kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO>Oι Ισραηλινοί βρήκαν επιτέλους το φάρμακο για τη Covid-19;

Ποια είναι η ουσία EXO-CD24

EKTAKTO>Oι Ισραηλινοί βρήκαν επιτέλους το φάρμακο για τη Covid-19;

«Το παρασκεύασμα εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, για πέντε ημέρες», είπε ο Arber.

To “θαυματουργό” φάρμακο κατά του  κορανοϊού όπως όλα δείχνουν ανακαλύφθηκε  στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.  Ήδη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές φάσης 1 και φαίνεται ότι βοήθησε πολλές μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια, δήλωσε το νοσοκομείο την Παρασκευή-σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

Aπό τον Ian Ford

Χαιρετίζοντας μια «τεράστια ανακάλυψη», το νοσοκομείο δήλωσε ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Nadir Arber-κεντρική photo είχε χορηγηθεί σε 30 ασθενείς των οποίων οι καταστάσεις ήταν μέτριες ή χειρότερες και όλοι οι 30 ανέκαμψαν – 29 από αυτούς εντός τριών έως πέντε ημερών.

Το φάρμακο καταπολεμά την καταιγίδα κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κοροναϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να παραδώσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, την οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες η Arber.

«Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε η ερευνήτρια Shiran Shapira του εργαστηρίου της Arber. Η πρωτεΐνη βοηθά στην ηρεμία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη συγκράτηση της καταιγίδας.

«Το παρασκεύασμα εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, για πέντε ημέρες», είπε ο Arber. «Το παρασκεύασμα κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά της καταιγίδας – στους πνεύμονες – έτσι σε αντίθεση με άλλους τύπου  που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και χωρίς παρενέργειες.”

Το φάρμακο θα προχωρήσει τώρα σε περαιτέρω δοκιμαστικές φάσεις, αλλά οι υπάλληλοι του νοσοκομείου το χαιρέτισαν ήδη ως το φάρμακο που αλλάζει το παιγνίδι  στην καταπολέμηση της COVID-19.

Ο διευθυντής του Ichilov, Roni Gamzu, ο πρώην τσάρος (Τσιόδρας) του κοραναϊού στο Ισραήλ, δήλωσε ότι η έρευνα «είναι προηγμένη και εξελιγμένη και μπορεί να σώσει ζωές. Τα αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 1 είναι εξαιρετικά. Πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που στο Ichilov φέρνουμε πιθανώς ένα μπλε και άσπρο φάρμακο (τα χρώματα του Ισραήλ) σε μια τρομερή παγκόσμια πανδημία».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Act greedy when others are fearful
Ο νέος “μαύρος χρυσός” του Κατάρ> Πως μια κατάξερη χερσόνησος μετατρέπεται σε επίκεντρο του ενεργειακού κόσμου
Elon Musk [VIDEO]> O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…O Biden μετατρέπει τις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Bloomberg > Εφόσον το κόστος στέγασης εκτοξεύεται γιατί δεν χτίζουμε νέες πόλεις;
Ανάλυση-ανατροπή από τους New York Times> Και αν ο Putin πέτυχε ήδη όλους τους στόχους του;
Gilad Atzmon> Putin’s War
ΒΟΜΒΑ του επιστημονικού TΗΕ LANCET στα θεμέλια της Ε.Ε. με μελέτη-σοκ που χαρακτηρίζει τη COVID-19, ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ
Οι άφαντοι ξένοι επενδυτές και η νοοτροπία των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ