kourdistoportocali.comNews DeskΗ εστίαση στην εποχή της πανδημίας

Ψυχαγωγία και γνώση

Η εστίαση στην εποχή της πανδημίας

Στο Rumors με θέα το κόλπο της Βουλιαγμένης δύσκολα σκουριάζει το μυαλό

Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες της εστίασης στο καιρό της πανδημίας πέρασαν από σκληρά test. Κι αυτό γιατί εκτός από τη φύση των επιχειρήσεών τους που συμβάλει στην αγωγή της ψυχής μας χρειάστηκε να αναλάβουν ρόλους που τόσο οι ίδιοι όσο και το προσωπικό τους δεν τους είχαν φαντασθεί.

By Kill Bill

Ηταν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εκείνα που μετέτρεψαν τους αγαπημένους προορισμούς της ανθρώπινης ανάπαυλας σε χώρους που το κράτος (όχι μόνο το ελληνικό) επιχείρησε να κάνει scouting προθύμων ελεγκτών την ώρα που ακόμη και οι ίδιοι οι Έλληνες αστυνομικοί στη πλειοψηφία τους αρνήθηκαν έναν αμφιλεγόμενο ρόλο (αυτό του ελεγκτή πιστοποιητικών εμβολιασμού) ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα καταχωρηθεί ιστορικά.

Το πως θα καταχωρηθεί είναι θέμα χρόνου να το διαπιστώσουμε. Γεγονός όμως είναι ότι στη διάρκεια των δύο και πλέον ετών της πανδημίας η εστίαση και οι άνθρωποί της χρειάστηκε να δώσουν εξετάσεις στο υποσυνείδητο των συμπολιτών τους-εμβολιασθέντων και μη.

Εκεί έξω υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις της εστίασης που στάθηκαν με αξιοπρέπεια στα όρια του ρόλου τους.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε κάποιες από αυτές για τις οποίες έχουμε αυτό που λέμε-ιδίαν άποψη.

Ξεκινάμε από το P.IG.S. στη πλατεία της Βούλας επειδή εδώ ένας παλιός φίλος από το περίφημο Egomio της Ζησιμοπούλου ο Γιάννης πέρα από εταίρος στην επιχείρηση είναι λάτρης της (ιστορικής) γνώσης.

Ο Γιάννης αφιερώνει χρόνο και με κριτική σκέψη μοιράζεται τη γνώση της ιστορίας με φίλους του από όλο το κόσμο. Με τους ανθρώπους που λατρεύουν τη γνώση έχεις πάντα κάτι να μοιραστείς και ο αποδεδειγμένα καλός καφές που σερβίρουν τα P.I.G.S. είναι ένα ταξίδι γνώσης. Να είναι καλά ο Γιάννης και οι γνώσεις του. Και όλοι οι άνθρωποι που λατρεύουν και αφιερώνουν χρόνο στη γνώση.

Από τους καλούς φίλους του Γιάννη, είναι τόσο ο Γρηγόρης Γεωργάτος, όσο και ο Καστίγιο που τον βλέπετε εδώ. Και ο Κώστας Κοκκινάκης που είναι συνεταίρος στην επιχείρηση. Ο Γιάννης και η παρέα του έχουν γυρίσει το κόσμο. Κι όποιος γυρίζει, μυρίζει. Αρκεί να έχει τις κεραίες του ανοιχτές και ανεκτικές στη γνώση. Και τα παιδιά το κάνουν.

Πάμε λίγο πιο κάτω, στο ΔΕΝΤΡΟ, επίσης στη πλατεία της Βούλας.

Οι νεαροί επιχειρηματίες ιδιοκτήτες του κράτησαν το Δένδρο ανοιχτό στη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να απολαμβάνουν είτε στο σπίτι τους, είτε δια ζώσης τη μοναδική κουζίνα και τα εξαιρετικά ποτά του.

Οι ιδιοκτήτες του δηλαδή-3 νέα παιδιά-κράτησαν όρθια την επιχείρηση μέσα στη τρικυμία.

Τώρα που πέρασε η μπόρα-τουλάχιστο αυτή η φάση της-το Δένδρο άνοιξε και δέχεται τους φίλους και πελάτες του.

Σε μια δύσκολη συγκυρία που δοκιμάστηκαν τα όρια και πολλές επιχειρήσεις εστίασης γονάτισαν τα παιδιά του Δένδρου βγήκαν νικητές.

Εδώ όλο σχεδόν το προσωπικό και κυρίως οι δύο Μάνοι που σερβίρουν είναι θηρία ενήμερα.

        

RUMORS στη Βουλιαγμένη.
Εδώ ο Άγγελος και η Άννυ Αγγελίδη, τα δίδυμα αδέρφια πίσω από το Rumors, δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι εξαιρετικά παιδιά και αυτό αντανακλάται στην επιχείρησή τους.
Η αγάπη του Άγγελου για τα ζώα (καθώς και του Alex που έφυγε νωρίς) επέτρεψαν στη Bessy, τη μασκότ του Rumors, να ζήσει 18 χρόνια.
Στο Rumors με θέα το κόλπο της Βουλιαγμένης δύσκολα σκουριάζει το μυαλό. Αφήστε που κι εδώ τα παιδιά είναι λάτρεις της γνώσης. Όπως έλεγε κάποτε η διαφήμιση του Ταχυδρόμου.
-Για να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου…

Η κουζίνα του Rumors είναι επίσης εξαιρετική, οι σαλάτες του ότι πρέπει για να καθαρίσεις τις τοξίνες του μυαλού που προκαλεί η πολύ τηλεθέαση.

Βγείτε έξω και χαρείτε τη ζωή. Κυρίως χαρείτε τη γνώση. Μοιραστείτε την.

Η εστίαση θα μπορούσε να είναι οι νέοι ναοί της γνώσης. Δεν υπάρχει πιο ιδανική γνώση από εκείνη που συνδυάζεται με την αγωγή της ψυχής…

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Oι συνδικαλιστές και τα σωματεία στις ΗΠΑ με την στήριξη του Biden μετά την Amazon στοχοποιούν και την Apple
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
ΙΣΡΑΗΛ> Τα εμβόλια δεν φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19. Το 80% των σοβαρών κρουσμάτων είναι 3 φορές εμβολιασμένοι. Καθηγητής παγώνει το υπουργικό συμβούλιο. Πατέντα εμβολίου του 2016 της Moderna έχει κοινή ακολουθία με τον ιό COVID