kourdistoportocali.comNews DeskAvraham Avi Yemini-Ezra Isaac Levant> Oι δύο Εβραίοι Δημοσιογράφοι που συνέτριψαν με 29 αναπάντητες ερωτήσεις τον CEO της Pfizer στο Davos [VIDEO]

Breaking news

Avraham Avi Yemini-Ezra Isaac Levant> Oι δύο Εβραίοι Δημοσιογράφοι που συνέτριψαν με 29 αναπάντητες ερωτήσεις τον CEO της Pfizer στο Davos [VIDEO]

Ένας Καναδός Εβραίος και ένας Αυστραλός Εβραίος ρεπόρτερς κονιορτοποίησαν τον Albert Bourla

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Κάπως έτσι γράφεται η Ιστορία.

Πάμε να δούμε τώρα ποιοι είναι οι δύο σπουδαίοι Εβραίοι ρεπόρτερς, οι Avraham Avi Yemini και Ezra Isaac Levant οι οποίοι με 29 (αναπάντητες) ερωτήσεις που κροτάλισαν στο πρόσωπο του ασθμαίνοντος, αμίλητου και αποσβολωμένου CEO της Pfizer Αlbert Bourla επί 6΄και πλέον λεπτά στη χιονισμένη Promenade του Davos κονιορτοποίησαν το αφήγημα των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων της εταιρίας του και τον ίδιο εξίσου.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Avraham Avi Yemini

Ο Avraham Shalom Yemini (γεννημένος Avrohom Sholom Waks, 17 Οκτωβρίου 1985) είναι ακτιβιστής, σχολιαστής και προσωπικότητα του Διαδικτύου από την αυστραλιανή εβραϊκή κοινότητα. Στις 4 Μαρτίου 2018, ο Yemini ανακοινώθηκε ως μέλος της Αυστραλιανής Συμμαχίας Ελευθερίας για να θέσει υποψηφιότητα ως υποψήφιος της Βικτώριας για την Άνω Βουλή.

Έχει γράψει για τους Times of Israel και εμφανίστηκε σε πολλές αυστραλιανές τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των The Project, Sunrise και της εκπομπής Today. Το 2009, ο Yemini ίδρυσε μια γραμμή γυμναστηρίων εμπνευσμένα από την εκπαίδευση του Ισραηλινής Άμυνας (IDF) στη Μελβούρνη της Βικτώριας.

Ο Yemini γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είναι ένα από τα 17 παιδιά της Εβραικής οικογένειάς του. Ο πατέρας του ήταν Εβραίος ΡωσοΠολωνός και η μητέρα του Εβραία από την Υεμένη.

Ο Yemini παρακολούθησε το Yeshivah College στο East Saint Kilda μέχρι την 8η τάξη. Όταν ήταν 13 ετών, ο Yemini έμεινε άστεγος ως αποτέλεσμα της απόρριψης των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Αφού βρισκόταν σε ανάδοχο για 6 μήνες, μετακόμισε στη συνέχεια ανάμεσα σε παιδικά σπίτια κρίσης.

Ως ενήλικος ο Yemini μετακόμισε στο Ισραήλ, απέκτησε την ισραηλινή υπηκοότητα και έγινε σκοπευτής στην Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) που υπηρετούσε στην Ταξιαρχία Golani από το 2005 έως το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού του καθήκοντος πέρασε στη Λωρίδα της Γάζας.

Στα τέλη του 2008, ο Yemini επέστρεψε στην Αυστραλία όπου έκανε ένα πρόγραμμα προσωπικής εκπαίδευσης και άνοιξε το πρώτο του γυμναστήριο IDF.

Το 2017 ο Avi Yemini είπε στον δημοσιογράφο John Safran στην έρευνά του για τους εξτρεμιστές και τον εξτρεμισμό στην Αυστραλία ότι “είναι τυχερός που γεννήθηκα Εβραίος.

Το 2009, σε ηλικία 21 ετών, ο Yemini άνοιξε το πρώτο του γυμναστήριο IDF στο Caulfield της Βικτώριας και ακολούθησε ένα δεύτερο στο CBD της Μελβούρνης το 2016. Τα γυμναστήρια διδάσκουν το Krav Maga, μια τεχνική αυτοάμυνας που χρησιμοποιείται από το IDF, πολεμικές τέχνες και είναι ανοιχτά 24/7.


Ως επικριτής του Ισλάμ, ο Yemini άρχισε να δημοσιεύει δημόσια για τη σύγκρουση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή στη σελίδα του στο Facebook του IDF το 2016.

Ezra Isaac Levant

Ο Ezra Isaac Levant (γεννημένος το 1972) είναι Καναδός δικηγόρος, συντηρητικός πολιτικός ακτιβιστής και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης. Είναι ο ιδρυτής και πρώην εκδότης του Western Standard, φιλοξενεί καθημερινά το The Source στο Sun News Network και έχει γράψει πολλά βιβλία για την πολιτική.

 Ο Ezra Levant είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής Ezra Levant και ιδρυτής του Rebel News – του μεγαλύτερου διαδικτυακού ανεξάρτητου δικτύου ειδήσεων στον Καναδά.

Ο Εβραίος προπάππος του Ezra μετανάστευσε στον Καναδά το 1903 από τη Ρωσία, δημιουργώντας ένα σπίτι κοντά στο Drumheller της Alberta. Ο Ezra πέρασε την πρώιμη ζωή του μεγαλώνοντας σε ένα προάστιο του Calgary, όπου παρακολούθησε ένα εβραϊκό ημερήσιο σχολείο πριν κάνει τη μετάβαση στο δημόσιο σχολείο.

Ο Ezra έκανε εκστρατεία για το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Καναδά ως έφηβος και εντάχθηκε σε αυτό ως φοιτητής πανεπιστημίου. Μεταξύ 1990 – 1993, ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Calgary μαζί με την ομάδα δύο ατόμων κέρδισαν την κατηγορία καλύτερου debate στον Διασυλλογικό Διαγωνισμό Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Queen’s University.

Ο Ezra Levant απέκτησε το πτυχίο του στο Εμπόριο μέσω του Πανεπιστημίου του Calgary και ένα πτυχίο στη Νομική από το Πανεπιστήμιο της Alberta. Πέρασε την πρώιμη σταδιοδρομία του δουλεύοντας στη Nομική πριν κάνει τη μετάβαση στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης.

Έχει γράψει και δημοσιεύσει με επιτυχία πολλά πολιτικά βιβλία bestselling, όπως τα Ethical Oil, Groundswell: The Case for Fracking, China Virus – How Pro-Communist Ideology του Justin Trudeau Is Putting Canadians in Danger – για να αναφέρουμε μερικά.

Ο Ezra Levant   είναι ομολογουμένως: «όχι για τα γούστα όλων», καθώς υιοθετεί μια ευθεία, επί τόπου προσέγγιση, ανεξάρτητα από τα δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Ezra δεν πτοείται από θέματα όπως η πολιτική, η ελευθερία του λόγου, η εξωτερική πολιτική και πολλά άλλα. Προτιμά να αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα με ειλικρίνεια, χωρίς περιστροφές για να ταιριάζει με τη δημοφιλή αφήγηση που διαιωνίζουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ezra είναι γνωστός για το ότι αντιμάχεται τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και επιμένει να υπάρχουν πιο ειλικρινείς αναφορές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν αποφεύγει να έχει «αμφιλεγόμενες απόψεις» στο όνομα της ελευθερίας του λόγου. Είναι ανοιχτά κατά του κατεστημένου που επηρεάζει τα μέσα ενημέρωσης και υποστηρίζει την παρουσία ιδιωτικών οργανώσεων βάσης όπως τα Rebel News

Ο Ezra κάνει καθημερινές εμφανίσεις στο Rebel News στο κανάλι τους στο YouTube όπου φιλοξενεί την εκπομπή Ezra Levant. Μέχρι σήμερα, το κύριο κανάλι έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνδρομητές.

Το Rebel News στοχεύει να παρακολουθεί τα γεγονότα όπου κι αν οδηγήσουν – ακόμα κι αν έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη αφήγηση του κατεστημένου.

Ο Ezra αναφέρει σημαντικά ζητήματα που συμβαίνουν στον κόσμο, αντιμετωπίζοντας θέματα που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης φοβούνται πολύ να προσεγγίσουν λόγω σαφούς πολιτικής προκατάληψης.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να σταθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με άλλους φορείς των μέσων ενημέρωσης και τους κυβερνητικούς φορείς και τους εκπροσώπους τους. Μιλάει ανοιχτά για την κυβέρνηση του Justin Trudeau και επικρίνει τακτικά τις πολιτικές του και τις προσπάθειές του να λογοκρίνει τα μέσα ενημέρωσης.

Ενώ πολλοί έχουν κάνει προσπάθειες να κλείσουν τις απόψεις του Rebel News, ο Ezra Levant συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και να αντιτίθεται σε όσους προσπαθούν να αποσιωπήσουν τα ειλικρινή σχόλια για το τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα.

Τον Ιούλιο του 2008, ο Levant προσκλήθηκε να είναι μάρτυρας ενώπιον της Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κογκρέσου των ΗΠΑ «σχετικά με την απειλή που θέτει το ριζοσπαστικό Ισλάμ χρησιμοποιώντας δυτικούς νομικούς μηχανισμούς ως όπλα».

Από το 2009 έως το 2010, o Levant εργάστηκε ως λόμπι στην Rothman’s Incorporated, μια εταιρεία παραγωγής και διανομής προϊόντων καπνού.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK