kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑΗΛ> Eνώ o Bennett εμβολιάζει το μικρό γιο του, ανησυχεί για 5ο κύμα κορωναϊού. Μειώνεται ήδη η προφύλαξη από τη 3η δόση

Τι είπε ο μικρός

ΙΣΡΑΗΛ> Eνώ o Bennett εμβολιάζει το μικρό γιο του, ανησυχεί για 5ο κύμα κορωναϊού. Μειώνεται ήδη η προφύλαξη από τη 3η δόση

Ο Βennett έχει δεσμευτεί για «πλήρη διαφάνεια» στο θέμα του εμβολιασμού παιδιών

Kι ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett πήρε από το χεράκι ένα από τα παιδιά του, τον David, που βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία των 5-11 ετών και έσπευσε να το εμβολιάσει ο επίτροπος για τον κορωνοϊό Salman Zarka προειδοποίησε ότι το Ισραήλ μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει ένα πέμπτο κύμα επιδημίας του κορωνοϊού μόλις ο αριθμός R συνεχίσει να αυξάνεται και πλησιάζει η γιορτή του Hanukkah!

By Team

Ο καθηγητής Eran Segal προειδοποίησε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου, το επίπεδο ανοσίας μεταξύ του ισραηλινού πληθυσμού έχει αρχίσει να μειώνεται καθώς περνάει περισσότερος χρόνος από τότε που οι άνθρωποι έλαβαν τις δύο πρώτες δόσεις. «Αυτή η πτώση θα συνεχιστεί εκτός εάν επέμβουμε και συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε», είπε ο Segal, επισημαίνοντας τη μείωση της τήρησης των κατευθυντήριων γραμμών και τη μείωση του εμβολιασμού ως τους λόγους πίσω από την πτώση.
Ο Segal πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα του ενισχυτή μπορεί επίσης να μειώνεται!!!

Η απόγνωση είναι διάχυτη στη χώρα καθώς με 682 νέα κρούσματα κορωνοϊού, το Ισραήλ κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τη Δευτέρα από τα τέλη του περασμένου μήνα, ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας, ενώ ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα, πάνω από το 50% των κρουσμάτων καταγράφηκε σε παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα άλλο 10% σε ηλικίες 12-18 ετών. Ακριβώς 463 από τους νέους φορείς του ιού που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα ήταν μαθητές.

Οι αρχές ελπίζουν ότι η νέα προσπάθεια εμβολιασμού των ηλικιών 5-11 θα βοηθήσει να σταματήσουν οι νέες μολύνσεις. Το Ισραήλ έχει 1,23 εκατομμύρια παιδιά στη σχετική ηλικιακή ομάδα και από την Τρίτη, περισσότεροι από 25.000 γονείς είχαν κλείσει ραντεβού για να τα εμβολιάσουν.
«Σήμερα ξεκινάμε την εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών, πρώτα από όλα για να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Ο David μόλις εμβολιάστηκε. Αυτό προστατεύει και τα παιδιά και τους γονείς, και ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ», είπε ο Βennett. «Λειτουργεί, είναι ασφαλές και καλώ όλους τους Ισραηλινούς γονείς να έρθουν και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Το Ισραήλ πρόσφατα βγήκε από ένα τέταρτο κύμα COVID-19 και οι καθημερινές μολύνσεις ήταν σχετικά χαμηλές τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, τα στατιστικά του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι ένα μεγάλο μερίδιο των νέων λοιμώξεων αφορά παιδιά και εφήβους και τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών αποτελούν σχεδόν το ήμισυ των ενεργών κρουσμάτων.

«Είμαστε στα πρόθυρα αυτού που φαίνεται να είναι ένα κύμα ασθένειας που επηρεάζει τα παιδιά», είπε ο Βennett κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή.

Παρακινούμενος από τον πατέρα του να εξηγήσει γιατί ήταν σημαντικό να εμβολιαστεί, ο μικρός γιος του David Bennett είπε ότι ήταν «για να μην αρρωστήσουν τα παιδιά με τον κορωνοϊό και να μην μολύνουν τους γονείς τους».

«Δεν πόνεσε, δεν ήταν τίποτα. Απλώς φαινόταν ότι θα πονούσε», είπε.

Ο Bennett κάλεσε όλους τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους για να εμβολιαστούν και προέτρεψε άλλους κυβερνητικούς πολιτικούς που έχουν παιδιά ή εγγόνια της αντίστοιχης ηλικίας να δώσουν το παράδειγμα.

Ο τσάρος του κορωνοϊού της χώρας είπε ότι η Δευτέρα ήταν «μέρα γιορτής για τα παιδιά και για τους γονείς που μπορούν πλέον να προστατεύσουν τα παιδιά τους».

Ο Salman Zarka, ο οποίος ηγείται της εθνικής αντίδρασης στην πανδημία, είπε ότι το εμβόλιο όχι μόνο θα παρέχει προστασία στα παιδιά, αλλά θα επιτρέψει επίσης την επιστροφή στην κανονική ζωή (!)

«Η ασθένεια είναι ήπια [στα παιδιά], αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ασθένεια μπορεί να συνεχιστεί με μακροχρόνια συμπτώματα όπως αϋπνία και μυϊκούς πόνους», προειδοποίησε ο Zarka.

Είπε ότι το Υπουργείο Υγείας και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα κάνουν «όσο το δυνατόν πιο εύκολο» για τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κινητών σταθμών εμβολιασμού σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Hanukkah festival, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Το Ισραήλ είναι μια από τις πρώτες χώρες που άρχισε να κάνει εμβόλια σε παιδιά της ηλικιακής ομάδας, μετά τις ΗΠΑ, οι οποίες ξεκίνησαν να εμβολιάζουν παιδιά 5-11 στις 8 Νοεμβρίου.

«Περισσότερα από 3 εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ και βλέπουμε αποτελεσματικά αποτελέσματα», είπε ο Zarka, επιδιώκοντας να κατευνάσει τυχόν ανησυχίες από τους Ισραηλινούς γονείς.

Ο Βennett έχει δεσμευτεί για «πλήρη διαφάνεια» στο θέμα του εμβολιασμού παιδιών.

«Ξέρω ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ευαισθησία γύρω από αυτό το θέμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά και δεν είναι απαραιτήτως «αντι-vaxxers» ή εκείνοι που επηρεάζονται από τις θεωρίες συνωμοσίας», έγραψε ο Bennett σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα.

Η κατανοητή και ανθρώπινη προσπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού για διαφάνεια προσκρούει στο τείχος των 55 χρόνων εμπάργκο για τη δημοσίευση των 390.000 εγγράφων πάνω στα οποία βασίσθηκε ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) για να χορηγήσει άδεια έκτακτης χρήσης στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Σημειώστε>

6.267.485 Ισραηλινοί (ποσοστό 68%) έχουν κάνει τουλάχιστο μία δόση

5.766.346 (62,6%) έχουν κάνει δύο δόσεις

4.052.441 (44,0%) έχουν κάνει 3 δόσεις

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK