kourdistoportocali.comNews DeskAποστολή στο Tel Aviv> Bόλτα στη γειτονιά του Roman Abramovich και της Gal Gabot

O παράδεισος των σκύλων

Aποστολή στο Tel Aviv> Bόλτα στη γειτονιά του Roman Abramovich και της Gal Gabot

Ίσως το ιδανικό μέρος του πλανήτη για να ζει κανείς ταυτόχρονα τον πόλεμο, την ειρήνη, το χρήμα και τον έρωτα

Tel Aviv- Τρίτη 29 Μαρτίου 2022. Ίσως το ιδανικό μέρος του πλανήτη για να μεγαλώνει κανείς παιδιά και σκυλιά. Το μεσημέρι καθώς διασχίζαμε την λεωφόρο King George πέσαμε πάνω στο Meir Garden Dog Park. Στη πραγματικότητα επρόκειτο για γλυκύτατα άκακα ανθρωπάκια σε μορφή τετράποδων.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το Tel Aviv είναι ο παράδεισος των σκύλων. Οι σκύλοι του Tel Aviv δεν αφήνουν ποτέ τις ακαθαρσίες τους στα πεζοδρόμια και τα πάρκα.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα αφεντικά τους είναι ευσυνείδητοι και με συναίσθηση της ευθύνης τους.  Επίσης μπορούν να σκέφτονται ότι απλά δεν θέλουν να πατάνε τις ακαθαρσίες των τετράποδών τους όπως συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας.

Το  Tel Aviv είναι επίσης γεμάτο παγκάκια. Σε κανένα παγκάκι δεν υπάρχουν γραμμένα συνθήματα, όπως επίσης δεν υπάρχουν ξεχαρβαλωμένα παγκάκια.

Στις πλατείες της πόλης, όπως η Dizengoff Square και η Basel Square για παράδειγμα υπάρχουν πολυθρόνες στις οποίες κάθονται οι άνθρωποι και λιάζονται. Οι πολυθρόνες είτε ανήκουν στο δήμο είτε στα γύρω καταστήματα. Οι πολυθρόνες είναι πάντα στη θέση τους και στη πρότερη κατάστασή τους.

Στους δρόμους του Tel Aviv χαίρεσαι να περπατάς. Από το πολύ περπάτημα που ρίχνουν oι κάτοικοι της σπάνια συναντάς υπέρβαρους παρότι τα lockdowns έχουν αφήσει κι εδώ τα σημάδια τους. Εδώ συναντάς κιόσκια που πουλάνε φαλάφελ αλλά και πορτοκάλια και χυμούς. Οι άνθρωποι κάνουν ουρές για να αγοράσουν φρέσκο χυμό.

Στo νούμερο 1 της οδού Rothschild βρίσκεται ο ουρανοξύστης του πλούτου. Τα διαμερίσματα ξεκινάνε από 50 εκατ. NIS (New Israeli Shekel). Έχουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, στο λιμάνι της Jaffa και στο Neve Tzedek. Στο γαλλικό εστιατόριο που βρίσκεται στη πλατεία σήμερα σέρβιραν η Ori και η Elizabeth.

Mερικές εκατοντάδες μέτρα από εδώ βρίσκεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που αγόρασε ο Roman Arkadyevich Abramovich‎ το 2015 για να χτίσει την κύρια κατοικία του. Το οικόπεδο βρίσκεται στην ιστορική γειτονιά του Neve Tzedek στο Tel Aviv.

Για την αγορά του οικοπέδου διέθεσε 100 εκατομμύρια NIS (περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια. Στο συγκεκριμένο ακίνητο (το περιφραγμένο που βλέπετε) σκοπεύει να χτίσει μια έπαυλη 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Δεν είναι το μοναδικό ακίνητο που διαθέτει στο Tel Aviv o Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος.

Ώσπου να χτίσει τη κατοικία του στο οικόπεδο έπρεπε κάπου να μένει. Έτσι έδωσε 64,5 εκατομμύρια δολλάρια για να αγοράσει ένα κτήμα στο Herzliya Pituah, το οποίο περιλαμβάνει μια έπαυλη και έναν ξενώνα, καθώς και ένα γήπεδο τένις και μια πισίνα σε ένα ακίνητο 2,35 στρεμμάτων.

Αγόρασε ακόμη ένα κενό κτήριο γραφείων (αυτό εδώ) μπροστά στην παραλία του Tel Aviv έναντι 200 ​​εκατομμυρίων NIS (περίπου 58 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Abramovich αγόρασε το ακίνητο από τον επιχειρηματία Dominique Romano, ο οποίος το αγόρασε το 2016 για 150 εκατομμύρια NIS (περίπου 43 εκατομμύρια δολάρια).

Προσφέρει 6.500 τετραγωνικά μέτρα γραφειακού χώρου και διώροφο χώρο στάθμευσης που χωράει 130 οχήματα. Σύμφωνα με τα δημοτικά σχέδια ανάπτυξης του Τel Aviv, τα δικαιώματα δόμησης του ακινήτου θα μπορούσαν να επεκταθούν σε 12.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ξενοδοχείο ή κτίριο κατοικιών.

Το σπίτι που διαθέτει η οικογένεια της πανέμορφης Ισραηλινής ηθοποιού στο Ισραήλ είναι αυτό το πέτρινο που βλέπετε. Εδώ μένει με τον σύζυγό της Yaron Varsano και τα παιδιά τους όταν δεν βρίσκονται στο Holywood. To οικόπεδο-οικοδομικό τετράγωνο του Abramovich βρίσκεται ακριβώς απέναντι από εκείνο της οικογένειας Varsano-Gabot. Είναι το περιφραγμένο στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

             

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK