kourdistoportocali.comNews DeskBill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες

-Θα είμαστε οι Τελευταίοι Άνθρωποι στη Γη;

Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες

-Έχουμε ανάγκη από ένα νέο είδος εμβολίων. Το νέο είδος εμβολίου θα μπορούσε να είναι σαν ένα μικρό «έμπλαστρο που θα φέρουμε στο μπράτσο»

Πλανήτης Γη-Δεκέμβριος, Έτος 2021.

«Φαίνεται ότι δεν θα απαλλαγούμε πολύ σύντομα από την πανδημία (του κορωνοϊού), αντιθέτως έρχονται νέες απειλές για την Ανθρωπότητα», δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2021 ο δισεκατομμυριούχος φίλος του παιδόφιλου Epstein, Βill Gates σύμφωνα με την ertnews.gr.

Βy Blade Runner

Εάν θέλουμε να τις ξεπεράσουμε σχετικά ανώδυνα, ο Bill Gates, προτείνει μία παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους στον ιατρικό-φαρμακευτικό τομέα. Ο ιδρυτής της Microsoft επισημαίνει ότι αν και δεν είχαμε προετοιμασθεί για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, όπως αυτή του covid-19, αυτή τη φορά στεκόμαστε τυχεροί, διότι έχουμε τα εμβόλια mRNA.

Ο Gates θεωρεί απολύτως απαραίτητη την διάθεση κεφαλαίων, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, για έρευνα και ανάπτυξη των εμβολίων και καταλλήλων φαρμάκων, με τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ταχεία διάδοση του κορωνοϊού.

«Δεν διαθέτουμε εμβόλια ικανά να μπλοκάρουν την μετάδοση του κορωνοϊού. Τα υπάρχοντα εμβόλια βοηθούν στη θεραπεία και μειώνουν λίγο τη μετάδοση του ιού. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο είδος εμβολίων», υπογραμμίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι το νέο είδος εμβολίου θα μπορούσε να είναι σαν ένα μικρό «έμπλαστρο που θα φέρουμε στο μπράτσο».

Η εισαγωγή που μόλις διαβάσατε είναι από ρεπορτάζ του τελευταίου 24ωρου στους ιστοτόπους του BHMAτος και της ΕΡΤ. Στο τέλος του κειμένου δείτε την ομιλία του Ιστορικού Yuval Harari (για πολλοστή φορά) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Davos και αντί να ασχολείστε με τη Σάσα και τον Μαρινάκη, βάλτε επιτέλους το μυαλό σας να δουλέψει. Κοιτάξτε τα γεγονότα κατάματα, χωρίς φόβο. Εδώ δεν πρόκειται για Θεωρίες Συνωμοσίας. Παραθέτουμε μόνο ντοκουμέντα τα οποία έχουν καταγραφεί μάλιστα και σε Video.

Mετά από αυτό αναρωτιέται κανείς πόσο άσκεφτη μπορεί να είναι η παγκόσμια κοινότητα όταν ακούει τους ηγέτες της (μη κατηγορείτε τον Κυριάκο- δείτε τον Μπάιντεν, τη Μέρκελ, τον Μακρόν, τον Nτράγκι, όλους…) να μας παροτρύνουν να εμβολιαζόμαστε με καταιγιστικούς ρυθμούς και την επόμενη να είμαστε ανεμβολίαστοι, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες με δύο δόσεις οι οποίοι είναι ακάλυπτοι χωρίς την καλοχτενισμένη 3η, για να ακολουθήσει η 4η και πάει λέγοντας. Είναι αυτό Επιχείρηση Παγκόσμιας Ελευθερίας ή μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως συμβαίνει κάτι άλλο εδώ;

Κι ενώ και η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της ανοίγει τα ραντεβού για την 3η δόση η σχέση του Bill Gates με τους ιούς και την πανδημία γίνεται όλο και πιο δυστοπική. Ακόμη πιο δυστοπική είναι η μακάβρια παθητικότητα 7,8 δις όχλου που υποδύονται τους πολίτες.

Ακούστε να δείτε> Στο κοντινό μέλλον δεν θα χρειάζονται δρόμοι γιατί δεν θα υπάρχει η ανάγκη τους. Οι Οντότητες δεν θα χρειάζεται να καταναλώνουν τρόφιμα, κανενός είδους μεταφορά δεν θα είναι απαραίτητη, κανείς δεν θα λείπει σε κανέναν. Επίσης δεν θα χρειάζονται αερομεταφορές και αεροπορικές εταιρίες καθώς οι οντότητες θα επικοινωνούν μεταξύ τους ψηφιακά. Επίσης οι Οντότητες που θα κατοικούν στον πλανήτη δεν θα είναι 8 δις αλλά μόλις 500 εκατομμύρια. Με λίγα λόγια δεν θα χρειάζεται καμία βιομηχανία, οι δε εταιρίες θα είναι κι αυτές αχρείαστες καθώς θα έχει αλλάξει εντελώς ακόμη και η ανθρώπινη εμφάνιση. Ίσως είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι στη Γη. Τουλάχιστο να προκάμουμε να εκλέξουμε αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ.

Το προαναγγελθέν project της πανδημίας ξεκίνησε με το που πετάχθηκε ο ιός της Covid-19 εναντίον των ανθρώπων. Σ΄αυτό το σημείο καλούμε τον ταξιτζή του Ηλία Μόσιαλου να μας πει εάν τελικά έκανε το εμβόλιο και ποιος αριθμός εμβολίων θα τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής απέναντι στη διαβολική μετάλλαξη 666. Χα,χα,χα…

If I am not for myself, who will be for me? And being only for myself, what am ‘I’? And if not now, when?

(Ντοκουμέντα μόνο)

Bρισκόμαστε στο 2015.

Ο Bill Gates δίνει μία “προφητική” ομιλία στο TEDx στη διάρκεια της οποίας περιγράφει το ξέσπασμα μίας πανδημίας για την οποία η ανθρωπότητα έπρεπε να προετοιμασθεί. Το 2015 ο Bill Gates στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την πανδημία επενδύει στην γερμανική CureVac συμφερόντων του Γερμανού μεγαλοεπιχειρηματία Dietmar Hopp.

H CureVac ήταν μία από τις εταιρίες βιοτεχνολογίας που προσπαθούσαν να αναπτύξουν την περίφημη τεχνολογία mRNA.

Τον Μάρτιο του 2015 ο Bill Gates μέσω τρίτης εταιρίας σπεύδει να αγοράσει μετοχές τόσο στη Moderna όσο και στη Novavax που ετοιμάζουν mRNA εμβόλια.

(Τα δις ευρώ που έχουν πέσει στα mRNA εμβόλια είναι τρομακτικά και εκτός από τα δις πρόκειται και για ένα παιγνίδι παγκόσμιας εξουσίας μέσω της υγείας για το οποίο έχουμε γράψει αναλυτικά σε άλλες αναρτήσεις μας. Όχι τα mRNA εμβόλια δεν αλλάζουν το DNA του οξυδερκούς Μπάμπη και της Σούλας ή του Τζιμ και της Κάρεν από το Αιντάχο. Ούτε μας βάζουν τσιπάκι. Είναι όμως πολύ πιθανό να προκαλούν βλάβη σε άλλα όργανα του σώματος ενώ αντιμετωπίζουν την Covid-19. Aυτό έδειξαν τα πειράματα σε ποντίκια που είχαν γίνει πριν το ξέσπασμα της προαναγγελθείσας πανδημίας γι΄αυτό και κανένα mRNA σκεύασμα δεν είχε λάβει έγκριση ως τότε. Ακόμη και τώρα τα εμβόλια έχουν λάβει έγκριση έκτακτης χορήγησης.

(Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έλαβαν μέρος στις φάσεις έγκρισης των εμβολίων ως εθελοντές. Οι περιπτώσεις είναι λίγες αλλά δραματικά τρομακτικές.)

Aυτό θα το δείξει ο χρόνος. Οσο αφορά τα λεγόμενα πιο παραδοσιακά εμβόλια όπως αυτό της AstraZeneca ενέχουν τον εξής κίνδυνο σύμφωνα με το Αμερικανό ιολόγο κ. Ralph Baric ο οποίος συμμετείχε σ΄αυτά άθλια πειράματα των εργαστηρίων τύπου Wuhan: Mε το που μπαίνει διά μέσω του εμβολίου στον λήπτη ο απενεργοποιημένος ιός αυτός μπορεί να επανέλθει στη πρότερη μορφή του να ζωντανέψει και να εξελιχθεί σε ιό δολοφόνο! Είναι μία από τις αιτίες που τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο χάνονται άνθρωποι μετά το εμβόλιο της ΑZ.)

Το 2015 επίσης στο σκοτεινό εργαστήριο της Wuhan ο αμερικανός ιολόγος κ. Ralph Baric και η ομάδα του με πειράματα gain of function θα κατασκεύαζαν επίσης έναν ιό δολοφόνο (ιό χίμαιρα) παρότι πολλοί συνάδελφοί του μίλησαν για την επικινδυνότητα του προγράμματος. Το “επίτευγμά” τους θα το ανέβαζαν ως μελέτη στον επιστημονικό ιστότοπο Nature.

Το 2017 η Moderna έχοντας το rna στο όνομά της ( Mode-rna) αποκτούσε χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 4 δις ευρώ έχοντας πείσει τους μετόχους ότι βρίσκεται κοντά στη παρασκευή mRNA εμβολίων που θα αντιμετώπιζαν το crigler-najjar syndrome. Δυστυχώς όμως τότε για τους επενδυτές της δεν το κατάφερε όχι γιατί το rna εμβόλιό της αλλοίωνε το DNA όπως θέλουν οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά σε βάθος χρόνου προκαλούσε βλάβες στο συκώτι και σε άλλα όργανα του σώματος. Το σε βάθος χρόνου έχει τη σημασία του.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο-βόμβα που γράφτηκε το 2017 και αφορά τη Moderna και τις προσπάθειές της (αλλά και τη προσωπικότητα του CEO της). Τελικά τότε δεν κατάφερε να παράξει το εμβόλιο mRNA κατά του crigler-najjar syndrome. Πάπαλα. Έπρεπε με κάθε τρόπο να δικαιολογήσει τη χρηματιστηριακή της αξία. Το εάν το πέτυχε τώρα τόσο η ίδια όσο και η BioNTech θα το δείξει ο χρόνος παρότι-όπως δυστυχώς διαπιστώσαμε σε όλο το κόσμο-με την απομάκρυνση από το ταμείο (εμβολιαστικό κέντρο) σχεδόν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Το ανησυχητικά ενδιαφέρον με τους μετόχους και τον CEO της Moderna είναι ότι με το που έλαβε έκτακτη έγκριση το εμβόλιό τους έσπευσαν με βουλιμία να ξεφορτωθούν σχεδόν όλες τις μετοχές τους!

 

Εvent 201 >Νέα Υόρκη 18 Οκτωβρίου 2019

ΕVENT 201 με χορηγία του Ιδρύματος Gates. Θέμα του η προσομείωση πανδημίας με 65.000.000 νεκρούς.

Δηλαδή την ίδια ώρα που ξεκινούσε στον πραγματικό κόσμο η πραγματική πανδημία την οποία το 60% των πολιτών του κόσμου θεωρεί εργαστηριακή κατασκευή (gain of function) του εργαστηρίου της Wuhan, στη Νέα Υόρκη έκαναν προσομείωση της πανδημίας με χορηγό τον Βill Gates και το John Hopkins .

Mόλις ξέσπασε η πανδημία οι διοργανωτές διέψευσαν την σχέση του Event 201 με την πανδημία που είχε αρχίσει ήδη να εξολοθρεύει ανθρώπους στο πραγματικό κόσμο εκεί έξω. Πατήστε και δείτε το Event 201 που εξακολουθεί να βρίσκεται σε δημόσια θέα. Για την ώρα.

Wuhan 18 Οκτωβρίου 2019.

Τελετή έναρξης της 7ης mini Ολυμπιάδας των στρατιωτικών με πάνω από 10.000 αθλητές-στρατιωτικούς από 109 χώρες του κόσμου

Την ίδια ακριβώς μέρα που στη Νέα Υόρκη ελάμβανε χώρα το Event 201 στη πόλη της Wuhan γινόταν η τελετή έναρξης της 7ης mini Ολυμπιάδας των στρατιωτικών με αθλητές από 109 χώρες του κόσμου που διεξάγεται κάθε 4 χρόνια.

Πριν μερικά 24ωρα ο Mike Gallagher, Αμερικανός γερουσιαστής, δήλωσε ότι η Αμερικάνικη Βουλή προτρέπει τη διοίκηση του Joe Biden να διερευνήσει τους Στρατιωτικούς Αγώνες της Wuhan,ως ένα πιθανό συμβάν υπερ-διάδοσης της Covid-19 που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2019.

Ένας αρθρογράφος της Washington Post ανέφερε σε δημοσίευση ότι περισσότεροι από 9.000 αθλητές (ανάμεσά τους και 46 Έλληνες στρατιωτικοί), συμπεριλαμβανομένων 280 αθλητών και προσωπικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησαν τους Παγκόσμιους Αγώνες Στρατιωτικών στη Wuhan. Πολλοί από αυτούς ανέφεραν ότι αισθάνονται συμπτώματα τύπου COVID-19.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Θοδωρής Παχατουρίδης στρατιωτικός και πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο Θοδωρής είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους εάν γνώριζε εάν υπήρξαν κρούσματα ανάμεσα στα μέλη της αποστολής ή σε συγγενείς τους όταν εκείνοι επέστρεψαν στην Ελλάδα. Είχε απαντήσει ότι δεν γνώριζε κάτι σχετικό. Βέβαια όπως γνωρίζουμε υπάρχουν και οι ασυμπτωματικοί φορείς οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν μεταδώσει τον ιό.

Iούνιος 2021

Άναυδη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ παρακολουθεί τον πλέον “συστημικό” παρουσιαστή της χώρας να καταγγέλει ότι τον παρακολουθεί η NSA!

Ο Tucker Carlson ίσως ο παρουσιαστής (FOXnews) με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ανάμεσα στις ενημερωτικές εκπομπές στις ΗΠΑ απεκάλυψε ότι ένας πληροφοριοδότης της NSA του παρείχε αποδείξεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) τον κατασκοπεύει.

“Χθες ακούσαμε από έναν καταγγέλλοντα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο οποίος πλησίασε για να μας προειδοποιήσει ότι η NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας) παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες και σκοπεύει να τις διαρρεύσει σε μια προσπάθεια να φιμώσει αυτό το σόου”, ” είπε ο Carlson.

“Ο πληροφοριοδότης, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει, μας επανέλαβε πληροφορίες σχετικά με μια ιστορία που επεξεργαζόμαστε, που θα μπορούσε να προέρχεται μόνο απευθείας από τα κείμενα και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου. Δεν υπάρχει άλλη πιθανή πηγή για αυτές τις πληροφορίες. Η NSA συνέλεξε αυτές τις πληροφορίες χωρίς να το γνωρίζουμε και το έκανε για πολιτικούς λόγους.

Ο Tucker Carlson είναι ο δημοσιογράφος που με σειρά εκπομπών του στο FOXnews κατήγγειλε τον Fauci για συγκάλυψη της εργαστηριακής προέλευσης του ιού. Δείτε ΕΔΩ. Έκανε αποκαλύψεις για τις σχέσεις Fauci-Daszak και αναρωτιόταν δημόσια μετά την δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Fauci γιατί ο τελευταίος, στη διάρκεια της πανδημίας, επικοινωνούσε τόσο συχνά με τον επιχειρηματία Bill Gates “ο οποίος δεν είναι καν γιατρός” όπως σχολίαζε.

Mία ακόμη σύμπτωση> Το Ίδρυμα Gates συνεργαζόταν επίσης με την EcoHealth του διαβόητου Peter Daszak.


-The Biden administration is spying on is. We have confirmed that. This morning we filed a FOIA request asking for all information that the NSA and other agencies have gathered about this show.”

«Στις 28 Ιουνίου 2021, ο Tucker Carlson ισχυρίστηκε ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες μας και σκοπεύει να τις διαρρεύσει σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό το σόου.» Αυτός ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο Tucker Carlson δεν ήταν ποτέ στόχος πληροφοριών του Οργανισμού και η NSA δεν είχε ποτέ σχέδια να προσπαθήσει να βγάλει το πρόγραμμά του από τον αέρα. NSA has a foreign intelligence mission. Στοχεύουμε ξένες δυνάμεις για τη δημιουργία πληροφοριών σχετικά με ξένες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με περιορισμένες εξαιρέσεις (π.χ. έκτακτη ανάγκη), η NSA δεν μπορεί να στοχεύει πολίτη των ΗΠΑ χωρίς δικαστική απόφαση που επιτρέπει ρητά τη στόχευση. ”
Τhe NSA and Central Security Service said:

“On June 28, 2021, Tucker Carlson alleged that the National Security Agency has been ‘monitoring our electronic communications and is planning to leak them in an attempt to take this show off the air.’ This allegation is untrue. Tucker Carlson has never been an intelligence target of the Agency and the NSA has never had any plans to try to take his program off the air. NSA has a foreign intelligence mission. We target foreign powers to generate insights on foreign activities that could harm the United States. With limited exceptions (e.g. an emergency), NSA may not target a US citizen without a court order that explicitly authorizes the targeting.”

Έτσι θα γίνεις Οντότητα!

H επανάληψη ως μήτηρ μαθήσεως.

Ο ιστορικός και φιλόσοφος Yuval Harari τα είπε όλα προσκεκλημένος στο World Economic Forum Davos 2018.

Το πιο ενδιαφέρον>

-Σε 100 Χρόνια από σήμερα «η γη θα κυριαρχείται από οντότητες που θα είναι πιο διαφορετικές από εμάς από όσο είμαστε εμείς διαφορετικοί από τους Νεάντερταλ ή τους χιμπατζήδες».

Χαρακτηρίσαμε “ενδιαφέρουσα” την άποψη του νεαρού και ευρέως αποδεκτού γλυκομίλητου φιλοσόφου και ιστορικού. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος, το ανθρώπινο ύφασμα δεν έχει αλλάξει 21 αιώνες τώρα. Μέσα σε ένα ή δύο αιώνες πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Τι είναι αυτό στο οποίο ο νεαρός Yuval Harari γίνεται ο προάγγελός του;

Πως θα μπορούσε μόλις σε δύο αιώνες το ανθρώπινο ύφασμα να μεταβληθεί σε ανθρωπομηχανή; Πως είναι δυνατόν εάν σε 21 αιώνες δεν έχει συμβεί παρόμοια αλλαγή αυτό να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο τρεις γενιές;

Τι προαναγγέλλει ακριβώς ο γλυκομίλητος Ιστορικός;

Για πάμε να δούμε τι έχει να μας πει με τις λέξεις του και κυρίως πίσω από τις λέξεις του, με τις σκέψεις του και πως προκύπτει αυτό. Και κάτι ακόμη: Eάν μέσα σε μόλις δύο αιώνες, δηλαδή σχεδόν δύο-τρεις γενιές, θα συμβούν τόσο τρομακτικές αλλαγές στην γνωστή έως σήμερα ανθρώπινη φύση θα πρέπει να αρχίσουμε να τσιμπιόμαστε μήπως η αλλαγή ξεκίνησε ήδη.

Πάμε να δούμε και να ακούσουμε τον νεαρό γλυκομίλητο φιλόσοφο και ιστορικό.

Πώς να χακάρετε («σπάσετε» το λειτουργικό σύστημα) ενός ανθρώπου 101 (εισαγωγή)

«Οι οργανισμοί είναι αλγόριθμοι», World Economic Forum Davos 2018

Η πιο βαθυστόχαστη δήλωση για περισσότερα από 150 χρόνια βιολογικής έρευνας από την εποχή του Charles Darwin μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις, «οι οργανισμοί είναι αλγόριθμοι».

Αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα για τις σύγχρονες βιοεπιστήμες, σύμφωνα με τον ιστορικό Yuval Harari στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός το 2018.

Θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας ακόμη ανθρώπινο, ή είναι η γενιά μας μία από τις τελευταίες που ονομάζεται homo sapien;

Πώς να χακάρετε («σπάσετε» το λειτουργικό σύστημα) έναν άνθρωπο 101 (εισαγωγή)

Σύμφωνα με τον Harari, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δύο ταυτόχρονες επαναστάσεις που έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες στο χείλος του να «σπάσουν» το λειτουργικό σύστημα του ανθρώπου.

1. Οι εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών και στη μηχανική μάθηση.
2. Η πρόοδος στη βιολογία και την επιστήμη του εγκεφάλου

Με τις ανακαλύψεις να προχωρούν σε αυτές τις δύο επαναστάσεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα σε αυτόν τον πλανήτη, έχουμε τώρα τα εργαλεία στη διάθεσή μας για να σπάσουμε το λειτουργικό σύστημα των ανθρώπων.

Λοιπόν, τι χρειάζεται για να χακάρεις έναν άνθρωπο;
Και πάλι, σύμφωνα με τον Harari, υπάρχουν μόνο δύο απαραίτητα συστατικά για το χακάρισμα της ανθρωπότητας:

1. Πολλή υπολογιστική ισχύς
2. Βιομετρικά δεδομένα

Με τη μηχανική μάθηση, αυτό το επίπεδο υπολογιστικής ισχύος έχει επιτευχθεί. Οι βιομετρικοί αισθητήρες μας έχουν εισάγει στην εποχή όπου μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε πτυχή της βιολογικής ζωής στο σημείο που οι υπολογιστές γνωρίζουν περισσότερα για εμάς από ότι εμείς οι ίδιοι.

Τα δεδομένα είναι το πιο σημαντικό απόκτημα στον κόσμο. “Data is the most important asset in the world,” said Harari.

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι διαδικασίες; Τα Δεδομένα-Data.

«Τα δεδομένα είναι το πιο σημαντικό απόκτημα στον κόσμο», δήλωσε ο Harari.
Στο παρελθόν, τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ήταν η γη και αργότερα τα μηχανήματα, αλλά τώρα είναι τα δεδομένα. Αλλά ποιος κατέχει αυτά τα δεδομένα; Εάν είναι τα προσωπικά σας, βιολογικά δεδομένα, σας ανήκουν πραγματικά ή είναι ιδιοκτησία εταιρειών, κυβερνήσεων ή ελίτ;

«Όσοι ελέγχουν τα δεδομένα, ελέγχουν το μέλλον της ανθρωπότητας και της ίδιας της ζωής», ανέφερε ο ιστορικός, προσθέτοντας, «Αν πάρα πολλά από τα δεδομένα συγκεντρωθούν σε πολύ λίγα χέρια, η ανθρωπότητα θα χωριστεί, όχι σε τάξεις, θα χωριστεί σε διαφορετικά είδη.”
Σκέψου το. Εάν οι άνθρωποι μπορούν να παραβιαστούν και σίγουρα μπορούν, τότε αυτοί που ελέγχουν τα δεδομένα τους είναι οι χάκερ.

Οι μηχανές θα μας γνωρίζουν καλύτερα από ότι εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τον εαυτό μας

Αυτή τη στιγμή, η μεγάλη ανησυχία για το απόρρητο σχετίζεται κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες συλλέγουν τα δεδομένα μας, έτσι ώστε να μπορούν να μας πουλήσουν περισσότερα σκουπίδια που δεν χρειαζόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις μας μας παρακολουθούν συνεχώς, αλλά το αποδεχόμαστε χωρίς να κάνουμε μεγάλο αγώνα. “Δεν έχω τίποτα να κρύψω, οπότε γιατί πρέπει να με νοιάζει;” είναι το κοινό επιχείρημα.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας νοιάζουν. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα από τον Harari, είπε ότι οι μηχανές μας γνωρίζουν καλύτερα από ότι εμείς γνωρίζουμε τους εαυτούς μας. Σε ηλικία 21 ετών, παραδέχθηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος αφού αγωνίστηκε με τη σεξουαλικότητά του όλη του τη ζωή.

Τώρα όμως υπάρχει η τεχνολογία για την κατασκευή μηχανών που μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση των ματιών, την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πραγματικό «gaydar» (ραντάρ αναγνώρισης ομοφυλοφιλίας) για να μάθει πού βρίσκονται οι άνθρωποι στο gay/straight φάσμα.

Συναισθηματική χειραγώγηση

Φαίνεται αβλαβές στην αρχή, αν όχι αδέξιο, αλλά τι γίνεται αν ληφθούν τα ίδια δεδομένα και δοθούν σε εταιρείες ή στην άρχουσα τάξη;
Θα μπορούσαν να χειριστούν τα συναισθήματά σας. Αντί για μια διαφήμιση που εμφανίζει μισόγυμνα κορίτσια με μπικίνι, τα μηχανήματα θα γνώριζαν τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό και έτσι θα σας δείξουν διαφημίσεις με άντρακλες που ψεκάζουν λάδι στις φέτες του κορμιού τους.

Αν το πάμε ένα βήμα παραπέρα και παραδώσουμε αυτές τις πληροφορίες στις κυβερνήσεις, θα γνωρίζουν όλα όσα μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε όπως συμπεριφερόμαστε και πώς να μας ελέγξουν.

Αναφορικά με την αναλογία «gaydar», πού θα είμαστε όταν οι κυβερνήσεις υποτίθεται ότι μπορούν να προβλέψουν ποιες αποφάσεις λαμβάνουμε πριν τις λάβουμε; Θα υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η ελεύθερη βούληση, ή οι υπολογιστές θα μας χαρακτηρίζουν ως εν δυνάμει εγκληματίες όπως σε κάποιον εφιάλτη τύπου Minority Report (ταινία του 2002);

Προς μία ψηφιακή δικτατορία

Σε μια δημοκρατία, οι πληροφορίες και η λήψη αποφάσεων διανέμονται σε θεσμούς και άτομα. Σε μια δικτατορία, οι πληροφορίες και η λήψη αποφάσεων συγκεντρώνονται σε λίγους, καθώς δεν υπάρχει πραγματική δικτατορία με την απόλυτη έννοια, όλοι οι δικτάτορες έχουν τους συμβούλους τους, οπότε μοιάζουν περισσότερο με ολιγαρχίες.
Μια ψηφιακή δικτατορία θα είναι εκείνη όπου η πληροφορία και η λήψη αποφάσεων συγκεντρώνονται σε μία μόνο οντότητα, τη μηχανή. Εάν συμβεί αυτό, πού θα παίξει η δημοκρατία;
«Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση μπορεί να αντιστρέψουν την κατάσταση», λέει ο Harari, για να καταστήσουν την κεντρική επεξεργασία δεδομένων πιο αποτελεσματική. Εάν η δημοκρατία δεν μπορεί να προσαρμοστεί, θα τεθούμε υπό τον έλεγχο των μηχανών.

Αυτό θα οδηγήσει σε μία κατάσταση επιτήρησης, περισσότερο από ό, τι είναι ήδη. Εάν παραμείνει ανεξέλεγκτη και μη ελεγχόμενη με τη δύναμη του υπολογιστή και του βιολογικού hacking, οι ελίτ θα είναι σε θέση να επανασχεδιάσουν το μέλλον της ίδιας της ζωής.

Βιομηχανική και το νέο είδος ανθρώπου

Σύμφωνα με τον Harari, μόλις χακάρετε κάτι, σίγουρα μπορείτε να το επανασχεδιάσετε. Γι ‘αυτό πιστεύει ότι μέσα σε έναν ή δύο αιώνες, «η γη θα κυριαρχείται από οντότητες που θα είναι πιο διαφορετικές από εμάς από όσο είμαστε εμείς διαφορετικοί από τους Νεάντερταλ ή τους χιμπατζήδες».

Η διανθρώπινη ατζέντα συμβαίνει τώρα. Προγραμματίζεται στο υποσυνείδητό μας μέσω ταινιών, τέχνης και μέσων.

«Η επιστήμη αντικαθιστά την εξέλιξη με φυσική επιλογή με την εξέλιξη με έξυπνο σχεδιασμό. Όχι από τον Θεό, αλλά από τον έξυπνο σχεδιασμό μας και τα «clouds»(σέρβερ)μας – αυτές είναι οι νέες κινητήριες δυνάμεις της εξέλιξης », δήλωσε ο Harari.
Μπαίνουμε σε μια εποχή ανόργανης ζωής και εάν αυτή η τεχνολογία δεν ρυθμιστεί, μια μικρή ελίτ μπορεί να διαμορφώσει τις μορφές ζωής του μέλλοντος. Εκείνοι που έχουν τα χρήματα και τη δύναμη να εγχύσουν (!) το σώμα τους με Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνουν ένα νέο είδος, ικανό να κατορθώσει πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν αυτή τη στιγμή.
Κανένα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς μεγάλες ποσότητες δεδομένων και τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούμε και να τις κατανοήσουμε μέσω της μηχανικής μάθησης.


Ποιος θα έπρεπε να ρυθμίζει την ιδιοκτησία δεδομένων;
Η ελίτ δεν είναι έτοιμη να της εμπιστευτούμε το μέλλον της ζωής. «Φαίνονται ανίκανοι να παράγουν ουσιαστικές εκδόσεις του μέλλοντος», δήλωσε ο Harari.
Λοιπόν, ποια είναι η λύση; Ποιος πρέπει να ρυθμίσει την ιδιοκτησία των δεδομένων; Δυστυχώς, ούτε καν ο καλός ιστορικός έχει απάντηση, αλλά άφησε ένα στοιχείο.

Εκτός από το να επικαλούμαστε επιστήμονες, φιλόσοφους, δικηγόρους, ο Harari πιστεύει ότι υπάρχει μια ομάδα πάνω από την υπόλοιπες, πιο εξειδικευμένη και πιο συνειδητή για την ανθρώπινη κατάσταση από όλες τις άλλες – οι ποιητές.
Αυτοί οι δημιουργοί μουσικής και οι ονειροπόλοι των ονείρων είναι η καλύτερη ελπίδα της ανθρωπότητας.

Ο John F. Kennedy το κατάλαβε καλύτερα όταν παρατήρησε:

Όταν η δύναμη οδηγεί τον άνθρωπο στην αλαζονεία, η ποίηση του θυμίζει τα όριά του. Όταν η εξουσία περιορίζει τους τομείς της ανησυχίας του ανθρώπου, η ποίηση του θυμίζει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ύπαρξής του. Όταν η εξουσία καταστρέφει, η ποίηση καθαρίζει, γιατί η τέχνη καθιερώνει τις βασικές ανθρώπινες αλήθειες που πρέπει να χρησιμεύσουν ως οι ακρογωνιαίοι λίθοι της κρίσης μας. Ο καλλιτέχνης, όσο πιστός κι αν είναι στο προσωπικό του όραμα για την πραγματικότητα, γίνεται ο τελευταίος πρωταθλητής του ατομικού νου και της ευαισθησίας ενάντια σε μια παρεμβατική κοινωνία και μια επίσημη κατάσταση.

Πρόβλεψη> Προβλέπουμε αλυσιδωτές πτώσεις κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο! Ειδικά εάν υπάρξουν παρενέργειες και στα mRNA εμβόλια αυτό που θα συμβεί θα είναι πρωτόγνωρο στην Παγκόσμια Ιστορία. Πιο πρωτόγνωρο και από την πανδημία.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο