kourdistoportocali.comPeopleDriveMercedes-Benz EQS: Δεν θα πιστεύετε πόσο εντυπωσιακή είναι στο εσωτερικό της

MBUX Hyperscreen

Mercedes-Benz EQS: Δεν θα πιστεύετε πόσο εντυπωσιακή είναι στο εσωτερικό της

Ωδή στη σύγχρονη τεχνολογία η εντυπωσιακή ενιαία οθόνη-ταμπλό MBUX Hyperscreen [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Η Mercedes κυκλοφόρησε τις πρώτες επίσημες εικόνες από το πολυτελές εσωτερικό του ηλεκτρικού αυτοκίνητου της τής επόμενης γενιάς, μία πραγματική ωδή στη σύγχρονη τεχνολογία, με κυρίαρχη την ενιαία οθόνη-ταμπλό «MBUX Hyperscreen».

Η Mercedes-Benz EQS, μια εναλλακτική λύση μηδενικών εκπομπών έναντι της ναυαρχίδας S-Class, πρόκειται να παρουσιαστεί στις 15 Απριλίου. Αναμένεται να ανταγωνιστεί πολυτελή οικογενειακά αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών, όπως το Audi e-tron GT και το κορυφαίο μοντέλο S. της Tesla.

Η MBUX Hyperscreen έχει πλάτος 141 εκατοστών και οι τρεις οθόνες της καλύπτονται από ένα κυρτό και ιδιαίτερα ανθεκτικό κρύσταλλο που έχει διαμορφωθεί κάτω από ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας (650 βαθμοί Κελσίου). Το ταμπλό εδράζει σε πέντε βάσεις που σε περίπτωση ατυχήματος υποχωρούν, ενώ ο φωτισμός στο κάτω μέρος της δημιουργεί την αίσθηση πως αιωρείται.

Η λειτουργία της βασίζεται σε 8 επεξεργαστές και 24 Gigabyte μνήμης, ενώ υπάρχουν και 12 μικροί ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν την απτική ανάδραση κατά τον χειρισμό. Η λειτουργία της κεντρικής οθόνης βασίζεται στη λογική Zero Layer.

Αυτό σημαίνει πως εμφανίζονται μόνο οι πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός προκειμένου να διευκολύνεται ο χειρισμός, ενώ η αριστερή οθόνη, το μέγεθος της οποίας είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 0,24 τετραγωνικά μέτρα αφορά το συνοδηγό. Συνολικά υπάρχει η δυνατότητα για επτά διαφορετικά προφίλ συνοδηγού, ενώ αν η θέση είναι κενή στην αντίστοιχη οθόνη εμφανίζονται γραφικά με το αστέρι της μάρκας.

Η τεχνολογία οθόνης που χρησιμοποιείται είναι, εκτός του πίνακα οργάνων, OLED, ενώ όπως είναι λογικό και αναμενόμενο η Hyperscreen διατίθεται προαιρετικά. Η στάνταρ εκδοχή του ταμπλό της EQS είναι ανάλογη αυτού της νέας S-Class με κεντρική οθόνη έως 20 ιντσών.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της EQS είναι τα τρία διαθέσιμα μουσικά μοτίβα (Silver Waves, Vivid Flux και Roaring Pulse) για τη λειτουργία της και συνοδεύουν το προαιρετικό ηχοσύστημα της Burmester.

Η Mercedes έχει επίσης ανακοινώσει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας της EQS θα είναι μόλις 0,20 που είναι τιμή ρεκόρ για μοντέλο παραγωγής και φυσικά μαζί με τη μπαταρία των 107 kWh βοηθά στο να επιτευχθεί αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 700 χιλιόμετρα.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWSAUTO.GR

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Εις το όνομα του πατρός
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!