kourdistoportocali.comDia Y NocheΑllTastelandΓιατί τα χαβιάρια της Caviar House & Prunier είναι τα πιο περιζήτητα στον κόσμο

Το μαύρο διαμάντι της Κασπίας

Γιατί τα χαβιάρια της Caviar House & Prunier είναι τα πιο περιζήτητα στον κόσμο

Το Almas, το σπανιότερο χαβιάρι στον κόσμο, έχει ένα λαμπερό κατάλευκό χρώμα και τα αυγά του μοιάζουν με λευκές πέρλες [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Αλμάς» σημαίνει στην αρχαία περσική γλώσσα «διαμάντι» και όπου το χαβιάρι συναντιέται με αυτή την ονομασία πρόκειται για το πιο σπάνιο στον κόσμο, λαμπερά άσπρο, μοιάζοντας με μαργαριτάρι. Ο λόγος είναι άγνωστος και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συμβαίνει εξαιτίας της ηλικίας του ψαριού καθώς ο περίφημος οξύρρυγχος μπορεί να ζήσει έως και 150 χρόνια.
Πολλοί επίσης ισχυρίζονται ότι ο οξύρρυγχος από όπου προέρχεται έχει ένα είδος αλφισμού ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τα αυγά του παίρνουν αυτό το λευκό χρώμα όταν το ψάρι περνά από μία μυστηριώδη περιοχή που είναι το βαθύτερο σημείο της Κασπίας Θάλασσας. Επίσης, είναι τόσο σπάνιο, που η διαθέσιμη ετήσια ποσότητα είναι μόλις τρία με πέντε κιλά από μια συνολική παραγωγή εκατοντάδων τόνων.

ΑΠΟ ΤΟ INSTABOOK.GR

Η εταιρεία Caviar House & Prunier είναι διεθνώς ηγετικός προμηθευτής του καλύτερου χαβιαριού που υπάρχει στον κόσμο, υιοθετώντας μια επαναστατική προσέγγιση στην επιλογή και στην πώληση του χαβιαριού, απομακρύνοντας την αβεβαιότητα και κρατώντας τα μυστικά του σαν εκλεπτυσμένη λιχουδιά.
Το προϊόν κατηγοριοποιείται ανάλογα με το είδος του οξύρρυγχου από τον οποίο προέρχεται. Υπάρχουν ωστόσο τόσο πολλές διαφορές στην εμφάνιση και στη γεύση του όσες και στα βραβευμένα κρασιά, από τη λεπτή γεύση του Beluga, στη ζωντανή ζεστή και αλατισμένη γεύση του Sevruga, και έπειτα στο χαβιάρι Asetra το οποίο διαθέτει πλούσιο, και διακριτικό άρωμα χρησιμοποιώντας τα αυγά του οξύρρυγχου που παράγονται προς το τέλος της ζωής του.

Αυτές οι διαφορές είναι οι περισσότερο σημαντικές γιατί το χαβιάρι παραδίδεται χωρίς να το έχουν διαχωρίσει, και παρόλο που μπορεί να προέλθει από ένα συγκεκριμένο είδος οξύρρυγχου, το αυγοτάραχο μπορεί να περιέχει αυγά που να διαφέρουν υπερβολικά στην εμφάνιση και στη γεύση. Για να βοηθήσει τους πελάτες του να καταλάβουν και να απολαύσουν αυτές τις μικρές διαφορές, η Caviar House ήταν η πρώτη που εφάρμοσε ένα αυστηρό δίκτυο κριτηρίων, και εισάγοντας την ιδέα της εκλεκτικής εκλογής. Επίσης, καθώς το χαβιάρι χρειάζεται περισσότερο από είκοσι μέρες για να φτάσει στο τελικό σημείο της πώλησης του μετά τη συγκομιδή και παρόλο που θα φτάσει σε καλή κατάσταση εάν το μεταχειριστούμε σωστά, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξασφαλίσει πλέον τη μεγαλύτερη προστασία των αυγών ενάντια στην έκθεσή τους στον αέρα και στις βακτηριολογικές αλλαγές που προκαλεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Caviar House & Prunier έχει αναπτύξει ένα εξονυχιστικό ποιοτικό έλεγχο, στους σταθμούς συσκευασίας, που καταδεικνύει την ημέρα που έγινε η εκλογή του αυγοτάραχου, και εγγυάται ότι το χαβιάρι δεν έχει βγει στο φως του ήλιου από τότε που συσκευάστηκε για πρώτη φορά. Καθώς πρέπει να προφυλάσσεται σε ψυχρούς χώρους, κατά προτίμηση μεταξύ -2 και +2 βαθμών Κελσίου, η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ειδικό κουτί πάγου με “διαμερίσματα”, σχεδιασμένο για να μπορεί να προστατεύει κονσέρβες σε διάφορα μεγέθη. Αυτά τα ειδικά κατασκευασμένα παγωμένα κουτιά μπορούν να διατηρούν την ευνοϊκότερη θερμοκρασία για 25 ώρες, ένας αρκετός χρόνος για να μεταφερθεί το χαβιάρι οπουδήποτε στον κόσμο.

CEO, Peter G. Rebeiz

Ως προς την την κατηγοριοποίηση, το χαβιάρι Imperial προέρχεται από το Asetra και αποτελείται από μεγάλα αυγά με κεχριμπαρένιο βαθύ-χρυσό χρώμα. Πρόκειται για ένα σπάνιο προϊόν που κάποτε φυλάσσονταν για το Σάχη του Ιράν, ο οποίος είχε λατρεία για το συγκεκριμένο έδεσμα.
Το Royal Black προέρχεται από νεαρό Asetra οξύρρυγχο. Αυτό το πλούσιο, και μεστό χαβιάρι έχει ένα βαθύ μαύρο χρώμα και ζεστό άρωμα, ενώ το Classic Grey είναι ένα εξίσου σπάνιο και μοναδικό χαβιάρι. Το Sevruga είναι γνωστό για το ανοιχτό γκρι χρώμα του αλλά και για τα τεράστια αυγά του από τα οποία αποτελείται.

Το χαβιάρι Beluga αποκομίζεται από τα πιο σπάνια είδη, τους μοναδικούς σαρκοφάγους οξύρρυγχους. Αυτό το χαβιάρι διακρίνεται για την μεμβράνη και το ασυνήθιστο σκούρο χρώμα του, ενώ το Asetra είναι γκρι–καφέ χαβιάρι, με μία σκούρα χρυσή γυαλάδα και το οποίο είναι περιζήτητο για το ξεχωριστό του άρωμα, την επίγευση των ξηρών καρπών και συγκεκριμένα του καρυδιού που διαθέτει. Τέλος, το Almas, το σπανιότερο χαβιάρι στον κόσμο, έχει ένα λαμπερό κατάλευκό χρώμα και τα αυγά από τα οποία αποτελείται μοιάζουν με λευκές πέρλες. Θεωρείτο για αιώνες από τους ψαράδες στην Κασπία Θάλασσα, μυθικό προϊόν από οξύρρυγχο Beluga.
Μάλιστα, η Caviar House & Prunier αναγνωρίζοντας τη σπανιότητα του συσκευάζει το Almas σε ένα 24K χρυσό κουτί. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, η εταιρεία έχει σχεδιάσει επίσης μία συσκευασία από πολυτελή δερμάτινη κοσμηματοθήκη η οποία διαθέτει ένα κινητό κουτί ψύξης ειδικό για να φιλοξενήσει τη λιχουδιά και να εμπλουτίσει την παρουσίαση του προϊόντος.
Και φυσικά, το να γευθεί κάποιος το χαβιάρι είναι το κλειδί για να εκτιμήσει κάποιος αυτή τη λιχουδιά.

Όσον αφορά τις τιμές του μαύρου διαμαντιού της θάλασσας, τα χαβιάρια της Caviar House & Prunier τα οποία στην Ελλάδα διατίθενται μέσω της εταιρείας DeGustibus, ξεκινούν από τα €60 και φτάνουν έως και τα €290 για τα 50 γρ. χαβιαριού Beluga, ενώ για απευθείας αγορά από το online κατάστημα της Caviar House & Prunier, όσον αφορά προϊόντα υψηλότερης αξίας οι τιμές φτάνουν έως και τα €750, για τα 75 γραμμάρια.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE