kourdistoportocali.comNews DeskAσημίνα Γκάγκα> Η κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονας και υπουργός που συνειδητοποίησε ότι ο ιός της COVID-19 εκτοξεύθηκε κατά της ανθρωπότητας και έσπευσε να χαρακτηρίσει αναποτελεσματικά τα lockdowns και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Δείτε το βιογραφικό της

Aσημίνα Γκάγκα> Η κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονας και υπουργός που συνειδητοποίησε ότι ο ιός της COVID-19 εκτοξεύθηκε κατά της ανθρωπότητας και έσπευσε να χαρακτηρίσει αναποτελεσματικά τα lockdowns και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Όταν βρήκε απέναντί της τους συναδέλφους της S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα κάθε άλλο παρά τυχαία επιστήμονας είναι. Το εντυπωσιακό βιογραφικό της δικαιώνει ασφαλώς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος την ενέταξε στη κυβέρνηση αναθέτοντάς της ένα κρίσιμο πόστο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τον Blade Runner

Η ίδια είναι  πνευμονολόγος, κλινική ιατρός, ενώ ανεδείχθη ιδιαιτέρως με το θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ασχολείται με την έρευνα και ιδίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σ΄αυτό το σημείο σας καλούμε να κάνετε μία εξαίρεση στο τρόπο που ενημερώνεστε για την πανδημία και να αφιερώσετε χρόνο να διαβάσετε με προσοχή το κείμενο που ακολουθεί. Κι αυτό γιατί θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από την επιλογή των ΜΜΕ όπως εφημερίδες, ιστότοποι, τηλεοπτικά κανάλια κλπ, ελληνικά και διεθνή, που επιλέγετε να ενημερωθείτε- στη περίπτωση της πανδημίας- εξαρτάται η ίδια σας η ζωή και η ζωή της οικογένειάς σας. Τίποτε λιγότερο.

Η υπουργός λοιπόν κ. Ασημίνα Γκάγκα αμφισβήτησε στην ουσία τον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητά του. Αμφισβήτησε επίσης και τα lockdowns τα οποία στερούν την άθληση στον ήλιο (βιταμίνη D και προσθέτουν θανάσιμα κιλά με φόντο μία πανδημία που έχει χαρακτηριστεί και ως πανδημία των υπέρβαρων).

Η κ. Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε επί της ουσίας ως αποτυχημένα μέτρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το lockdown, «αδειάζοντας» πλήρως την κυβέρνηση που εδώ και περίπου δύο χρόνια τα μοναδικά «μέτρα» που έχει πάρει για την αντιμετώπιση του Covid-19 είναι ο υποχρεωτικός (ή μαζικός) εμβολιασμός και το lockdown.

Μόνο που σ΄αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, ούτε και η πλειοψηφία των κυβερνήσεων που έχει βγάλει το κόσμο στους δρόμους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και ερωτήθηκε εάν υπάρχει σκέψη για lockdown και υποστήριξε ότι «πέρυσι, τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown είχαμε αντίστοιχους αριθμό νεκρών».

«Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέχουμε. Τα αστυνομικά μέτρα θα βοηθήσουν δηλαδή; Δημιουργούμε έναν διχασμό», είπε η Μ.Γκάγκα ξεχνώντας μάλλον ότι στον διχασμό επένδυσε η ίδια η κυβέρνηση. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα και είπε: «Δεν ξέρω εάν η υποχρεωτικότητα είναι η καλύτερη επιλογή για να πείσουμε τους γύρω μας, το κάναμε με τους υγειονομικούς, όμως αυτό δεν οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Δεν είναι η υποχρεωτικότητα ο τρόπος να το κάνουμε, δεν είναι το lockdown».

Σε ερώτηση για το εάν οι ανεμβολίαστοι θα πειστούν μέσω της πειθούς απάντησε ότι «ούτε μέσω της υποχρεωτικότητας θα πειστούν».

«Η υποχρεωτικότητα οδήγησε σε έναν πολύ μεγάλο διχασμό και σε ταραχές μέσα στην κοινωνία, είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ», είπε αναφερόμενη στις αποφάσεις της Αυστρίας.

Όσον αφορά το lockdown είπε ότι «πιστεύω πραγματικά ότι το lockdown δεν βοήθησε, μετά το πρώτο κύμα, από ένα σημείο και μετά. Το δεύτερο lockdown ήταν λιγότερο αποτελεσματικό. Τώρα και να μπει lockdown δεν θα το ακολουθήσει κανείς».

Να σημειώσουμε ότι οι ομολογίες της Μ.Γκάγκα είναι σημαντικές, καθώς δεν προέρχονται από έναν επιστήμονα που διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά από την ίδια την υφυπουργό Υγείας, η οποία επίσης είναι και γιατρός.

Γιατί όμως μία λαμπρή-όπως θα διαπιστώσετε από το βιογραφικό της-επιστήμονας θα πάρει αυτές τις θέσεις απέναντι σε μία παγκόσμια πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας με αιχμές του δόρατος τα lockdown και τους εμβολιασμούς;

Οχι η κ. Γκάγκα δεν χρειάσθηκε να ταξιδέψει ούτε ως το γειτονικό μας Ισραήλ όπου παρότι τριπλά εμβολιασμένοι αδυνατούν να σταματήσουν τους θανάτους και να επιτύχουν την μείωση της μεταδοτικότητας (δείκτης R) κάτω από το 1 προχωρούν σε μία απέλπιδα επιλογή, εκείνη του εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών, ενώ προαναγγέλουν την 4η, την 5η, την 6η και σαφώς την 69η δόση που είναι και η πιο sexy.

Λοιπόν η κ. Γκάγκα εκ της θέσεώς της συνειδητοποίησε ότι κάτι συμβαίνει εδώ-στο κόσμο. Κι αυτό δεν είναι το εάν τα εμβόλια αντιμετωπίζουν ή όχι την πανδημία και τις ουκ έστιν αριθμός μεταλλάξεις της. Ούτε εάν έχουν παρενέργειες. Μάλλον δεν μπαίνει καν στο κόπο να ασχοληθεί με τον διχασμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων.

Η κ. Γκάγκα συνειδητοποίησε το μείζον και το πλέον κομβικό όλων> O ιός της Covid-19 εκτοξεύθηκε-από αγνώστους-εναντίον της ανθρωπότητας. Η δε διαχείριση της πανδημίας στη συνέχεια ήλθε ως συνέχεια της πρώτης ενέργειας που δεν είναι άλλη από την επίθεση κατά της ανθρωπότητας με την ρίψη του ιού.

Είναι αυτονόητο πως από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με εργαστηριακό ιό και εργαστηριακές μεταλλάξεις (παρασκευασμένες) η επιλογή του διαρκούς εμβολιασμού είναι αδιέξοδη μια και πάντα μία επόμενη μετάλλαξη δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί από τα υπάρχοντα εμβόλια. Είναι χρέος της ανθρωπότητας να δει κατάματα την αλήθεια και αντί των εμβολίων να βάλει στο επίκεντρο της προσοχής της την προέλευση του ιού.

Στη προέλευση του ιού και τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών της επίθεσης κατά της ανθρωπότητας κρύβεται η λύση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αυτό το τελευταίο γίνεται πλέον κοινός τόπος στο μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης ανεξάρτητα από κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό status.

Η κ. Μίνα Γκάγκα ως επιστήμονας και ως μέλος της κυβέρνησης ένωσε τις τελείες και σε μία προσπάθεια να διασώσει τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και την ίδια από μοιραίες επιλογές επέλεξε προς τιμή της να μιλήσει σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα της αλήθειας. Κι αυτό γιατί συνειδητοποίησε ότι το θέμα δεν είναι τα εμβόλια και τα lockdowns ανά το κόσμο αλλά το γεγονός ότι ο ιός εκτοξεύθηκε από αγνώστους κατά της ανθρωπότητας.

Είναι ακριβώς αυτό το γεγονός, την επίθεση κατά της ανθρωπότητας, που επιχείρησε να συγκαλύψει ο διαβόητος Peter Daszak της EcoHealth ο οποίος ενώ χρηματοδοτούσε τα gain of function που μετέτρεπαν τους ιούς σε πιο θανάσιμους και πιο μεταδοτικούς ταυτόχρονα ήταν επιθεωρητής του ΠΟΥ και ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που έφτασε 1 και πλέον χρόνο μετά στη Wuhan για να ερευνήσει τη προέλευση του ιού. Δηλαδή ο κατ΄εξοχήν άνθρωπος που είχε συμφέροντα να συγκαλύψει την εργαστηριακή φύση του ιού παρίστανε ταυτόχρονα και τον ερευνητή της προέλευσής του.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στη περίπτωση του κ. Daszak είναι ότι ανάμεσα στα επιχειρήματά του υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού ήταν και η μελέτη (μία από τις 8) Ελλήνων επιστημόνων η οποία εκπονήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και πριν καλά καλά ανακηρυχθεί παγκοσμίως η ασθένεια ως πανδημία (αυτό έγινε το Μάρτιο του 2020). Ποιοι ήταν οι επιστήμονες τους οποίους βρήκε μπροστά της η κ. Γκάγκα;

Δείτε> Aίφνης Έλληνες επιστήμονες ανάμεσά τους οι S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos εμφανίζονται μόλις τον Ιανουάριο του 2020 κι ενώ η ανθρωπότητα είχε αρχίσει να αιφνιδιάζεται από τον εργαστηριακής φύσεως ιό να δημοσιεύουν μελέτη σύμφωνα με την οποία ο ιός ήταν φυσικής προέλευσης!

O ZeroHedge παρουσιάζει εδώ πως ο Daszak έστησε το δίκτυο της επικοινωνιακής προπαγάνδας που συγκάλυπτε την εργαστηριακή προέλευση του ιού.

Σήμερα οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο ιός προέρχεται από το Εργαστήριο της Wuhan και είτε ηθελημένα είτε από ατύχημα διέρρευσε στον πλανήτη και στέρησε τη ζωή στον άνθρωπό σου.

Τα ονόματα των S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, φιγουράρουν στην «επιστημονική μελέτη» με τίτλο «Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event» στις 27 Ιανουαρίου 2020 στο biorxiv.org.

Τότε μπορεί να μην τους γνώριζε η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά στην πανεπιστημιακή κοινότητα της ιατρικής, ήταν γνωστοί: Αναπληρωτής καθηγητής ο Δημήτριος Παρασκευής, και η η Ευαγγελία-Γεωργία Κωστάκη, ο επίκουρος καθηγητής ο Γκίκας Μαγιορκίνης από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ, επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος ΔΣ του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Σουρβίνος και βέβαια, πάνω απ’όλους ο καθηγητής Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τότε δεν ήταν αστέρια της τηλεόρασης, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να αναπτύξουν θεωρίες που στήριζε το ίδρυμα EcoHealth Alliance: Ότι ο Covid-19 ήταν προϊόν της φύσης και όχι των βιολογικών εργαστηρίων της Ουχάν.

Αυτή την ομάδα βρήκε απέναντί της η κ. Γκάγκα με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα και σου λέει εάν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και αποκαλυφθεί η επίθεση κατά της ανθρωπότητας με τη ρήψη του ιού οι συνέπειες σε όλα τα επίπεδα θα είναι τρομακτικές.

Kαι τώρα περισσότερο SEX>

Günter Kampf> Δεν στέκει ο ορισμός Πανδημία των Ανεμβολίαστων

Σκληρή κριτική από Γερμανό επιστήμονα που δημοσιεύεται στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό, προκαλεί αναταράξεις

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός να έχει υιοθετήσει πλήρως τον αμφιλεγόμενο όρο «πανδημία των ανεμβολίαστων», ένα άρθρο όμως στο έγκυρο The Lancet, όχι μόνον καταρρίπτει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ως επιστημονικά αστήρικτο, αλλά καλεί τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Γερμανία να αναθεωρήσουν άμεσα τον «στιγματισμό των μη εμβολιασμένων», διότι παραπέμπει σε μαύρες εποχές-όπως διαβάζουμε στο Newsbrake.gr>

Ολόκληρο το άρθρο του Günter Kampf, όπως δημοσιεύτηκε στο The Lancet:

Στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο πανδημία των μη εμβολιασμένων, υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν σχετίζονται με την επιδημιολογική διασπορά του COVID-19. Η χρήση αυτής της φράσης από αξιωματούχους μπορεί να ενθαρρύνει κάποιον επιστήμονα να ισχυριστεί ότι «οι μη εμβολιασμένοι απειλούν τους εμβολιασμένους για το COVID-19», αλλά αυτή η άποψη είναι υπεραπλουστευμένη.

1EAF18E7 64D3 4AEC 8A48 D320D55D1A26
Το άρθρο του The Lancet

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα εμβολιασμένα άτομα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του ιού. Στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, συνολικά 469 νέα κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν τον Ιούλιο του 2021 και 346 (74%) από αυτά τα κρούσματα ήταν σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή εν μέρει, ενώ 274 (79%) από τα οποία ήταν συμπτωματικά.

Οι τιμές κατωφλίου κύκλου ήταν εξίσου χαμηλές μεταξύ των ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένα (μέσος όρος 22,8) και των ατόμων που δεν ήταν εμβολιασμένα, ή ήταν μερικώς εμβολιασμένα ή των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού ήταν άγνωστη (μέση τιμή 21,5), υποδεικνύοντας υψηλό ιικό φορτίο ακόμη και μεταξύ των ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένα.

Στις ΗΠΑ, συνολικά 10 262 περιπτώσεις COVID-19 αναφέρθηκαν σε εμβολιασμένα άτομα έως τις 30 Απριλίου 2021, εκ των οποίων 2725 (26,6%) ήταν ασυμπτωματικοί, 995 (9,7%) νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο , και 160 (1,6%) πέθαναν.

Στη Γερμανία, το 55,4% των συμπτωματικών κρουσμάτων COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε εβδομάδα.

Στο Münster της Γερμανίας, νέα κρούσματα COVID-19 εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον 85 (22%) από τα 380 άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 και πήγαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. (Στην Ελλάδα όμως ανοίξαμε τα μπουζούκια μόνο για εμβολιασμένους!)

Τα άτομα που είναι εμβολιασμένα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πανδημίας. Είναι λοιπόν λάθος και επικίνδυνο να μιλάμε για «πανδημία μη εμβολιασμένων».

Ιστορικά, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία έχουν αρνητικές εμπειρίες στιγματίζοντας τμήματα του πληθυσμού για το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία τους. Καλώ τα υψηλόβαθμα στελέχη και τους επιστήμονες να σταματήσουν τον απαράδεκτο στιγματισμό των μη εμβολιασμένων ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβάνονται ασθενείς, συνάδελφοι και άλλοι συμπολίτες μας, και να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια για να ενώσουν την κοινωνία.

Ακολουθεί το βιογραφικό της Ασημίνας Γκάγκα

Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, τίτλοι σπουδών

Προπτυχιακή εκπαίδευση:
Ιατρική Σχολή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μεταπτυχιακή εκπαίδευση:
-Διδακτορική Διατριβή Παθολογοανατομείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Βαθμός Άριστα.
-Πτυχίο/Διαπίστευση ECFMG – αναγνώριση πτυχίου στις ΗΠΑ
-Ειδικότητα Πνευμονολογία, Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
-Certificate of full Registration as a Medical Practitioner, UK
-Τίτλος Ειδικότητας Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος
-Μετεκπαίδευση στο εξωτερικό:
1985, εργαστήριο φυσιολογίας του Cardiothoracic Institute Midhurst, Αγγλία.
1988- 1990, National Heart and Lung Institute, υποτροφία Welcome Trust. Λονδίνο
1994, Department of Medicine, University of Southampton, UK
1995, Dept. of Allergy and Immunology, νοσοκομείο Brompton, Λονδίνο
2004, Νοσοκομείο Brompton και Imperial College, Λονδίνο

-Ξένες Γλώσσες : Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά
Αγγλικά Διπλώματα
Certificate of Proficiency in English (University of Michigan)
Certificate of Proficiency in English (Cambridge University)
Γαλλικά Διπλώματα
Diplôme d’ Etudes Supérieures (Institut Français d’ Athènes)
Ισπανικά
Ινστιτούτο Cervantes, επίπεδο Β2, Avanzado

Νοσοκομειακές/Πανεπιστημιακές θέσεις

Clinical Research Fellow, National Heart and Lung Institute, University of London, British Postgraduate Medical Federation. Λονδίνο Αύγουστος 1988-Ιανουάριος 1989.
• Επιμελήτρια Β.΄, Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, 1990-1996. Απόσπαση στο ΓΝΝ Κορίνθου, 1991 – 1992.
• Λέκτορας Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, 1996 – 2001
• Eπίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2001 – 2006
• Visiting Academic and Senior Clinical Fellow. Royal Brompton Hospital and Imperial College, Λονδίνο (Διευθυντής Καθηγητής A.B. Kay) 2004.
• Συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και υπεύθυνη Κέντρου Άσθματος από το 2006.

Διεθνείς Διακρίσεις

• Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) 2015-2019 – κατόπιν εκλογών, από 35.000 ιατρούς-μέλη
• Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) 2009-2013
• Σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) για τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, την φυματίωση και τη σύνδεση πρωτοβάθμιας και ειδικής φροντίδας από το 1994
• Μέλος των επιτροπών σύνταξης των διεθνών οδηγιών για το σοβαρό άσθμα, τη πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και τη θεραπεία του καρκίνου σταδίου ΙΑ.
• Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) 2005-2009
• FCCP, Fellow και Global Governor of the American College of Chest Physicians
• Μέλος της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού διπλώματος Πνευμονολογίας και της εξεταστικής επιτροπής HERMES στην Πνευμονολογία και στην Ογκολογία του Πνεύμονα.

Κλινικό/Εργαστηριακό και οργανωτικό έργο

Ελλάδα:
1990- Σήμερα: Οργάνωση και λειτουργία ιατρείου και κέντρου βρογχικού άσθματος που είναι κέντρο αναφοράς πανελλαδικά στη κλινική φροντίδα αλλά και την έρευνα, ως κέντρο κλινικών μελετών.
2006- Σήμερα: Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογική κλινικής:
2006: Οργάνωση κλινικής και πιστοποίηση ISO (που η κλινική έχει από 2008). Η κλινική σήμερα εξυπηρετεί 2500 νοσηλευόμενους και περισσότερους από 5000 εξωτερικούς ασθενείς το χρόνο, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εκτελεί το μεγαλύτερο αριθμό βρογχοσκοπήσεων στο Νοσοκομείο, παρακολουθεί ασθενείς σε όλο το φάσμα της ειδικότητας με εξειδικευμένους ιατρούς, έχει γρήγορους χρόνους νοσηλείας και υψηλό βαθμό ικανοποίησης των ασθενών.
2008 Ανακαίνιση και οργάνωση του Κεντρικού Βρογχολογικού Εργαστηρίου του ΝΝΘΑ
2011: Υπεύθυνη για την κωδικοποίηση των ΚΕΝ στη Πνευμονολογία, την αντιστοίχιση των ΚΕΝ με τα ICD10 και στη συνέχεια με τις ιατρικές πράξεις, επιλεγμένη από το Υπουργείο Υγείας .
2013- 2019: Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του ΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» . Οργάνωση και επίβλεψη της προσθήκη εξοπλισμού στο Κεντρικό Βρογχολογικό Εργαστήριο, της ανακαίνισης εκ βάθρων της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής, του Κεντρικού Εργαστηρίου Ύπνου, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και της 7ης Κλινικής του Σωτηρία καθώς και της μονάδας κλινικών μελετών και της εκπόνησης σχεδίων για ακτινοθεραπευτική μονάδα στο ΝΝΘΑ .
2015-2016: Καθήκοντα Διοίκησης του ΝΝΘΑ.

Ευρώπη:
Εκλεγμένη Πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) 2015-2019. (Η ERS έχει 35.000 ιατρούς-μέλη σε όλο το κόσμο και γραφεία στην Ελβετία, την Αγγλία αλλά και τις Βρυξέλλες για να υπάρχει στενή συνεργασία με την ΕΕ. Παρέχουμε ιατρική εκπαίδευση και πιστοποίηση, και βοηθάμε με know-how αλλά και χορηγίες Εθνικές και Διεθνείς Εταιρείες. Κατά τη διάρκεια της 10ετους θητείας μου στο ΔΣ, ως Γενική Γραμματέας και εν συνεχεία Πρόεδρος, οργάνωσα την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας ώστε να είναι σύγχρονη και δυναμική και να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες συνθήκες και ανάγκες. Σε συνεργασία με τους ιατρούς μας, συλλόγους ασθενών, άλλες επιστημονικές αλλά και φαρμακευτικές και ιατροτεχνολογικές εταιρείες, εκπροσώπους της ΕΕ, του ΕΜΑ και ασφαλιστικών οργανισμών και παρακολουθώντας τις αλλαγές και την ποιότητα υπηρεσιών στην υγεία σε όλες τις Ευρωπαϊκές σχεδιάσαμε δράσεις στην υγεία προσανατολισμένες στις ανάγκες των ιατρών και των ασθενών και ορίσαμε διαδικασίες για τη πιο ενεργή συμμετοχή νέων ιατρών και επιστημόνων και για την εκπροσώπηση τους στο ΔΣ και τις επιστημονικές και εκπαιδευτικές επιτροπές.)

Διδακτικό έργο

Συμμετοχή σε προπτυχιακά προγράμματα
Εκπαίδευση πεμπτοετών φοιτητών ιατρικής και φοιτητών νοσηλευτικής. Συμμετοχή ως συγγραφέας στα βιβλία των φοιτητών για το μάθημα της Πνευμονολογίας, το Βρογχικό Άσθμα και τον Καρκίνο Πνεύμονος και το βιβλίο Παθολογίας του Τομέα.
Συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα
Ελλάδα: Εκπαίδευση ειδικευομένων ιατρών στην πνευμονολογία. Υπεύθυνη για τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ έως το 2006. Συμμετοχή ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε όλα σχεδόν τα πνευμονολογικά συνέδρια και σεμινάρια που οργανώνονται στην Ελλάδα. Συμμετοχή ως μέλος τριμελούς επιτροπής και ως υπεύθυνη του ερευνητικού σχεδιασμού και της διεξαγωγής της μελέτης σε 12 διδακτορικές διατριβές.
Διεθνώς: Σύμβουλος στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) για την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση στα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και μέλος του ΔΣ της WHO-GARD (Global Alliance against Respiratory Disease).
Υπεύθυνη για τα ηλεκτρονικά προγράμματα εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και τη δομή και το περιεχόμενο του Σχολείου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) στο διαδίκτυο (2004-2007) (Director of learning resources, ERS school). Στη διάρκεια της θητείας μου, εισήγαγα τα live-online σεμινάρια και προγράμματα blended- learning στην πνευμονολογία για πρώτη φορά σε όλο το κόσμο.
Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) 2005-2009. Μέλος της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού διπλώματος Πνευμονολογίας και της εξεταστικής επιτροπής HERMES στην Πνευμονολογία και στην Ογκολογία του Πνεύμονα. Συμμετοχή σε πολυάριθμα σεμινάρια και μεταπτυχιακά μαθήματα σε όλο το κόσμο.

Ερευνητικό, συγγραφικό και συντακτικό έργο

Κύριος ερευνητής σε περισσότερα από 50 ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ: 162
h-index = 43
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ – ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: >500
Associate editor στο «European Respiratory Journal» και «European Respiratory Review», μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Allergy», κριτής στα περιοδικά «Allergy», «European Respiratory Journal», «PLOSone», «Clinical and Experimental», «Respiratory Medicine», «Pulmonary Ρharmacology Αnd Τherapeutics» και «Πνεύμων»

Ευρύτερο επιστημονικό έργο

• Διοργάνωση των μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων της Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και του State of the Art -έδρα Εντατικής Θεραπείας.
• 1990- σήμερα Οργάνωση Ιατρείου και Σχολείου Άσθματος στην Πανεπιστημιακή Κλινική και τα ΤΕΙ του ΝΝΘΑ.
• 1994- σήμερα Σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας WHO για θέματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, φροντίδας στα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και σύνδεσης πρωτοβάθμιας και ειδικής φροντίδας.
• 1998, οργάνωση ερευνητικής συνάντησης για το Σοβαρό Άσθμα στην Αθήνα στα πλαίσια της Πολυκεντρικής Πανευρωπαϊκής Μελέτης ENFUMOSA με συμμετοχή ερευνητών από μεγάλα Πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού (23/5/98).
• 2003, οργάνωση διεθνούς ερευνητικού σεμιναρίου για το Βαρύ Άσθμα που επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαική Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).
• 2007 οργάνωση διεθνούς ερευνητικού σεμιναρίου για το Βαρύ Άσθμα που επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS)
• 2004-2007 Υπεύθυνη για τη δομή και το περιεχόμενο του Σχολείου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) στο διαδίκτυο
• 2006 Ανακαίνιση και οργάνωση Κεντρικού Βρογχολογικού Εργαστηρίου ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»,
• 1990-Σύμβουλος της επιτροπής της διεθνούς πρωτοβουλίας για το άσθμα (GINA) (που εκδίδει τις παγκόσμιες οδηγίες για το άσθμα)
• 2000-σήμερα Μέλος της επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές θέσεις ομοφωνίας (ERS/ATS) για το σοβαρό άσθμα
• 2013- σήμερα Μέλος της επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές θέσεις ομοφωνίας για το screening στο καρκίνο του πνεύμονα
• 2018 Μέλος της επιτροπής για τις Λατινοαμερικανικές και Ευρωπαϊκές θέσεις ομοφωνίας για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου
• 2018- σήμερα Μέλος της επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές θέσεις ομοφωνίας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα σταδίου ΙΑ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK