kourdistoportocali.comNews DeskAstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega

Τα καλύτερα έρχονται

AstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega

«Μερικοί από τους συναδέλφους μου έχουν αποκαλέσει [τη νέα παραλλαγή] τέρας. Υπάρχει πολύς πανικός. Θα πρέπει απλώς να παραμείνουμε ήρεμοι και να είμαστε έτοιμοι»

Σε χρόνο dt, ώσπου ο Μπάμπης και η Σούλα να παραγγείλουν δύο φρεντοτσίνο στο καφέ Τα Σβηστά Αστέρια στη παραλία της Μάνδρας, εταιρίες όπως το αχώριστο δίδυμο Pfizer/BionTech, Μoderna, AstraZeneca και σία σαν έτοιμες από καιρό έχουν σχεδόν έτοιμα τα εμβόλια για τη super duper μετάλλαξη της Βotswana.

Πιο γρήγορη από τη σκιά της η Novavax Inc σύμφωνα με το αξιόπιστο Reuters ανακοίνωσε τη Παρασκευή ότι δουλεύει πυρετωδώς για να τελειοποιήσει το εμβόλιό της για την Omicton που θα είναι έτοιμο τις επόμενες εβδομάδες.

Κι όχι μόνο για την Omicron. Aλλά και τη Ζeta, την εκθαμβωτική Χ αλλά και την Omega η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο θα είναι εκπάγλου καλλονής.

Έτσι, ενώ η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό για τη νέα παραλλαγή Omicron, οι δημιουργοί του εμβολίου της AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φαίνεται πως είναι ένα βήμα πιο κοντά σε ένα βρετανικό εμβόλιο που θα μπορούσε να παρέχει ισχυρή προστασία ενάντια στο νέο υπερ-μεταλλαγμένο στέλεχος.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, «τα αποτελέσματα των δοκιμών για τη νέα φόρμουλα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες». Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, σύμφωνα με τους ίδιους, θα μπορούσε το εμβόλιο να είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η αποκάλυψη έγινε από τον καθηγητή ανοσολογίας Sir John Bell, μέλος της κυβερνητικής ομάδας εργασίας για τα εμβόλια, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι είναι ήδη πολύ αργά για να σταματήσει η παγκόσμια μετάδοση της νέας παραλλαγής  από τη στιγμή που είναι ήδη στην Ευρώπη και την Ασία, έστω και με ελάχιστα κρούσματα. Ο ίδιος είπε ότι είναι μόνο «θέμα χρόνου» να εμφανιστεί η Omicron στη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο εξελιγμένη φόρμουλα της Astrazeneca δημιουργήθηκε αρχικά για την καταπολέμηση της πρώτης νοτιοαφρικανικής παραλλαγής της Covid, η οποία απειλούσε τον κόσμο ευρέως πέρυσι πριν ξεπεραστεί από το στέλεχος Delta. Εφόσον τα υπάρχοντα εμβόλια αποδειχθούν ακόμα πιο αναποτελεσματικά, θα μπορούσε «η φόρμουλα εύκολα να τροποποιηθεί και να χορηγηθεί μέσω αναμνηστικών δόσεων».

Αλλά μια πιο λεπτομερής ανάλυση θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού που μεταφέρθηκαν στη Βρετανία από τη Νότια Αφρική σε ασφαλή δοχεία. Οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για αυτή, όπως για την ικανότητά της να εξαπλώνεται και πιθανά να προκαλεί σοβαρή νόσηση.

Ωστόσο, αν και έχει ήδη μολύνει πολλούς Νοτιοαφρικανούς και φαίνεται να μεταδίδεται με ανησυχητική ταχύτητα, τα πρώτα σημάδια είναι ότι μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνο από άλλα στελέχη, είπε ο Sir John. «Το μεγάλο ερώτημα είναι, αρρωσταίνουν σοβαρά οι άνθρωποι; Είναι γεμάτα τα νοσοκομεία; Η απάντηση σε αυτό είναι “Όχι”».

«Μερικοί από τους συναδέλφους μου έχουν αποκαλέσει [τη νέα παραλλαγή] τέρας. Υπάρχει πολύς πανικός. Θα πρέπει απλώς να παραμείνουμε ήρεμοι και να είμαστε έτοιμοι».

«Η sexy μετάλλαξη της Βotswana διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, που συνεργάζεται με την Pfizer για το εμβόλιο κατά της Covid
Το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει “το αργότερο σε δύο εβδομάδες” τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.


“Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529” που “διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα”, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

“Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες”, αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
[#WeRemember] VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!