kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ> Ερευνα στο Ισραήλ έδειξε ότι τα αντισώματα εμβολιασθέντων μειώθηκαν δραματικά 3 μήνες μετά!

Ο υπουργός Sleepless in Athens

ΕΚΤΑΚΤΟ> Ερευνα στο Ισραήλ έδειξε ότι τα αντισώματα εμβολιασθέντων μειώθηκαν δραματικά 3 μήνες μετά!

Η σημασία της ατομικής ευθύνης. Κανένα κράτος δεν μπορεί να πάρει από το χέρι έναν προς έναν τους πολίτες του

Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει; Να πιάσει το κάθε ένα Έλληνα πολίτη από το χεράκι και να του φοράει τη μάσκα ή να τον κρατάει σε απόσταση από τον δίπλανό του;

Αυτές τις μέρες έχουν βγει στο δρόμο όλοι οι γέροι και οι γριές με τα Πι. Δεν υπάρχει γριά που να κάθεται σπίτι. Ακόμη και όσοι παπούδες δεν έβγαιναν ποτέ από τα σπίτια τώρα έχουν πάρει τους δρόμους.

by COT STAFF

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για μία ακόμη βραδιά στο πλευρό των συμπολιτών του αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή τα νέα από το Ισραήλ έχουν δύο όψεις. Τα καλά νέα είναι ότι κλείνουν μία μετά την άλλη οι μονάδες Covid-19 στα νοσοκομεία καθώς μειώνονται τα κρούσματα.

Τα άσχημα νέα> Μελέτη του Sheba Medical Center που δημοσιεύθηκε την Τρίτη έδειξε ότι ο αριθμός των αντισωμάτων σε άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer μειώθηκαν δραματικά λιγότερο από τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν εάν η ανοσία από τον ιό συνεχίζεται παρά την πτώση των αντισωμάτων.

Η καθηγήτρια Galia Rahav-photo κάτω, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων και των Εργαστηρίων της Sheba, δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να καθοριστεί εάν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου διακυβεύεται μετά από λίγους μόνο μήνες.

Ένας συμμετέχων στη μελέτη είπε ότι τα αντισώματά του μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο μόλις ένα μήνα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

“Ένα μήνα αργότερα, ο αριθμός των αντισωμάτων μου ήταν μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας που μετρήθηκε μετά το δεύτερο εμβόλιο και ξέρω ότι άλλοι συμμετέχοντες στη μελέτη έδειξαν παρόμοια αποτελέσματα”, είπε. “Έχω ακόμα την ελάχιστη ποσότητα αντισωμάτων που χρειάζομαι για να μου δώσει ασυλία από τον ιό, αλλά ανησυχώ ότι αυτό δεν θα εξακολουθήσει εάν είμαι ένα μήνα στο δρόμο.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η νοσηλεία COVID-19 μεταξύ εμβολιασμένων Ισραηλινών αυξάνεται και ότι ενδέχεται να χρειαστεί μια τρίτη αναμνηστική δόση. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 442 νέες περιπτώσεις κοροναϊού εντοπίστηκαν από 44.746 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, θέτοντας το ποσοστό θετικότητας του Ισραήλ στο 1,0%. Υπήρχαν 396 ασθενείς  που νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση και 202 από αυτούς ήταν σε αναπνευστήρες. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 6.201 άνθρωποι υπέκυψαν στον ιό.

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον Νοέμβριο να προμηθεύσουν στο Ισραήλ έναν άγνωστο αριθμό εμβολίων COVID-19 και το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι πλήρωσε περίπου 2,6 δισεκατομμύρια NIS (785 εκατομμύρια δολάρια).

Μέχρι σήμερα, 5,27 εκατομμύρια Ισραηλινοί άνω των 16 ετών έχουν λάβει μια πρώτη δόση, ενώ 4,84 εκατομμύρια έχουν λάβει μια δεύτερη δόση – σε πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει άλλα 36 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer / BioNTech για χρήση ως ενισχυτικές λήψεις ή για εμβολιασμό παιδιών, αλλά αυτό ναυάγησε την περασμένη εβδομάδα λόγω πολιτικών συγκρούσεων. Το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα ήταν έτοιμο να εγκρίνει την αγορά, περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ΝΑΚ, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας διαμάχης μεταξύ του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκάντς.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Kikilias (@vkikilias)

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Εις το όνομα του πατρός
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!