kourdistoportocali.comPeopleDriveΈργο τέχνης του Virgil Abloh της LV, το Project Geländewagen

Mercedes-Benz

Έργο τέχνης του Virgil Abloh της LV, το Project Geländewagen

Διατηρεί την εμβληματική τετράγωνη φόρμα του G‑Class, η οποία όμως είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη, σε μια πιο σπορ εμφάνιση [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η G-Class είχε μέχρι σήμερα πολλές μορφές, από το 4×4 έως το Landaulet, αλλά ποτέ ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ολα αυτά, βέβαια, μέχρι τώρα, καθώς ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Mercedes Benz.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, και ο ιδρυτής της Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton, Virgil Abloh, σκέφτηκαν πώς να κάνουν τον κόσμο να κοιτάξει τα σχέδια της Mercedes-Benz με μια νέα προοπτική, οδηγώντας την αισθητική σε κάτι πιο φυσικό και εντελώς πιο ειλικρινές. Το πολυτελές SUV επανασυστήνεται ως αγωνιστικό και ονομάζεται Project Geländewagen.

Ο επανασχεδιασμός του Abloh και του επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz Gorden Wagener του τετρακίνητου πολυτελούς SUV, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, επανασυστήνει το όχημα ως αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το Project Geländewagen διατηρεί την εμβληματική τετράγωνη φόρμα του G‑Class, η οποία όμως είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη, σε μια πιο σπορ εμφάνιση.

Το εξωτερικό είναι βαμμένο λευκό και τριμμένο στο χέρι ώστε να τονιστεί το σχήμα και ο όγκος του. Άλλες αλλαγές που έχουν γίνει στον παραδοσιακό σχεδιασμό περιλαμβάνουν την αφαίρεση δεικτών, των εξωτερικών καθρεπτών και του προφυλακτήρα.

Η μινιμαλιστική αισθητική συνεχίζεται με τη σχεδίαση του εσωτερικού όπου το ταμπλό είναι μικρότερο και εφοδιασμένο με αναλογικό ταχύμετρο και μετρητές καυσίμου. Προστέθηκε ένα πλαίσιο ασφαλείας, σε γαλάζιο χρώμα, ενώ λεπτομέρειες σε έντονο κόκκινο χρώμα χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν στον σχεδιασμό μια αγωνιστική αισθητική.

Οι ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων είναι επίσης κόκκινες και επάνω τους αναγράφονται τα επώνυμα των σχεδιαστών: Abloh και Wagener. Η Mercedes-Benz G‑Class, επίσης γνωστή ως G-Wagen, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ως στρατιωτικό όχημα το 1972 κατόπιν αιτήματος του Σάχη της Περσίας.

Βγήκε στην παραγωγή για το κοινό το 1979 και έχει επανασχεδιαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το Project Geländewagen θεωρείται έργο τέχνης και είναι το πρώτο παράδειγμα του οχήματος ως αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ένα αντίγραφο του έργου θα πωληθεί στη δημοπρασία Sotheby’s Contemporary Curated και τα έσοδα θα διατεθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει διεθνείς δημιουργικές κοινότητες.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Σενάριο διά χειρός Αγκάθα Κρίστι η ληστεία στις θυρίδες του Νέου Ψυχικού
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν πέφτουν τα νούμερα
Σωκράτης Κόκκαλης>Τα drones του θα προστατεύουν τα σύνορα της Ευρώπης!
Σοκ για τον ελληνικό τουρισμό οι επιφυλάξεις της Γερμανίας για τον εμβολιασμό!
Πως η ΕΛ.Α.Σ. “ξεπάτωσε” επικίνδυνη ναρκοσπείρα με τζίρο 1.000.000 ευρώ
Foreign Policy> Τι πραγματικά αλλάζει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις με την εκλογή Μπάιντεν
Ρεσιτάλ τρομολαγνείας από Ευαγγελάτο-Δερμιτζάκη
Γιώργος Παππάς>Γιατί θα είμαι πρώτος στην ουρά για το εμβόλιο
Γερμανία>Το θέμα δεν είναι να είναι κανείς πρώτος, αλλά να έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο
“Πόλεμος” Γερμανίας-Αγγλίας> Θέλατε Brexit αλλά εγκρίνατε ένα ευρωπαϊκό εμβόλιο
Τι είναι αυτό που κάνει τον CEO του Ομίλου ΟΤΕ ξεχωριστό
Ο άνθρωπος που υποδέχεται πριγκίπισες και μοντέλα στη Μύκονο [VIDEO]