πίεση του εμβολιασμού προς τους Ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Με ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 προς τον αμερικανικό λαό ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργοδότες με περισσότερους από 100 εργαζόμενους θα αναγκαστούν να απαιτούν εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ή να κάνουν τεστ εβδομαδιαίως.

Και τα περίπου 17 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε υγειονομικές εγκαταστάσεις που λαμβάνουν ομοσπονδιακή Medicare ή Medicaid θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν πλήρως. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε εντολή να εμβολιαστούν 300.000 εκπαιδευτικοί σε ομοσπονδιακά προγράμματα Head Start και θα καλέσει τους κυβερνήτες να απαιτήσουν εμβολιασμούς για δασκάλους και προσωπικό.

Οι νέες εντολές Biden αφορούν 80-100 εκατ. Αμερικανούς.

Ο Biden πρόκειται να υπογράψει επίσης εκτελεστικό διάταγμα για την απαίτηση εμβολιασμού για τους υπαλλήλους της εκτελεστικής εξουσίας και εργολάβους που συναλλάσσονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – χωρίς αντ ‘αυτού τη δυνατότητα δοκιμής.

Εκτός από τις απαιτήσεις εμβολιασμού, ο Biden προχωρά σε διπλά ομοσπονδιακά πρόστιμα για επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που αρνούνται να φορούν μάσκες σε πτήσεις ή δεν εφαρμόζουν τις απαιτήσεις κάλυψης προσώπου σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σύμφωνα με το Forbes, οι επιχειρήσεις που αρνούνται να συμμορφωθούν στις οδηγίες θα ρισκάρουν υψηλά πρόστιμα έως και $ 14.000 ανά παράβαση.

Τον Ιούλιο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου «δεν ήταν ο ρόλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Το νέο «προσωρινό πρότυπο έκτακτης ανάγκης» από το Υπουργείο Εργασίας θα απαιτήσει από μεγάλους εργοδότες να δίνουν στους υπαλλήλους τους ρεπό για να εμβολιαστούν. Εάν οι επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν, η κυβέρνηση “θα λάβει μέτρα επιβολής”, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν “σημαντικά πρόστιμα έως και σχεδόν 14.000 δολάρια ανά παράβαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Οι αξιωματούχοι είπαν ότι το πρότυπο ήταν ένα “ελάχιστο” και ορισμένες εταιρείες μπορεί να επιλέξουν να προχωρήσουν περαιτέρω, μεταξύ άλλων με την εντολή του εμβολίου αντί να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση δοκιμής.


“Κάθε εργοδότης θα αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει, αλλά η εντολή από το Υπουργείο Εργασίας είναι ένας ελάχιστος έλεγχος μία φορά την εβδομάδα ή πλήρης εμβολιασμός”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.
Οι νέες εντολές ξεπερνούν προηγούμενες ανακοινώσεις νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, όταν απαίτησε από τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά επέτρεψε σε όσους το επέλεξαν να υποβληθούν σε αυστηρά μέτρα μετριασμού. Τώρα, οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα έχουν 75 ημέρες για να εμβολιαστούν ή κινδυνεύουν να απολυθούν.


“Η προσδοκία είναι ότι εάν θέλετε να εργαστείτε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή θέλετε να γίνετε εργολάβος, πρέπει να εμβολιαστείτε”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου προσθέτοντας ότι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ομοσπονδιακών εργαζομένων εξακολουθεί να καταρτίζεται. Αξιωματούχοι είπαν ότι περιορισμένες εξαιρέσεις θα ισχύουν για τους εργαζόμενους που ισχυρίζονται ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους για να μην εμβολιαστούν.


Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για άλλες επιχειρήσεις στις δικές τους εντολές εμβολίου και επαίνεσε μεγάλες εταιρείες που απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.
Το The Defense Production Act ένα μέτρο που χρησιμοποιείται σε καιρό πολέμου (κάτι σαν επίταξη) θα χρησιμοποιηθεί για να υποχρεώσει τις εταιρείες να παράγουν βασικά εφόδια, ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή ταχείων δοκιμών και η διοίκηση σχεδιάζει να στείλει 25 εκατομμύρια δωρεάν εξετάσεις στις υγειονομικές κλινικές των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Ορισμένοι retailers, όπως η Amazon, η Kroger και η Walmart, θα πουλήσουν τις δοκιμές στο σπίτι με κόστος.
Επιπλέον, η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών σχεδιάζει να διπλασιάσει τα πρόστιμα στους επιβάτες που αρνούνται να φορούν μάσκες στα αεροπλάνα. Και ο Bided θα καλέσει μεγάλους χώρους ψυχαγωγίας να απαιτήσουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικές εξετάσεις για τους θαμώνες που ζητούν είσοδο.

Μια δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post που διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου διαπίστωσε ότι το 52% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Biden χειρίζεται την πανδημία, μια πτώση 10 μονάδων από τον Ιούνιο. Ωστόσο, περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ενέκριναν τον χειρισμό του για την Covid παρά αποδοκίμασαν.
Ταυτόχρονα, η συνολική έγκριση του Μπάιντεν έχει πέσει σε αρνητικό έδαφος εν μέσω μιας χαοτικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν. Οι βοηθοί του Προέδρου θεωρούν την καταπολέμηση της πανδημίας ως το πιο σημαντικό ζήτημα της προεδρίας του και αυτό που θα καθορίσει την πολιτική του μοίρα.
Καθώς οι Αμερικανοί μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις, οι μάχες για μάσκες και απαιτήσεις εμβολίων για μεγαλύτερα παιδιά έχουν ξεσπάσει σε σχολικές περιοχές της χώρας. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι αναμένουν την έγκριση εμβολίων για παιδιά κάτω των 12 ετών τους επόμενους μήνες, αλλά οι γονείς έχουν απογοητευτεί με τον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία.


Ενώ ο Biden ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις να απαιτούν εμβόλια για τους εργαζόμενους, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει περισσότερα ο ιδιωτικός τομέας για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν. Αυτό περιλαμβάνει την απαίτηση αποδείξεων εμβολιασμού σε εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες για να καθορίσουν τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν αυτές τις απαιτήσεις.


Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα πει ότι δεν θα υπάρχει διαβατήριο εμβολίου με ομοσπονδιακή εντολή, αλλά πιέζει άλλους τρόπους για να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού.
Ταυτόχρονα, η διοίκηση ετοιμάζεται να προωθήσει τα ενισχυτικά εμβόλια για Αμερικανούς που είναι ήδη εμβολιασμένοι αν και η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι τρίτοι πυροβολισμοί είναι ασαφής.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Δ. Παπαλεξόπουλος> Ευκαιρία για την Ελλάδα η ενεργειακή μετάβαση