kourdistoportocali.comPeopleDriveΚαι η Volvo αποχωρεί από την Ελλάδα

Με αφορμή και την κρίση του κορωνοϊού

Και η Volvo αποχωρεί από την Ελλάδα

Σε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλο Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο για την ανάληψη της αντιπροσωπείας

Ακόμα ένα σοβαρότατο πλήγμα, εξαιτίας και της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, δέχεται η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηγεσία της Volvo Europe είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλο Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο, έχοντας σχεδόν συμφωνήσει να αναλάβει την αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό ουσιαστικά α, αθα σημάνει και την επιχειρηματική αποχώρηση της «μαμάς» εταιρείας από την Ελλάδα καθώς η «Volvo Car Ελλάς» είναι θυγατρική της Volvo.
Η απόφαση αποχώρησης, σύμφωνα με το newsauto.gr, έχει παρθεί από τους ΚινεζοΣουηδούς εδώ και δύο χρόνια, αλλά η υλοποίησή της καθυστέρησε κυρίως λόγω της πολιτική αλλαγής στην Ελλάδα και των δεδομένων ανάπτυξης, που έδειχνε πριν την πανδημία η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο covid-19 και η τεράστια οικονομική κρίση που επήλθε, έχει κλονίσει οικονομικά την Volvo, περισσότερο από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό γιατί ουσιαστικά η διάρκειά της έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2019 όταν η Κίνα ήταν στο επίκεντρο του ξεκινήματος της κρίσης. Η ιδιοκτήτρια της Volvo, Κινέζική «Geely Automobile Holdings Ltd» αναγκάστηκε να σταματήσει για αρκετό διάστημα την παραγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, μεταξύ των οποίων και Volvo. Ομοίως συνέβη και την περίοδο που ο κορωνοϊός χτύπησε την Ευρώπη, με τις αντίστοιχες μονάδες παραγωγής.
Παράλληλα ήρθε -πριν λίγες ημέρες- και μία μεγάλη ανάκληση αυτοκινήτων Volvo (η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας) με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για πρόβλημα στις εμπρόσθιες ζώνες ασφαλείας 2,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Σημειώστε πως εκτός του τεράστιου κόστους της ανάκλησης, η εταιρεία δέχεται και ένα γερό ηθικό πλήγμα, αφού από τις αρχές της δεκαετίας έχει ως σημαία της την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών των αυτοκινήτων της. Μία ανάκληση λοιπόν σε ζώνες ασφαλείας λόγω προβληματικής λειτουργίας, είναι θέμα για την Volvo…
Αποτέλεσμα όλων αυτών των παραπάνω είναι το γκρουπ της Volvo να ανακοινώσει δραστικές περικοπές, μεταξύ των οποίων και την απόλυση άνω των 4.100 εργαζομένων της.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν την Volvo να επαναξιολογήσει τις επενδύσεις της -ιδιαίτερα σε μικρές αγορές όπως της χώρας μας- και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον να δώσει την αντιπροσώπευση της μάρκας και φυσικά να γλιτώσει όλο αυτό το μεγάλο κόστος.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
Δημήτρης Κούβελας> Πατήστε φρένο στον εμβολιασμό ώσπου να δούμε τις παρενέργειες των εμβολίων
Ιστορική δικαίωση και επιστροφή των Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή
Το πείραμα των Σεϋχελλών και ποιοι θέλουν να σκοτώσουν όσα εμβόλια δεν είναι mRNA
Οι NΥΤ καταρρίπτουν το μύθο της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους
Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Φατάχ ακύρωσαν για άλλη μια φορά τις εκλογές
Πως αυτό το θηρίο των ΜΜΕ, ο Rupert Murdoch, έδωσε τη χαριστική βολή στον Bill Gates
O Φιλάνθρωπος, ο Παιδόφιλος και ο ρομαντικός Robert F. Kennedy Jr
Τι συμβαίνει στην απόκοσμη καρδιά του Chernobyl;> Ανησυχεί η ασυνήθιστη δραστηριότητα
700 πύραυλοι της Χαμάς εναντίον των κατοίκων του Tel Aviv
Niall Ferguson> Η επόμενη παγκόσμια καταστροφή είναι μπροστά μας αλλά δεν είμαστε έτοιμοι