kourdistoportocali.comNews DeskDianelos Georgoudis>Όλοι να εμβολιαστούμε! Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτό

Πως πάμε με τους εμβολιασμούς;

Dianelos Georgoudis>Όλοι να εμβολιαστούμε! Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτό

Κατά την γνώμη μου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκανε καλά την δουλειά της

Πως πάμε με τους εμβολιασμούς;
Πάμε σχετικά καλά αλλά υπάρχουν μερικοί προβληματισμοί. Έτσι έχουμε μια μείωση στους ημερήσιους εμβολιασμούς από 0,47 ανά εκατό κατοίκους στις 12 Απριλίου στις 0,44 στις 21 Απριλίου. Είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ στο 0,54 – και αρκετά κάτω από τα παραπλήσιας νοοτροπίας με εμάς Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.[1] Καταλαβαίνω η κυβέρνηση προσθέτει νέες γραμμές εμβολιασμών οπότε ελπίζω ότι τα πράγματα να βελτιωθούν.

Όλοι να εμβολιαστούμε! Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτό.

https://www.facebook.com/antiantimnimonio/posts/6074420575916742

Δημοσιεύτηκε από Dianelos Georgoudis στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Βy Dianelos Georgoudis
Κατά την γνώμη μου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκανε καλά την δουλειά της ιδίως στην διαχείριση των εμβολίων της AstraZeneca/Oxford, όπου έχει γίνει πολύ κακή επικοινωνιακή διαχείριση όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και γενικά στην Ευρώπη.[2] Πρόσφατα αποφασίστηκε να ανοίξει ο εμβολιασμός των 30-39 μόνο με αυτό το εμβόλιο, το οποίο μου φαίνεται μια καλή ιδέα. Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν επιτρέπουν σε επιλεγμένα φαρμακεία, και ιδιώτες γιατρούς επίσης να συμβάλουν στην προσπάθεια.
Ένα κακό νέο είναι η απροθυμία πολύ κόσμου να εμβολιαστεί. Έτσι σύμφωνα με τα σημερινά (22 Απριλίου) στοιχεία του ECDC τουλάχιστον μια δόση εμβολίου έχουν κάνει στην χώρα μας μόνο το 59% του 80 ετών και άνω.[3]. Το οποίο, συγνώμη, είναι *αυτοκτονικό*. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αν κάποιος κολλήσει τον ιό και ιδίως την πιο βαριά βρετανική παραλλαγή που έχει επικρατήσει στην χώρα μας η πιθανότητα να πεθάνει είναι 5%-15%.[4] Γι’ αυτό όποιος από εμάς γνωρίζει κάποιον σε αυτή την ηλιακή ομάδα ας τον προτρέψει να εμβολιαστεί ή ακόμα να τον βοηθήσει να το κάνει– μπορεί έτσι να σώσει μια ζωή. Ο μικρός αριθμός εμβολιασμών στους υπέργηρους είναι σίγουρα μέρος της εξήγησης γιατί θρηνούμε τόσους νεκρούς κάθε μέρα. Άλλες χώρες τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα από εμάς, έτσι στους άνω των 80 έχουν εμβολιαστεί το 80% στην Ιταλία, το 91% στην Πορτογαλία, και το 98% (!) στην Ισπανία. Πάντως στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση δεν πάμε άσχημα: 18% εμείς έναντι 20% στην ΕΕ. Το σημαντικό τώρα είναι η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για επιταχύνει ρυθμούς και να διευκολύνει τον κόσμο, και το κυριότερο εμείς – όλοι μας – να πάρουμε την απόφαση να εμβολιαστούμε. Μόνο στην ΕΕ γίνονται καθημερινά 2,5 *εκατομμύρια* εμβολιασμοί (συνολικά έχουν γίνει πάνω από 120 εκατομμύρια), οπότε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται κανείς.
Το καλό νέο ότι εμβόλια υπάρχουν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΕΟΔΥ [5] το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλης/Μάιος/Ιούνιος) θα παραλάβουμε από την ΕΕ 7,13 εκατομμύρια εμβόλια. (Που συνάδει με την πρόθεση της ΕΕ να μοιράζει κάθε μήνα στα κράτη μέλη 100 εκατομμύρια δόσεις αναλογικά με τον πληθυσμό τους.) Με άλλα λόγια το δεύτερο τρίμηνο θα παραλάβουμε 4 φορές παραπάνω εμβόλια απ’ ότι το πρώτο τρίμηνο (που παραλάβαμε 1,7 εκατομμύρια).
Στον πίνακα που συνοδεύει την ανάρτηση βλέπουμε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους περίπου το 60% των δόσεων που θα παραλάβουμε θα είναι της Pfizer/BioNTech, το 20% της AstraZeneca/Oxford και το 20% της Johnson & Johnson που έχει το πλεονέκτημα ότι απαιτεί μόνο μια δόση ενώ τα άλλα απαιτούν δυο. Οι δόσεις που θα παραλάβει η χώρα μας τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν από τα 1,7 εκατομμύρια τον Απρίλη, στα 2,3 εκατομμύρια τον Μάιο, και 3,1 εκατομμύρια κάθε μήνα μετά. Όπως το κρίσιμο είναι να καταναλώσουμε αυτά τα εμβόλια – καθώς είναι πολύ μεγάλο προνόμιο ότι ως κράτος μέλος της ΕΕ έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Στην τελευταία γραμμή του πίνακα βλέπουμε τι ποσοστό που πληθυσμού μπορεί να έχει εμβολιαστεί πλήρως αν καταναλώσουμε όλα τα εμβόλια στα οποία θα έχουμε πρόσβαση: To 29% τέλος Μαίου, το 49% τέλος Ιουνίου, το 68% τέλος Ιουλίου, και το 88% τέλος Αυγούστου. Που σημαίνει ότι τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε παραλάβει από την ΕΕ αρκετά εμβόλια για πλήρη εμβολιασμό όλου του πληθυσμού 20 και άνω ετών. Όμως για να καταναλώσουμε όλα τα εμβόλια που θα έχουμε στην διάθεσή μας οι ημερήσιοι εμβολιασμοί πρέπει να αυξηθούν στους 0,77 ανά εκατό κατοίκους τον Μάιο, και πάνω του 1 ανά εκατό κατοίκους τους μήνες του καλοκαιριού. Δηλαδή το καλοκαίρι κάθε μέρα πρέπει να εμβολιάζεται το 1% του πληθυσμού μας (λίγο πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα που είναι πάνω από το διπλό του σημερινού ρυθμού).
Θα το καταφέρουμε; Πιθανώς όχι, αλλά πρέπει να είναι ο στόχος μας ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο κοντά. Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε αυτό το κακό ώστε να μην υπάρξει νέο καταστροφικό κύμα το φθινόπωρο που έρχεται. Και έτσι κάνουμε ότι μπορούμε για να γυρίσουμε μια ώρα νωρίτερα στην κανονικότητα και για να σώσουμε και τον τουρισμό το καλοκαίρι.
Πηγές:
[2] Έχω κάνει πολλές αναρτήσεις γι’ αυτό το ζήτημα, ακόμα και με αριθμητικές αναλύσεις που αποδεικνύουν ότι ακόμα και για τους νέους μόνο η αναβολή του εμβολιασμού για λίγους μήνες είναι πιο επικίνδυνη από το να εμβολιαστούν άμεσα με το εμβόλιο της AstraZeneca/Oxford – δείτε εδώ https://www.facebook.com/antiantimnimonio/posts/6043136022378531
[4] Δείτε εδώ τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για την θνητότητα του ιού ανά ηλιακή ομάδα https://www.facebook.com/antiantimnimonio/posts/5971309522894515
[5] Δηλώσεις της 4 Απριλίου, στο μεταξύ οι αριθμοί μπορεί να έχουν αλλάξει ελαφρώς αλλά χωρίς ναα επηρεάσουν την μεγάλη εικόνα https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/04/20210405.pdf
Διανέλος Γεωργούδης, 22 Απριλίου 2021

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί τώρα;
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα