kourdistoportocali.comNews DeskΑρτίστες των θαλασσοδανείων οι Έλληνες πολτικοί. Τα Πόθεν Εσχες αποκαλύπτουν χαρακτήρες

Εκατομμυριούχοι με δανεικό χρήμα

Αρτίστες των θαλασσοδανείων οι Έλληνες πολτικοί. Τα Πόθεν Εσχες αποκαλύπτουν χαρακτήρες

Δανείζονται με φοβερή μαεστρία και όταν φθάνει η ώρα να πληρώσουν ακολουθούν τον κανόνα Πάρε τα λεφτά και τρέξε

Ομιλούμε για αρτίστες των θαλασσοδανείων. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ταμπεραμέντο στο δανεισμό τους από τις τράπεζες. Ακολουθώντας το πρότυπο των των θαλασσοδανεισμένων μηντιαρχών και εκείνων εκ των επιχειρηματιών που επιδεικνύουν αυτή την αντικοινωνική στο τέλος της μέρας συμπεριφορά μια και οι πολίτες καλούνται να συμβάλλουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δανείζονται με φοβερή μαεστρία και όταν φθάνει η ώρα να πληρώσουν τα χρέη τους ακολουθούν τον κανόνα Πάρε τα λεφτά και τρέξε.

Τα Πόθεν Έσχες αποκαλύπτουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iskra.gr>

Ποιοι βουλευτές αποδεικνύονται μπαταχτσήδες, αφού εξυπηρετούν με τον αραμπά τις δανειακές τους υποχρεώσεις

Πρωταθλητές στα δανεικά και αγύριστα είναι οι «300», οι οποίοι όχι μόνον έχουν φεσώσει τις τράπεζες, αλλά στη συντριπτική τους πλειονότητα αποδεικνύονται και μπαταχτσήδες, εξυπηρετώντας με ρυθμούς χελώνας τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ξεχωρίζει, σαφώς, ο Άδωνις Γεωργιάδης που, ως γνωστόν, έχει λάβει δύο υπέρογκα δάνεια το 2007, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Το πρώτο δάνειο που έλαβε, ύψους 530.000, έχει «πέσει» πλέον στα 464.821 ευρώ. Σημειωτέον πως μέσα σε έναν χρόνο έδωσε για την αποπληρωμή του μόλις 11.016 ευρώ. Όσο για το δεύτερο δάνειο που έλαβε το 2007, ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο και έχει εφεξής αυξηθεί, ανέρχεται πλέον σε 111.835 ευρώ, με τον υπουργό να δίνει μέσα σε έναν χρόνο 6.000 ευρώ για το δάνειο.

Μάλιστα, το 2019 εμφανίστηκε και νέα δανειακή υποχρέωση για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εμφανίζεται να χρωστά άλλα 1.700 ευρώ στην Εθνική!

Συνολικά οι οφειλές του λαλίστατου υπουργού ξεπερνούν τα 575.000 ευρώ. Πάντως, δεν είναι ο μοναδικός «πνιγμένος στα χρέη» βουλευτής. Κι όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που χρωστούν ακόμη περισσότερα, με χαρακτηριστικότερη εκείνη του Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος χρωστάει οικογενειακώς 665.000 ευρώ!

Το πιο υψηλό δάνειο ύψους 422.000 ευρώ το έλαβε το 2013 και το 2019, μια εξαετία μετά, έχει πέσει μόλις στα 415.397 ευρώ. Αυτό ωστόσο που προκαλεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε έναν χρόνο δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή του. Επιπλέον, η σύζυγός του εμφανίζει νέες δανειακές υποχρεώσεις μέσα στο 2019, συνολικού ύψους 26.171 ευρώ. Πάντως, και η συνάδελφός του στο ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου δεν πάει πίσω, καθώς χρωστάει από κοινού με τον σύζυγό της 350.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, υπέρογκα είναι τα χρέη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Συνολικά χρωστάει 662.000 ευρώ, ωστόσο, οι οφειλές του είναι μειωμένες κατά 59.000 ευρώ σε σχέση με το 2018. Τα χρέη έχουν πνίξει και τον «γαλάζιο» Γιάννη Λοβέρδο, ο οποίος χρωστάει πάνω από 800.000 ευρώ.

Πάνω από 400.000 χρωστάει η Όλγα Γεροβασίλη και ο σύζυγός της, 200.000 ευρώ ο Χρήστος Γιαννούλης, πάνω από 300.000 ο Χάρης Θεοχάρης, ενώ ο Παύλος Πολάκης χρωστάει 280.000 ευρώ.

Ίλιγγο προκαλούν οι τραπεζικές καταθέσεις, τα εισοδήματα, οι μετοχές και η ακίνητη περιουσία των πολιτικών μας ταγών, που ήρθαν στο φως με τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» του 2019. Από τα πιο εντυπωσιακά χαρτοφυλάκια είναι εκείνο του ζεύγους Γεραπετρίτη, καθώς τα χρεόγραφα της συζύγου του υπουργού Επικρατείας ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις της ανέρχονται σε 3.300.000 ευρώ.

Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει και το ζεύγος Χατζηδάκη, που έχει στην κατοχή του μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια αξίας 1.722.243 ευρώ. «Εκπληξη» αποτέλεσε η δήλωση του «γαλάζιου» βουλευτή Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, καταθέσεις 1.845.800 δολαρίων σε αμερικανική τράπεζα, ενώ από κοινού με τη σύζυγό του εμφανίζει εγγραφές σε 30 ακίνητα. Όσο για τον συνάδελφό του στη Ν.Δ. Γιώργο Βαγιωνά, δηλώνει καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.300.000 ευρώ. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εμφανίζει σταθερά συμμετοχές σε 122 ακίνητα.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζει για την περιουσία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δηλώνει από κοινού εισόδημα με τη σύζυγό του άνω των 217.000 ευρώ, ενώ το ζευγάρι εμφανίζει έντονη δραστηριότητα σε επενδυτικά εργαλεία, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια συνολικού ύψους 312.228 ευρώ, αλλά και τα επενδυτικά και ασφαλιστικά συμβόλαια, ύψους 157.340 ευρώ.

Επανερχόμενοι στην κυβερνώσα παράταξη, ζάλη προκαλούν οι υψηλές καταθέσεις του Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα έχει σε τραπεζικό λογαριασμό 1.700.000 δολάρια, ενώ κατέχει και ταχύπλοο εννιά μέτρων.

Αρκετοί είναι οι «φτωχοί» βουλευτές, καθώς σε αντίθεση με τα «πόθεν έσχες» συναδέλφων τους, που είναι ομολογουμένως αξιοζήλευτα, εκείνοι εμφανίζονται πιο… μαζεμένοι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, που δεν έχει απολύτως κανένα περιουσιακό στοιχείο και μόλις 1.000 ευρώ στην τράπεζα. Χαμηλές καταθέσεις έχει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους μόλις 2.000 ευρώ.

Στην ίδια μοίρα είναι και η Ραλλία Χρηστίδου, με καταθέσεις μόλις 600 ευρώ και εισόδημα που δεν ξεπέρασε τα 20.000 ευρώ. Κάτω από 1.500 ευρώ είναι οι καταθέσεις του, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη και της συζύγου του, ενώ, επιπλέον, ο βουλευτής χρωστάει συνολικά 200.000 ευρώ σε δυο τράπεζες. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας έχει σε λογαριασμό του 5.188 ευρώ, ενώ σε λογαριασμό, με συνδικαιούχο τη σύζυγό του, 302 ευρώ. Μάλιστα, χρωστάει 293.235 σε στεγαστικά δάνεια, ενώ χρωστάει άλλα 113.472 ευρώ σε τράπεζες.

Τα χρέη πνίγουν και τον Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝ.ΑΛ., που έχει στην τράπεζα οικογενειακώς λιγότερα από 1.000 ευρώ, ενώ εκείνος και η σύζυγός του χρωστούν 664.637 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στους πιο «φτωχούς» συγκαταλέγονται, σχεδόν στο σύνολό τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού, αν και έχουν λάβει κανονικά τη βουλευτική τους αποζημίωση, την καταβάλλουν στα ταμεία του Περισσού. Όσο για τους αυτοδιοικητικούς, πενιχρό εισόδημα δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, μόλις 4.266 ευρώ. Αν και εμφανίζει υψηλές καταθέσεις και μετοχές, για πολλές από αυτές σημειώνει πως ανήκουν στη μητέρα του και αυτός είναι, απλώς, συνδικαιούχος.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Αντώνης Σαμαράς> H διαχειρίστρια Μέρκελ και η ΝΔ ως ΠΟΤΑΜΙ
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας