kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO>Oι Ισραηλινοί βρήκαν επιτέλους το φάρμακο για τη Covid-19;

Ποια είναι η ουσία EXO-CD24

EKTAKTO>Oι Ισραηλινοί βρήκαν επιτέλους το φάρμακο για τη Covid-19;

«Το παρασκεύασμα εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, για πέντε ημέρες», είπε ο Arber.

To “θαυματουργό” φάρμακο κατά του  κορανοϊού όπως όλα δείχνουν ανακαλύφθηκε  στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.  Ήδη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές φάσης 1 και φαίνεται ότι βοήθησε πολλές μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια, δήλωσε το νοσοκομείο την Παρασκευή-σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

Aπό τον Ian Ford

Χαιρετίζοντας μια «τεράστια ανακάλυψη», το νοσοκομείο δήλωσε ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Nadir Arber-κεντρική photo είχε χορηγηθεί σε 30 ασθενείς των οποίων οι καταστάσεις ήταν μέτριες ή χειρότερες και όλοι οι 30 ανέκαμψαν – 29 από αυτούς εντός τριών έως πέντε ημερών.

Το φάρμακο καταπολεμά την καταιγίδα κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κοροναϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να παραδώσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, την οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες η Arber.

«Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε η ερευνήτρια Shiran Shapira του εργαστηρίου της Arber. Η πρωτεΐνη βοηθά στην ηρεμία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη συγκράτηση της καταιγίδας.

«Το παρασκεύασμα εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, για πέντε ημέρες», είπε ο Arber. «Το παρασκεύασμα κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά της καταιγίδας – στους πνεύμονες – έτσι σε αντίθεση με άλλους τύπου  που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και χωρίς παρενέργειες.”

Το φάρμακο θα προχωρήσει τώρα σε περαιτέρω δοκιμαστικές φάσεις, αλλά οι υπάλληλοι του νοσοκομείου το χαιρέτισαν ήδη ως το φάρμακο που αλλάζει το παιγνίδι  στην καταπολέμηση της COVID-19.

Ο διευθυντής του Ichilov, Roni Gamzu, ο πρώην τσάρος (Τσιόδρας) του κοραναϊού στο Ισραήλ, δήλωσε ότι η έρευνα «είναι προηγμένη και εξελιγμένη και μπορεί να σώσει ζωές. Τα αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 1 είναι εξαιρετικά. Πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που στο Ichilov φέρνουμε πιθανώς ένα μπλε και άσπρο φάρμακο (τα χρώματα του Ισραήλ) σε μια τρομερή παγκόσμια πανδημία».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Κυριάκος δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης δεν θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Ίσως κάτι παραπάνω…
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου
Παιγνίδι με τη φωτιά και ανασφάλεια στους επενδυτές των Χρηματιστηρίων προκαλούν πλέον οι ανακολουθίες των επικεφαλής των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια κατά της COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Δύο πλήρως εμβολιασθέντες γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Sheba βρέθηκαν θετικοί στην Omicron. Έχουν ήπια συμπτώματα, δεν χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, παρότι διπλά εμβολιασμένος
Omicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική
Πολύ ζοχαδιασμένη αυτή η μετάλλαξη Omicron η οποία από αδιάφορη με ελαφρά συμπτώματα έγινε sexbomb τρόμου
Χριστούγεννα με Omicron στη Νέα Υόρκη;> Νέα έξαρση κρουσμάτων Covid, η υψηλότερη από τον Απρίλιο
Mαργαρίτα Ζήκου, ετών 48, υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΙΝΑΛ. Έφυγε ξαφνικά…
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
Ξαφνικά ο Ιndependent και το Νewsweek δίνουν βήμα σε μία δυστοπική θεωρία συνωμοσίας για τον Covid-19 και έναν νέο ιό που ετοιμάζεται!
Παπαλεξόπουλος> Η ευημερία μας εξαρτάται από την αναβάθμιση της συλλογικής μας ικανότητας να  καινοτομούμε