kourdistoportocali.comNews DeskEd Dowd> Oι Αμερικανοί ξοδεύουμε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες. Αυτό προσθέτει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο έλλειμμα. Προ των πυλών η πιστωτική κρίση

Breaking News

Ed Dowd> Oι Αμερικανοί ξοδεύουμε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες. Αυτό προσθέτει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο έλλειμμα. Προ των πυλών η πιστωτική κρίση

-Oι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τα εμβόλια COVID-19 είναι τουλάχιστον 33 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ

Tρίτη 14 Μαίου 2024

Παρά τις συζητήσεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια, υπάρχει μια πολύ πραγματική πιθανότητα να μην έχει σημασία πότε θα γίνουν οι περικοπές ή πόσες είναι.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα επιτόκια που έχουν σημασία για μεγάλο μέρος της οικονομίας – πιο μακροπρόθεσμα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου – μπορεί όχι απλώς να είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: Μπορεί να είναι υψηλότερα για πάντα. Και αυτό θα σήμαινε μια νέα εποχή όχι μόνο για τις επενδύσεις αλλά και για την οικονομία. 

Allison Schrager/ Bloomberg Opinion

Ο πρώην διαχειριστής χρημάτων της Wall Street, Ed Dowd, είναι ένας ικανός οικονομικός αναλυτής.

Παρόλο που έχει ένα εξαιρετικά δημοφιλές βιβλίο σχετικά με τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τα εμβόλια COVID-19, το «Cause Unknown», στρέφει τώρα την προσοχή του πίσω στην οικονομία.

Ο Dowd προειδοποιεί ότι η οικονομία μπορεί να πέσει από το κρεβάτι ανά πάσα στιγμή. Ο Dowd εξηγεί, “Αυτό που έρχεται στη συνέχεια είναι ένας πιστωτικός κύκλος…”

“Θα δούμε τα εμπορικά ακίνητα να μπαίνουν σε προβληματική κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δάνεια που πρέπει να ανανεωθούν το 2024 και το 25. Πολλά από αυτά τα ακίνητα έχουν μειωθεί κατά 80%…

Έρχεται τεράστιος πιστωτικός κίνδυνος. Η πρόβλεψη για χρεοκοπίες τραπεζών είναι ακριβής. Θα δούμε, τους επόμενους 12 έως 24 μήνες τράπεζες να πέφτουν. Τότε, θα πρέπει να συγχωνευθούν με μεγαλύτερες τράπεζες».

-Η πραγματική οικονομία δεν πάει καλά…Ξοδεύουμε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες. Αυτό προσθέτει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο έλλειμμα. Η μόνη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι οι κρατικές θέσεις εργασίας, και στην πραγματικότητα δεν προσθέτουν στην οικονομία…

Οι αναφορές βγαίνουν τώρα που ο καταναλωτής χαμηλού εισοδήματος χτυπιέται απόλυτα. Τα McDonald’s μίλησαν για αυτό στην πιο πρόσφατη κλήση κερδών τους…

-Τα χαμηλά εισοδήματα και η μεσαία τάξη στριμώχνονται.

Ο Dowd λέει ότι η οικονομία θα μπορούσε να μπει σε μπελάδες χωρίς προειδοποίηση.

«Πρέπει να κοιτάξεις την ιστορία. Το 2008 και το 2009 όλοι μιλούν για την κρίση, αλλά οι χρεοκοπίες τραπεζών άρχισαν να εμφανίζονται το 2007…

Υποψιάζομαι ότι καθώς περνάμε στο χρόνο στην πραγματική οικονομία και τα ζητήματα προσφοράς χρήματος αρχίζουν να πλήττουν την οικονομία, θα δούμε περισσότερες χρεοκοπίες τραπεζών και περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν.

Το 46% των μικρών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα με την πληρωμή του ενοικίου τους. Θα έρθει μια στιγμή μέσα στους επόμενους 6 έως 12 μήνες όπου θα συμβεί αυτό το τεράστιο σοκ που είδαμε στην οικονομική κρίση του 2008 και τη φούσκα του 2000 καθώς αρχίζουν να συμβαίνουν μαζικές απολύσεις – είναι αναπόφευκτο.

Αυτό συμβαίνει όταν αυξάνετε τα επιτόκια από 0% σε 5,5%. Υπάρχει μια υστέρηση στην πραγματική οικονομία, και χτυπάει αυτή τη στιγμή. Θα εντείνεται όσο περνάει ο καιρός.

Στον Dowd αρέσει ο χρυσός ως βασικό περιουσιακό στοιχείο.

Ο Dowd πιστεύει επίσης ότι οι προπαγανδιστές των εμβολίων COVID-19 προσπαθούν να αλλάξουν την αφήγηση για να παραδεχτούν ότι συνέβησαν «μερικοί θάνατοι», αλλά το ποσό είναι μικρό. Ο Dowd πιστεύει ότι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τα εμβόλια COVID-19 είναι τουλάχιστον 33 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Dowd, το εμβόλιο COVID-19 ήταν μια εγκληματική επιχείρηση που δολοφόνησε και έβλαψε σοβαρά εκατομμύρια. Ο Dowd πιστεύει ότι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από το CV19 vax θα επιδεινωθούν.

Ο Dowd πιστεύει ότι το Johns Hopkins και η υπόλοιπη ιατρική κοινότητα προσπαθούν να αλλάξουν την αφήγηση, ώστε να μην κατηγορηθούν για την προώθηση ενός τεράστιου προγράμματος υποκλοπής θανάτου και αναπηρίας CV19.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη 53λεπτη συνέντευξη. Δείτε το video.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK