kourdistoportocali.comNews DeskΑνησυχία στη Βρετανία> 1 στα 10 κρούσματα Covid-19 στο Λονδίνο είναι της ινδικής μετάλλαξης

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ανησυχία στη Βρετανία> 1 στα 10 κρούσματα Covid-19 στο Λονδίνο είναι της ινδικής μετάλλαξης

Ωστόσο, οι περιπτώσεις ακόμα και δεν είναι τόσο πολλές ώστε να σημάνει συναγερμός

Μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση από το ξεκίνημα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η γρήγορη εξάπλωση των ινδικών παραλλαγών του κορωνοϊού. Μάλιστα, στο Λονδίνο, μία στις 10 περιπτώσεις μολύνσεων είναι των ινδικών παραλλαγών.

Δεδομένα από το βρετανικό ινστιτούτο Sanger, το οποίο αναλύει θετικά τεστ για διαφορετικές παραλλαγές κορωνοϊού, δείχνουν ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη εξαπλώθηκαν ευρέως τον Απρίλιο.

Σε εθνικό επίπεδο, οι τρεις διαφορετικές παραλλαγές -οι οποίες είναι γενετικά παρόμοιες- αντιπροσωπεύουν το 2,4% όλων των λοιμώξεων covid την τελευταία εβδομάδα, που λήγει στις 17 Απριλίου, αύξηση 12 φορές από μόλις 0,2% στα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι μία στις 10 περιπτώσεις στο Λονδίνο προκλήθηκε από τις παραλλαγές B.1.617.

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι η αναλογία κυμαινόταν υψηλά τόσο στο Lambeth (46%) όσο και στο Harrow (36%) αλλά οι αριθμοί βασίζονται σε μικρούς αριθμούς κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί ειδικοί παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πολλά για την ινδική παραλλαγή που συνδέεται άμεσα με την σφοδρή έκρηξη κρουσμάτων στην Ινδία.

Αλλά ένας επιστήμονας ανέφερε ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα -τα οποία δεν περιλαμβάνουν τα τεστ ταξιδιωτών- υποδηλώνουν ότι θα η ινδική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να «ξεπεράσει» την παραλλαγή Kent, η οποία κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ποσοστό των περιπτώσεων που προκαλούνται από τις παραλλαγές αυξάνεται, ενώ αναμένεται να μειωθούν εκείνα με την παραλλαγή του Κεντ, εάν η εξάπλωση τους γίνει το ίδιο γρήγορα.

Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι απλώς σύμπτωση ότι εμφανίστηκαν κρούσματα όπου υπήρχαν οι παραλλαγές, δήλωσε η καθηγήτρια Christina Pagel, μαθηματικός στο University College London και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ανεξάρτητου κυβερνητικού συμβούλου SAGE, της αντίστοιχης δικής μας επιτροπής λοιμοξιολόγων.

Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς συμπεριφέρονται οι παραλλαγές, πρόσθεσε ο καθηγητής Pagel και όχι αρκετές γενετικές δοκιμές στην Ινδία. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι τόσο το εμβόλιο AstraZeneca, γνωστό ως Covishield στην Ινδία, όσο και το σκεύασμα της Pfizer, εξακολουθούν να λειτουργούν ενάντια στην παραλλαγή, καθώς και εμβόλιο της Ινδίας, Covaxin. Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την SAGE την περασμένη εβδομάδα πρότεινε δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer προκειμένου να προστατεύσουν από όλες τις γνωστές παραλλαγές.

Η Δρ. Susan Hopkins, της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, δήλωσε ότι ο οργανισμός «εξακολουθεί να ερευνά» τις περιπτώσεις και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραλλαγή προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια ή καθιστά τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα λιγότερο αποτελεσματικά». «Οι αριθμοί είναι ακόμα χαμηλοί, αλλά σίγουρα στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή, το Β.1.617 και οι υπότυποι του είναι η μόνη παραλλαγή που φαίνεται να αυξάνεται», δήλωσε ο καθηγητής Pagel στο MailOnline.

«Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή αντισταθμίζει άλλα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του κυρίαρχου στελέχους Kent, ή θα μπορούσε να είναι περιστασιακό στο ότι υπήρχαν κάποια γεγονότα εξάπλωσης που συνέβησαν, τυχαία. Ωστόσο, νομίζω, ότι η εμπειρία της Ινδίας παρέχει πολλούς λόγους προκειμένου να είμαστε προσεκτικοί και να υποθέτουμε ότι το Β.1.617 είναι πιο μεταδοτικό».

Η PHE έχει ορίσει τα ινδικά στελέχη «παραλλαγές υπό έρευνα» επειδή δεν είναι ακόμα καλά κατανοητά. Οι παραλλαγές του Κεντ και της Νότιας Αφρικής είναι «παραλλαγές ανησυχίας» επειδή είναι γνωστό ότι εξαπλώνονται γρηγορότερα και ξεφεύγουν από ορισμένους τύπους ανοσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι κάνουν δοκιμές για να εξαλείψουν την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής όταν βρεθεί, αλλά προς το παρόν δεν ισχύει το ίδιο για το ινδικό στέλεχος.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
ΒΟΜΒΑ> Εμπλέκουν τον Fauci στο σκοτεινό εργαστήριο της Wuhan μετά το διαζύγιο βόμβα των Gates!
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;