kourdistoportocali.comNews Desk-Δεν θα ρίξετε εάν δεν σας ρίξουν!

Εκτακτη Είδηση

-Δεν θα ρίξετε εάν δεν σας ρίξουν!

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού η εντολή είναι:

-Δεν θα ρίξετε, εάν δεν σας ρίξουν…

Με ότι κι εάν σημαίνει αυτό.

H ψυχολογία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι άριστη. Για την ακρίβεια είναι έτοιμοι για όλα. Ενα κιχ αρκεί…

Στο μεταξύ το αμερικανικό υπ. Εξωτερικών (ενώ δεν είδαμε γερμανικές ή ιταλικές ή γαλλικές φρεγάτες να σπεύδουν σε βοήθειά μας σαν ευρωπαική χώρα που είμαστε) χαιδεύει τα αυτιά της Τουρκίας με την εξής ανακοίνωση>

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει ειδοποίηση σε άλλα πλοία για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Παρακάτω οι εικόνες που δίνει το τουρκικό υπ. Αμυνας με το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

 

Σύμφωνα με το ptisidiastima.com το τουρκικό υπουργείο αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το ORUÇ REİS και τη συνοδεία του. Όπως βλέπουμε, επικεφαλής στη νηοπομπή είναι μια φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ200ΤΝ (θα λέγαμε πως είναι Track I), και μερικές αρχαιοπρεπείς κορβέτες κλάσης Burak, παλιές δηλαδή γαλλικές κορβέτες, με κινητήρες diesel, D’Estienne d’Orves. Οι τελευταίες, ακόμη κι αν περνούν/πέρασαν κάποιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, δεν έχουν καμία ελπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, και προκαλεί εντύπωση πως 4 από τα 6 πλοία που έχει σε υπηρεσία το Τουρκικό ΠΝ βρίσκονται αυτή τη στιγμή δίπλα στο ερευνητικό σκάφος.

Ακόμη και η φρεγάτα μόνη της, δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά στην “αρμάδα”, πόσο μάλλον να προστατεύσει το εαυτό της σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν “σκούρα”. Όπως είδαμε εμείς τουλάχιστον τη φωτογραφία, η συνοδεία του ORUÇ REİS είναι περισσότερο “τροφή για κανόνια” παρά κάποια άλλη σοβαρή προστασία για το πλοίο. Βέβαια, οι Track I και οι Burak βασίζονται στα αγαπημένα κινητήρια σύνολα του τουρκικού ναυτικού, τους κινητήρες ντίζελ. Οι τελευταίοι όμως δεν βοηθούν και πολύ σε υψηλές ταχύτητες ή σε επιχειρήσεις ASW.
Υποβρύχιο στην ομάδα προστασίας του ORUÇ REİS;

Μιλώντας για ASW, μας προκάλεσε έκπληξη μια σκιά στη δεύτερη φωτογραφία της “νηοπομπής”. Αν δεν ακολουθεί το ORUÇ REİS κάποια φάλαινα ή κάποιος φαλαινοκαρχαρίας (δεν υπάρχουν στη Μεσόγειο), και φυσικά δεν είναι παιχνίδι του φωτός, τότε μάλλον δίπλα (!) στο πλοίο και σε κατάδυση υπάρχει κάποιο υποβρύχιο! Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας επί του θέματος, μπορεί να κάνουμε και λάθος. Επίσης, αν κάποιος αναγνώστης μας μπορεί να διαβάσει τους αριθμούς στην πλώρη των πλοίων, παρακαλούμε να μας το γράψει στα σχόλια!

Οι Τούρκοι σκέπτονται πως στην περίπτωση που οι προκλήσεις τους ξεπεράσουν τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, τότε οι Τούρκοι δεν θέλουν να χάσουν πλοία μεγάλης αξίας και πρώτης γραμμής. Δεν ξέρουμε τη ψυχολογία και το ηθικό των πληρωμάτων των πλοίων γύρω από το ερευνητικό, αλλά, σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμασταν στη θέση τους. Αν τώρα έχουμε κάνει κάποιο λάθος στην αναγνώριση των πλοίων, επίσης θα θέλαμε να μας το επισημάνετε, καθώς αναμφίβολα δεν διεκδικούμε το “αλάθητο”.

(Σε λίγο περισσότερα…)

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK