kourdistoportocali.comNews DeskΕίναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο

Δεν τελειώνει ο εφιάλτης

Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο

Η Pfizer και η Moderna εξετάζουν τρεις διαφορετικές φόρμουλες ενίσχυσης των εμβολίων

Όσο πλησιάζουμε πλέον προς το τέλος της πρώτης και της δεύτερης φάσης των εμβολιασμών γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο από τους επιστήμονες ότι θα χρειαστεί και μία τρίτη φάση εμβολιασμών το φθινόπωρο. Μάλιστα, όπως ήδη διαρρέεται από τον Λευκό Οίκο, οι αμερικάνικες αρχές βρίσκονται ήδη στο στάδιο προετοιμασίας καθώς οι ομάδες υψηλού κινδύνου αναμένεται να είναι τα πρώτα άτομα που θα λάβουν το ενισχυτικό εμβόλιο κατά της COVID-19.

Ο Mikael Dolsten, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος της Pfizer, δήλωσε την Τρίτη στο CBNC ότι είναι λογικό να ξεκινήσουμε με τις πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με χρόνιες ασθένειες.

Όμως, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι εκείνα που θα πρέπει να δώσουν τις τελικές οδηγίες για το ποιος θα πρέπει να κάνει τις λήψεις πρώτα, ανέφερε ο Dolsten.

Η ενίσχυση ή μια τρίτη λήψη ενός εμβολίου φαίνεται πλέον πως είναι απαραίτητη λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητας των εμβολίων με την πάροδο του χρόνου αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων που συνεχίζουν να περιπλέκουν την κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα και η Moderna ανέφερε ότι οι δοκιμές της με ένα ενισχυμένο εμβόλιο είχαν μια πολλά υποσχόμενη ανοσοαπόκριση έναντι των δύο παραλλαγών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία και εξαπλώθηκαν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ανέφερε το CNBC. Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση την Τετάρτη βάσει πρώιμων δεδομένων από μια τρέχουσα κλινική δοκιμή.

«Καθώς επιδιώκουμε να νικήσουμε την τρέχουσα πανδημία, παραμένουμε δεσμευμένοι να είμαστε προληπτικοί καθώς εξελίσσεται ο ιός», ανέφερε σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel. «Με ενθαρρύνουν αυτά τα νέα δεδομένα, τα οποία ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας ότι η στρατηγική μας πρέπει να είναι προστατευτική έναντι αυτών των πρόσφατα εντοπισμένων παραλλαγών».

Η Moderna αξιολογεί τρεις προσεγγίσεις για την αύξηση της ανοσίας, σύμφωνα με το CNBC. Η πρώτη προσέγγιση αφορά ενισχυτικούς εμβολιασμούς σε χαμηλότερη δόση από το αρχικό εμβόλιο. Η δεύτερη, συνδυάζει το αρχικό εμβόλιο με ένα ειδικό εμβόλιο σε ένα μόνο σκεύασμα των 50 μικρογραμμαρίων ή χαμηλότερο, δήλωσε η Moderna στο CNBA. Η τρίτη αφορά μια τρίτη δόση του αρχικού εμβολίου που θα περιέχει όμως λιγότερη δραστική ουσία.

Ο Stephane Bancel είπε ότι η Moderna ελπίζει να καταλήξει σε μία από τις τρεις επιλογές μέχρι το φθινόπωρο.

Επί του παρόντος, περισσότερο από το ένα τρίτο των κατοίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα ποσοστό όμως που είναι αρκετά μικρότερο από το σημείο αναφοράς του 70 έως 80% που απαιτείται για τον έλεγχο της εξάπλωσής της Covid-19, ανέφερε το CNN.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης