kourdistoportocali.comNews DeskAπό την 18η Οκτωβρίου 2019 στην 7η Οκτωβρίου 2023. O ρόλος των ΝΥΤ καθώς οι IDF ξετρυπώνουν τους χορηγούμενους Ναζί της Hamas

Breaking News

Aπό την 18η Οκτωβρίου 2019 στην 7η Οκτωβρίου 2023. O ρόλος των ΝΥΤ καθώς οι IDF ξετρυπώνουν τους χορηγούμενους Ναζί της Hamas

Από το EVENT 201 στο ΝΕΟ Ολοκαύτωμα

Ο Ισραηλινός Στρατός-ΙDF αποκάλυψε την Κυριακή τις στρατιωτικές του κινήσεις και τη διαδικασία πληροφοριών που οδήγησαν στην αποκάλυψη της σήραγγας μήκους 55 μέτρων της Ηamas στο νοσοκομείο Al-Shifa.

By Pendulum

Σύμφωνα με το IDF καθώς ο Ισραηλινός Στρατός ζύγιζε την είσοδο στην Al-Shifa, η υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet και ο IDF είχαν στη κατοχή τους στοιχεία για τις δυνάμεις της Ηamas που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Qatar στη Γάζα και στις εγκαταστάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας (MRI) του συγκροτήματος.

Τελικά, οι IDF θα έβρισκαν πολλά αντικείμενα τρομοκρατικής υποδομής σε πολλά μέρη, αλλά η αρχική αποστολή των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ Shaldag ήταν να φτάσουν σε αυτές τις δύο εγκαταστάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ξεκινώντας από τις Qatari facility στη Γάζα.

Πώς μπήκε ο Ισραηλινός Στρατός στο Νοσοκομείο Al-Shifa

Οι IDF εισήλθαν στο συγκρότημα μέσα από έναν πλευρικό τοίχο, σε αντίθεση με την κύρια είσοδο, κοντά σε ένα παγιδευμένο φορτηγό για να φτάσουν στις εγκαταστάσεις του Qatar όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τελικά, ένας συνδυασμός drones και ειδικών μονάδων που αναζητούσαν τη σήραγγα βρήκε μια ύποπτη μικρή σκεπαστή κατασκευή.

Οι IDF κατέστρεψαν τη δομή με μια μπουλντόζα D9 και μόνο αφού την κατέστρεψαν, μπόρεσε να εντοπίσουν την κρυμμένη κορυφή της σήραγγας.

Μόλις βρήκαν τη σήραγγα, οι IDF χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνολογίες για να επιθεωρήσουν τη σήραγγα, διαπιστώνοντας ότι είχε μια μακριά σπειροειδή σκάλα.

Τελικά, ο Ισραηλινός Στρατός έφτασε βαθιά μέσα στη σήραγγα και σταμάτησε από χοντρές ενισχυμένες πόρτες.

Oι IDF εργάζονται ήδη πάνω σε ένα σχέδιο για να παραβιάσουν τις πόρτες για να συνεχίσουν να ακολουθούν τη σήραγγα, είτε σε άλλες σήραγγες είτε σε ανοιχτούς χώρους.

Οι μυστικές υπηρεσίες του IDF εκτιμούν ότι οι διοικητές των ταγμάτων της Hamas χρησιμοποίησαν τέτοιες σήραγγες από τη στρατηγική θέση και το μεγάλο μέγεθος του Νοσοκομείου Al-Shifa, για να κάνουν εύκολα ελιγμούς μεταξύ διαφορετικών γειτονιών και μετώπων χωρίς ο IDF να μπορεί να τους παρακολουθήσει από αέρος.

Ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε επίσης μια πιο ακριβή απόσταση 50-100 μέτρων από την Al-Shifa για τον εντοπισμό των σορών πολλών Ισραηλινών που είχε πάρει η Hamas αιχμαλώτους στις 7 Οκτωβρίου, των οποίων τα λείψανα έχουν επιστραφεί στο Ισραήλ.

Οι IDF θα παραμείνουν στη περιοχή του Νοσοκομείου Al-Shifa ώσπου να χτενίσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου το οποίο βρισκόταν στον πλήρη έλεγχο της Hamas όπως πολύ νωρίς το Ισραήλ είχε ενημερώσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη.

Την ίδια στιγμή η άθλια προπαγάνδα των New York Times και των υπολοίπων διεθνών ΜΜΕ (ποιοι είναι οι shareholders;) περνάει στα ψιλά την ιστορική δικαίωση του Iσραήλ το οποίο υποστήριζε ότι η Hamas χρησιμοποιεί τους ασθενείς και τους αμάχους σαν ασπίδα, ότι η Hamas έκρυψε ένα από τα στρατηγεία της σε τούνελ κάτω από το Νοσοκομείο Al-Shifa, ότι οι Ναζί τρομοκράτες της Hamas δεν δίνουν δεκάρα για τους Παλαιστινίους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τους στρατολογούν στις τάξεις τους σχεδόν από τα νήπια καθώς τους εμποτίζουν με μίσος κατά των Εβραίων. Ένα μίσος χορηγούμενο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και από το deep state καθώς εδώ η ηγεσία της Hamas κολυμπάει σε δις δολάρια.

Οι συμπτώσεις της προπαγάνδας των New York Times, όπως και των κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ υπέρ της Hamas κουμπώνουν απίστευτα με το επίσημο αφήγημα της planδημίας και των εμβολίων COVID-19 με εργαλείο έναν ιό που κατασκεύασαν ο Αμερικανός καθηγητής Raplh Baric και η Κινέζα  Zhengli Shi με εργολάβο τον διαβόητο Peter Daszak και χορηγό μεταξύ άλλων τον Tony Fauci.

Xρησιμοποίησαν δε μία δήθεν Άσκηση Πανδημίας (EVENT 201) η οποία διεξήχθη στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019 (για κάποιο λόγο λατρεύουν τον Σεπτέμβριο 9/11 και τον Οκτώβριο- Ηamas 7η Οκτωβρίου 2023) με χορηγούς το WEF, το Ίδρυμα Gates και το Johns Hopkins.

Tην ίδια μέρα στη Wuhan της Κίνας βρισκόταν σε εξέλιξη η Τελετή Εναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων των Στρατιωτικών στους οποίους συμμετείχαν 11.000 αθλητές και συνοδοί από 100 και πλέον χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μολυσματικός ιός που προκάλεσε τη COVID-19 μεταφέρθηκε στους ξενώνες των αθλητών πολλοί από τους οποίους ασθένησαν και καθώς επέστρεφαν στις χώρες τους διέσπειραν τον ιό ανά το κόσμο. Οι Στρατιωτικοί Αγώνες της Wuhan σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ήταν ένα από τα εργαλεία που χρησιμοπιήθηκαν για την αρχική διασπορά του ιού.

Κι εάν η Άσκηση Πανδημίας EVENT 201 χρησιμοποιήθηκε ως καμουφλάζ της πραγματικής πανδημίας μία άλλη άσκηση-αυτή τη φορά Ανταλλαγής Αιχμαλώτων-διεξήχθη σύμφωνα με το Εβραικό Περιοδικό Tablet τον Ιούλιο του 2023 στη Doha του Qatar όπου σύμφωνα με το σενάριο η κυβέρνηση του Qatar εμπλέκεται στην απελευθέρωση αιχμαλώτων που κρατούν οι τρομοκράτες. Η Άσκηση διεξήχθη με τη συμμετοχή εκπροσώπου των ΗΠΑ!

Μια συγκλονιστική στιγμή και μια ιστορική δικαίωση τόσο για τον στρατό του Ισραήλ, όσο και για τον λαό και την ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις-IDF δημοσιεύουν πλάνα από κάμερα παρακολούθησης από το Shifa Hospital που δείχνει τρομοκράτες της Ηamas να φέρνουν έναν Νεπαλέζο και τον Ταϊλανδό υπήκοο που απήχθησαν από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου στο ιατρικό κέντρο.

Ο ένας από τους ομήρους είναι τραυματισμένος εμφανώς στο χέρι και μεταφέρεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ ο δεύτερος σύρεται βίαια στο νοσοκομείο.

«Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Hamas χρησιμοποίησε το Νοσοκομείο Shifa την ημέρα της ίδιας της σφαγής ως τρομοκρατική υποδομή», λέει ο IDF

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις-IDF και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet δημοσίευσαν νέο υλικό που δείχνει μέρος του δικτύου σήραγγας της Hamas κάτω από το Shifa Hospital της πόλης της Γάζας, όπου η τρομοκρατική ομάδα πιστεύεται ότι έχει ένα κύριο κέντρο διοίκησης!

Επιβεβαίωσαν επίσης το γεγονός ότι οι ναζί τρομοκράτες της Hamas χρησιμοποιούν αδίστακτα ακόμη και τους ασθενείς ως ανθρώπινη ασπίδα.

Αυτό που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αμφισβήτησε μία σειρά πολιτικών ηγετών αλλά και ο διαβόητος Tedros Ghebreyesus του υποδυόμενου τον “Παγκόσμιο” οργανισμός υγείας ενώ δεν πρόκειται παρά για μία εταιρία ελεγχόμενη από τις χορηγίες του Bill Gates και της Κινεζικής κυβέρνησης.

Ηγέτες όπως οι Macron, Trudeau και Μητσοτάκης-οι οποίοι επέκριναν τον λαό του Ισραήλ επειδή πολεμάει (τους χειραγωγούμενους από τους ίδιους εντολείς οι οποίοι ενέχονται στην κατασκευή της planδημίας COVID-19) Ναζί τρομοκράτες της Ηamas θα κληθούν τώρα να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους “περί αμάχων Παλαιστινίων,γυναικών και αθώων παιδιών”.

Οι IDF δημοσιεύουν αποσπάσματα από δύο ξεχωριστές συσκευές που κατέβηκαν σε μια είσοδο τούνελ που ανακαλύφθηκε από το IDF την Πέμπτη στο συγκρότημα Shifa.

Το φρεάτιο της σήραγγας είχε εντοπιστεί στο χώρο του νοσοκομείου κάτω από ένα θόλο, όπου οι στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού βρήκαν επίσης ένα φορτηγό της Hamas με όπλα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική ομάδα στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Τα νέα video δείχνουν ότι το φρεάτιο της σήραγγας έχει μια ελικοειδή σκάλα από βάθος περίπου τριών μέτρων, που συνεχίζει για άλλα επτά μέτρα μέχρι να φτάσει σε μέρος του δικτύου της σήραγγας. Το τούνελ συνεχίζει για πέντε μέτρα, πριν στρίψει δεξιά και συνεχίσει για άλλα 50 μέτρα.

Στο τέλος της σήραγγας, το video αποκαλύπτει μια πόρτα έκρηξης με αυτό που λέει ο Ισραηλινός Στρατός ότι είναι μια τρύπα όπλου για να πυροβολήσει η Ηamas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mako (@mako.il)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)

«Αυτός ο τύπος πόρτας χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση της Hamas για να εμποδίσει τη δυνατότητα των δυνάμεών μας να εισέλθουν στα κεντρικά γραφεία και τις υπόγειες δυνάμεις της οργάνωσης», λέει ο IDF.


«Τα ευρήματα αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα κτίρια στο νοσοκομειακό συγκρότημα χρησιμοποιούνται ως υποδομή για την τρομοκρατική οργάνωση Hamas, για τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης που κάνει η τρομοκρατική οργάνωση Hamas στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα για τις δολοφονικές τρομοκρατικές της δραστηριότητες», προσθέτει το IDF.

Η IDF και η Shin Bet λένε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν στη περιοχή του Νοσοκομείου Shifa για να εκθέσουν το δίκτυο σήραγγας της Hamas στην περιοχή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)


Στα προηγούμενα σχετικά επεισόδια>

NEO> Ο IDF λέει στο BBC ότι φωτογραφίες ομήρων μετά τη σύλληψη βρέθηκαν σε φορητό υπολογιστή στο νοσοκομείο Shifa, δείχνει όπλα δίπλα σε μηχανή μαγνητικής τομογραφίας.


Μεταξύ των αντικειμένων που ανακάλυψαν οι στρατιώτες ήταν ένας φορητός υπολογιστής που περιείχε φωτογραφίες και VIDEO ομήρων, που τραβήχτηκαν μετά την απαγωγή τους στη Γάζα.

Μπαίνοντας σε μια αίθουσα μαγνητικής τομογραφίας στο νοσοκομείο, η Lucy Williamson του BBC αναφέρει ότι ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι έχει ανακτήσει «περισσότερα από δώδεκα καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, εξοπλισμό ατομικής προστασίας, μερικά από αυτά με τα διακριτικά της στρατιωτικής ταξιαρχίας της Χαμάς – μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά εδώ, κρυμμένο κάτω από αυτές τις σακούλες με ιατρικές προμήθειες».

«Μας είπαν επίσης ότι βρέθηκαν φορητοί υπολογιστές με κάποιες πληροφορίες για τους ομήρους – πρόσφατα αρχεία που υποδηλώνουν ότι αυτή μπορεί να ήταν μια επιχειρησιακή βάση της Hamas μόλις πριν από λίγες ημέρες».

«Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», λέει. «Η Hamas δεν είναι εδώ γιατί είδαν ότι ερχόμαστε. Αυτό μάλλον αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους. Η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα».

Ο στρατός του Ισραήλ “οργώνει” σπιθαμή προς σπιθαμή, πάνω και κάτω το έδαφος της Γάζας που κρύβει τους ναζί τρομοκράτες της Hamas και της ισλαμικής Jihad.


Η Ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα καθυστέρησε μερικές δεκαετίες αλλά τώρα είναι πραγματικότητα.

Kαθώς λοπόν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν την Τετάρτη ότι τα στρατεύματά τους βρήκαν στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όπλων, στην επιδρομή τους στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας ο δυστοπικός εργολάβος του τρόμου και εκ των συντονιστών της εργαστηριακής planδημίας επικεφαλής του ΠΟΥ (WHO) Tedros Ghebreyesus εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του λαού του Ισραήλ ο οποίος μάχεται για την ιστορική του επιβίωση.


Ο Tedros ήρθε να προστεθεί στη λίστα των Ευρωπαίων ηγετών που έσπευσαν να καταδικάσουν τον λαό του Ισραήλ ο οποίος πολεμά για την ιστορική συνέχεια του κράτους του-μια σειρά επιθέσεων που είναι αποκαλυπτικές για την πραγματική προέλευση του ΝΕΟΥ Ολοκαυτώματος της 7ης Οκτωβρίου σε βάρος του Εβραικού λαού.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός στρατός δημοσιοποιεί εικόνες χειροβομβίδων, στολών και εξοπλισμού που είναι αποθηκευμένα σε εγκαταστάσεις του Shifa Hospital της Γάζα.

Σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε πριν τα ξημερώματα και συνεχίστηκε για μεγάλο μέρος της Τετάρτης, οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν σε τμήμα του νοσοκομείου Shifa με έναν δημοσιογράφο στο σημείο να λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι στρατιώτες του Ισραήλ ερευνούν δωμάτιο προς δωμάτιο τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου τα ασθενοφόρα του οποίου χρησιμοποιούσαν οι ναζί τρομοκράτες της Hamas για τις μετακινήσεις τους.

Η επιχείρηση του IDF στο Shifa Hospital επιβεβαίωσε τις υπόνοιες ότι επρόκειτο για άντρο της Hamas και της ισλαμικής Jihad. Η Hamas και η Jihad χρησιμοποιούν το Shifa Hospital και άλλα νοσοκομεία της Γάζας, και τις σήραγγες κάτω από αυτά, «για να κρύψουν και να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και να κρατήσουν ομήρους».

«Στο νοσοκομείο βρήκαμε όπλα, υλικό πληροφοριών και στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμό», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Daniel Hagari.

«Βρήκαμε επίσης ένα επιχειρησιακό αρχηγείο με εξοπλισμό επικοινωνίας… που ανήκει στη Hamas» και «στολές της Hamas», είπε.

«Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν κατηγορηματικά ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε για τρομοκρατία, κατά πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», είπε ο Hagari.

Το video που κυκλοφόρησε ο στρατός από το εσωτερικό τoυ νοσοκομείου Shifa έδειχνε τρεις σακούλες κρυμμένες γύρω από ένα εργαστήριο μαγνητικής τομογραφίας, που περιείχαν ένα τουφέκι, χειροβομβίδες και στολές της Hamas, καθώς και μια ντουλάπα που περιείχε μια σειρά από τουφέκια χωρίς κλιπ πυρομαχικών. Ανακαλύφθηκε επίσης ένας φορητός υπολογιστής και οδηγήθηκε για μελέτη.

«Αυτά τα όπλα δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να βρίσκονται μέσα σε ένα νοσοκομείο», είπε ο αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus, εκπρόσωπος του στρατού, στο βίντεο, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το υλικό ήταν «απλώς η κορυφή του παγόβουνου».


Ο στρατός είπε ότι πραγματοποίησε μια «ακριβή και στοχευμένη επιχείρηση κατά της Ηamas σε μια συγκεκριμένη περιοχή στο νοσοκομείο» και ότι οι στρατιώτες του συνοδεύονταν από ιατρικές ομάδες που έφεραν θερμοκοιτίδες και άλλες προμήθειες.

Ο Dave Harden, πρώην διευθυντής της αποστολής της USAID στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι ήταν πολύ γνωστό στη Λωρίδα ότι οι τρομοκράτες της Ηamas χρησιμοποιούσαν το νοσοκομείο Σίφα ως κέντρο διοίκησης και τα ασθενοφόρα του για τις μετακινήσεις τους. Ο ίδιος σημείωσε ότι βασίστηκε σε εκτιμήσεις τόσο από Παλαιστίνιους όσο και από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Πρόσθεσε ότι η Hamas «χρησιμοποίησε ασθενοφόρα για να μετακινήσει τους ανθρώπους της», κάτι που έμαθε σε συνομιλίες με τον τότε επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu συναντήθηκε την Τετάρτη στο Tel Aviv με μια αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον τσάρο της Μέσης Ανατολής του Λευκού Οίκου Brett McGurk και την κορυφαία διπλωμάτη του State Department για τη Μέση Ανατολή Barbara Leaf, τονίζοντας ότι η επιχείρηση των IDF για την «απελευθέρωση του νοσοκομείου Shifa από τον έλεγχο της Hamas» επισημαίνει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα του Ισραήλ να ξεριζώσει πλήρως τη Hamas από κάθε γωνιά της Γάζας, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)

Ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες-WEF puppets αποκαλύπτουν τις αντισημιτικές διαθέσεις τους και ταυτόχρονα τον εντολέα τους. Έτσι στους Macron, Μητσοτάκη-οι οποίοι επέκριναν τον λαό του Ισραήλ επειδή πολεμάει τους χειραγωγούμενους από τους ίδιους εντολείς Ναζί τρομοκράτες της Ηamas-έρχεται να προστεθεί ο ανεκδιήγητος Kαναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau, ένας από τους πλέον πρόθυμους και σκληρούς (σχεδόν αδίστακτος) απέναντι στον λαό του υπηρέτης του αφηγήματος της planδημίας και των εμβολίων COVID-19 όπως το επέβαλε ο διαβόητος επικεφαλής του WEF Κlaus Schwab.

O ανεκδιήγητος Trudeau λοιπόν στον απόηχο της σφαγής, των βιασμών, των ακρωτηριασμών, του μακελειού της 7ης Οκτωβρίου 2023 δήλωσε ότι “το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει «αυτή τη δολοφονία γυναικών, παιδιών, βρεφών» στη Γάζα”

Όπως ήταν φυσικό ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους στόχους της Made in West σφαγής της 7ης Οκτωβρίου (κι αυτό γιατί επιχείρησε με τις μεταρρυθμίσεις του η εξουσία να περάσει από τον έλεγχο του βαθέως κράτους των δικαστών στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις) απάντησε στον Καναδό το αυτονόητο.

-Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν στοχεύουν σκόπιμα αμάχους ενώ η Hamas «αποκεφάλισε, έκαψε και σφαγίασε αμάχους» στις 7 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ο Trudeau εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση στη Γάζα που “σπαράζει τη καρδιά και είπε ότι «το τίμημα της δικαιοσύνης δεν μπορεί να είναι η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία όλων των Παλαιστινίων πολιτών”. Ακόμα και οι πόλεμοι έχουν κανόνες…”

Κοιτάξτε ποιος μιλάει για κανόνες. Αυτός που εξαθλίωσε τους Καναδούς φορτηγατζήδες οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19, αυτός που είδε πάνω από 50 εμβολιασμένους Καναδούς γιατρούς να πεθαίνουν ξαφνικά στη διάρκεια 3 μηνών, αυτός που χλεύασε τους συμπολίτες του οι οποίοι αποφάσισαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στο να μην τους επιβληθεί βίαια μία ιατρική πράξη. Αυτός ο ανεκδιήγητος ηγέτης και άνθρωπος έρχεται να επιπλήξει τον λαό του Ισραήλ ο οποίος αγωνίζεται για την ιστορική του επιβίωση.

Ο Καναδός πρωθυπουργός κάλεσε το Ισραήλ να «ασκήσει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» ενώ πολεμά εναντίον της Hamas στη Γάζα, λέγοντας ότι «ο κόσμος παρακολουθεί».

«Ακούμε τις μαρτυρίες γιατρών, μελών της οικογένειας, επιζώντων, παιδιών που έχασαν τους γονείς τους», είπε ο Trudeau. «Ο κόσμος είναι μάρτυρας αυτής της δολοφονίας γυναικών, παιδιών, μωρών».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Απαντώντας στον Trudeau, ο Benjamin Netanyahu είπε: «Δεν είναι το Ισραήλ που στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αλλά η Ηamas που αποκεφάλισε, έκαψε και έσφαξε αμάχους στη χειρότερη φρίκη που διαπράχθηκε στους Εβραίους από το Ολοκαύτωμα».

«Ενώ το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους αμάχους μακριά από τον κίνδυνο, η Ηamas κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει σε κίνδυνο», έγραψε ο Netanyahu στο X, πρώην Twitter. «Το Ισραήλ παρέχει στους άμαχους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ασφαλείς ζώνες της Γάζας, η Hamas τους εμποδίζει να φύγουν υπό την απειλή των όπλων».

«Είναι η Ηamas και όχι το Ισραήλ που θα πρέπει να λογοδοτήσει για τη διάπραξη ενός διπλού εγκλήματος πολέμου – στόχευσης αμάχων ενώ κρύβεται πίσω από αμάχους».

Ο Netanyahu είπε επίσης ότι «οι δυνάμεις του πολιτισμού πρέπει να στηρίξουν το Ισραήλ για να νικήσει τη βαρβαρότητα της Hamas».

Τα σχόλια του Trudeau απηχούσαν τις δηλώσεις που έκανε το Σαββατοκύριακο, το άλλο WEF-puppet ο Γάλλος Πρόεδρος Μacron, ο οποίος είπε στο BBC ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για τον φερόμενο βομβαρδισμό από το Ισραήλ εναντίον «αυτών των μωρών, αυτών των γυναικών, αυτών των ηλικιωμένων» και είπε «δεν υπάρχει λόγος για αυτό και καμία νομιμότητα. Οπότε προτρέπουμε το Ισραήλ να σταματήσει». Επανέλαβε επίσης την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – την οποία το Ισραήλ, πολύ σωστά απέρριψε ως νίκη για την τρομοκρατική ομάδα.

Ο Macron επικρίθηκε έντονα από τον Netanyahu και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε «κάνει ένα σοβαρό λάθος, πραγματικά και ηθικά», στους ισχυρισμούς του κατά του Ισραήλ.

«Μπορούμε χωρίς το ηθικό κήρυγμα», πρόσθεσε ο Netanyahu.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός άδειασε ταυτόχρονα και τον υποδυόμενο τον ηγέτη του Λευκού Οίκου οποίος είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της Hamas (μέσω Γάζας) στο θέμα των Ισραηλινών ομήρων που κρατάνε οι ναζί τρομοκράτες της Ηamas. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι οι πληροφορίες για οποιαδήποτε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Hamas στη Γάζα θα δημοσιοποιηθούν «εάν και όταν» υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις, φαίνεται να υποβαθμίζει τις δηλώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden λέγοντας ότι πίστευε ότι θα γίνει σύντομα μια συμφωνία ομήρων.

Στο μεταξύ οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι πραγματοποιούν μια «ακριβή και στοχευμένη επιχείρηση κατά της Hamas σε μια συγκεκριμένη περιοχή» των εγκαταστάσεων στο Al-Shifa Hospital της Γάζα, εδώ όπου η Hamas διατηρούσε μία από τις υπόγειες βάσεις της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israel Defense Forces (@idf)


O Iσραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αφού συνάντησε έναν μετά τον άλλο του υποκριτές ηγέτες της Δύσης οι οποίοι συμμετέχουν με ρόλο αντίστοιχου των εκτελεστών των Ναζί της Hamas στη μείωση των εγχωρίων πληθυσμών τους υπακούωντας στις επιταγές της μεγάλης επαναφοράς αποφάσισε να κάνει το σωστό.

Για την ακρίβεια το είχε αποφασίσει πριν συναντήσει τους δυτικούς κλόουν στην υπηρεσία του Klaus Schwab (η εταιρία του πατρός Schwab προμήθευε με τρουρμπίνες τον γερμανικό στρατό) οι οποίοι υποδύονται τους ηγέτες.

Ο Netanyahu γνωρίζει ότι από αυτόν τον πόλεμο εξαρτάται η επιβίωση του κράτους του Ισραήλ.

Περισσότερο από τον Ισραηλινό ηγέτη το νιώθει αυτό και ο τελευταίος Ισραηλινός πολίτης όπου κι εάν βρίσκεται.

Σε αυτό τον πόλεμο είναι ο λαός του Ισραήλ που πολεμάει τη Hamas και τους υποκριτές χειραγωγούμενους ηγέτες της Δύσης, τα υποκριτικά πανεπιστήμιά της τα οποία είναι εστίες αντισημιτισμού, αριστερίλας, εμετικής WOKEH(amas) ατζέντας και πάει λέγοντας.

Είναι ο λαός του Ισραήλ που πολεμάει τα άρρωστα δυτικά ΜΜΕ τα οποία εξαρτώμενα καθώς είναι από τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους προπαγανδίζουν το ίδιο αφήγημα ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού το οποίο υπηρετούν οι ηγέτες τους. Και σε όλη αυτή τη θανατίλα η βαθιά διεφθαρμένη και ελέγχόμενη E.E. η ηγεσία της οποίας όπως φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχει στην ατζέντα μείωσης και ελέγχου του πληθυσμού.

Η Ε.Ε. των μυστικών συμφωνιών με τον CEO της Pfizer, η E.E. που ήταν ανάμεσα στους χρηματοδότες του Ινστιτούτου Βιολογίας της Wuhan. H E.E. η οποία επέβαλε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις υποχρεωτικότητες, η Ε.Ε. που επέβαλε τα εμβόλια ως ταξιδιωτικά διαβατήρια, ήταν η υποκρίτρια ηγεσία της Ε.Ε. που λειτουργώντας ακριβώς ωσάν τους μακελάρηδες της Hamas μειώνει τον ευρωπαικό πληθυσμό.

Αυτόν λοιπόν τον συρφετό της υποκρισίας είχε απέναντί του ο γενναίος λαός του Ισραήλ. Και αποφάσισε απλά να τους αγνοήσει και να πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Έτσι λίγες ώρες πριν ο στρατός του Ισραήλ βρέθηκε μέσα στο κοινοβούλιο της Γάζας το οποίο ελέγχει απόλυτα η Hamas.

Μια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατεύματα της Ταξιαρχίας Golani του IDF μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας στην πόλη της Γάζας, αφού κατέλαβαν την τοποθεσία.

Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου στη Γάζα έχει εξυπηρετήσει μόνο τους νομοθέτες της Ηamas από την κατάληψη της Λωρίδας από την τρομοκρατική ομάδα το 2007.

Tην ίδια στιγμή πανικόβλητοι οι ηγέτες της Δύσης-αυτά τα πεκινουά του Klaus-αισθάνονται να τους λούζει κρύος ιδρώτας και πυκνώνουν τις μευταξύ τους συναντήσεις. Τα ταξίδια του Έλληνα πρωθυπουργού για παράδειγμα είναι χαρακτηριστικά. Πήγε στη Κίνα όπου συνάντησε τον Κινέζο ηγέτη o οποίος όχι μόνο απέκρυψε (από κοινού με τον Klaus) το πότε κατεγράφησαν τα πρώτα κρούσματα στη Κίνα αλλά οι συμπτώσεις δείχνουν ότι η Κίνα και το WEF έτρεχαν από κοινού το αφήγημα της planδημίας.

Παρόλα αυτά ο Κινέζος ηγέτης τρέμοντας την ιστορία της χώρας του και τη θανατική καταδίκη φρόντισε ο Κινεζικός λαός να έχει τις λιγότερες απώλειες τόσο από τον ιό όσο και από τα εμβόλια. Απέφυγε μάλιστα ως τη τελευταία στιγμή να εμβολιάσει με mRNA θάνατο τους Κινέζους πολίτες.

Το έκανε από τρόμο απέναντι στην ιστορία της Κίνας. Ένας τρόμος που είναι θέμα χρόνου να ξυπνήσει ως ιστορικός εφιάλτης και να καταλάβει το είναι του Macron, του Rishi Sunak, του Olaf Scholz όσο καλά εκπαιδευμένοι και εάν είναι από τους μέντορές τους στην επικοινωνιακή υποκρισία.

Έτσι συναντιούνται έντρομοι μεταξύ τους στην ιδέα πως εάν χρειαστεί ο Klaus θα πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες τα εργαλεία του για να διασωθεί ο ίδιος.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και ο κρύος ιδρώτας περισσεύειι κάτω από τα καλοραμμένα κοστούμια τους, τις στημένες πόζες τους και όλο αυτό το εύθραυστο επικοινωνιακό περιτύλιγμα.

Ολος αυτός ο πολιτικός, πανεπιστημιακός, μηντιακός συρφετός ξεγυμνώθηκε πολλές φορές αυτά τα χρόνια και καταδείχθηκε το μέγεθος της υποκρισίας του.

Στο μεταξύ για την προκλητική διγλωσσία του Γάλλου Προέδρου Emannuel Macron απέναντι στο Ισραήλ κάνει λόγο το άρθρο του Sheldon Kirshner στους Times του Ισραήλ που ακολουθεί.

Ο Macron, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός, οι οποίοι συμμετέχουν με θανάσιμη βουλιμία στον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού των χωρών τους σύμφωνα με τις επιταγές της μεγάλης επαναφοράς (δεν είναι οι μόνοι ηγέτες της Δύσης που φέρονται στο πληθυσμό των χωρών τους ως μακελάρηδες της Hamas) δεν μπορούν να κρύψουν το μίσος τους για τον Εβραικό λαό.

Δείτε συμπεριφορές>

Καθώς μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, ο Emannuel Macron, ο πρόεδρος της Γαλλίας, μιλάει και από τις δύο πλευρές του στόματός του (speaking from both sides of his mouth), υπονομεύοντας τη σαφήνεια του οράματός του.

Σε μια επίσκεψη «αλληλεγγύης» στο Τελ Αβίβ στις 24 Οκτωβρίου, μόλις δύο εβδομάδες αφότου οι τρομοκράτες της Ηamas σκότωσαν 1.200 Ισραηλινούς και ξένους στο νότιο Ισραήλ σε μια δολοφονική μανία, καταδίκασε ξεκάθαρα τη Ηamas και ταυτίστηκε με την υπαρξιακή μάχη του Ισραήλ ενάντια στη μάστιγα της ισλαμικής φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας.

«Θέλω να βεβαιώσω ότι δεν θα μείνετε μόνοι σε αυτόν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», είπε στον Ισραηλινό Πρόεδρο Isaac Herzog. «Χρέος μας (είναι) να πολεμήσουμε εναντίον αυτής της τρομοκρατίας, χωρίς καμία σύγχυση, χωρίς να διευρύνουμε τη σύγκρουση».

Και στο περιθώριο σε μια διάσκεψη ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παρίσι στις 9 Νοεμβρίου, είπε: «Μοιραζόμαστε τον πόνο (του Ισραήλ). Και μοιραζόμαστε (του) την προθυμία να απαλλαγούμε από την τρομοκρατία».

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, σε μια συνέντευξη στο BBC, ο Macron παρέκκλινε σημαντικά από αυτό το μήνυμα.

(Σημείωση δική μας-προφανώς δεχθηκε τηλεφώνημα από τους “χειριστές” του)


«Γνωρίζουμε τι σημαίνει τρομοκρατία στη Γαλλία», είπε αναφερόμενος στις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι πριν από αρκετά χρόνια. Ωστόσο, επέμεινε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για το Ισραήλ, ως δημοκρατικό κράτος, να βομβαρδίζει Παλαιστίνιους πολίτες, ιδιαίτερα «μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, συμβούλεψε επίσης το Ισραήλ να πραγματοποιήσει «στοχευμένες» επιχειρήσεις κατά της Hamas. Αλλά στην επόμενη ανάσα, προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει εντελώς την επίθεσή του και να συμφωνήσει σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός, την οποία οι Παλαιστίνιοι, οι υποστηρικτές τους και τα μουσουλμανικά κράτη απαιτούν φωναχτά από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την αεροπορική του εκστρατεία στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μacron συνέχισε λέγοντας ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα προκαλούν «αγανάκτηση και άσχημα συναισθήματα» στη Μέση Ανατολή.

Τα τελευταία σχόλια του Μacron είναι, το λιγότερο, εξαιρετικά απογοητευτικά.

Κατανοεί πλήρως ότι η Ηamas, έχοντας ενσωματωθεί σκόπιμα και κυνικά στον άμαχο πληθυσμό, είναι κυρίως υπεύθυνη για τους άσκοπους θανάτους χιλιάδων Παλαιστινίων. Κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων της Ηamas βρίσκονται σε σχολεία, τζαμιά νοσοκομεία και πολυκατοικίες. Και το περίτεχνο δίκτυο των σηράγγων και των αποθηκών βρίσκεται κάτω από αυτά τα μέρη.

Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει, η τρέχουσα επίθεση του Ισραήλ στοχεύει αποκλειστικά στη Ηamas, όχι στους Παλαιστίνιους καθαυτούς. Ωστόσο, ο Μacron κατηγορεί σιωπηρά το Ισραήλ. Πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβει ότι η Ηamas χρησιμοποιεί αδίστακτα τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες ως τακτική και στρατηγική για να εξάψει τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του Ισραήλ. Ωστόσο, επικρίνει το Ισραήλ, το οποίο έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων.

Ξανά και ξανά, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει δώσει οδηγίες στους αμάχους στο βορρά να φύγουν επειδή η βόρεια Γάζα είναι πλέον πεδίο μάχης. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εισακούσει το κάλεσμα του Ισραήλ, αλλά εις βάρος τους, περίπου 200.000 άμαχοι εξακολουθούν να παραμένουν εκεί. Πράγματι, η Ηamas τους έχει ενθαρρύνει να μείνουν στη θέση τους.

Για καλό μέτρο, το Ισραήλ συμφώνησε σε καθημερινές «ανθρωπιστικές παύσεις» για να επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους αμάχους να φύγουν.
Προς απαξίωση του, ο Μacron φάνηκε να αγνοεί αυτές τις εξελίξεις όταν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε βρέφη και ηλικιωμένους.

Και η έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός είναι ηθικά και πολιτικά ανυπεράσπιστη, αν και δεν προκαλεί έκπληξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία ψήφισε πρόσφατα ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που απαιτούσε κατάπαυση του πυρός, ένα ανόητο ψήφισμα που, παραδόξως, αμέλησε να αναφερθεί καν στη Hamas.

Ο Μacron είναι ένα έξυπνο άτομο, αλλά πρέπει σίγουρα να συνειδητοποιήσει ότι μια εκεχειρία σε αυτή τη συγκυρία είναι μια γέφυρα πολύ μακριά μέχρι να εξαλειφθεί η Ηamas ως στρατιωτική και πολιτική οργάνωση στη Γάζα.

Είναι προφανές ότι μια κατάπαυση του πυρός τώρα θα ήταν σανίδα σωτηρίας για τη Ηamas, η οποία έχει παραβιάσει κατάφωρα τις προηγούμενες εκεχειρίες. Μια εκεχειρία σε αυτό το σημείο θα νομιμοποιούσε το απαράδεκτο status quo ante στη Γάζα. Θα παρείχε στη Ηamas την ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να σχεδιάσει ακόμη περισσότερες επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Θα εμπόδιζε το Ισραήλ να εκτελέσει τη σημαντική αποστολή του να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ηamas και την πολιτική της ηγεσία.

Εν ολίγοις, δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ηamas να κυβερνήσει τη Γάζα ξανά. Δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμούς σε αυτό το ζωτικής σημασίας ζήτημα.

Και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μια εκεχειρία μπορεί να μην οδηγήσει απαραίτητα στην απελευθέρωση 240 Ισραηλινών και ξένων ομήρων.

Κρίνοντας από τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, είναι προφανώς σαφές ότι ο Μacron είναι μάστορας της διγλωσσίας. Καταφεύγοντας σε αυτήν την τακτική, ο Μacron έχει αμαυρώσει ανεπανόρθωτα την εικόνα του καθώς και τη φήμη του.

Το Ισραήλ, φυσικά, δεν έχει καμία υποχρέωση να λάβει σοβαρά τις συμβουλές του.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023> Λίγες ώρες πριν ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak απέλυσε τη Δευτέρα την υπουργό Εσωτερικών Suella Braverman, λίγες μέρες αφότου κατηγόρησε την αστυνομία ότι ήταν πολύ επιεικής με τους φιλοπαλαιστινιακούς, κατά του Ισραήλ «διαδηλωτές μίσους».

Η κυβέρνηση είπε ότι η Suella Braverman άφησε τη δουλειά της στο πλαίσιο ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου καθώς ο Sunak ανακινεί την κορυφαία κυβερνητική του ομάδα.

Η Suella Braverman είπε ότι «ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως γραμματέας εσωτερικών», προσθέτοντας ότι «θα είχε περισσότερα να πει σε εύθετο χρόνο».

Αντικαταστάθηκε από τον James Cleverly, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών και ήταν ένας από τους πρώτους κορυφαίους παγκόσμιους αξιωματούχους που επισκέφθηκαν το Ισραήλ μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Cleverly αντικαταστάθηκε με τη σειρά του από τον πρώην πρωθυπουργό David Cameron, σε μια κίνηση έκπληξη.

O Sunak δεχόταν αυξανόμενη πίεση να απολύσει την Braverman η οποία είναι δημοφιλής στη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αφού οι επικριτές την κατηγόρησαν ότι ενέτεινε τις εντάσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων με τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις να παραλύουν τη Βρετανία.

Η Braverman είπε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αγνοούσε την παραβίαση του νόμου από «φιλοπαλαιστινιακούς όχλους» και περιέγραψε τους διαδηλωτές ως «διαδηλωτές μίσους».

Την περασμένη εβδομάδα η Braverman έγραψε ένα άρθρο για τους Times του Λονδίνου στο οποίο είπε ότι η αστυνομία «παίζει τα φαβορί όταν πρόκειται για διαδηλωτές» και ενήργησε πιο επιεικώς προς τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές και τους υποστηρικτές του Black Lives Matter παρά με τους δεξιούς διαδηλωτές ή τους χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

Η Braverman είπε, «Υπάρχει η αντίληψη ότι οι ανώτεροι αστυνομικοί παίζουν φαβορί όταν πρόκειται για διαδηλωτές» και χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις που ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «επιβεβαίωση πρωτοκαθεδρίας από ορισμένες ομάδες», ιδιαίτερα τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

«Οι τρομοκράτες έχουν δοξασθεί, το Ισραήλ έχει δαιμονοποιηθεί καθώς οι Ναζί και οι Εβραίοι απειλήθηκαν με περαιτέρω σφαγές», είπε.

Το άρθρο δεν εγκρίθηκε εκ των προτέρων από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως θα συνέβαινε συνήθως.

Το Σάββατο, περίπου 300.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο Λονδίνο, καθώς φιλοπαλαιστίνιοι και αντι-ισραηλινοί ακτιβιστές έκαναν την τελευταία μαζική διαδήλωσή τους.

Η Braverman, μια 43χρονη δικηγόρος, έχει γίνει ηγέτης της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος υποστηρίζοντας ολοένα πιο σκληρούς περιορισμούς στη μετανάστευση και έναν πόλεμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις φιλελεύθερες κοινωνικές αξίες και αυτό που η ίδια αποκάλεσε το «tofu-eating wokerati».

Ως υπουργός Εσωτερικών ήταν υπεύθυνη για την πολιτική του νόμου και της τάξης και της μεταναστευτικής πολιτικής και υποστήριζε το αδιέξοδο σχέδιο της κυβέρνησης να στείλει τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη Βρετανία με βάρκες σε ένα ταξίδι μονής διαδρομής στη Ρουάντα.

Ερχεται λοιπόν η ψύχραιμη ανταπόκριση του απεσταλμένου του SKYNEWS, Douglas Murray να συντρίψει με τις λέξεις του την δυτική υποκρισία του εν λόγω συρφετού. Η Hamas είναι ο λαός της Γάζας. Όπως ο Γερμανικός λαός ανέχθηκε τον Ναζισμό και τους Ναζί έτσι και οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αγκάλιασαν ή υποτάχθηκαν στη Hamas.

Γύρευε στο μεταξύ τι είδους βαρυποινίτες από ολόκλητρο το κόσμο βρήκαν καταφύγιο και τρόπο παράνομου πλουτισμού στη Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι δεν καταδίκασαν το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου. Οι Παλαιστίνιοι σχεδόν από τότε που γεννιούνται εκπαιδεύονται στο μίσος κατά του Ισραήλ. Δείτε το video και ακούστε τον Douglas Murray για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Γάζα ώστε να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας του προαναφερόμενου συρφετού. Είναι οι γονείς των ναζί της Hamas που έδιναν συγχαρητήρια στους γιους τους στο κινητό τηλέφωνο όταν εκείνοι τους ενημέρωναν ότι σκότωσαν Εβραίους!

Στη πραγματικότηκα ο λαός του Ισραήλ πολεμάει για το σύνολο του δυτικού κόσμου ο οποίος είναι παραδομένος στο έλεος της Hamas της μεγάλης επαναφοράς και βιώνει τον θάνατό του με εργαλεία όπως οι planδημίες, τα εμβόλια ευθανασίας και πάει λέγοντας. Οι ηγέτες της Δύσης λειτουργούν ακριβώς όπως η ηγεσία της Hamas. Mακελεύουν τους πληθυσμούς τους για τις ανάγκες της μεγάλης επαναφοράς.

Ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu καθώς συνειδητοποιεί ποιοι την έστησαν σ΄εκείνον, στον λαό του Ισραήλ και στον Εβραικό κόσμο δεν κρατάει τα προσχήματα και επιτίθεται ανοιχτά στους δυτικούς ηγέτες οι οποίοι εξισώνουν το θύμα τον εβραικό λαό με τον δράστη τους μακελάρηδες της Hamas. Έτσι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να νικήσει τη Hamas ακόμα κι αν το Ισραήλ πρέπει να «σταθεί σταθερό ενάντια στον κόσμο»

Δείτε ποιος είναι ο λαός της Γάζας στις παραπάνω εικόνες

 

Ο ανεκδιήγητος Macron κατηγόρησε την Ιερουσαλήμ ότι βομβαρδίζει αμάχους. Ο Gallant επίσης απορρίπτει το «ηθικό κήρυγμα» του κόσμου
Οι ηγέτες που είναι υπεύθυνοι για τη διεύθυνση του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα υποσχέθηκαν το Σάββατο να συνεχίσουν τη στρατιωτική επίθεση με στόχο να νικήσουν την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς, να απωθήσουν τη διεθνή πίεση για επιβράδυνση ή αναστολή της και δεσμεύτηκαν να «σταθούν σταθεροί ενάντια στον κόσμο. αν είναι απαραίτητο.”

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant και ο υπουργός Benny Gantz απέρριψαν την αυξανόμενη διεθνή κριτική για το πολιτικό κόστος του πολέμου, προτρέποντας τους δυτικούς ηγέτες να υποστηρίξουν το εβραϊκό κράτος, καθώς η νίκη του θα σήμαινε νίκη για το ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο επίσης.

Ο Netanyahu επέκρινε ευθαρσώς τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron για τις δηλώσεις που έκανε μια μέρα νωρίτερα, και έδειξε επίσης ότι το Ισραήλ θα ήταν αντίθετο στην επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα μετά τον πόλεμο – σύμφωνα με πληροφορίες στόχος που επιδιώκει η Ουάσιγκτον – κατηγορώντας την ως οντότητα που εκπαιδεύει παιδιά ως αντάρτες της Hamas θέλει να εξαλείψει το Ισραήλ, υποστηρίζει την τρομοκρατία και δεν έχει καταδικάσει τις σφαγές της Ηamas της 7ης Οκτωβρίου, που πυροδότησε τον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Την Παρασκευή, ο υποκριτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken προέτρεψε να γίνουν περισσότερα για την προστασία των αμάχων στη Γάζα και τη διασφάλιση της ανθρωπιστικής βοήθειας που τους φτάνει, λέγοντας ότι «πάρα πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν» κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο απαράδεκτος Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είπε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους υποτιθέμενους βομβαρδισμούς του Ισραήλ “κατά των μωρών, των γυναικών και των ηλικιωμένων” επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και λέγοντας στο BBC: «Δεν υπάρχει λόγος για αυτό και καμία νομιμότητα. Οπότε προτρέπουμε το Ισραήλ να σταματήσει».

Στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου, ο Netanyahu, εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των εκατοντάδων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από Παλαιστίνιους τρομοκράτες και κάλεσε τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν στο αίτημα για την καταστροφή της Ηamas , που είπε ότι αποτελεί κίνδυνο και για αυτούς.

Σημείωσε ότι σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν εκείνοι που πιέζουν τους ηγέτες να πιέσουν για κατάπαυση του πυρός, μια προφανής αναφορά σε μαζικές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις που ζητούν μια τέτοια κίνηση, όπως μια μαζική συγκέντρωση το Σάββατο στο Λονδίνο.

«Μην υποχωρείτε στην πίεση», είπε ο Netanyahu. «Ο δικός μας πόλεμος είναι ο δικός σας πόλεμος. Το Ισραήλ πρέπει να κερδίσει για το ίδιο και για τον κόσμο».

Σε κάθε περίπτωση, «καμία διεθνής πίεση, κανένας ψευδής ισχυρισμός σχετικά με τους στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού και το κράτος μας», είπε, δεν θα επηρεάσει την επιμονή του Ισραήλ να προστατεύσει τον εαυτό του.

Το Ισραήλ θα «σταθεί σταθερό ενάντια στον κόσμο εάν χρειαστεί», υποστήριξε ο Netanyahu.

Απευθυνόμενος στην κριτική του Macron, ο Netanyahu είπε: «Έκανε ένα σοβαρό λάθος, πραγματικά και ηθικά. Η Hamas εμποδίζει την εκκένωση αμάχων, όχι το Ισραήλ».

«Το Ισραήλ τους λέει να φύγουν», τόνισε ο Netanyahu εξηγώντας ότι η Hamas, όχι το Ισραήλ, πυροβόλησε τον ανθρωπιστικό διάδρομο που δημιουργήθηκε για την εκκένωση της βόρειας Γάζας και ότι η Hamas χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Δεν είναι το Ισραήλ που βρίσκεται στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις εγκαταστάσεις της UNRWA και του ΟΗΕ – είναι η Hamas. Επομένως, δεν είναι το Ισραήλ, αλλά η Hamas που ευθύνεται για τη ζημιά στους αμάχους», υποστήριξε ο Netanyahu.
Διαφήμιση

Εάν ο ελεύθερος κόσμος καθαγιάζει την πρακτική των τρομοκρατών να πολεμούν μεταξύ αμάχων, να διαπράττουν το διπλό έγκλημα πολέμου της στόχευσης και σφαγής αμάχων ενώ κρύβονται πίσω από τους αμάχους τους, τότε αυτή η αποκρουστική πρακτική θα εξαπλωθεί, προειδοποίησε.

«Και λέω στον πρόεδρο της Γαλλίας και στους άλλους φίλους μας – θα φτάσει και σε εσάς», είπε. «Δεν πρέπει να δοθεί ασυλία σε τρομοκράτες που διαπράττουν αυτό το διπλό έγκλημα πολέμου. Κάνουμε πραγματικά τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά σε πολίτες ή μη μάχιμους, αλλά δεν θα δώσουμε στη Ηamas την άδεια να δολοφονήσει τους πολίτες μας χωρίς την απάντησή μας. Μπορούμε να το κάνουμε χωρίς το ηθικό κήρυγμα».

Στην ομιλία του, ο Netanyahu είπε επίσης ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Γάζα «όσο χρειαστεί» για να αποτρέψει τη χρήση του θύλακα για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. «Η Hamas θα αποστρατικοποιηθεί. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω απειλή από τη Λωρίδα της Γάζας για το Ισραήλ και για να διασφαλιστεί ότι, για όσο διάστημα χρειαστεί, οι IDF θα ελέγχουν την ασφάλεια της Γάζας για να αποτρέψουν τον τρόμο από εκεί».

Ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ θα ήταν αντίθετο στην επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα μετά τον πόλεμο – σύμφωνα με πληροφορίες στόχος που επιδιώκει η Ουάσιγκτον – καθώς η περιοχή δεν μπορεί να διοικείται από «μια πολιτική αρχή που εκπαιδεύει τα παιδιά της να μισούν το Ισραήλ, να σκοτώνουν Ισραηλινούς, να εξοντώνουν το Κράτος του Ισραήλ… μια αρχή που πληρώνει τις οικογένειες των δολοφόνων ποσά με βάση τον αριθμό που δολοφόνησαν… μια αρχή της οποίας ο αρχηγός δεν έχει καταδικάσει ακόμα τη φοβερή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου 30 ημέρες αργότερα».

Στη σύνοδο κορυφής του Σαββάτου στο Riyadh, οι ομιλίες και οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις ενέργειες του Ισραήλ και αγνόησαν τις θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι τρομοκράτες έσφαξαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως πολίτες που σφαγιάστηκαν στα σπίτια τους ή σε ένα μουσικό φεστιβάλ, και απήγαγαν τουλάχιστον 244 όμηροι στη Γάζα.

Μιλώντας μετά τον πρωθυπουργό, ο Gallant άσκησε παρόμοια κριτική σε ηγέτες τύπου ο Macron. Mίλησε για την τύχη του Kfir Bibas, ενός μωρού 10 μηνών από το Kibbutz Nir Oz, το οποίο μαζί με την οικογένειά του απήχθη στη Γάζα.

Ο Gallant είπε ότι έχει ένα εγγόνι στην ίδια ηλικία και εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τον Kfir.

«Ποιος τον προσέχει… ανάμεσα σε αυτούς τους άγριους; Ένα μικρό παιδί που δεν περπατάει ακόμα… Έχουμε την υπέρτατη υποχρέωση να φέρουμε τους ομήρους στο σπίτι», είπε.

«Ακούω μερικούς παγκόσμιους ηγέτες και ρωτάω τον εαυτό μου και τους ρωτάω: Πώς μπορείτε να είστε τόσο τολμηροί ώστε να μας κηρύττετε ήθος στο απόγειο της μάχης; Χίλιοι πεντακόσιοι στρατιώτες, πολίτες, γυναίκες και παιδιά απήχθησαν ή σκοτώθηκαν… Συνέβη μόλις πριν από ένα μήνα. Όλοι είδαν τι συνέβη», συνέχισε ο Gallant.

«Θέλω να πω σε εκείνους τους Ευρωπαίους ηγέτες που μας επικρίνουν: το κράτος του Ισραήλ και ο λαός του Ισραήλ το 2023 δεν είναι στο έτος 1943», πρόσθεσε. «Έχουμε τα μέσα και την υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, μόνοι μας, και αυτό θα κάνουμε. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας και να την εκτελέσουμε έτσι ώστε η Ηamas να ηττηθεί».

«Όταν τελειώσει ο πόλεμος, δεν θα υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση που θα ονομάζεται Hamas», υποσχέθηκε.

Μιλώντας μετά τον Gallant, ο Gantz απευθύνθηκε στους περιφερειακούς ηγέτες, τονίζοντας ότι η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα ήταν ηθική.

«Πρέπει να ενεργήσετε έτσι ώστε να είναι δυνατή μια διαφορετική πραγματικότητα στη συνέχεια, και έτσι ώστε η Γάζα να μην κρατηθεί ξανά από εκείνους των οποίων τα χέρια είναι καλυμμένα με το αίμα των αθώων», είπε.

«Είναι η Ηamas που έφερε καταστροφή στους κατοίκους της Γάζας. Πρέπει να πιεστεί ώστε να επιστραφούν οι όμηροι και να έρθει η μέρα που θα τελειώσει ο πόλεμος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής του Σαββάτου στο Ριάντ, ο Gantz είπε ότι το Ισραήλ δεν θα υποστηρίξει το ηθικό κήρυγμα από τον Assad, της Συρίας, «τον σφαγέα του δικού του λαού» – σε σχέση με τη βάναυση καταστολή των ανταρτών και τις εκτεταμένες δολοφονίες αμάχων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου -πρόσθεσε δε ότι δεν θα δεχθούμε μαθήματα από τον «δήμιο από το Ιράν», μια αναφορά στον Raisi, ο οποίος επέβλεπε τις συνοπτικές εκτελέσεις χιλιάδων Ιρανών στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

«Όσοι έδωσαν τα χέρια με τον ηγέτη του Ιράν θυμούνται τι έχει κάνει το Ιράν», είπε, σε μια προφανή αναφορά στη χειραψία με τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα.

Οι περιφερειακοί ηγέτες μπορούν να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους με ανθρωπιστικές ανάγκες και πρέπει να θυμούνται «ότι η πραγματικότητα απαιτεί ένα άλλο καθεστώς στη Γάζα», πρόσθεσε ο Gantz.


To διαπιστώνεις από τα άθλια-δήθεν έγκριτα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας τους-, το διαπιστώνεις από τα άθλια Πανεπιστήμιά τους τα οποία συνειδητά, μεθοδικά και οργανωμένα έχουν μετατρέψει σε γιάφκες αντισημιτισμού, εστίες μίσους κατά της λευκής δυτικής οικογένειας, εργοστάσια επώασης του WOKEH(-amas) κινήματος, εκτροφεία προπαγάνδρας υπέρ της αθρόας εισόδου λαθραίων εισβολέων ισλαμιστών τρομοκρατών, νοσηρού “αριστερού” ακτιβισμού και πάει λέγοντας.

By Pendulum

Το διαπιστώνεις καθώς με νύχια και με δόντια επιχειρούν να διατηρήσουν στην εξουσία ένα χειραγωγούμενο κακέκτυπο ομοίωμα Αμερικανού Προέδρου που ακούει στο όνομα Joe Biden, το διαπιστώνεις από τη θανάσιμη βουλιμίας τους να λογοκρίνουν κάθε αντίθετη άποψη στο νοσηρό αφήγημα της ατζέντας τους.

Το διαπιστώνει η ανθρώπινη κοινή λογική όσες στρώσεις ψεύδους και εάν επικαλούνται για να κρύψουν την αλήθεια. Το διακρίνεις από τη πειθαρχία της υποταγής με την οποία ένα από τα φερέφωνά τους, ο ανεκδιήγητος Tedros του ΠΟΥ κραυγάζει κατά του Ισραήλ υπερασπιζόμενος δήθεν τους αμάχους στη Γάζα!

Ποιος;

Ο Tedros Ghebreyesus, ένας από τους σιωπηλούς παρατηρητές των εκατοντάδων χιλιάδων Ξαφνικών Θανάτων ανάμεσα στους εμβολιασμένους με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19.

To διαπιστώνεις παντού καθώς πλέον τα στοιχεία είναι ακλόνητα.

Εκείνοι που προκάλεσαν την εργαστηριακή planδημία έχοντας ήδη έτοιμα από πριν τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 είναι οι ίδιοι “χειριστές” πίσω από τη κουρτίνα των ναζί τρομοκρατών της Ηamas oι οποίοι κρύβονται κάτω από εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα υπόγειων τούνελ (δείτε εδώ σχετικό video) και οι οποίοι υπήρξαν τα άρρωστημένα εργαλεία της σφαγής του πολύπαθου Εβραικού λαού-ένα ημερήσιο blitzgrieg Ολοκαύτωμα το οποίο προκάλεσαν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους (σε κάθε τους εγχείρημα σκοπεύουν στην επίτευξη πολλαπλών στόχων) οι οποίοι συντείνουν στον έλεγχο της διακυβέρνησης του κόσμου με εργαλείο το παγκόσμιο χρέος και το δημόσιο χρέος των κρατών.

Έναν κόσμο στον οποίο τα 8 δις πληθυσμού, πόσο μάλλον 10 δις είναι πολλά και θα πρέπει μετά βίας να πέσουμε στα 500 εκατ. με 2 δις ψηφιακά ελεγχόμενων (με τη χρήση των βιομετρικών δεδομένων) βλαμμένων οντοτήτων.

Η χρήση του τρόμου στην επίτευξη του στόχου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τους.

Οπως επίσης η κατασκευή του δράστη και του θύματος, του καλού και του κακού και η χορηγία-χειρισμός αμφοτέρων.

Η εισβολή λοιπόν των μακελάρηδων της Hamas και η συγκάλυψη-προστασία τους από τους ίδιους δυτικούς ηγέτες οι οποίοι υπερασπίσθηκαν και επέβαλαν το αφήγημα της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 δείχνει ότι τόσο πίσω από την planδημία όσο και από τους μακελάρηδες ναζί της Hamas βρίσκεται το ίδιο παρεάκι.

Τα πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα. Το deep state της μεγάλης επαναφοράς.

Οι απολήξεις αυτής της νοσηρής ομάδας στην Ελλάδα είναι πρωτοφανείς με την πιο προκλητική αντιπροσώπευσή τους να ακούει στο όνομα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και πριν καν ο διάτρητος ΠΟΥ ανακηρύξει την νόσο COVID ως πανδημία έσπευδε να υπογράψει μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού.

Η μελέτη των Τσιόδρα, Μαγιορκίνη, Παρασκευή, Κωστάκη, Παναγιωτακόπουλου αξιοποιήθηκε από τον δυστοπικό εργολάβο των gain of function ιών Peter Daszak ώστε να αποσιωπηθεί κάθε αναφορά στην εργαστηριακή φύση του ιού.

Ο Daszak δημοσίευσε πληρωμένη επιστολή στο Lancet με την οποία επιχειρούσε να εξοβελίσει την εργαστηριακή φύση του ιού χρησιμοποιώντας τη μελέτη του Έλληνα Τσιόδρα ως μία από τις 8 παραπομπές του.

Στη συνέχεια θα ερχόταν ο καθ΄ύλην αρμόδιος Εβραίος επιφανής καθηγητής Jeffrey Sachs ως επικεφαλής επιτροπής που ερεύνσε την προέλευση του ιού που προκαλεί τον COVID-19 να δηλώσει ότι ο ιός όχι μόνο ήταν εργαστηριακός αλλά βιολογικό όπλο!

Ο Sachs επανέλαβε το συμπέρασμά του και στην Καθημερινή (η οποία συμμετέχει παιανίζοντας τον οργασμό της μεγάλης επαναφοράς) μιλώντας στον Παύλο Παπαδόπουλο.

Στη συνέχεια από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας-της Προέδρου συμπεριλαμβανομένης-σχεδόν το σύνολο της εγχώριας “επιστημονικής” κοινότητας, σχεδόν το σύνολο του εγχώριου δημοσιογραφικού και εκδοτικού κόσμου και λοιποί “συστημικοί” καρνάβαλοι θα ερχόντουσαν να υπερκεράσουν το αφήγημα ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού με τη χαρακτηριστική δουλικότητα του προθύμου.

Όλος αυτός ο συρφετός των προθύμων της ατζέντας της μεγάλης επαναφοράς δεν είδε την κραυγαλέα εργαστηριακή προέλευση του ιού, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ερευνά τα αίτια των Ξαφνικών Θανάτων εκατοντάδων χιλιάδων εμβολιασμένων στον πλανήτη την ίδια στιγμή που είναι πρόθυμος να δηλώσει την συμπάθειά του στους “αμάχους” της Γάζας.

Αλίμονο άθλιοι υποκριτές!

Aυτό που γίνεται συνείδηση μέρα με τη μέρα σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και όχι μόνο, είναι το γεγονός ότι η σφαγή του Εβραικού λαού την 7η Οκτωβρίου από τους υποκινούμενους ναζί της Hamas ήταν συνέχεια της planδημίας.

Πρόκειται για τους ίδιους εμπνευστές και χορηγούς του τρόμου, με παρόμοια προπαγάνδα από τα διεθνή ΜΜΕ τις μετοχές των οποίων έχουν στη κατοχή τους.

Μάλιστα όπως και στην περίπτωση της planδημίας χρησιμοποιήθηκε και εδώ μία Άσκηση-προσομοίωση.

Στη περίπτωση της planδημίας φρόντισαν να την καμουφλάρουν πίσω από μία δήθεν άσκηση πανδημίας (το διαβόητο EVENΤ 201) η οποία διεξήχθη στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου του 2019 την ίδια μέρα που στη Wuhan της Κίνας ξεκινούσαν οι Παγκόσμιοι Ολυμπιακοί Αγώνες των Στρατιωτικών οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χρησιμοποιήθηκαν-μεταξύ άλλων-για τη διασπορά του ιού ανά το κόσμο καθώς 11.000 αθλητές και συνοδοί επέστρεφαν σε 110 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ πως στήθηκε η planδημία

Όπως είναι φυσικό σχεδόν κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν έκανε αναφορά στα συμπεράσματα της Έκθεσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του 2ου μεγαλύτερου κόμματος στις ΗΠΑ.

Στη περίπτωση της σφαγής του Εβραϊκού λαού προηγήθηκε μία Άσκηση απελευθέρωσης αιχμαλώτων οι οποίοι- σύμφωνα με το σενάριο της Ασκησης που διεξήχθη στη Doha- κρατούνται από τρομοκράτες και αρχίζουν να απελευθερώνονται με την διαμεσολάβηση του Qatar.

Η Άσκηση όπως απεκάλυψε το Εβραικό περιοδικό Tablet διεξήχθη μόλις τον Ιούλιο του 2023 μήνες πριν το Ολοκαύτωμα της Hamas σε βάρος του Εβραικού λαού.

Διαβάστε EΔΩ πως στήθηκε η σφαγή του Εβραϊκού λαού στις 7 Οκτωβρίου 2023

Στη περίπτωση της planδημίας ήταν Εβραίοι επιβιώσαντες του Aουσβιτς και των στρατοπέδων συγκέντρωσης οι οποίοι έσπευσαν να προειοδοποιήσουν τον κόσμο ότι τα σημάδια που είχαν χαραχθεί στο DNA τους έδειχναν ότι η κατασκευασμένη planδημία, οι απαγορεύσεις της και η επιβολή των εμβολίων ευθανασίας η παραγωγή των οποίων προηγήθηκε της planδημίας, όπως απεκάλυψε ο επικεφαλής της Μoderna-ξυπνούσαν τις μνήμες και τον εφιάλτη του ναζισμού.

Στόχος των εργαλείων της Ατζέντας που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας είναι ο έλεγχος και η μείωση του πληθυσμού στα 2 δις κατοίκους.

Η αιτία το σκάσιμο της φούσκας του παγκοσμίου χρέους των 400 τρις δολαρίων.

Το σκάσιμο αυτής της φούσκας οδηγεί την FED (η οποία στην κρυφή άκρη του νήματος) ελέγχεται από ιδιώτες να εκτοξεύει τα επιτόκια με στόχο την φτωχοποίηση των μαζών και την εξάρτησή τους από τα κράτη τα οποία στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη πιο δραστική μείωση του πληθυσμού μια και ούτε και τώρα κρατάνε τα προσχήματα μια και μετά από εκατοντάδες χιλιάδες ξαφνικούς θανάτους σε ολόκληρο το κόσμο πολλές κυβερνήσεις και αρμόδιοι θανάσιμοι σαρδανάπαλοι υπουργοί υγείας (!) ζητούν νέους εμβολιασμούς με τα εμβόλια COVID-19.

Σχεδόν οι ίδιοι πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι υπακούν σε μία μη εκλεγμένη παγκόσμια διακυβέρνηση οι οποίοι από κοινού με την ελεγχόμενη ηγεσία της Ε.Ε. βρίσκοταν στη βιτριολική πρωτοκαθεδρία της επιβολής του επίσημου αφηγήματος της planδημίας και των εμβολίων πρωταγωνιστούν τώρα σε μία χολερική αντιμετώπιση του ηρωικού Εβραικού λαού εξισώνοντας το θύμα με τους ναζί βιαστές και μακελάρηδες της Hamas αυτά τα made in deep state εργαλεία θανάτου.

Έτσι ακούς κάθε τόσο τον Αμερικανό πρόεδρο και τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλάνε για επιθετική αντίδραση του Ισραήλ και σχεδόν να δίνουν δίκαιο στη Hamas.

Mαζί τους στο ίδιο tempo και τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια εστίες αντισημιτισμού και γιάφκες διαφόρων κινημάτων τύπου WOKEH (Hamas) και χορηγούμενου ακτιβισμού.

Αυτή τη φορά οι πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι επιχειρούν να νουθετήσουν τον στρατό και την ηγεσία του Ισραήλ αγνοούν τη πιο δομική παράμετρο. Δεν είναι η πολιτική ηγεσία και ο στρατός του Ισραήλ που πολεμά στη Γάζα. Είναι σύσσωμος ο λαός του Ισραήλ ο οποίος μάχεται για την επιβίωσή του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irit A (@irit007)

Ο λαός και οι εταιρίες του Ισραήλ οι οποίες 24/7 βρίσκονται έμπρακτα και με κάθε μέσο δίπλα και ακόμη και στον τελευταίο στρατιώτη. Είναι ο λαός του Ισραήλ ο οποίος πήρε τις τύχες του στα χέρια του από τις πρώτες κιόλας ώρες τότε που απουσίαζε η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία αιφνιδιασμένες από την made in West σκευωρία και σφαγή.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AIPAC (@aipac)

Φωτορεπόρτερ του Reuters, του AP, του CNN και των NYT έφτασαν στα σύνορα μαζί με τρομοκράτες της #Hamas το πρωί της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, καταγράφοντας τη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών, το λιντσάρισμα στρατιωτών και τις απαγωγές στη Γάζα. Θέτοντας σοβαρά ηθικά ερωτήματα και όχι μόνο. Το “όχι μόνο” αφορά την προέλευση της ιδέας της εισβολής-τα πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by StandWithUs (@standwithus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tablet Magazine (@tabletmag)

MIT> Στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο οι Εβραίοι σπουδαστές αισθάνονται ανασφάλεια

Πάρτε μια γεύση από την αντιμετώπιση που έχουν οι Εβραίοι φοιτητές και στο περίφημο MIT. H ανάρτηση κάθε άλλο παρά τυχαία έρχεται από τον κορυφαίο Εβραίο καθηγητή του MIT Retsef Levi ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μεθοδικά ανέδειξαν τις παρενέργειες των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 στους εμβολιασθέντα πληθυσμό του Ισραήλ.

Πάμε να δούμε την σημερινή ανάρτηση του Levi για όλα όσα συνέβησαν μόλις χθες 9 Νοεμβρίου 2023 στο ΜΙΤ>

Αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος του MIT

Επιστολή από Ισραηλινούς και Εβραίους φοιτητές του MIT προς όλους τους φοιτητές του MIT

Σήμερα, Εβραίοι και Ισραηλινοί φοιτητές του MIT εμποδίστηκαν σωματικά να παρακολουθήσουν το μάθημα από μια εχθρική ομάδα φοιτητών του MIT υπέρ της Ηamas και κατά του Ισραήλ που αυτοαποκαλούνται CAA.

Αυτό συμβαίνει αφού φοιτητές από την CAA παρενόχλησαν μέλη του προσωπικού του MIT στα γραφεία τους επειδή ήταν Εβραίοι και διέκοψαν τα μαθήματα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς σαφή απάντηση από τη διοίκηση. Κάθε μέρα που περνά, η σιωπή της διοίκησης του MIT κάνει τους Εβραίους και τους Ισραηλινούς φοιτητές να αισθάνονται ανασφαλείς στο MIT.

Πολλοί Εβραίοι φοιτητές φοβούνται να εγκαταλείψουν τους κοιτώνες τους και έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν ότι το MIT δεν είναι ασφαλές για τους Εβραίους. Αυτό το μήνυμα επιδεινώνεται από τις δημόσιες και ιδιωτικές προειδοποιήσεις του Hillel (oργάνωση που στέκεται στο πλευρό των Εβραίων σπουδαστών) και πολλών καθηγητών ότι οι Εβραίοι φοιτητές δεν πρέπει να εισέλθουν στο κεντρικό lobby του MIT σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2023.

Αντί να διαλύσουν τον όχλο ή να αποκλιμακώσουν την κατάσταση ανακατευθύνοντας όλους τους μαθητές από το Lobby 7, οι Εβραίοι φοιτητές προειδοποιήθηκαν συγκεκριμένα να μην εισέλθουν στην μπροστινή είσοδο του MIT λόγω κινδύνου για τη φυσική τους ασφάλεια. Το βάρος της προστασίας των Εβραίων μαθητών δεν πρέπει να βαρύνει τους ίδιους τους μαθητές.

Η διοίκηση του MIT ανακοίνωσε πρόσφατα κατευθυντήριες γραμμές για την αποφυγή παράνομων και μη ασφαλών διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη. Η CAA, η οποία σχεδίασε τη διαμαρτυρία, παραβίασε συνειδητά και περήφανα αυτές τις απαιτήσεις, και κάλεσε ακόμη και άτομα εκτός του MIT να συμμετάσχουν. Οι ενέργειές τους εμποδίζουν τη δυνατότητα ασφαλούς και ειρηνικού διαλόγου και θέτουν σε κίνδυνο τους Εβραίους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη.

Η CAA φιλοξένησε έναν αποκλεισμό που όχι μόνο αγνοεί τις οδηγίες του MIT, αλλά εμποδίζει επίσης τους Εβραίους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Μερικοί Εβραίοι φοιτητές που είδαν την αποτυχία της διοίκησης να ανταποκριθεί στη στοχευμένη παρενόχληση των Εβραίων στην πανεπιστημιούπολη από την CAA συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και ειρηνικά να αντισταθούν σε αυτήν την απειλή για την ασφάλειά τους.

Τέσσερις ώρες μετά την έναρξη του αποκλεισμού, στις 12 μ.μ., η διοίκηση του ΜΙΤ έστειλε επιστολή σε όλους τους φοιτητές, απειλώντας με αναστολή εάν τα πλήθη δεν διαλύονταν από το Lobby 7. Μόνο οι Εβραίοι φοιτητές έφυγαν αμέσως. Οι διαδηλωτές της CAA δεν συνεργάστηκαν. Πράγματι, η CAA προχώρησε στην πρόσκληση περισσότερων φοιτητών και διαδηλωτών που δεν είναι μέλη της MIT να ενωθούν μαζί τους καλώντας για μια βίαιη εξέγερση «Intifada» και δικαιολογώντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ηamas σε Ισραηλινούς αμάχους.

Στις 5 μ.μ., όλοι οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη προειδοποιήθηκαν μέσω του συστήματος ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης του MIT να «αποφύγουν το Lobby 7» –– αναγνωρίζοντας επίσημα τον κίνδυνο που υπάρχει για τους φοιτητές ως αποτέλεσμα αυτής της βίαιης διαμαρτυρίας. Δεν ήταν παρόντες Εβραίοι ή Ισραηλινοί μαθητές σε αυτό το σημείο.

Από τις 10:30 απόψε το MIT αποφάσισε επίσημα να μην αναστείλει ακαδημαϊκά φοιτητές της CAA που παραβίασαν επανειλημμένα τις οδηγίες και τις απειλές της διοίκησης. Έδειξαν ότι οι ενέργειες κατά των Εβραίων στο MIT δεν έχουν συνέπειες. Επιπλέον, σε ένα email προς τους φοιτητές του DUSP, ο επικεφαλής του τμήματος ανέφερε ότι θα προστατεύσει όλους τους φοιτητές του DUSP (MIT Department of Urban Studies and Planning) που εμπλέκονται στην παραβίαση των κανόνων του MIT σήμερα διαμαρτυρόμενοι με την CAA. Όχι μόνο οι Εβραίοι φοιτητές αισθάνονται ανασφαλείς στην πανεπιστημιούπολη, αλλά τώρα αισθάνονται επίσης αποκλεισμένοι και ανασφαλείς στο DUSP.


Σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου, στην 85η επέτειο της Kristallnacht, που σηματοδότησε την έναρξη του Ολοκαυτώματος, οι Εβραίοι στο MIT κλήθηκαν να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη από τις πίσω εισόδους και να μην παραμείνουν στο Hillel φοβούμενοι τη σωματική τους ασφάλεια.

Βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται και οι Εβραίοι στην πανεπιστημιούπολη του MIT φοβούνται.

υπογεγραμμένο,

The MIT Israel Alliance and its supporters

Γιατί σιωπάς;

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Ανήκει στον Γερμανό πάστορα Martin Niemöller-κακώς αποδίδεται στον Bertolt Brecht.

Γιατί είστε όλοι σιωπηλοί;
Πριν από μερικά χρόνια ήσασταν ένα σωρό ακτιβιστές. Τώρα οι Εβραίοι δολοφονούνται εν ψυχρώ και δεν έχεις πει λέξη.

Πριν από δύο χρόνια, καθώς ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Γάζα, Εβραίοι σε όλη την Αμερική μπήκαν στο Instagram για να παρακολουθήσουν καθώς όλοι όσοι γνώριζαν ανέβαζαν ένα γραφικό «Ελεύθερη Παλαιστίνη- Free Palestine».

Μέσα σε λίγες μέρες, η Dua Lipa, η Bella Hadid, οι συμμαθητές, οι καθηγητές και οι φίλοι έγιναν όλοι γεωπολιτικοί ειδικοί με τσεκούρια εναντίον του Ισραήλ, του Σιωνισμού και των Εβραίων ομοίων τους.

Fast forward αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν οι τρομοκράτες της Ηamas εξαπέλυσαν μια βάρβαρη επίθεση κατά του Ισραήλ, σκοτώνοντας πάνω από 900 ανθρώπους, τραυματίζοντας σχεδόν 3.000, αιχμαλώτισαν 150 ομήρους, διαπράττοντας βιασμούς και επιθέσεις σε αθώους κατά παράβαση κάθε διεθνούς ανθρωπιστικού προτύπου. Σίγουρα, μπροστά στην τρομοκρατία και τα εγκλήματα πολέμου, θα περίμενε κανείς από τους ανθρώπους που είχαν τόσα πολλά να πουν το 2021 να καταγγείλουν αυτά τα κακά. Αλλά θα κάνατε λάθος, γιατί αυτοί οι ευγενείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πλέον σιωπηλοί.

Μπροστά στη βάρβαρη τραγωδία αυτού του Σαββατοκύριακου, η ανταπόκριση στο Διαδίκτυο ήταν πολύ χρήσιμη για να καταλάβουμε ποιος είναι ποιος — και τι αντιπροσωπεύει-γράφουν στο κορυφαίο Εβραικό περιοδικό Tablet οι Ani Wilcenski
και Isaac de Castro.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες: Εβραίους, «ακτιβιστές» και ανθρώπους που παρατηρούν σιωπηλά. Ας αναλύσουμε αυτές τις oμάδες:

Ομάδα 1> Οι Εβραίοι

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι Εβραίοι της διασποράς έχουν βιώσει τη φρίκη ενός pogrom τύπου της δεκαετίας του 1940 μέσω των τηλεφώνων μας. Ανανεώνουμε μανιωδώς το Twitter και τις ειδήσεις του Ισραήλ, ανησυχώντας ότι το επόμενο θύμα θα είναι η αδερφή ή η φίλη ή η γιαγιά ή ο ανιψιός μας—γιατί θα μπορούσε να είναι. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον στο Ισραήλ.

Στον απόηχο της πιο θανατηφόρας ημέρας για τον εβραϊκό λαό από το Ολοκαύτωμα, πολλοί από εμάς χρησιμοποιήσαμε ιστορίες στο Instagram για να θρηνήσουμε, να ενημερώσουμε ο ένας τον άλλον, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν τους χαμένους φίλους τους. Ακόμη και Εβραίοι που συνήθως αποφεύγουν να συζητούν για το Ισραήλ έχουν μιλήσει. Οι νεότεροι Αμερικανοεβραίοι έχουν πλέον ενταχθεί στις τάξεις των προηγούμενων εβραϊκών γενεών που ήξεραν τι δεν ξέρουν: ότι οι Εβραίοι δεν είναι ασφαλείς πουθενά, όχι στο Ισραήλ, όπου ο λαός μας σφαγιάζεται, και όχι στη Νέα Υόρκη, όπου περήφανοι αντισημίτες παρελαύνουν στους δρόμους για την υποστήριξη του βιασμού και των βασανιστηρίων.

Ωστόσο, οι γραφικές εικόνες των δολοφονημένων γυναικών και οι συναισθηματικές εκκλήσεις από αγαπημένες διασημότητες δεν έχουν ακόμη συγκινήσει τους μη Εβραίους να πουν λέξη. Σκουπίστε τους Εβραίους από το Instagram και μπορείτε να προσποιηθείτε ότι η σφαγή απλά δεν συνέβη.

Ομάδα δεύτερη> Οι «ακτιβιστές» ή οι αναίσθητοι άνθρωποι που πρέπει να αφαιρέσετε από τον κόσμο σας

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μισούσαν ήδη το Ισραήλ και πήραν αυτή την επίθεση ως δικαιολογία για να υπερκεράσουν κάνοντας αναρτήσεις σχετικά με την αποαποικιοποίηση καθώς τρομοκράτες της Hamas επιτέθηκαν σε αθώα κορίτσια. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τα βίντεο με ηλικιωμένες γυναίκες να παρασύρονται από βαρβάρους και σκέφτηκαν από μέσα τους: «Χμ, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να δημοσιεύσουμε πώς το Ισραήλ υποκινεί τη βία». Αυτοί είναι οι φοιτητές του Ηarvard που εξέδωσαν μια δήλωση ενώ ολόκληρες οικογένειες εκτελούνταν στα σπίτια τους, γράφοντας: «Εμείς, οι υπογεγραμμένες φοιτητικές οργανώσεις, θεωρούμε το ισραηλινό καθεστώς εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για όλη την εκτυλισσόμενη βία». Αυτοί είναι οι άνθρωποι που γέλασαν και επευφημούσαν όταν ένας ομιλητής σε συγκέντρωση των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών της Αμερικής στο Manhattan περιέγραψε πώς κάποιοι «hipsters» έκαναν πάρτι στην έρημο μέχρι που εμφανίστηκε η Hamas και τους δολοφόνησε.

Αυτοί οι άνθρωποι κατοικούν σε ένα εντελώς διαφορετικό βασίλειο που κινείται από ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο γεγονότων, ηθών και πεποιθήσεων. Ο αντισημιτισμός τους είναι είτε φανερός είτε τόσο ριζωμένος στη συνείδησή τους που δεν βλέπουν καν πώς επηρεάζει τον κόσμο γύρω τους. Έχουν μια σαφή ανικανότητα να αναγνωρίσουν τα βάσανα των άλλων. Ή ίσως μόνο των Εβραίων.

Να είστε έτοιμοι να τους χάσετε καθώς αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη χαθεί.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ στο πλευρό των συγγενών των απαχθέντων από τους ναζί τρομοκράτες της Hamas και δίπλα στους στρατιώτες. Λαός και στρατός του Ισραήλ είναι μία γροθιά σε ένα πόλεμο όχι μόνο για την επιβίωση του Ισραήλ αλλά και των αξιών του δυτικού κόσμου.

Τρίτη ομάδα> Οι σιωπηλοί κρυμμένοι

Αυτό το πλήθος αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του διαδικτύου. Αυτό το πλήθος είναι επίσης όπου υπάρχει πραγματική δυνατότητα για ένα τακτικό άτομο να βοηθήσει να κάνει μια ουσιαστική αλλαγή.

Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν κάτι να πουν για κάθε πολιτικό σκοπό. Επιμένουν ότι «η σιωπή είναι βία» και ότι, σύμφωνα με τα συχνά αναφερόμενα λόγια του Desmond Tutu, «Αν είσαι ουδέτερος σε καταστάσεις αδικίας, έχεις επιλέξει την πλευρά του καταπιεστή». Αλλά προφανώς αυτές οι αρχές δεν ισχύουν όταν δολοφονούνται Εβραίοι.

Αν μη τι άλλο, μιλάει για την απόλυτη βαρβαρότητα της επίθεσης της Hamas το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μένουν σιωπηλοί – συνήθως όταν το Ισραήλ εμφανίζεται στους τίτλους, κάθε γυναίκα που πήρε την «Intro to Human Rights» στο δεύτερο έτος δημοσιεύει τουλάχιστον τρία infographics για τα παλαιστινιακά σύνορα στην ιστορία της. Είναι κρίμα που χρειάστηκαν μόνο μωρά να αποκεφαλιστούν και γυναίκες να δέχονται βίαιες επιθέσεις για να σταματήσουν οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν μια τραγική σύγκρουση σε ένα πολύ περίπλοκο μέρος που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ ως μια βολική ευκαιρία για να μεταδώσουν τις πολιτικές τους αρετές.

Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι ήσυχοι επειδή συμφωνούν με τους «ακτιβιστές» της Ομάδας Δύο. Κατ’ ιδίαν, σίγουρα εκτοξεύουν τα ίδια αναίσθητα σκουπίδια σχετικά με την «αντίσταση» και τον «αγώνα ελευθερίας» – απλώς έχουν την καλή λογική να μην το τηλεγραφούν σε όλο το Instagram όταν απάγονται γιαγιάδες.

Υπάρχουν όμως άλλοι άνθρωποι που διαβάζουν τις ειδήσεις και παρακολουθούν τα video με τρόμο, τρομοκρατημένοι από το μίσος και τη βία, που σωστά κατανοούν ότι είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καταναλώνουν με μανία τους τίτλους, τους αρέσουν οι ιστορίες των ανθρώπων «Σταθείτε με το Ισραήλ», στέλνουν προσωπικά μηνύματα στους Εβραίους φίλους τους για να τους ρωτήσουν πώς τα πάνε. Ωστόσο, μένουν σιωπηλοί γιατί, όσο φρικτό κι αν νιώθουν τα video με τα αιματοβαμμένα θύματα βιασμού, στους χώρους που κατοικούν, το Ισραήλ είναι κακό και προτιμούν να αποφεύγουν την ενόχληση να μιλήσουν.

Εάν είστε αυτό το άτομο, θέλουμε να μιλήσουμε απευθείας μαζί σας. Κάποιοι από εσάς είστε γνωστοί μας. Μερικοί από εσάς είστε φίλοι μας.

Ο συνολικός εβραϊκός πληθυσμός του κόσμου είναι 16 εκατομμύρια. Αυτό είναι το 0,2% του πλανήτη. Το Ισραήλ, η μόνη εβραϊκή χώρα στον κόσμο, φιλοξενεί 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους, περισσότεροι από 900 από τους οποίους είναι νεκροί (για το πλαίσιο, αυτό ισοδυναμεί με μια τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική κατά την οποία 32.000 άνθρωποι δολοφονούνται βάναυσα). Και τώρα, το εβραϊκό κράτος όπου οι πρόγονοί μας, οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς μας διέφυγαν μετά τη δολοφονία εκατομμυρίων προγόνων και φίλων και μελών της οικογένειάς τους, αντιμετωπίζει έναν βίαιο πόλεμο που έχει προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή σε μέρη και ανθρώπους που αγαπάμε. Και κανείς από εσάς δεν θα πει τίποτα δημόσια, ακόμα κι αν καταλαβαίνει το μέγεθος της φρίκης, γιατί φοβάστε πολύ να «μπείτε» και να «πάρετε πλευρά».

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να αισθανόμαστε αποθαρρυντικά να μιλήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το Ισραήλ – η χώρα έχει δαιμονοποιηθεί τόσο βαθιά που είναι (τραγικά) κατανοητό να φοβόμαστε τις διαπροσωπικές συνέπειες της αναφοράς του ονόματός της σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα έντονα κριτικό φως. Αλλά σας χρειαζόμαστε, γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πλέον πεδίο πολέμου, όχι μόνο μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά, καθώς η Hamas ετοιμάζεται να πλημμυρίσει το διαδίκτυο με βίντεο ομήρων που εκλιπαρούν για τη ζωή τους.

Τα εγκλήματα πολέμου και τα δολοφονημένα νήπια δεν είναι μια «σύνθετη πολιτική κατάσταση» με «επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές». Μπορείτε να υποστηρίξετε την παλαιστινιακή πολιτεία—στην πραγματικότητα, μπορείτε να έχετε όποια γνώμη θέλετε για την περιφερειακή πολιτική της Μέσης Ανατολής—και εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες που απήγαγαν 85χρονους επιζώντες του Ολοκαυτώματος πρέπει να καταδικαστούν. Η συγχώνευση αυτών των δύο πραγμάτων δίνει μόνο αξιοπιστία στην ιδέα ότι η βία κατά των Εβραίων είναι πολιτική. Η βία εναντίον οποιουδήποτε άλλου είναι αναμφισβήτητα κακή. Η επιμονή σε αυτή τη διάκριση, στο δημόσιο χώρο όπου δημιουργούνται οι αφηγήσεις, είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει ο κύκλος της δαιμονοποίησης και του εκφοβισμού-σε-σιωπή.

Δεν χρειάζεται να φοβάστε για την κοινωνική σας θέση ή για τα προς το ζην, επειδή λέτε, χωρίς καθαρισμό του λαιμού ή επιφυλάξεις για τον Netanyahu, ότι η σφαγή των Εβραίων είναι κακό. Σας υποσχόμαστε ότι κανείς δεν θα νομίζει ότι υποστηρίζετε κάθε κομμάτι της ισραηλινής νομοθεσίας επειδή πιστεύετε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κακοποιούνται βίαια και τα άψυχα σώματά τους να παρελαύνουν στους δρόμους. Και αν υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που φοβάστε ότι μπορεί, ίσως θα πρέπει να συμμετάσχετε μαζί μας για να σκεφτούμε γιατί περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα των οποίων τις απόψεις δικαιολογημένα φοβάστε.

Σε περίπτωση που αυτά τα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού δεν ήταν ξεκάθαρα, είμαστε μια μικρή μειοψηφία που διεξάγει μια δύσκολη μάχη και την πολεμάμε εδώ και αιώνες. Ρωτήστε τους Εβραίους φίλους σας πώς ένιωσαν τις τελευταίες ημέρες και στοιχηματίζουμε ότι θα σας πουν ότι αισθάνονται απομονωμένοι, απελπισμένοι και μόνοι. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι είστε μέρος του γιατί νιώθουν έτσι. Παρατηρούμε πότε προσεγγίζετε ιδιωτικά αλλά πηγαίνετε σιωπηλά στο ραδιόφωνο πότε και πού πρέπει να βάλετε το δικό σας δέρμα στο παιχνίδι, αφήνοντάς μας να υπερασπιστούμε μόνοι μας τη βασική ανθρωπιά μας.

Να είστε αξιοπρεπείς: Σταθείτε δίπλα στους Εβραίους στη ζωή σας που πέρασαν τις δύο τελευταίες ημέρες κολλημένοι στα τηλέφωνά τους ελπίζοντας ότι οι φίλοι ή η οικογένειά τους δεν βιάστηκαν ή βρέθηκαν νεκροί. Θρηνήστε μαζί μας και μοιραστείτε τον πόνο μας. Υποχωρήστε ενάντια στην πολιτικοποίηση της εβραϊκής δολοφονίας με το να αντισταθείτε σε κάτι που γνωρίζετε ότι είναι λάθος. Βρείτε το θάρρος να πάρετε μέρος σε μια στιγμή που η ιστορία παρακολουθεί, γιατί έχουμε ήδη δει τι συμβαίνει όταν έρχονται για τους Εβραίους και οι άνθρωποι δεν λένε τίποτα.

Υπάρχει νέος Χίτλερ στον πλανήτη; Κι εάν ναι ποιοι είναι οι συνεργοί του;

Αυτά γράφει σήμερα το Tablet καθώς είναι πράγματι εκκωφαντική η σιωπή πάσης φύσεως επαγγελματιών του ακτιβισμού και όχι μόνο. Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια το Ισραήλ έχει δαιμονοποιηθεί.

Η “αριστερή” προπαγάνδα δεκαετιών έπιασε τόπο και ρίζωσε στα μυαλά των ανθρώπων οι οποίοι στο μεταξύ δεν πολυασχολούνται με το να εμβαθύνουν στην ιστορία πέρα από ένα insta story.

Έτσι τα ίδια πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα που δαιμονοποίησαν το Ισραήλ -για τις ανάγκες του εκκρεμούς-μοιάζουν να διατηρούν εκλεκτικές και ευγονικές συγγένειες με την elite που έστησε το αφήγημα της planδημίας, εδώ όπου το ρόλο των τζιχαντιστών του ISIS ανέλαβαν ελεγχόμενοι πολιτικοί ηγέτες-πεκινουά, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, και λοιπά ναζιστικά σκουπίδια πρόθυμοι υπηρέτες του αφηγήματος της planδημίας και των εμβολίων ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού. Ανάμεσά τους ευδιάκριτοι και οι εγχώροι μακελάρηδες πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στη δημόσια ζωή του τόπου.

Και στην περίπτωση της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας υπήρξαν σπουδαίοι Εβραίοι επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος οι οποίοι κραύγαζαν για την παρουσία των σύγχρονων Ναζί στον πλανήτη.

Υπάρχει νέος Χίτλερ στον πλανήτη; Κι εάν ναι ποιοι είναι οι συνεργοί του;

Την ύπαρξη ενός νέου Χίτλερ στον πλανήτη φωτογραφίζουν Εβραίοι επιζήσαντες του Αουσβιτς καθώς ένας κατασκευασμένος ιός COVID-19 έρχεται να επιβάλει τα εμβόλια ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού.

Οι ιστορικές μνήμες των ανθρώπων που επέζησαν της Κόλασης ξυπνούν-έγραφε κατ΄επανάληψη το Κουρδιστό Πορτοκάλι>

Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav και η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ.

– Η ίδια λέει στους Εβραίους που έσπευσαν πρώτοι να εμβολιαστούν>

«Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος του να ακούτε τυφλά τους καλυμμένους προδότες σας και να περπατάτε προς τη σφαγή. Ξυπνήστε τώρα».

>

Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav εκφώνησε σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες τη παρακάτω ομιλία>

Ένα ζωτικό μάθημα από το Ολοκαύτωμα είναι ότι η γενοκτονία διευκολύνθηκε από την παγκόσμια σιωπή, την αδιαφορία και την αδυναμία παρέμβασης. Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε όταν η προσωπική ελευθερία, τα νόμιμα και τα πολιτικά δικαιώματα παραμερίστηκαν.

Ο συγγραφέας Primo Levi, ένας Ιταλός Εβραίος που επέζησε του Άουσβιτς, προειδοποίησε: «Συνέβη. Επομένως μπορεί να συμβεί ξανά. Μπορεί να συμβεί παντού».

Ως επιζών του Ολοκαυτώματος, με τρομάζουν όσοι ελέγχουν την αφήγηση του Ολοκαυτώματος. Αρνούνται τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με τις τρέχουσες διακρίσεις και με τα όλο και πιο επιθετικά και κατασταλτικά διατάγματα.

Αυτοί οι αυτόκλητοι φρουροί λογοκρίνουν και φιμώνουν όσους μιλούν. Αρνούμενοι την πραγματική σημασία του Ολοκαυτώματος με τη σημερινή καταστολή, οι συγκεκριμένοι αυτόκλητοι φρουροί είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ο Elie Wiesel, ένας επιζών του Άουσβιτς και βραβευμένος με Νόμπελ, θεωρείται ως η φωνή των θυμάτων. Δήλωσε: «Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Το να μένεις σιωπηλός και αδιάφορος είναι η μεγαλύτερη αμαρτία όλων».

Σήμερα, οι επιζώντες είναι συγκλονισμένοι από τα τρομοκρατικά, διχαστικά και μεροληπτικά μέτρα κατά μίας μειονότητας. Οι φρικιαστικές σκηνές περιλαμβάνουν αστυνομικούς με μαύρες στολές που επιτίθενται βάναυσα σε διαδηλωτές σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Αυστραλία και, ναι, στο Ισραήλ. Αυτές είναι οδυνηρές υπενθυμίσεις για το πρελούδιο του Ολοκαυτώματος στο οποίο οι Ναζί:

Χρησιμοποίησαν τα ψυχολογικά όπλα του φόβου και της προπαγάνδας για να επιβάλουν ένα καθεστώς γενοκτονίας:
Οι δαιμονισμένοι Εβραίοι ως φορείς ασθενειών, που είναι και η αιτία της δυστυχίας τους.
– Συστηματικά εξαφανισμένα ηθικά πρότυπα και αξίες.
– Καταστροφή της κοινωνικής συνείδησης ​​στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Τα σημερινά αρπακτικά χρησιμοποιούν επίσης τον φόβο και την προπαγάνδα για να διατηρήσουν μια κατάσταση άγχους και ανικανότητας. Ο στόχος —τότε και τώρα— είναι πανομοιότυπος: Οι άνθρωποι να γίνουν υπάκουοι και να ακολουθούν τις οδηγίες χωρίς αντιστάσεις.


Η παγκόσμια επίθεση στις ελευθερίες μας και στο δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση διευκολύνεται από τα όπλα της ιατρικής. Τότε και τώρα, το ιατρικό κατεστημένο παρέχει ένα κάλυμμα νομιμότητας στη μαζική ιατρική δολοφονία.

Οι Ναζί κήρυξαν τα άτομα με αναπηρία «ακατάλληλα για ζωή». Τα 1.000 γερμανικά βρέφη και μικρά παιδιά που ήταν τα πρώτα θύματα ιατρικών φόνων στον κόσμο δολοφονήθηκαν στην πραγματικότητα στα νοσοκομεία.

Το 2020, οι παγκόσμιες κυβερνήσεις κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξέδωσαν θανατηφόρες ιατρικές υπαγορεύσεις:

– Τα νοσοκομεία έλαβαν εντολές να μην περιθάλπουν ηλικιωμένους από γηροκομεία. Το αποτέλεσμα ήταν μία μαζική ιατρική δολοφονία, την οποία η Σουηδία αποκάλεσε «ενεργητική ευθανασία».
– Τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησαν θανατηφόρες δόσεις του φαρμάκου Midazolam για να δολοφονήσουν ιατρικά τους ηλικιωμένους, ένα φάρμακο που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν.
– Οι κατευθυντήριες γραμμές των νοσοκομείων των ΗΠΑ εξακολουθούν να ζητούν από τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν ελάχιστες θεραπείες.
– Απαγορεύεται στους γιατρούς στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ να συνταγογραφούν υπάρχουσες, αδειοδοτημένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες που σώζουν ζωές για ασθενείς με COVID.

Σήμερα, η ανθρωπότητα απειλείται από τους παγκόσμιους κληρονόμους των Ναζί. Ο πραγματικός ιός που συνεχίζει να μολύνει αυτά τα αρπακτικά είναι η Ευγονική, ένα σύνολο πεποιθήσεων και πρακτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της γενετικής ποιότητας του πληθυσμού.

Μια έκθεση της Επιτροπής των ΗΠΑ για το Ολοκαύτωμα, υπό την προεδρία του Elie Wiesel, σημείωσε: «… η τάση να αντιγράψουμε τη ναζιστική επιλογή και να εξοντώσουμε ξανά εκατομμύρια ανθρώπους παραμένει μια αποτρόπαια απειλή».

Στόχος των σύγχρονων Ναζί είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι παγκόσμιοι ολιγάρχες είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των παγκόσμιων πόρων, φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων.

Vera Sharav in her home

Βρισκόμαστε σε μια καταστροφική διασταύρωση της ανθρώπινης ιστορίας

Η επιζήσασα του Άουσβιτς, Mariann Turski, Πολωνή δημοσιογράφος, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να συμβεί ξανά ένα Ολοκαύτωμα. Απάντησε: «Θα μπορούσε να συμβεί. Εάν παραβιάζονται τα πολιτικά δικαιώματα, εάν τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν γίνονται σεβαστά και καταργούνται».

Προέτρεψε όλους, «υπερασπιστείτε το σύνταγμα, υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας, υπερασπιστείτε τη δημοκρατία σας. Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται… Δεν πρέπει να είστε αδιάφοροι όταν οποιαδήποτε μειονότητα αντιμετωπίζει διακρίσεις».

Ο Dietrich Bonnhoeffer, ένας εξαιρετικός Γερμανός προτεστάντης υπουργός κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, δήλωσε: «Η σιωπή μπροστά στο κακό είναι από μόνη της κακό. Το να μην μιλάς σημαίνει “μιλάς”. Το να μην ενεργείς σημαίνει “ενεργείς”».

Ο Ραβίνος Michoel Green μόλις δημοσίευσε μια επείγουσα έκκληση ότι είναι «ή ώρα να εξιλεωθείτε για το Ολοκαύτωμα μην επιτρέποντάς το να επαναληφθεί». Ο Green προτρέπει σε όλους να μην υπακούουν στις εντολές των τυράννων και να μην περιθωριοποιούν και διώκουν μειονότητες. Και λέει στους Εβραίους: «Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος του να ακούτε τυφλά τους καλυμμένους προδότες σας και να περπατάτε προς τη σφαγή. Ξυπνήστε τώρα».

Μην παραπλανηθείτε. Οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ο εχθρός. Το πρώτο βήμα στην ολισθηρή πλαγιά προς τη γενοκτονία είναι ο στιγματισμός μιας μειονότητας. Η σιωπή προκαλεί διαρκώς αυξανόμενους κατασταλτικούς περιορισμούς. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, πρέπει να μιλήσουμε ενάντια στις διακρίσεις. Δεν πρέπει να μείνουμε ποτέ ξανά σιωπηλοί, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AwakeningSweden (@awakeningsweden)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ> Η Tamarah Benima, μία εξέχουσα ραβίνος, σήμανε επίσης συναγερμό

Οι συγκρίσεις πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κίτρινων αστεριών στις διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών του ιού.

Σύμφωνα με τους The Times of Israel η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ, έκανε τη σύγκριση στη διάρκεια ομιλίας της στη βόρεια ολλανδική πόλη Leeuwarden.

«Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προφανώς επέτρεψαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να οδηγηθούν σε ολοκληρωτική σκέψη», είπε για την πανδημία της COVID-19, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019. Ό,τι δεν ταιριάζει με την προοπτική τους πρέπει να αποσιωπηθεί».

Palestinians transport a captured Israeli civilian from Kibbutz Kfar Azza into the Gaza Strip on Saturday, Oct. 7, 2023-AP Photo/Hatem Ali

Όσοι εμπλέκονται στην επιβολή μέτρων δημόσιας υγείας για τον COVID-19 «έχουν τις καλύτερες προθέσεις», πρόσθεσε η Benima. «Αλλά ως Εβραία έχω να πω πως αυτό που συνέβη στη ναζιστική Γερμανία είναι μια προειδοποίηση για μένα. Όσοι ήταν στην εξουσία είχαν όλοι τις καλύτερες προθέσεις. Όπως όταν κήρυξαν τους Εβραίους κινδύνο για τη «δημόσια υγεία». Επίσης όταν κήρυξαν πόλεμο ενάντια στον «ιό» εκείνης της εποχής. Επομένως, μην παίζετε με τη φωτιά παραμερίζοντας τους ανθρώπους στην κοινωνία μας ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», όπως κάνει τακτικά ο υπουργός Υγείας Hugo De Jonge».

Tablet Magazine> The dystopian relationship of intelligence and diplomacy between USA-IRAN-QATAR

Οι πολύ στενές σχέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικανικής διπλωματίας με τις αντίστοιχες του Ιράν και του Qatar προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη προέλευση του Ολοκαυτώματος σε βάρος του Εβραικού λαού

Οι αποκαλύψεις του κορυφαίου Εβραϊκού περιοδικού Tablet Magazine για τις στενές σχέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικανικής διπλωματίας με τις αντίστοιχες του Ιράν και του Qatar προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη προέλευση του Ολοκαυτώματος σε βάρος του Εβραικού λαού που προκάλεσαν οι ναζί τρομοκράτες της Hamas την 7η Οκτωβρίου 2023.

Το νέο άρθρο του σπουδαίου Εβραϊκου ιστοτόπου που υπογράφει ο Armin Rosen έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρθρογραφίας που έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαβόητη ατάκα του Στάλιν στον Τσώρτσιλ στη Μόσχα και καθώς οι δύο άνδρες είχαν αποσυρθεί στο ιδιωτικό δωμάτιο του Στάλιν, εδώ όπου ο Ρώσος ηγέτης θα γέμιζε ποτήρι του ποτήρι του Τσώρτσιλ με εξαίρετο κρασί από τη Γεωργία λέγοντάς του>

Η Αλήθεια κρύβεται κάτω από πολλές στρώσεις ψεύδους…

Πάμε λοιπόν να δούμε τι αποκαλύπτει ο Armin Rosen στο Tablet magazine>

Το να είσαι ο κύριος εξωτερικός χρηματοδότης της Hamas και να είσαι ορισμένος διεθνής μεσολαβητής απαιτεί ορισμένες εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες. Όταν η ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα κατέλαβε περίπου 240 ομήρους κατά τη διάρκεια της έξαψης της στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι χορηγοί της ομάδας στο Qatar πρέπει να ένιωσαν ασυνήθιστα καλά προετοιμασμένοι για τις συνέπειες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα τέλη Ιουλίου, η Διεθνής Ακαδημία Μελετών Ασφαλείας του ΚατάρQatar International Academy for Security Studies, η οποία προσδιόρισε τον πρώην πράκτορα του FBI Ali Soufan ως εκτελεστικό διευθυντή της μόλις τον Δεκέμβριο του 2022, πραγματοποίησε μια τριήμερη διμερή άσκηση ανάκτησης ομήρων στην οποία παρευρέθηκε ο ταξίαρχος Hamad Hassan Al Sulaiti.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από το FBI, μαζί με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, μαζί με ομολόγους του στο Υπουργείο Εσωτερικών του Qatar και στην Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας.

Ο ίδιος ο Soufan παρευρέθηκε στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε «υπό την αιγίδα» του υπουργού Εσωτερικών του Qatar, σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό ιστότοπο Al-Arab Qatar.

Ταυτόχρονα, ο Michael Masters, ένας από τους μακροχρόνιους αναπληρωτές του Soufan, διοικούσε την εβραϊκή κοινοτική ασφάλεια-Jewish communal security, σε όλη τη Βόρεια Αμερική ως επικεφαλής του Δικτύου Ασφαλούς Κοινότητας Secure Community Network (SCN)—μια θέση στην οποία παραμένει στον απόηχο της σφαγής περισσότερων από 1.400 Εβραίων από τη Hamas.

Ως πράκτορας του FBI, ο Ali Soufan ήταν ένα από τα λίγα άτομα στο γραφείο που έδωσε σημασία στην κήρυξη πολέμου του Osama bin Laden κατά της Αμερικής, γνώση που δεν επέτρεψε στονSoufan ή σε κανέναν άλλον στην ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου να αποτρέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου -9/11.

Αυτός ο 25χρονος πλέον πυρήνας διορατικότητας, που έχει ηρωικές διαστάσεις στο βιβλίο του Lawrence Wright The Looming Tower, μετέτρεψε τον Soufan σε μια από τις πιο μακροχρόνιες προσωπικότητες εθνικής ασφάλειας της Αμερικής του 21ου αιώνα, μια τακτική καλωδιακή ειδησεογραφία με μια παγκόσμια εταιρεία ασφαλείας και μια δεξαμενή σκέψης που πήρε το όνομά του, καθώς και βαθιές επαφές μέσα σε ένα παγκοσμίου φήμης αντιτρομοκρατικό κατεστημένο.

Το Qatar είναι ένας από τους κόμβους αυτού της επιχείρησης, εν μέρει χάρη στον Soufan, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Tablet για συνέντευξη.

Ο πρώην πράκτορας του FBI ήταν υπεύθυνος του γραφείου της Doha της εταιρείας ασφαλείας του Rudy Giuliani το 2007, η οποία εκπαίδευε τις δυνάμεις ασφαλείας και πληροφοριών του εμιράτου.

Σήμερα, το QIASS είναι η «εμβληματική εκπαιδευτική εγκατάσταση» του Ομίλου Soufan, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ το μη κερδοσκοπικό Soufan Center και το QIASS είναι οι δύο συνδιοργανωτές του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφάλειας-Global Security Forum, ενός φεστιβάλ με θέμα την πολιτική για την αυτοεκτίμηση του καθεστώτος του Qatar κάθε Μάρτιο στη Doha.

Η QIASS έχει μετρήσει αξιόπιστα πρόσωπα στον κυβερνητικό μηχανισμό του Qatar μεταξύ της ηγεσίας της: Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, πρόεδρος της QIASS ήταν ο Mohamed Hanzab, πρώην ανώτερος αξιωματούχος τόσο στην Υπηρεσία Πληροφοριών του Qatar όσο και στην Πολεμική Αεροπορία του Qatar. Το 2011, ο Hanzab ξεκίνησε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικής Ασφάλειας, με τον Soufan ως ένα από τα πέντε μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου του ομίλου.

Michael Masters

Ο Majid al Ansari, πρόεδρος του QIASS από το 2019, άφησε το ινστιτούτο για να γίνει επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Qatar και σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας στις αρχές του 2022, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn. Ωστόσο, σύμφωνα με βιογραφίες στις ιστοσελίδες τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών του Qatar όσο και του πανεπιστημίου Hamid bin Khalifa που λειτουργεί από την κυβέρνηση, ο Ansari εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του QIASS.

Την 1η Νοεμβρίου, ο al Ansari περιέγραψε εν συντομία το «Nov. 2023» ως ημερομηνία λήξης του με το QIASS στο LinkedIn πριν αλλάξει το προφίλ του για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε ένδειξη επικάλυψης με το έργο του στο Υπουργείο Εξωτερικών. (Η ενότητα “σχετικά” του προφίλ εξακολουθεί να ανοίγει περιγράφοντας τον al-Ansari ως “Πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Μελετών Ασφάλειας του Κατάρ (QIASS).”)

Μια πλαϊνή γραμμή στο LinkedIn που αποθηκεύτηκε προσωρινά στις 31 Οκτωβρίου, ορατή στο Google από τη στιγμή που γράφτηκε αυτό, εξακολουθεί να τον προσδιορίζει ως πρόεδρο του ινστιτούτου.

Ο Soufan δεν ήταν το μόνο άτομο στην εταιρεία που είχε ιδρύσει και κατείχε ηγετικό ρόλο στην QIASS. «Αρκετοί άλλοι υπάλληλοι του Soufan Group αναφέρονται επίσης ως υπάλληλοι εκεί», ανέφερε το Foreign Policy το 2014, «μια σχέση που σπάνια αποκαλύπτουν σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ».

 

O πρώην πράκτορας του FBI Ali Soufan στη κεντρική photo που εικονογραφεί το σχετικό άρθρο του Tablet Magazine

DOHA: A joint Qatar-US hostage recovery exercise workshop has started at the officers’ club in the Internal Security Force camp (Lekhwiya). The three-day event is organized by the Qatar International Academy for Security Studies (QIASS).

Η σελίδα στον ιστότοπο του QIASS που περιλαμβάνει την εκτελεστική του ομάδα είναι πλέον εκτός σύνδεσης και το ινστιτούτο δεν προσδιορίζει πλέον δημόσια κανένα από το προσωπικό του στον ιστότοπό του, αλλά τον Δεκέμβριο του 2022 ο οργανισμός κατονόμασε έναν αριθμό συνεργατών του Soufan στην ηγεσία του εκτός από τον ίδιο τον Soufan.

Ο Martin Reardon, που αναφέρεται ως ανώτερος διευθυντής του QIASS, είναι βετεράνος της αντιτρομοκρατίας του FBI, πρώην αρχηγός ομάδας ελευθέρων σκοπευτών και σημερινός ανώτερος σύμβουλος εκπαίδευσης για τον Όμιλο Soufan.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης του QIASS, John Waddell, ένας μακροχρόνιος εκπαιδευτής όπλων μάχης στους Πεζοναύτες, είναι ανώτερος διευθυντής έργου στον Όμιλο Soufan, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

Μέσω του QIASS, ο Soufan τοποθετήθηκε ως πρωταρχικός μη κυβερνητικός οργανισμός μεταξύ του αμερικανικού τομέα ασφαλείας και της Doha.

Ο Masters είχε τον δικό του ρόλο σε αυτό το μεγαλύτερο έργο. Μέχρι το 2018, τη χρονιά που το QIASS και το Soufan Center ξεκίνησαν μαζί το Global Security Forum, ο Masters ήταν ήδη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού βραχίονα της Soufan για δύο χρόνια, μια θέση που κράτησε μέχρι το 2022, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn.

Ο Masters, ο οποίος ήταν επίσης ανώτερος υπάλληλος στον κερδοσκοπικό όμιλο Soufan, αναφέρεται ως «διευθυντής» και «πρόεδρος» του Soufan Center σε όλα τα δημόσια διαθέσιμα, πλήρους μήκους 990s που έχει καταθέσει ο οργανισμός, που εκτείνονται από το 2018 έως 2021.

Ο ιστότοπος του Κέντρου Soufan τον ονομάζει ως Πρόεδρο στην παλαιότερη προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση της σελίδας προσωπικού του οργανισμού, από τον Ιούνιο του 2017.

Ο Soufan ήταν ιδρυτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Κατάρ Αμερικής-Qatar America Institute το 2017 και ήταν ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού το 2019, όταν δέχτηκε χρηματοδότηση 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Πρεσβεία του Qatar στην Ουάσιγκτον. Το 2020, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι το ινστιτούτο εργαζόταν για λογαριασμό ενός αλλοδαπού εντολέα —δηλαδή της κυβέρνησης του Qatar, ή τουλάχιστον της επίσημης αποστολής του στην πρωτεύουσα του έθνους— και ζήτησε από τον οργανισμό να αποκαλύψει τις δραστηριότητές του σύμφωνα με τον Νόμο για την εγγραφή ξένων πρακτόρων .

Το να γίνει ένας από τους πολλούς πρόθυμους φορείς μεταξύ Ουάσιγκτον και Doha ήταν μια καλή απόφαση σταδιοδρομίας για τον Soufan, για τον ίδιο λόγο που το να γίνει δυτικός κόμβος πρόσβασης για ισλαμιστές εξτρεμιστές ήταν μια έξυπνη γεωπολιτική κίνηση για το Qatar.

Κατά τη διάρκεια του σωστού είδους κρίσης, μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προς τους ηγέτες της Ηamas μπορεί να είναι ένα ανεκτίμητο διπλωματικό πλεονέκτημα που κανείς άλλος δεν έχει. Ένα παρόμοιο πλεονέκτημα προέρχεται από τη διεύθυνση ενός εκπαιδευτικού ινστιτούτου που εξυπηρετεί τους αξιωματούχους πληροφοριών και ασφάλειας της κυβέρνησης που φιλοξενεί αυτούς τους τρομοκράτες ηγέτες, οι οποίοι είναι τώρα υπεύθυνοι για τη δολοφονία και την απαγωγή πολλών Αμερικανών πολιτών.

Η αίσθηση της κεντρικής θέσης σε γεγονότα του πραγματικού κόσμου μπορεί να γίνει τόσο προσοδοφόρα όσο και εντελώς μεθυστική. «Πλησιάζοντας στην άβυσσο», έγραψε ο Soufan με περιφρόνηση στις 18 Οκτωβρίου, συνδέοντας με μια ενημέρωση του Κέντρου Soufan που επαναλάμβανε το ψέμα της προηγούμενης ημέρας από αξιωματούχους της Hamas ότι ένα ισραηλινό χτύπημα είχε σκοτώσει 500 ανθρώπους στο Νοσοκομείο Al-Ahli της Γάζας.

Από τα τέλη του 2017, ο Masters είναι εθνικός διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Security Community Network, το οποίο παρακολουθεί τις απειλές κατά των εβραϊκών κοινοτικών ιδρυμάτων. Ο Masters, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Department of Homeland Security and Emergency Management για την Κομητεία Cook του Ιλινόις, και πτυχιούχος Νομικής του Harvard, υπηρέτησε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως σύμβουλος του Ομίλου Soufan μεταξύ 2015 και 2020. Ο Masters ήταν πρόεδρος του Soufan Center, του ερευνητικού ινστιτούτου του ομίλου και μη κερδοσκοπικού βραχίονα, από το 2016 έως το 2022.

Το Security Community Network(SCN), το οποίο ξεκίνησε το 2004 ως έργο της Διάσκεψης των Προέδρων των Μεγάλων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων και των Εβραϊκών Ομοσπονδιών της Βόρειας Αμερικής, είναι το κύριο θεσμικό σημείο επαφής της οργανωμένης αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας με τον μηχανισμό πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Τα πρώτα πέντε χρόνια κατά τα οποία ήταν υπεύθυνος για αυτό το σημείο επαφής, ο Masters εργάστηκε επίσης ως ανώτατο στέλεχος σε έναν οργανισμό με περίπλοκους δεσμούς με το κράτος του Qatar, το οποίο παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο στην ηγεσία της Hamas και μεταδίδει αντισημιτική χολή στο Al Jazeera.

Ο Masters δεν ήθελε να συζητήσει τη δουλειά του με το Soufan Group ή το Soufan Center — ή οτιδήποτε άλλο, για αυτό το θέμα. Αυτός και εγώ επικοινωνήσαμε έμμεσα την περασμένη εβδομάδα, μέσω εκπροσώπου του SCN. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήμασταν σε επαφή, το Middle East Forum που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια δημοσίευσε ένα αιχμηρό άρθρο σχετικά με την καριέρα του Masters με τον Soufan.

Εξήγησα στο SCN ότι ενδιαφερόμουν για τις δραστηριότητες του Ομίλου Soufan και του Κέντρου Soufan στο Qatar την εποχή που ο Masters βοήθησε στη διαχείριση και των δύο οργανισμών και δεν ήθελα να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με το πιθανό όφελος για την κοινοτική ασφάλεια των ΗΠΑ ή της Εβραϊκής προέρχονται από αυτές τις δραστηριότητες ή σχετικά με τα κίνητρα ή τις προσωπικές πεποιθήσεις του Masters.

Ως απάντηση, ο εκπρόσωπος του SCN έστειλε μια μακροσκελή γραπτή δήλωση, από την οποία διαβάζω εν μέρει>

Οι κατηγορίες ότι ο Michael Masters εργάστηκε για μια ξένη κυβέρνηση ή ότι το ταξίδι του σε μια ξένη χώρα συγχωρεί όλες τις δραστηριότητες μιας ξένης κυβέρνησης, είναι τόσο γελοίες όσο και αβάσιμες.

Αυτό για το οποίο καλείται να απαντήσει ο κύριος Masters είναι το ισοδύναμο του ζητήματος από κάθε ταξιδιώτη που πηγαίνει ποτέ σε μια ξένη χώρα, είτε για συνέδριο είτε επειδή έχει γραφείο, φίλο ή μέλος της οικογένειας εκεί, να αναλάβει την ευθύνη όχι μόνο για τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, αλλά και τις δηλώσεις όλων των κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και τις θέσεις και οι δηλώσεις των οικονομικών, ακαδημαϊκών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εδρεύουν στη χώρα αυτή. Είναι προφανώς παράλογο.

Δεδομένων των αρκετών ηγετικών ρόλων του στις οργανώσεις του Soufan, είναι δίκαιο να χαρακτηρίσουμε τη σχέση του κ. Μasters με το Qatar, του οποίου το κατεστημένο συνεργάζεται απευθείας με τη Ηamas σε καθημερινή βάση, ως απλώς αυτή ενός «ταξιδιώτη» που έτυχε να έχει έναν «φίλο» ή «μέλος της οικογένειας» στο εμιράτο;

Θεωρητικά είναι δυνατό, μέσα σε μια εξαιρετικά κατακερματισμένη εταιρική δομή, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος μιας εταιρείας να μην έχει καμία ανάμειξη με τη χώρα στην οποία βρίσκεται η «εμβληματική μονάδα εκπαίδευσης» αυτού του οργανισμού. Είναι παρομοίως πιθανό ο πρόεδρος ενός ινστιτούτου πολιτικής να μην έχει πραγματική σχέση με την ομάδα που συνδιοργανώνει την ετήσια εκδήλωση του υψηλότερου προφίλ αυτού του ινστιτούτου.

Αυτό όμως δεν είναι πιθανό. Ο Masters εκφώνησε μερικές από τις εναρκτήριες παρατηρήσεις στο 2021 Global Security Forum- ήταν ο δεύτερος ομιλητής του Forum εκείνη τη χρονιά, που είχε προγραμματιστεί μεταξύ του πρωθυπουργού του Qatar και του προέδρου του κορυφαίου δημόσιου πανεπιστημίου της χώρας.

Όπως σημειώνει το άρθρο του Middle East ForumMEF, ο επικεφαλής του SCN δεν βρισκόταν στο Pittsburgh τις ημέρες μετά την πιο θανατηφόρα πράξη αντισημιτισμού στην αμερικανική ιστορία, αλλά στη Doha, όπου ο Masters εισήγαγε μια «κουβέντα δίπλα στο πυρά» με τον υπουργό Άμυνας του Qatar σε ένα από κοινού οργανωμένο από το Κέντρο Soufan-QIASS Συνέδριο για την απειλή επιστροφής ξένων τζιχαντιστών μαχητών!

Ζήτησα από τον εκπρόσωπο του SCN για πρόσθετη σαφήνεια, υπό το φως της επιφανειακής αδιανόητης βάσης των ισχυρισμών που διατυπώνονται στη γραπτή δήλωση του οργανισμού. «Δεν εργάστηκε ποτέ για λογαριασμό της κυβέρνησης του Qatar και δεν είχε επιχειρηματικές δεσμεύσεις με την QIASS», είπε ο εκπρόσωπος του SCN τηλεφωνικά, μετά από διαβούλευση με τον Masters.

Είναι αλήθεια ότι το QIASS δεν είναι τεχνικά μέρος της κυβέρνησης του Qatar. Αλλά εκτός από την εκπαίδευση των δυνάμεων πληροφοριών και ασφαλείας του Qatar, χρηματοδοτείται και στελεχώνεται επίσης από αξιωματούχους της κυβέρνησης του εμιράτου, μια ρύθμιση που φαίνεται να κάνει τη διαφορά αμφισβητήσιμη.

Ο Όμιλος Soufan είναι έμπειρος στο να παραμένει στη νομικά σωστή πλευρά ακριβώς αυτών των τύπων αμφίβολα ουσιαστικών διακρίσεων. Εκτός από το χαοτικό Qatar America Institute η σχέση έχει οργανωθεί με επιτυχία για να αποφευχθεί οποιαδήποτε υποχρέωση δημοσιοποίησης εξαιτίας του Foreign Agents Registration Act που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση είτε τον Soufan είτε τις επαφές του στη Doha. Αλλά η πειθαρχία των μηνυμάτων μπορεί να γλιστρήσει περιστασιακά. Το 2020, η Middle East Eye, η ίδια μια αγγλόφωνη διαδικτυακή δημοσίευση που συνδέεται με το Qatar, ανέφερε: «Ένας από τους πελάτες του Soufan Group είναι η κυβέρνηση του Qatar η οποία προσέλαβε την ομάδα Soufan για να εκπαιδεύσει μέρος της αστυνομίας και τις intelligence forces»

Στις 2 Νοεμβρίου, ο Masters έστειλε με email μια απάντηση στο άρθρο του MEF σε διάφορους επικεφαλής συμβουλίων σχέσεων εβραϊκής κοινότητας σε όλη τη χώρα. Το email δημοσιεύτηκε σε μια δημόσια σελίδα Mailchimp, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν σκόπιμα.

«Είμαι περήφανος για την προηγούμενη υπηρεσία μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του The Soufan Center, ενός Αμερικανού 501(c)(3),» έγραψε ο Masters.

«Σε αυτόν τον ρόλο, και στους προηγούμενους ρόλους μου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία των πολιτών, συνεργάστηκα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας από πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή—συμπεριλαμβανομένων των UAE, Saudi Arabia, Kuwait, Morocco, Qatar και Israel, μεταξύ πολλών άλλων. Η υποψία του Middle East Forum ότι υπάρχει κάτι ακατάλληλο σε αυτό καταδεικνύει έλλειψη κατανόησης του σημαντικού έργου που επιτελέστηκε από αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μέλη του μη κερδοσκοπικού, ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα, και των σχέσεων που προκύπτουν από αυτές τις προσπάθειες — ιδίως στον χώρο της εθνικής ασφάλειας. Είναι, εν μέρει, χάρη σε αυτές τις πολυάριθμες σχέσεις που Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε καλύτερη θέση να προστατεύσουν τις εβραϊκές κοινότητες μας».

Στη συνέχεια ο Masters αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Soufan. «Είμαι επίσης περήφανος που αποκαλώ τον Ali H. Soufan, που πολλοί από εσάς γνωρίζετε, συνάδελφο και φίλο. Ο Ali είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στην αντιτρομοκρατία και τη γεωπολιτική στρατηγική και συγγραφέας δύο βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times. Είναι επίσης μουσουλμάνος Αμερικανός και ένας από τους λίγους αραβόφωνους στο FBI στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όπου ηγήθηκε της προσπάθειας εξάρθρωσης της Al Qaeda μετά το U.S.S. Cole bombing investigation.

Η ακεραιότητα και ο πατριωτισμός του είναι αδιαμφισβήτητα. Αυτός και εγώ υπηρετούμε μαζί στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γραμματέα και είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε ή να απευθυνθούμε στο Κογκρέσο, στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και στα μέλη του, στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας μαζί. Απευθείας, αν η κατηγορία είναι ότι αυτός και εγώ είμαστε συνεργάτες, τότε υπολογίστε με. Με τιμά η συνεργασία».

Η αξία του Master σε ένα μέρος όπως το SCN δεν προέρχεται από τη δουλειά του για λογαριασμό ενός οργανισμού με εκτεταμένες δραστηριότητες στο Qatar, αλλά από τους δεσμούς του με την αμερικανική επιβολή του νόμου και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Είναι κάποιος με περίπλοκη κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και πολύ πιθανόν να πιστεύει στην αποτελεσματικότητά τους και στις καλές τους προθέσεις.

Ο Soufan έχει δείξει επανειλημμένα την τάση να υπερασπίζεται τις θεσμικές αξίες του γραφείου σε βάρος της αλήθειας και της προσωπικής του αξιοπιστίας. Ο Soufan ήταν ακορυφαίος απολογητής του FBI κατά τη διάρκεια του έπος Russiagate, ισχυριζόμενος επανειλημμένα, με φθίνουσα αληθοφάνεια, ότι το γραφείο δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπλακεί σε εγχώριο πολιτικό πόλεμο και ότι οι επικριτές του έβαζαν τους Αμερικανούς σε φυσικό κίνδυνο. «Οι λίγοι πολιτικοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που επιτίθενται στο FBI είναι, ειλικρινά, δημαγωγοί», είπε ο Soufan στην Daily Beast το 2018. «Βάζουν το κόμμα και το προσωπικό συμφέρον πάνω από τη χώρα. Βλάπτουν την εθνική ασφάλεια».

Ο Soufan κινήθηκε σε κλειστό βήμα με τη μετατόπιση της εστίασης του FBI στον εγχώριο εξτρεμισμό κατά τη διάρκεια των ετών Βiden. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα είναι βασικά η Μέκκα των λευκών ιδεολόγων της υπεροχής-The United States today is basically the Mecca of white supremacist ideologues», ισχυρίστηκε ο Soufan στο Time το 2021, σηματοδοτώντας την υποστήριξή του στις νέες προτεραιότητες επιβολής της κυβέρνησης Biden. Στη συνέντευξη, ο Soufan ζήτησε να χαρακτηριστούν εγχώριες «ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις» ως τρομοκρατικές ομάδες, μια πρόταση με ανησυχητικές συνέπειες για τις πολιτικές ελευθερίες και παρομοίασε τον αντίκτυπο των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ παρόμοιο με εκείνον του Pearl Harbor και της 9/11, που ξύπνησε έναν κοιμισμένο γίγαντα».

Ο Soufan έχει χρησιμοποιήσει επιδέξια τους δεσμούς του με το αμερικανικό κατεστημένο εθνικής ασφάλειας για να βλάψει τη φήμη του κύριου περιφερειακού αντιπάλου του Qatar. Το 2020, ο Soufan ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον είχε προειδοποιήσει για μια απειλή της al-Qaida για την ασφάλειά του, αν και η ίδια η έρευνα του Ομίλου Soufan βρήκε μόνο αόριστες «διαδικτυακές απειλές», σύμφωνα με το NPR. Ο ίδιος ο Soufan φάνηκε να συνδυάζει την al-Qaida με τη Σαουδική Αραβία, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος Jamal Khashoggi. «Συνεργάζεται η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εναντίον ενός άλλου επικριτή που εδρεύει στις ΗΠΑ;» αναρωτήθηκε ο New Yorker σε σχέση με τον Soufan, σε ένα άρθρο που παρείχε εξαιρετικά ελάχιστες αποδείξεις για τον κεντρικό σιωπηρό ισχυρισμό του (το άρθρο σημείωσε, ωστόσο, ότι η εταιρεία του Soufan «διαχειρίζεται μια ακαδημία εκπαίδευσης για τις δυνάμεις της αστυνομίας και των πληροφοριών στο Qatar, μια γειτονική και πικρή αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας»).

«Αρχίσαμε να βλέπουμε μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκφοβισμού. Καταφέραμε να το συνδέσουμε με τη Σαουδική Αραβία», είπε ο Soufan στο National Public Radio-NPR.

Το πρόσωπο του Soufan που καθοδηγείται από τις δημόσιες σχέσεις και η αντιληπτή ασφάλεια που αποκομίζει κανείς από την ύπαρξη ενός εγκεκριμένου καναλιού πρόσβασης στο κράτος εθνικής ασφάλειας, ίσως έχουν κάνει τα μαγικά τους και στην αμερικανική εβραϊκή κοινοτική ηγεσία. Ως αποτέλεσμα, το άτομο που είναι υπεύθυνο για τα συμφέροντα ασφαλείας της εβραϊκής κοινότητας φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με δύο διαφορετικές ομάδες ελίτ της επιβολής του νόμου και των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως ακριβώς έχει και ο Soufan. Ο ένας, στις ΗΠΑ, που επιμένει ότι οι «white supremacists» και όχι οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, οι όχλοι που φωνάζουν υπέρ της Ηamas ή κυβερνήσεις όπως αυτή στη Doha είναι η κύρια απειλή για τους Εβραίους και τις κοινότητες στην Αμερική. Ένας άλλος, δηλαδή αυτός στην ίδια την Doha, υποστηρίζει ενεργά τη Hamas, προστατεύοντας την ηγεσία της και διαπραγματεύοντας για λογαριασμό της ισλαμιστικής ομάδας.

Tαυτίζοντας τον εαυτό της τόσο στενά με το κατεστημένο των ΗΠΑ και τα είδωλά του, όπως ο Ali Soufan, η ηγεσία της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας έχει ίσως κάνει ένα θεμελιώδες λάθος σχετικά με το πού βρίσκονται οι απειλές για την εβραϊκή ασφάλεια.

Στις 7 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών του Qatar, του οποίου ο κύριος εκπρόσωπος συνεχίζει να υπηρετεί ως πρόεδρος της QIASS, σύμφωνα με δύο βιογραφικά της κυβέρνησης του Qatar, διακήρυξε ότι το Ισραήλ ήταν μόνο υπεύθυνο για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά των πολιτών του.

Η προσπάθεια να μετατραπεί το Qatar σε δύναμη για το καλό για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς Εβραίους σαφώς δεν λειτούργησε. Αλλά τουλάχιστον έχει λειτουργήσει για τους Soufan και Masters.

Είναι 18 Οκτωβρίου 2019.

[High-Level Iranian Spy Ring Busted in Washington
The trail that leads from Tehran to D.C. passes directly through the offices of Robert Malley and the International Crisis Group]

Δείτε πως ξεκινούσε μόλις στις 2 Οκτωβρίου 2023 (5 μέρες πριν το Ολοκαύτωμα της Hamas στο Ισραήλ) το ρεπορτάζ του στο κορυφαίο Εβραικό περιοδικό Tablet ο Lee Smith, δίνοντας συνέχεια σε ρεπορτάζ-όπως αυτό της The Wall Street Journal που είχαν προηγηθεί-και τα οποία αποκάλυπταν ότι ακόμη και σήμερα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά του Αμερικανικού Πενταγώνου κατάσκοποι του Ιράν!

Ο απεσταλμένος του Biden στο Ιράν, Robert Malley, βοήθησε να χρηματοδοτηθεί, να υποστηριχθεί και να κατευθύνει μια ιρανική επιχείρηση πληροφοριών που αποσκοπεί στην επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμαχικών κυβερνήσεων, σύμφωνα με ένα κρυμμένο θησαυρό κυβερνητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποκαλύφθηκαν από τον παλαίμαχο ανταποκριτή της Τhe Wall Street Journal Jay Solomon, γράφοντας στο Semafor και από το Ιran International, το ΜΜΕ της αντιπολίτευσης που εδρεύει στο Λονδίνο, το οποίο είναι η πιο ευρέως διαβασμένη ανεξάρτητη πηγή ειδήσεων στο Ιράν, δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά εκτενή επαλήθευση που κράτησε αρκετούς μήνες.

Έδειξαν ότι ο Malley είχε βοηθήσει ιρανικό παράγοντα επιρροής που αποκαλύφθηκε ότι ήταν η Ariane Tabatabai να βρεθεί σε μερικές από τις πιο ευαίσθητες θέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – πρώτα στο υπουργείο Εξωτερικών και τώρα στο Πεντάγωνο, όπου υπηρετεί ως επικεφαλής (!) του προσωπικού του βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις, Christopher Maier.

Ο Maier δήλωσε σε μια επιτροπή του Κογκρέσου ότι το Τμήμα Άμυνας “εξετάζει ενεργά εάν όλα τα νόμιμα και η πολιτική ακολουθήθηκαν σωστά για να χορηγήσουν στην αρχηγό του προσωπικού μου-my chief of staff πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες”

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ανταλλάσσονται για περίοδο αρκετών ετών μεταξύ διπλωματών και αναλυτών του ιρανικού καθεστώτος, δείχνουν ότι η Tabatabai ήταν μέρος μιας μονάδας προπαγάνδας καθεστώτος που δημιουργήθηκε το 2014 από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πρωτοβουλία Εμπειρογνωμόνων του Ιράν (IEI) ανατέθηκε στους εργαζόμενους που προέρχονται από τις κοινότητες της Ιρανικής Διασποράς για την προώθηση των ιρανικών συμφερόντων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του γραφείου με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Αν και αρκετοί από τους συμμετέχοντες του IEI και άλλοι που κατονομάζονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν επιδιώξει να απεικονίσουν τους εαυτούς τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι έχουν ασχοληθεί με το καθεστώς υπό την ιδιότητά τους ως ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες ή προκειμένου να προωθήσουν την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, κανένας δεν έχει αμφισβητήσει την ειλικρίνεια των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι καταδικαστικό, καθώς δείχνει μια ομάδα Ιρανοαμερικανών ακαδημαϊκών να στρατολογούνται από το ιρανικό καθεστώς, να συναντώνται σε ξένες χώρες για να λάβουν οδηγίες από κορυφαίους αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος και να δεσμεύονται για την προσωπική τους πίστη (!) στο καθεστώς.

Δείχνουν επίσης πώς αυτοί οι πράκτορες χρησιμοποίησαν την ιρανική τους κληρονομιά και τις δυτικές ακαδημαϊκές θέσεις για να επηρεάσουν την πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, πρώτα ως εξωτερικοί «ειδικοί» και στη συνέχεια από υψηλού επιπέδου κυβερνητικές (!) θέσεις των ΗΠΑ.

From left: British Foreign Secretary Philip Hammond, Senior Director at the National Security Council Robert Malley and US Secretary of State John Kerry stand on the terrace of the Beau-Rivage Palace hotel while taking a break during an extended round of talks on April 1, 2015 in Lausanne. Officials are meeting in Switzerland for negotiations on Iran’s nuclear program. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης, οι προσπάθειες των μελών αυτού του κύκλου υποστηρίχθηκαν και προωθήθηκαν επανειλημμένα από τον Malley-photos πάνω, ο οποίος υπηρέτησε ως κύριος συνομιλητής της κυβέρνησης των ΗΠΑ με το Ιράν τόσο υπό τις κυβερνήσεις Οbama όσο και από τις κυβερνήσεις Βiden.

Ο Malley είναι επίσης ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων – International Crisis Group (ICG), η οποία χορηγούσε άμεσα τα διαπιστευτήρια σε πολλά βασικά μέλη της επιχείρησης επιρροής του καθεστώτος.

Το IEI-The Iran Experts Initiative (IEI), σύμφωνα με ένα email του 2014 από έναν Ιρανό αξιωματούχο σε έναν από τους κύριους διαπραγματευτές για τα πυρηνικά του Ιράν, «αποτελούνταν από μια βασική ομάδα 6-10 διακεκριμένων Ιρανών δεύτερης γενιάς που έχουν εδραιώσει σχέσεις με κορυφαία διεθνή think-tanks και ακαδημαϊκά ιδρύματα κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Το δίκτυο χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από έναν αξιωματούχο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), τον Mostafa Zahrani, ο οποίος ήταν το σημείο επαφής μεταξύ των λειτουργών του IEI και του τότε υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Javad Zarif-photos κάτω.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία, η IEI-The Iran Experts Initiative (IEI) στρατολόγησε αρκετούς αναλυτές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Tabatabai, Ali Vaez και Dina Esfandiary, οι οποίοι δέχτηκαν όλοι πρόθυμα την καθοδήγηση (!) του Ιράν.

Ali Vaez

Dina Esfandiary

Αυτοί οι εμπειρογνώμονες της Μέσης Ανατολής στη συνέχεια προσλήφθηκαν, πιστοποιήθηκαν, υποστηρίχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον Malley και το ICG-International Crisis Group όπου ήταν πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2021, όταν εντάχθηκε στην κυβέρνηση Βiden.

Ο Malley ήταν επίσης διευθυντής προγράμματος του ICG για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, προτού η κυβέρνηση Οbama τον καλέσει τον Φεβρουάριο του 2014 για να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Ο Vaez εντάχθηκε στο ICG το 2012 και υπηρέτησε ως κορυφαίος αναπληρωτής του Malley.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρονται στα ρεπορτάζ δείχνουν ότι για ακόμη και μία φορά στην κυβέρνηση, ο Malley αξιοποίησε τον Vaez στο ICG, στέλνοντάς τον στη Βιέννη, όπου οι ομάδες των Ιρανών και των ΗΠΑ πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις για τα πυρνηνικά.

“Following the order of his previous boss Malley, Ali Vaez will come to Vienna,” Zahrani reportedly wrote Zarif in an April 3, 2014, email. “Who from our group do you instruct to have a meeting with him?”

“Ακολουθώντας διαταγή του προηγούμενου αφεντικού του Μalley, ο Ali Vaez θα έρθει στη Βιέννη”, ανέφερε ο Zahrani γράφοντας στον Zarif σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 3 Απριλίου 2014.

Ο Vaez έγραψε απευθείας στον Zarif όταν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε δυσαρέσκεια για μια έκθεση ICG για το Ιράν. “Ως Ιρανός, βασισμένος στο εθνικό και πατριωτικό μου καθήκον”, έγραψε ο Vaez σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Οκτωβρίου του 2014, “Δεν δίστασα να σας βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Από την πρόταση στην Εξοχότητά σας μια δημόσια εκστρατεία ενάντια στην αντίληψη του [nuclear] breakout, βοηθώντας την ομάδα σας στην προετοιμασία αναφορών σχετικά με τις πρακτικές ανάγκες του Ιράν “.

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πιθανόν να εξηγήσουν γιατί ο Vaez δεν μπόρεσε να αποκτήσει εκκαθάριση ασφαλείας για να συμμετάσχει στον Malley στη διοίκηση του Biden. Ταυτόχρονα, θέτουν το ερώτημα γιατί ο Malley προσπάθησε να φέρει τον Vaez στο υπουργείο Εξωτερικών στην πρώτη θέση και γιατί παρέμεινε σε στενή επιχειρησιακή επαφή μαζί του, ακόμη και αφού του αρνήθηκε την εκκαθάριση της ασφάλειας.

Μετά τη συμφωνία του Ιράν, γνωστή ως το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (JCPOA), οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015, η ICG προσέλαβε έναν άλλο λειτουργό IEI ως σύμβουλο – τον Adnan Tabatabai, για να μην συγχέεται με την υπάλληλο της Pentagon Ariane Tabatabai. Όπως και ο Vaez, ο Adnan Tabatabai υποσχέθηκε επίσης να αφιερώσει τις προσπάθειές του στο ιρανικό καθεστώς.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2014, καθώς διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, ο Adnan Tabatabai έγραψε στον Zarif για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών στη Βιέννη με τους συνεργάτες του IEI: “Όπως θα έχετε παρατηρήσει, είμαστε όλοι πολύ πρόθυμοι να αφιερώσουμε τις ικανότητές μας και τους πόρους μας για να εργασία για τη βελτίωση των εξωτερικών σχέσεων του Ιράν. Το Ιράν είναι η χώρα μας, οπότε και εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη και την ευθύνη να συνεισφέρουμε το μερίδιό μας. Όταν λέω “εμείς” εννοώ την ίδια την ομάδα που συναντήσατε. “

Στις αρχές του 2021, λίγο πριν προσχωρήσει στη διοίκηση του Βiden, ο Malley έφερε ένα τρίτο μέλος την Dina Esfandiary, στο ICG. Η ICG δεν απάντησε μέσω του Τύπου στο email του Tablet ζητώντας σχόλια σχετικά με τον ρόλο των υπαλλήλων του σε ένα ιρανικό δακτύλιο κατασκοπίας.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Malley προσέλαβε την Ariane Tabatabai για να συμμετάσχει στην ομάδα του στο Ιράν στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμηριώνουν την αποφασιστικότητα της για να αποδείξει την αξία της στο ιρανικό καθεστώς. Λίγο μετά τη συνάντηση του 2014 στη Βιέννη, η Ariane Tabatabai έστειλε στον Zahrani σύνδεσμο σε ένα άρθρο που ήταν συν-συγγραφέας με την Esfandiary. “Όπως ανέφερα την περασμένη εβδομάδα, η Dina και εγώ γράψαμε ένα άρθρο σχετικά με το πυρηνικό καύσιμο του Bushehr [πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής] για το δελτίο που δημοσιεύθηκε σήμερα. Στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι αυτό που λέγεται στη Δύση – ότι το Ιράν δεν χρειάζεται περισσότερους από 1500 φυγοκεντρητές – είναι λάθος και ότι το Ιράν δεν πρέπει να αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των φυγοκεντρητών του “. Στη συνέχεια, ο Zahrani διαβίβασε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Ιρανό ΥΠΕΞ Zarif.

Τον Ιούνιο του 2014, η Ariane Tabatabai έστειλε email στο Zahrani λέγοντας ότι είχε προσκληθεί σε συνέδρια στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ και ζήτησε την προηγούμενη έγκρισή του για τα ταξίδια της. «Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας και να δω αν πιστεύετε ότι πρέπει να αποδεχτώ την πρόσκληση και να πάω», έγραψε. Ο Zahrani απάντησε ότι «η Σαουδική Αραβία είναι μια καλή περίπτωση, αλλά η δεύτερη περίπτωση το Ισραήλ είναι καλύτερα να αποφευχθεί». Εκείνη απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σας. Θα αναλάβω δράση σχετικά με τη Σαουδική Αραβία και θα σας κρατάω ενήμερους για την πρόοδο». Δεν υπάρχει κανένα αρχείο της Tabatabai που να ταξίδεψε στο Ισραήλ.

Ένα μήνα αργότερα, έγραψε ξανά στον Zahrani ζητώντας επιπλέον οδηγίες. Είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στους ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες Gary Samore και William Tobey για να ενημερώσει τα μέλη της Βουλής σχετικά με τις επιτροπές Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών. «Έχω προγραμματιστεί να πάω στο Κογκρέσο για να μιλήσω για το πυρηνικό πρόγραμμα», έγραψε ο αξιωματούχος του IRGC. «Θα σας ενοχλήσω τις επόμενες μέρες. Θα είναι λίγο δύσκολο αφού τόσο ο William όσο και ο Gary δεν έχουν ευνοϊκές απόψεις για το Ιράν». Ο Zahrani προώθησε το email στον Zarif.

Η αλληλογραφία της Ariane Tabatabai με τον Zahrani προσφέρει σαφείς αποδείξεις ότι η προστατευόμενη του Malley συμμετείχε ενεργά σε μια μυστική εκστρατεία ιρανικής επιρροής που είχε σχεδιαστεί για να διαμορφώσει την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιρανικού καθεστώτος.

Τα αιτήματά της για καθοδήγηση από κορυφαίους Ιρανούς αξιωματούχους, τα οποία φαίνεται ότι ακολούθησε πιστά, και η επιθυμία της να εναρμονίσει τα λόγια και τις πράξεις της με τους στόχους του καθεστώτος, δεν είναι σχεδόν συμπεριφορά ενός αμερόληπτου ακαδημαϊκού ή ενός δημοσίου υπαλλήλου των ΗΠΑ.

Τα email της Tabatabai την δείχνουν να υποτάσσεται με ενθουσιασμό στον έλεγχο κορυφαίων Ιρανών αξιωματούχων, οι οποίοι στη συνέχεια καθοδήγησαν τις προσπάθειές της να προπαγανδίσει και να συλλέξει πληροφορίες για αξιωματούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων της προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Ξέρω πώς μοιάζει ένα δίκτυο κατασκοπείας», λέει ο Peter Theroux, ένας βετεράνος αναλυτής στη Μέση Ανατολή, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από τη CIA, όπου του απονεμήθηκε το μετάλλιο Career Intelligence Medal για την υπηρεσία του.

Κατά τη διάρκεια των 25 ετών του στην υπηρεσία, ο Theroux κλήθηκε συχνά να αναλύσει το ιρανικό καθεστώς και τα ξένα δίκτυα κατασκοπείας και τρομοκρατίας του. «Έτσι μιλάνε τα προσλαμβανόμενα περιουσιακά στοιχεία στους υπαλλήλους χειρισμού τους. Υπάρχει πολλή μουσική διάθεσης γύρω από αυτήν την αλληλογραφία που λέει, πείτε μου τι θέλετε να μαζέψω. Φαίνεται ξεκάθαρο ποιος είναι ο υφιστάμενος εδώ – αυτό που θα λέγατε ότι ανταποκρίνεται στην ανάθεση εργασιών.»

Απαντώντας σε ένα email στο Tablet που ζητούσε σχολιασμό για τον ρόλο του Malley και της Tabatabai σε ένα κύκλωμα κατασκοπείας του Ιράν, ένας εκπρόσωπος του State Department έγραψε: «Είδαμε το άρθρο της Semafor, το οποίο δεν υποθέτει ότι ήταν ένα «κύκλωμα κατασκόπων» και απορρίπτουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό . Ο Rob Malley παραμένει σε άδεια και δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια για λόγους απορρήτου. Η κυβέρνηση Biden-Harris διόρισε την Ariane Tabatabai να υπηρετήσει διάφορους ρόλους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της εμπειρίας της σε πυρηνικά και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε στο email του Tablet που ζητούσε να σχολιάσει τον ρόλο της Ariane Tabatabai σε ένα κύκλωμα κατασκοπείας του Ιράν.

Το αν το IEI-The Iran Experts Initiative (IEI), χαρακτηρίζεται καλύτερα ως ιρανικό “δακτύλιο κατασκοπείας” ή ως “επιχείρηση επιρροής που κατευθύνεται από καθεστώς” είναι ένα σημασιολογικό ερώτημα που προκύπτει από το μεγαλύτερο ερώτημα του τρόπου με τον οποίο οποιοσδήποτε υπεύθυνος υπάλληλος ασφάλειας των ΗΠΑ που κατέχει την αλληλογραφία της Tabatabai θα μπορούσε να την έχει καθαρίσει από κάθε αδίκημα ώστε να εισέλθει στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών ή το Πεντάγωνο και να εργαστεί ως επικεφαλής του προσωπικού στο Τμήμα Άμυνας, με άμεση πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες λεπτομέρειες- σε πραγματικό χρόνο- των επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Φαίνεται πιθανό ότι από τη στιγμή του διορισμού της στο Γραφείο Ειδικών Επιχειρήσεων του Πενταγώνου, οι μυστικές δραστηριότητες της Tabatabai για λογαριασμό του ιρανικού καθεστώτος ήταν γνωστές στους κύκλους της διοίκησης και των πληρφοριών του Biden.

“Τα στεφάνια που πρέπει να περάσετε για να πάρετε μια κορυφαία μυστική εκκαθάριση γυμνών οστών ακόμη και χωρίς διαβαθμισμένες πληροφορίες ή προγράμματα ειδικής πρόσβασης είναι τεράστια”, λέει ο Theroux. “Σας ψήνουν στις ξένες επαφές σας. Οι επαφές με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση αυξάνουν περισσότερες κόκκινες σημαίες από το μήνα του μέλιτος του Bernie Sanders. Οι επαφές με ανώτερους αξιωματούχους από τις κυβερνήσεις των εχθρών όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, καθώς και το Ιράν, βρίσκονται σε μια διαφορετική κατηγορία εντελώς-αυτό που κανονικά σε αποκλείει πλήρως ».

[Οι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι που απαιτούν πρόσβαση σε διαβαθμισμένο υλικό πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια ασφαλείας μέσω του τοπικού τους γραφείου FBI. Ο υποψήφιος θα πρέπει να λάβει από το τοπικό γραφείο του FBI ένα Πρότυπο Έντυπο 86 (SF 86), Ερωτηματολόγιο για Θέσεις Εθνικής Ασφάλεια και δύο FD-258 (δακτυλικές κάρτες αιτούντων του FBI). Ένα από τα δύο επίπεδα άδειας ασφαλείας, Secret ή Top Secret, μπορεί να είναι κατάλληλο. Η διερεύνηση ιστορικού και οι έλεγχοι αρχείων για μυστική και άκρως απόρρητη εκκαθάριση ασφαλείας επιτάσσονται από το Προεδρικό Εκτελεστικό Διάταγμα (EO)-Presidential Executive Order (EO). Το ΕΟ απαιτεί αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθεί άδεια ασφαλείας]

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι, ήδη από το 2014, όπως ανέφερε το Τablet, η κυβέρνηση Ομπάμα κατασκοπεύει (!) τους ισραηλινούς αξιωματούχους και τις επαφές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των νομοθέτων των ΗΠΑ και των ακτιβιστών υπέρ του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πληροφοριών των Η.Π.Α. υπακοούν συνήθως στις κατευθυντήριες γραμμές που τους εμποδίζουν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των αμερικανικών προσώπων που καταγράφηκαν σε αντίγραφα των ξένων πληροφοριών, έχει αποδειχθεί εξαντλητικά σε μια μακρά σειρά από κρατικές εκθέσεις των ΗΠΑ, έρευνες του Κογκρέσου και άλλες αναφορές. Δεδομένου ότι οι επικοινωνίες του Zarif και οι επικοινωνίες του IRGC συλλέχθηκαν επίσης, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα γνώριζαν για το IEI – και για τα ονόματα εκείνων που εργάζονται για λογαριασμό του Ιράν, όπως ο Vaez και η Tabatabai.

Ο Theroux προτείνει ότι μια σειρά από αρχές των ΗΠΑ θα γνωρίζουν πιθανώς τη συμμετοχή του Malley και με το IEI – και ότι ο Malley θα γνώριζε καλά τι γνώριζαν. «Όταν βρισκόμουν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας θα με ειδοποιήσει όταν το όνομά μου είχε εμφανιστεί σε μια συζήτηση μεταξύ των κακών ηθοποιών», θυμάται ο Theroux.

Τα γεγονότα της συμμετοχής του Malley με το IEI και τους πράκτορές του είναι πιθανό να είναι παλιές ειδήσεις στο πλαίσιο της διοίκησης του Biden. Η επικείμενη δημοσίευση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IEI είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο ο Malley τέθηκε σε άδεια τον Απρίλιο και είχαν ανασταλεί οι εκτάσεις ασφαλείας του. Καθώς τα νέα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την επικείμενη δημοσίευσή τους κυκλοφόρησαν στην Ουάσινγκτον, η διοίκηση τον μετέφερε στο περιθώριο, πριν οι Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν το κεφάλι του σε μια ακίδα.

H Iρανοαμερικανή Ariane Tabatabai υπηρετεί στο Πεντάγωνο ως επικεφαλής (!) του προσωπικού του βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις, Christopher Maier

Γιατί ένας ιρανός χειρουργός (Tabatabai) βρίσκεται ακόμα στο Πεντάγωνο, ειδικά σε μια δουλειά που της επιτρέπει καθημερινή πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες που θέτουν σε κίνδυνο τις πιο ευαίσθητες στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας, είναι ένα άλλο θέμα εξ ολοκλήρου. “Η αισιόδοξη ανάγνωση”, λέει ο Theroux, “είναι ότι την παρακολουθούσαν για να δουν τι κάνει και το FBI has her apartment all teched up. Αλλά για να είσαι αισιόδοξος πρέπει να πιστεύεις ότι το FBI είναι καθαρό, αντί να το βλέπεις ως μια τεράστια αποτυχία της αντιπαράθεσης. Αν και, φυσικά, δεν είναι αποτυχία αν ήταν συνεργάτες (!)”

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν μια λιγότερο αισιόδοξη ανάγνωση: η διοίκηση του Biden επέτρεψε στον Malley να προωθήσει έναν Iρανό πράκτορα σε ευαίσθητες θέσεις εθνικής ασφάλειας επειδή ήταν καλύτερα εξοπλισμένη για να εκτελέσει την πολιτική της διοίκησης – να κατευνάσει ένα τρομοκρατικό καθεστώς με αμερικανικό αίμα στα χέρια του. Επειδή ο αριθμός των Αμερικανών αξιωματούχων που θέλουν να είναι υπεύθυνοι για την προστασία του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν είναι περιορισμένος, ο Λευκός Οίκος βγήκε έξω από την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία για κάποιον που ήταν καλά συνδεδεμένη με το ιρανικό καθεστώς και θα απολάμβανε τη δουλειά της προώθησης των συμφερόντων του-μία Ιρανή κατάσκοπος.

Το Κογκρέσο πρέπει να ζητήσει από τον Λευκό Οίκο του Biden να κάνει τους Malley και Tabatabai διαθέσιμoυς για να καταθέσουν αμέσως. Πρέπει επίσης να πιέσει για να πάρει συνέντευξη από τους αξιωματούχους ασφαλείας που έθαψαν τα αποδεικτικά στοιχεία των μυστικών δραστηριοτήτων της Tabatabai, θέτοντάς την σε θέση να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των αμερικανικών αμάχων και των ειδικών δυνάμεων. Ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί τα συμφέροντα – και τώρα το προσωπικό – του ιρανικού καθεστώτος «death to America» διασταυρώνονται τόσο συχνά με αυτά του κυβερνώντος κόμματος της Αμερικής.

Αυτά έγραφε στις 2 Οκτωβρίου 2023 ο Lee Smith στο Tablet.

Mετά το Ολοκαύτωμα της Ηamas, στις 17 Οκτωβρίου 2023, ο ίδιος αρθρογράφος-Lee Smith- θα επανέλθει με νέα ανάλυση-βόμβα>

Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να κρύψει όσα γνώριζε για μια επικείμενη σφαγή

Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να κρύψει όσα γνώριζε για μια επικείμενη σφαγή, ενώ αφήνει ανέγγιχτη την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ιράν. Eτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ του Εβραικού περιοδικού Τablet καθώς όλο και πιο πολλοί Εβραίοι αναλυτές ψάχνονται να εντοπίσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τη βρώμικη δουλειά. Και οι συμπτώσεις είναι τέτοιες που απαιτούν διεξοδική έρευνα.

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ.

Το παιχνίδι ευθυνών της D.C. αφορά την αποφυγή της ευθύνης προστατεύοντας παράλληλα μια πολιτική που είναι γραμμένη με αίμα

Ο συνεχιζόμενος πολλαπλασιασμός αντικρουόμενων και αντιφατικών ιστοριών που διέρρευσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με όσα γνώριζαν -και, το σημαντικότερο, δεν γνώριζαν- σχετικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης της Ηamas στο Ισραήλ, είναι κάτι περισσότερο από μια γραφειοκρατική κωμωδία του D.C.

Συνολικά, η αφθονία των διαρροών υποδηλώνει ότι υπάρχουν άνθρωποι σε γραφεία και πρακτορεία σε όλο το Beltway που ανησυχούν ότι θα κατηγορηθούν για την απώλεια σημάτων και ανθρώπινης νοημοσύνης που περιγράφουν σχέδια για τη μεγαλύτερη μονοήμερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα.

Τα κενά στη γνώση των ΗΠΑ για τις επιθέσεις και τον ρόλο του Ιράν πρέπει επίσης να κατανοηθούν στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού αλλά σχετικού σκανδάλου πληροφοριών. Όπως ανέφερε το Tablet έξι ημέρες πριν από τις επιθέσεις, ο πρώην απεσταλμένος της κυβέρνησης Biden στο Ιράν, Robert Malley, υποστήριξε και διευκόλυνε ένα κύκλωμα κατασκοπείας του Ιράν και έφερε στην κυβέρνηση ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του κληρικού καθεστώτος, την Ariane Tabatabai.

Δείτε ποια είναι η Ariane. Η Ariane Tabatabai είναι Ιρανοαμερικανίδα μελετήτρια πολιτικών επιστημών, συγγραφέας και ανώτερη σύμβουλος πολιτικής στο Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Βρίσκεται ακόμα στο Πεντάγωνο, όπου ως επιτελάρχης του βοηθού διευθυντή άμυνας για ειδικές επιχειρήσεις, Christopher Maier, κατέχει άκρως απόρρητες εκκαθαρίσεις. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποκρύψει τον υποστηρικτικό ρόλο του Ιράν στην επιχείρηση της Hamas και να καθαρίσει τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας από κάθε πρόγνωση της δολοφονικής εισβολής της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στο νότιο Ισραήλ, ανεξάρτητα από το πόσο απίθανοι είναι τέτοιοι ισχυρισμοί στο πραγματικότητα.

«Δεν το παρακολουθούσαμε αυτό», είπε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ στο NBC News την ημέρα των επιθέσεων. «Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύουν τεράστιες πηγές πληροφοριών για τη Hamas η οποία δεν ήταν ποτέ απειλή για εμάς», επέμεινε ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ Dennis Ross. «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι αυτή ήταν μια αποτυχία από την πλευρά μας. Αλλά νομίζω ότι είναι αναμφισβήτητο ότι πρόκειται για αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών».

(Kαι κερατάδες και δαρμένοι οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες)

Οι αποτυχίες πληροφοριών δεν αφορούν ποτέ λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του Ισραήλ, οι επιχειρησιακές και εννοιολογικές αποτυχίες που οδήγησαν στη σφαγή του Σαββάτου είναι ακόμη πιο ανησυχητικές.

Η Ariane Tabatabai

Πράγματι, οι αποτυχίες του ίδιου του Ισραήλ είναι ξεκάθαρες και κραυγαλέες. Τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν εντός των συνόρων του Ισραήλ και οι αξιωματούχοι πληροφοριών της χώρας θα πρέπει να απαντήσουν στο ισραηλινό κοινό και τους ερευνητές για τις μαζικές αποτυχίες πληροφοριών και επιχειρησιακών πληροφοριών που οδήγησαν στη σφαγή αμάχων σε μαζική κλίμακα.

Αλλά ο Ross κάνει λάθος: η Ηamas αποτελεί εδώ και καιρό μια προφανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ζωές των Αμερικανών. Πράγματι, η βία της Hamas κατά των Αμερικανών είναι ο λόγος που το Κογκρέσο ενέκρινε τον νόμο Taylor Force Act του 2018 για να εμποδίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα «Pay for Slay» με το οποίο εκατοντάδες τρομοκράτες της Ηamas και οι οικογένειές τους επωφελήθηκαν άμεσα από πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια Αμερικανών φορολογουμένων που οι Ηνωμένες Πολιτείες διοχέτευσαν στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Και η παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα έχει σκοτώσει Αμερικανούς πριν από τους 30 που έσφαξε στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένου του 3 μηνών Chaya Zissel Braun που δολοφονήθηκε σε στάση τραμ της Ιερουσαλήμ τον Οκτώβριο του 2014 όταν ένα μέλος της Hamas κάρφωσε με ένα αυτοκίνητο το καρότσι που έσπρωχεν η μητέρα του παιδιού.

Δεν είναι επίσης αλήθεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συλλέγουν τεράστιες πηγές πληροφοριών για τη Hamas. Όπως όλοι γνωρίζουν τώρα, η NSA επιβλέπει σχεδόν όλους στον κόσμο. Επιπλέον, η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στο Κατάρ, στην αεροπορική βάση Al Udeid, η οποία είναι επίσης η μπροστινή έδρα της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. Το εμιράτο του Κόλπου φιλοξενεί τον αρχηγό της Hamas Ismail Haniyeh και τον πρώην αρχηγό Khaled Mashal, προς έκπληξη πολλών που αναρωτιούνται γιατί η Ουάσιγκτον αφήνει το Κατάρ να ξεφύγει από το διπλό παιχνίδι της. Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε τον Haniyeh στο Κατάρ, όπου έχουν αρκετή ορατότητα σε αυτό που κάνει. Και όμως, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, δεν παρακολουθούσαν τη Ηamas;

Τι γίνεται λοιπόν με τους ισχυρισμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν τίποτα για την επίθεση – αλλά ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ όπως η Αίγυπτος γνώριζαν πράγματι και προειδοποίησαν το Ισραήλ;

Καμία από αυτές τις ιστορίες δεν αθροίζεται καν.

Η Αίγυπτος είναι μια θέση ακρόασης των ΗΠΑ, γι’ αυτό ήταν περίεργο να ακούσουμε ότι η κυβέρνηση του Καΐρου είχε προειδοποιήσει για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ αλλά όχι στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Michael McCaul είπε ότι ενημερώθηκε για την ιστορία των αιγυπτιακών πληροφοριών. Αλλά αν ο λογαριασμός ήταν αληθινός, θα μπορούσε να ρωτούσε τι παίρνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αντάλλαγμα για ένα ετήσιο πακέτο βοήθειας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν όχι προεπισκοπήσεις κάθε πληροφορίας που συλλέγουν ο αιγυπτιακός στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών. Προφανώς, εάν οι Αιγύπτιοι είχαν κάτι για μια μεγάλη επιχείρηση της Ηamas που είχε σχεδιαστεί για τη δολοφονία εκατοντάδων Ισραηλινών, ειδικά ενώ η Ουάσιγκτον προσπαθούσε να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, θα το είχαν δώσει αμέσως στους Αμερικανούς. Όχι, ο σκοπός αυτής της ιστορίας της Αιγύπτου ήταν απλός και προφανής: να παραμείνει η εστίαση των μέσων ενημέρωσης στις αποτυχίες της Ιερουσαλήμ και όχι στις αποτυχίες της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, η ad hoc κάλυψη από γραφειοκράτες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εγείρει μια μεγαλύτερη περιπλοκή: Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες τυφλώθηκαν πραγματικά από την επίθεση, όπως ισχυρίστηκαν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Βiden γιατί εκεί έξω υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι Ιρανοί έπαιξαν επιχειρησιακό ρόλο; «Δεν έχουμε δει ακόμη στοιχεία ότι το Ιράν κατεύθυνε ή βρισκόταν πίσω από αυτή τη συγκεκριμένη επίθεση», δήλωσε ο υπουργός ΕξωτερικώνAntony Blinken. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan είπε ότι η διοίκηση επρόκειτο να ρίξει άλλη μια ματιά στη συλλογή της για να δει τι είχαν, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν νέες(!) πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Δεν χρειάζεται να μπουν στον κόπο να ψάξουν. Οι αναφορές ανοιχτού κώδικα δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι του Βiden γνώριζαν για τουλάχιστον μισό χρόνο ότι οι Ιρανοί σχεδίαζαν συνεδριάσεις με τα τρομοκρατικά περιουσιακά τους στοιχεία, τη Hamas και τη Hezbollah. Τον Απρίλιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Esmail Qaani, διοικητής της δύναμης Quds, της μονάδας ξένων τρομοκρατών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συναντιόταν στη Βηρυτό με τον Haniyeh και τον Γενικό Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah. Στη συνέχεια, η Hezbollah εκτόξευσε έναν γύρο πυραύλων από το βορρά του Ισραήλ, η Hamas εκτόξευσε από το νότο και μία άλλη συστοιχία εκτοξεύθηκε από τα σύνορα με τη Συρία. Οι Ιρανοί θα μπορούσαν να είχαν στείλει έναν αγγελιαφόρο για να πει στους συμμάχους τους να εκτοξεύσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους μερικούς πυραύλους στους Ισραηλινούς.

Αλλά με τον αρχηγό της δύναμης Quds στο έδαφος να συναντά τους αρχηγούς της Hamas και της Hezbollah, κάτι μεγαλύτερο ήταν στα σκαριά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μην γνώριζαν για αυτή τη συνάντηση και θα μπορούσαν εύκολα να παρακολουθήσουν άμεσα τον σκοπό της, δεδομένων των δυνατοτήτων τους εντός του Λιβάνου. Η κυβέρνηση Biden έχει διαθέσει 72 εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει τους μισθούς τόσο των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων (LAF) όσο και των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας (ISF). Ένα από τα μεγάλα καθήκοντα της ISF είναι να στοχεύει ισραηλινά δίκτυα κατασκοπείας εντός του Λιβάνου. Το 2022, η ISF συγκέντρωσε τουλάχιστον 17 ισραηλινά δίκτυα με έδρα τον Λίβανο.

Εδώ είναι ένα άλλο παράξενο γεγονός. Σύμφωνα με έναν Οκτ. 13 άρθρο των New York Times-13 Οκτωβρίου, μαχητές της Ηamas που πέταξαν με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Ισραήλ για να σφαγιάσουν Εβραίους έκαναν την εκπαίδευσή τους στον Λίβανο. Φαίνεται πολύ απίθανο οι Ηνωμένες Πολιτείες, με έντονες επιχειρήσεις πληροφοριών εκεί, να έχασαν με κάποιο τρόπο τις ορδές των αλεξίπτωτων πλαγιάς που συρρέουν τυχαία για να κάνουν εκπαίδευση στον Λίβανο ταυτόχρονα – κυρίως επειδή η πρέσβειρα στον Λίβανο των ΗΠΑ στο Λίβανο, Dorothy Shea, είναι μια λάτρης του αλεξίπτωτου πλαγιάς που δημοσίευσε βίντεο με τις δικές της αερομεταφερόμενες περιπέτειες μόλις στα μέσα Αυγούστου.

Επιπλέον, πηγές για το άρθρο των Times ισχυρίστηκαν ότι για πάνω από ένα χρόνο το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επίθεσης της Hamas σε συντονισμό με τη Hezbollah, χρησιμοποιώντας τον Λίβανο και τη Συρία ως πεδία εκπαίδευσης. Το άρθρο των Times επιβεβαίωσε το άρθρο που είχε δημοσιεύσει η Wall Street Journal στις 8 Οκτωβρίου που ανέφερε ότι το Ιράν είχε σχεδιάσει την εισβολή και έδωσε το πράσινο φως την προηγούμενη Δευτέρα. Αλλά οι δημοσιογράφοι στο γραφείο της Journal στην Ουάσιγκτον, D.C., που δεν είχαν πρόσβαση στις ξένες πηγές αξιοποίησαν τους συναδέλφους τους με έδρα τη Μέση Ανατολή ώστε να δημοσιεύσουν ένα άρθρο βασισμένο σε δικά τους ρεπορτάζ που καθιστούσε σαφές τον ρόλο του Ιράν. Το συμφέρον τους ήταν να προστατεύσουν τις επίσημες πηγές τους στην Ουάσιγκτον, οι οποίες συνέχισαν να αρνούνται οποιοδήποτε ρόλο του Ιράν στην επίθεση. Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια ξεχωριστή ροή αναφορών για τις οποίες δεν ενημέρωσαν στους Ισραηλινούς (!)

Η κυβέρνηση Biden δεν έχει σχέδια να αντιμετωπίσει ένα καθεστώς που θέλει να οπλίσει με πυρηνική βόμβα. Από τότε που η κυβέρνηση Οbama ξεκίνησε για πρώτη φορά διαπραγματεύσεις με τους Ιρανούς για το πυρηνικό τους πρόγραμμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στο Ιράν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και έθεσαν στη διάθεση του κληρικού καθεστώτος επιπλέον εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Το Ιράν, στα μάτια της ομάδας Βiden, δεν είναι ένας δυνητικός εμπόλεμος αλλά ένας υποψήφιος εταίρος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της 13ης Οκτωβρίου του CNN Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρήγαγαν αξιολογήσεις για τις δραστηριότητες της Hamas τις ημέρες πριν από τις επιθέσεις που βασίστηκαν σε όσα τους είπαν οι Ισραηλινοί. Αλλά «δεν είναι σαφές εάν κάποια από αυτές τις αξιολογήσεις οι Η.Π.Α. τις μοιράσθηκαν με το Ισραήλ». Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια ξεχωριστή ροή πληροφοριών που δεν τη διέθεσαν στους Ισραηλινούς.

Και αυτό είναι που απασχολεί τον Λευκό Οίκο. Όχι η προοπτική ενός πολέμου με ένα κράτος τρομοκρατίας που έχουν χρηματοδοτήσει αφειδώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το χάος δημοσίων σχέσεων που θα προκύψει καθώς θα γίνει σαφές -όπως εν μέρει έχει γίνει από τις αναφορές της Journal και των Times- τι ακριβώς απέκρυψε η Ουάσιγκτον από την Ιερουσαλήμ σχετικά με το τι γνώριζαν οι Αμερικανοί για την επερχόμενη επίθεση και τον ρόλο του Ιράν στη χορηγία, τον σχεδιασμό και την έγκρισή της.

Όπως είπε μια πηγή πληροφοριών στο CNN: «Νομίζω ότι αυτό που συνέβη είναι ότι όλοι είδαν αυτές τις αναφορές και είπαν, «Ναι φυσικά. Αλλά ξέρουμε πώς θα μοιάζει αυτό.» Σίγουρα, η Hamas απαγάγει έναν Ισραηλινό στρατιώτη κάθε τόσο. Ίσως αυτή τη φορά, η ντροπή να ανατρέψει τελικά τον Netanyahu, όπως προσπαθεί να κάνει ο Λευκός Οίκος από τότε που επέστρεψε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Αλλά με εκατοντάδες ομήρους συμπεριλαμβανομένων βρεφώ από τις Η.Π.Α. ανάμεσα στους αιχαμλώτους; Να εκτελούν παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους και μετά να τα σκοτώνουν και αυτούς; Αποτέφρωση ολόκληρων οικογενειών; Κόβοντας τα κεφάλια από τα μωρά; Το να πυροβολούν μητέρες και να αφήνουν τα παγιδευμένα πτώματα τους στους πρόποδες της κούνιας των βρεφών τους, ώστε όποιος προσπαθούσε να μετακινήσει τον νεκρό να σκοτώσει όλους στο δωμάτιο; Κανείς δεν το περίμενε αυτό; Έτσι τώρα όλοι προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη για τον λάθος υπολογισμό του πόσο ακατάστατο θα ήταν το αποτέλεσμα, ενώ αφήνουν ανέγγιχτη τη χορηγία των ΗΠΑ για τον συγγραφέα της επίθεσης.

Ήταν μόλις 31 Ιουλίου 2023 όταν στον ισραηλινό τύπο έβλεπε το φως της δημοσιότητας η επίσκεψη του επικεφαλής της Mossad στο Λευκό Οίκο.

Ο επικεφαλής της Mossad David Barnea επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο νωρίτερα αυτό το μήνα για «μυστικές» συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Το Axios επικαλέστηκε δύο αμερικανικές πηγές που ανέφεραν ότι ο Barnea συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, καθώς και με τον Brett McGurk συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, και τον Amos Hochstein, ανώτερο σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden σε θέματα ενέργειας και υποδομών.

Ο Sullivan και ο McGurk ταξίδεψαν και οι δύο στη Σαουδική Αραβία την περίοδο που ακολούθησε τις υποτιθέμενες συναντήσεις τους με τον Barnea.

Ο Barnea φέρεται επίσης να συναντήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με τον διευθυντή της CIA Bill Burns. Η CIA δεν σχολίασε την είδηση.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εξομάλυνση με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, και προφανώς συνεχίζουμε να μιλάμε με τους περιφερειακούς εταίρους μας για το πώς μπορεί να επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αναφερόμενη συνάντηση Barnea- Sullivan.

Σχεδόν δύο μήνες μετά οι σφαγείς της Hamas θα ξυπνούσαν μνήμες Ολοκαυτώματος στο λαό του Ισραήλ.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023> Λίγες ώρες πριν ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak απέλυσε τη Δευτέρα την υπουργό Εσωτερικών Suella Braverman, λίγες μέρες αφότου κατηγόρησε την αστυνομία ότι ήταν πολύ επιεικής με τους φιλοπαλαιστινιακούς, κατά του Ισραήλ «διαδηλωτές μίσους».

Η κυβέρνηση είπε ότι η Suella Braverman άφησε τη δουλειά της στο πλαίσιο ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου καθώς ο Sunak ανακινεί την κορυφαία κυβερνητική του ομάδα.

Η Suella Braverman είπε ότι «ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως γραμματέας εσωτερικών», προσθέτοντας ότι «θα είχε περισσότερα να πει σε εύθετο χρόνο».

Αντικαταστάθηκε από τον James Cleverly, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών και ήταν ένας από τους πρώτους κορυφαίους παγκόσμιους αξιωματούχους που επισκέφθηκαν το Ισραήλ μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Cleverly αντικαταστάθηκε με τη σειρά του από τον πρώην πρωθυπουργό David Cameron, σε μια κίνηση έκπληξη.

O Sunak δεχόταν αυξανόμενη πίεση να απολύσει την Braverman η οποία είναι δημοφιλής στη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αφού οι επικριτές την κατηγόρησαν ότι ενέτεινε τις εντάσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων με τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις να παραλύουν τη Βρετανία.

Η Braverman είπε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αγνοούσε την παραβίαση του νόμου από «φιλοπαλαιστινιακούς όχλους» και περιέγραψε τους διαδηλωτές ως «διαδηλωτές μίσους».

Την περασμένη εβδομάδα η Braverman έγραψε ένα άρθρο για τους Times του Λονδίνου στο οποίο είπε ότι η αστυνομία «παίζει τα φαβορί όταν πρόκειται για διαδηλωτές» και ενήργησε πιο επιεικώς προς τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές και τους υποστηρικτές του Black Lives Matter παρά με τους δεξιούς διαδηλωτές ή τους χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

Η Braverman είπε, «Υπάρχει η αντίληψη ότι οι ανώτεροι αστυνομικοί παίζουν φαβορί όταν πρόκειται για διαδηλωτές» και χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις που ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «επιβεβαίωση πρωτοκαθεδρίας από ορισμένες ομάδες», ιδιαίτερα τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

«Οι τρομοκράτες έχουν δοξασθεί, το Ισραήλ έχει δαιμονοποιηθεί καθώς οι Ναζί και οι Εβραίοι απειλήθηκαν με περαιτέρω σφαγές», είπε.

Το άρθρο δεν εγκρίθηκε εκ των προτέρων από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως θα συνέβαινε συνήθως.

Το Σάββατο, περίπου 300.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο Λονδίνο, καθώς φιλοπαλαιστίνιοι και αντι-ισραηλινοί ακτιβιστές έκαναν την τελευταία μαζική διαδήλωσή τους.

Η Braverman, μια 43χρονη δικηγόρος, έχει γίνει ηγέτης της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος υποστηρίζοντας ολοένα πιο σκληρούς περιορισμούς στη μετανάστευση και έναν πόλεμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις φιλελεύθερες κοινωνικές αξίες και αυτό που η ίδια αποκάλεσε το «tofu-eating wokerati».

Ως υπουργός Εσωτερικών ήταν υπεύθυνη για την πολιτική του νόμου και της τάξης και της μεταναστευτικής πολιτικής και υποστήριζε το αδιέξοδο σχέδιο της κυβέρνησης να στείλει τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη Βρετανία με βάρκες σε ένα ταξίδι μονής διαδρομής στη Ρουάντα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK