kourdistoportocali.comPeopleDriveΗ Ιστορία μίας Cadillac Eldorado του 1954

Βreaking news

Η Ιστορία μίας Cadillac Eldorado του 1954

-Πάντα ασχολιόμουν με vintage πράγματα. Μου αρέσουν οι περασμένες εποχές

Η Leslie Zemeckis έδωσε το όνομα μίας χορεύτριας-θρύλου του Burlesque στην κλασική Cadillac Eldorado του 1954.

Η Cadillac Eldorado του 1954 της Leslie Zemeckis κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν να την κοιτάξουν όπως και η συνονόματός της, Tempest Storm [A.J. Baime | Photographs by Yuri Hasegawa for The Wall Street Journal-

-Πάντα ασχολιόμουν με vintage πράγματα. Μου αρέσουν οι περασμένες εποχές. Πριν από χρόνια, έγραψα ένα βιβλίο και έκανα ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Burlesque και απέκτησα μια μεγάλη συλλογή ρούχων από παλιούς αστέρες του Burlesque . Ένας φίλος μου είχε μια παλιά Cadillac και όταν είδα αυτό το αυτοκίνητο, σκέφτηκα: «Το κατάλαβα». Είχε την ίδια ατμόσφαιρα. Αυτός ο φίλος ήταν αυτός που βρήκε την Cadillac του 1954 σε μια αντιπροσωπεία στον Καναδά. Ήταν ένας αξιόπιστος αντιπρόσωπος. Σκέφτηκα: Αυτό το αυτοκίνητο είναι για μένα.

Την ημέρα που η Eldorado έφτασε με ένα μεγάλο φορτηγό το 2017, σκέφτηκα, «Ω, Θεέ μου!» Ήταν τεράστιο. Και ήταν σε τόσο άψογη κατάσταση. Η μπογιά μόλις άστραφτε. Το αυτοκίνητο μου θύμισε αμέσως μία διάσημη αστέρα του Burlesque που είχα πάρει συνέντευξη χρόνια νωρίτερα, ονόματι Tempest Storm. Είχε κόκκινα μαλλιά και το χρώμα του αυτοκινήτου μου ήταν κόκκινο. Η Storm ήταν χάλκινη και τολμηρή, μια πραγματική ανατροπή. Και έτσι ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Αποφάσισα να δώσω το όνομά της στο αυτοκίνητο. Έκανα μια πινακίδα κυκλοφορίας—TEMPSST. Δεν είναι η ακριβής ορθογραφία, αλλά ήταν ό,τι πιο κοντά μπορούσα να βρω.
Το στυλ εμπνευσμένο από την αεροπορία κυριάρχησε στον αμερικανικό σχεδιασμό αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1950, όπως φαίνεται στο στολίδι της κουκούλας της Eldorado.

Από τότε, οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο περίπου μία φορά την εβδομάδα. Ζω σε μια μικρή πόλη, και αυτό είναι ένα αυτοκίνητο περιήγησης γύρω από την πόλη. Οδηγώ πολύ αργά, σαν μια μικρή ηλικιωμένη κυρία. Δεν είναι σαν να οδηγείς ένα κανονικό αυτοκίνητο. Είναι περισσότερο σαν να οδηγείς ένα σκάφος. Επιπλέει στο δρόμο και όταν το παρκάρω, πιάνει δύο ολόκληρα σημεία. Πήγαινα και έπαιρνα τα παιδιά μου στο σχολείο στη Tempest. Την έχω οδηγήσει στην τοπική παρέλαση των Χριστουγέννων και στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου. Είμαι σε ένα τοπικό club αυτοκινήτων-αντίκες. Για το επόμενο βιβλίο μου, σχετικά με τη ροή των συντριμμιών στο Montecito του 2018 (Μια σειρά λασποροών σημειώθηκε στη Νότια Καλιφόρνια στις αρχές Ιανουαρίου 2018, επηρεάζοντας ιδιαίτερα περιοχές βορειοδυτικά του Montecito στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα. Το περιστατικό ευθύνεται για 23 θανάτους αν και το σώμα ενός από τα θύματα δεν βρέθηκε ποτέ. Η καταστροφή σημειώθηκε ένα μήνα μετά από μια σειρά από μεγάλες πυρκαγιές. Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τις απότομες πλαγιές, οι οποίες προκάλεσαν απώλεια βλάστησης και αποσταθεροποίηση του εδάφους που διευκόλυνε σημαντικά τις επακόλουθες λασποροές), έχω πάρει συνέντευξη από πολλούς πυροσβέστες στην πόλη όπου ζω. Το αυτοκίνητο έχει σχεδόν το ίδιο κόκκινο χρώμα με τα πυροσβεστικά οχήματα. Παίρνω λοιπόν το Tempest στο σταθμό και οι πυροσβέστες εκτιμούν το αυτοκίνητο.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό είναι ο τρόπος που με γυρίζει πίσω στο παρελθόν. Μπορείτε να οραματιστείτε ενώ οδηγείτε πώς έμοιαζε η πόλη το 1954 και πώς ήταν η κίνηση. Πάντα ντύνομαι όταν οδηγώ το Tempest — vintage γάντια και ένα καπέλο και ένα κασκόλ.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το Tempest είναι ένα αυτοκίνητο που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Οι άνθρωποι το βλέπουν και χαμογελούν και συρρέουν σε αυτό. Κάθε φορά που το οδηγώ, νιώθω ότι κάνει τον κόσμο λίγο πιο φωτεινό.

«Πάντα ντύνομαι όταν οδηγώ τη Tempest», λέει η κ. Zemeckis.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE