kourdistoportocali.comNews DeskAstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega

Τα καλύτερα έρχονται

AstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega

«Μερικοί από τους συναδέλφους μου έχουν αποκαλέσει [τη νέα παραλλαγή] τέρας. Υπάρχει πολύς πανικός. Θα πρέπει απλώς να παραμείνουμε ήρεμοι και να είμαστε έτοιμοι»

Σε χρόνο dt, ώσπου ο Μπάμπης και η Σούλα να παραγγείλουν δύο φρεντοτσίνο στο καφέ Τα Σβηστά Αστέρια στη παραλία της Μάνδρας, εταιρίες όπως το αχώριστο δίδυμο Pfizer/BionTech, Μoderna, AstraZeneca και σία σαν έτοιμες από καιρό έχουν σχεδόν έτοιμα τα εμβόλια για τη super duper μετάλλαξη της Βotswana.

Πιο γρήγορη από τη σκιά της η Novavax Inc σύμφωνα με το αξιόπιστο Reuters ανακοίνωσε τη Παρασκευή ότι δουλεύει πυρετωδώς για να τελειοποιήσει το εμβόλιό της για την Omicton που θα είναι έτοιμο τις επόμενες εβδομάδες.

Κι όχι μόνο για την Omicron. Aλλά και τη Ζeta, την εκθαμβωτική Χ αλλά και την Omega η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο θα είναι εκπάγλου καλλονής.

Έτσι, ενώ η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό για τη νέα παραλλαγή Omicron, οι δημιουργοί του εμβολίου της AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φαίνεται πως είναι ένα βήμα πιο κοντά σε ένα βρετανικό εμβόλιο που θα μπορούσε να παρέχει ισχυρή προστασία ενάντια στο νέο υπερ-μεταλλαγμένο στέλεχος.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «τα αποτελέσματα των δοκιμών για τη νέα φόρμουλα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες». Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, σύμφωνα με τους ίδιους, θα μπορούσε το εμβόλιο να είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η αποκάλυψη έγινε από τον καθηγητή ανοσολογίας Sir John Bell, μέλος της κυβερνητικής ομάδας εργασίας για τα εμβόλια, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι είναι ήδη πολύ αργά για να σταματήσει η παγκόσμια μετάδοση της νέας παραλλαγής  από τη στιγμή που είναι ήδη στην Ευρώπη και την Ασία, έστω και με ελάχιστα κρούσματα. Ο ίδιος είπε ότι είναι μόνο «θέμα χρόνου» να εμφανιστεί η Omicron στη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο εξελιγμένη φόρμουλα της Astrazeneca δημιουργήθηκε αρχικά για την καταπολέμηση της πρώτης νοτιοαφρικανικής παραλλαγής της Covid, η οποία απειλούσε τον κόσμο ευρέως πέρυσι πριν ξεπεραστεί από το στέλεχος Delta. Εφόσον τα υπάρχοντα εμβόλια αποδειχθούν ακόμα πιο αναποτελεσματικά, θα μπορούσε «η φόρμουλα εύκολα να τροποποιηθεί και να χορηγηθεί μέσω αναμνηστικών δόσεων».

Αλλά μια πιο λεπτομερής ανάλυση θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού που μεταφέρθηκαν στη Βρετανία από τη Νότια Αφρική σε ασφαλή δοχεία. Οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για αυτή, όπως για την ικανότητά της να εξαπλώνεται και πιθανά να προκαλεί σοβαρή νόσηση.

Ωστόσο, αν και έχει ήδη μολύνει πολλούς Νοτιοαφρικανούς και φαίνεται να μεταδίδεται με ανησυχητική ταχύτητα, τα πρώτα σημάδια είναι ότι μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνο από άλλα στελέχη, είπε ο Sir John. «Το μεγάλο ερώτημα είναι, αρρωσταίνουν σοβαρά οι άνθρωποι; Είναι γεμάτα τα νοσοκομεία; Η απάντηση σε αυτό είναι “Όχι”».

«Μερικοί από τους συναδέλφους μου έχουν αποκαλέσει [τη νέα παραλλαγή] τέρας. Υπάρχει πολύς πανικός. Θα πρέπει απλώς να παραμείνουμε ήρεμοι και να είμαστε έτοιμοι».

«Η sexy μετάλλαξη της Βotswana διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, που συνεργάζεται με την Pfizer για το εμβόλιο κατά της Covid
Το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει “το αργότερο σε δύο εβδομάδες” τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.


“Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529” που “διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα”, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

“Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες”, αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη