kourdistoportocali.comDia Y NocheAboutΕλένη Βάρσου> Η πρώτη δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς καλείται να σώσει το Δήμο από τα ευτράπελα

Breaking News

Ελένη Βάρσου> Η πρώτη δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς καλείται να σώσει το Δήμο από τα ευτράπελα

Η Βασιλόπιτα του Δήμου Κηφισιάς περιεργάζονταν απορημένη τα πρόσωπα και το εκτόπισμα των τεμαχιστών της

Είμεθα σχεδόν βέβαιοι ότι θα αποφευχθούν τα ευτράπελα της προηγούμενης πιτοκοπής στον λαμπρό Δήμο Κηφισιάς την οποία μεταξύ άλλων τίμησε με τη παρουσία του το ζεύγος Ευαγγελάτου-Τατιάνας.
Είμεθα βέβαιοι πως φέτος θα γίνει καλύτερη επιλογή στο cast των προσκεκλημένων οι οποίοι θα συμμετάχουν στη κοπή της άτυχης Βασιλόπιτος στο Δήμο.
Ο Zάχος Μηδενιστής επέστρεψε και γράφει>
Η σχετική βεβαιότητας μας εναπόκειται στην πρώτη σε ψήφους εκλεγείσα δημοτική σύμβουλο Ελένη Βάρσου, η οποία είναι σοβαρό κορίτσι και γόνος μίας σπουδαίας οικογένειας.
Η Ελένη θα αποτρέψει-είμεθα βέβαιοι-τις φαιδρότητες που είχαν προηγηθεί στη διάρκεια της περυσινής πιτοκοπής.
Το εξαίρετο βιογραφικό της εγγυάται περισσότερη σοβαρότητα για το Δήμο της περιοχής καθώς και για την Ερυθραία και την Εκάλη.
Άλλωστε οι αναλώσιμοι celebrities ταιριάζουν πιο πολύ στο Δήμο Αθηναίων ο οποίος βοδοδέρνει μεταξύ σβαμπικών προθύμων τραχανοπλαγιάδων τύπου Μπακογιάννη και Δούκα, οι οποίοι παρότι αλβανικής κοπής και κυρίως αισθητικής, νομίζουν ότι είναι Ιταλοί.

Γεννήθηκα και ζω στην Κηφισιά. Μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια 5 κοριτσιών και είμαι κόρη της Κωνσταντίνας και του Βασίλη Βάρσου, πρώην Δημάρχου Κηφισιάς-γράφει η Ελένη στο βιογραφικό της.

Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχω αποκτήσει και μεταπτυχιακό τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και MSc in Health Economics, Policy and Management από το London School of Economics (LSE).

-Ξεκίνησα την εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, στα χρηματοοικονομικά και στη ναυτιλία, με αντικείμενο το International Safety Management. Επιπλέον διατέλεσα Εθνικός Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες) στη Γενική Διεύθυνση ‘Έρευνας και Καινοτομίας, για το πρόγραμμα Horizon 2020.

-Σήμερα εργάζομαι στο Υπουργείο Υγείας στον τομέα των υπηρεσιών υγείας, με πολυετή εμπειρία στη φαρμακευτική πολιτική, τις κλινικές μελέτες, τα οικονομικά της υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

-Έχω ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα και έχω ενεργή συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις για την φροντίδα και την προστασία τους.Επιπλέον έχω λάβει μέλος ως εθελόντρια σε δράσεις δενδροφύτευσης στην Πεντέλη και στον Κηφισό.

«Έχω τη χαρά να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Βασίλη Ξυπολυτά και μαζί να εργαστούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής των δημοτών, την ανάδειξη της σημαντικής ιστορίας και της ομορφιάς των γειτονιών της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Εκάλης.

-Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι εργατικός, ιδιαίτερα έμπειρος στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχει την ικανότητα και τη γνώση να προσφέρει στο Δήμο Κηφισιάς και να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα πάντα δίπλα στο Δημότη.

Ήρθε η στιγμή να πούμε ΝΑΙ στην Κηφισιά, στην Ερυθραία και την Εκάλη, για ένα αύριο που Όλοι Οραματιζόμαστε”.»

Δείτε τι είχε προηγηθεί>

Η Βασιλόπιτα του Δήμου Κηφισιάς περιεργάζονταν απορημένη τα πρόσωπα και το εκτόπισμα των τεμαχιστών της

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023. Φτωχές λέξεις.

Καθώς ένας λαός γεννιέται, εκπαιδεύεται, σκέφτεται, λειτουργεί, εργάζεται και τελευταία πεθαίνει τηλεοπτικά, ο Δήμος Κηφισιάς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Έτσι η επιλογή της Τατιάνας να παρουσιάσει την Οσκαρική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας του Δήμου δεν θα μπορούσε να είναι παρά η πλέον αρμόζουσα στο κοινωνικό προφίλ της περιοχής το οποίο εκφράζουν οι σχετικές επιλογές της ηγεσίας του Δήμου.

Στη διάρκεια της Τελετής απορημένη η Βασιλόπιτα προσπαθούσε να καταλάβει τους λόγους που τόσες σημαίνουσες προσωπικότητες είχαν συγκεντρωθεί από πάνω της σε μία προσπάθεια κοπής της.

Το θύμα αφού περιεργάστηκε απορημένη τα πρόσωπα των τεμαχιστών της αποφάσισε να αφεθεί στο έλεός τους.

Το δελτίο τύπου είναι άλλωστε αντίστοιχο της βαρύτητας των προσωπικοτήτων που συναθροίστηκαν εδώ σε μία προσπάθεια επιτυχούς κοπής της Βασιλόπιτος.

Διαβάζουμε με δέος>

Πρωτοχρονιάτικες γιορτινές ευχές, πλατιά χαμόγελα και συναισθήματα χαράς πρυτάνευσαν στην λαμπερή σάλα υποδοχής στο «Αθηνά Παλλάς» του Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης», στο Κεφαλάρι, στο επίσημο αντάμωμα, μετά από δύο χρόνια κοινωνικής απόστασης.

Ήταν η ανταπόκριση στο θεσμικό κάλεσμα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και των Αιρετών -Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας Εκάλης- για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δήμου μας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο–Πρωτοσύγκελο και τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Παναγιώτη Σβορώνο.

(Τρεις ολόσωμοι ποιμενάρχες έλαβαν μέρος στη σκαμπρόζικη τελετή κοπής της Βασιλόπιτος η οποία ήτο ενταφιασμένη κάτω από τη πηχτή σκόνη ζαχαροπάχνης)

Ως ευγενής οικοδεσπότης, ο Γιώργος Θωμάκος κόβοντας την βασιλόπιτα, παραχώρησε τη θέση του πρώτα σε επίσημους (δώσε πόνο) καλεσμένους του για ευχές. Ακολούθως ο ίδιος, ευχήθηκε από καρδιάς σε όλους Υγεία, Ειρήνη παντού, και καλά και αγαθά έργα. Ευχαρίστησε την «ηρωική» δημοτική του ομάδα, τις πέντε συνεργαζόμενες παρατάξεις και βέβαια τους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά για τα καινοτόμα, πρωτοποριακά και διαδοχικά έργα στον Δήμο Κηφισιάς- «Δήμο Ομορφιάς», όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Θωμάκος. Επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα:

87 υπάρχοντα πάρκα, τις διαρκείς δεντροφυτεύσεις και αναπλάσεις

Στην προτεραιότητα προς τα σχολεία μας για καθαριότητα, υγειονομική προστασία, επισκευές, νέες πτέρυγες, πρόγραμμα ενεργειακής αποδοτικότητας

Στις 155 δημοπρατήσεις τα 3 τελευταία χρόνια για επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού, ασφαλτοστρώσεις (65.000τμ), νέα πεζοδρόμια (10.000τμ), αποχετευτικούς αγωγούς (34.000μ)

Στα 16 νεόφερτα οχήματα στο «στόλο» της Καθαριότητας και στα 22 υπόγεια συστήματα κάδων

Στις 50 ψηφιακές εφαρμογές που διευκολύνουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Δήμος μας είναι έτοιμος να απορροφήσει 2.000.000ευρώ

Στους 5 κύκλους επιχειρηματικότητας, με τους οποίους ο Δήμος βοήθησε 175 νέες κυρίως καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες

Στις νέες χρηματοδοτήσεις. Ύψους 2.700.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια και 2.965.000 ευρώ για την κομποστοποίηση και διαχείριση των κλαδιών

Ο Γ. Θωμάκος επισημαίνοντας τους στόχους για τα επόμενα χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, τις διεκδικήσεις μεγάλων έργων υποδομής (συγκοινωνίες και αντιπλημμυρικά έργα), την κατάργηση της σύμβασης των διοδίων και τη δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού.

Παρουσιάστρια της βραδιάς η ευγενώς προσφερθείσα, έμπειρη δημοσιογράφος και αγαπημένη συμπολίτισσα Τατιάνα Στεφανίδου-η οποία δένει απόλυτα με τον πολυχώρο πολιτισμού που οραματίζεται ο Γ. Θωμάκος.

Τα νιάτα της μάθησης και της προόδου (!-από πρόοδο σκίζει τόσο η χώρα, όσο και ο Δήμος Κηφισιάς) επιφανείς (!) συμπολίτες μας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο αλλά και τους γραφικούς αμαξάδες τίμησε ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας στην λαμπρή τελετή η οποία οργανώθηκε από την Εντεταλμένη (!) Δημοτική Σύμβουλο Ζέτη Κασιμάτη.

Για κάθε βράβευση προβλήθηκε σχετικό βίντεο, που επιμελήθηκαν η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», δημοσιογράφος, Νίνα –Ασπασία Βλάχου και η Εκπρόσωπος Τύπου Τέτα Τσετσέκου.

Τιμήθηκαν:

-Ο Υποναύαρχος επί τιμή -Εθνικός ευεργέτης – εφοπλιστής Παναγιώτης Λασκαρίδης για τις δωρεές του στην Πατρίδα (δώρισε 4 υποστηρικτικά πλοία στις ΕΔ), Υγεία, Τέχνες, Γράμματα, Κοινωνία, Πολιτισμό (ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη). «Η σημερινή τιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα γιατί προέρχεται από την πόλη μου. Οι διακρίσεις, μου υπενθυμίζουν το χρέος που έχω προς την πατρίδα» τόνισε ο κ. Λασκαρίδης.

Η Ιωάννα Φωκά διακεκριμένη ιστορικός και συγγραφέας, εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της οικίας του, όπου ακούστηκε το ιστορικό «ΟΧΙ». Ευχαρίστησε τον Δήμο για την αναγνώριση της προσφοράς της.

-Η Δέσποινα Χατζηβασιλείου, πρώτη γυναίκα μετά από 72 χρόνια στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και συμμαθητή της από τα Ανάβρυτα Γιώργο Θωμάκο για την αναγνώριση της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο πρόσωπο της και αναφέρθηκε στο έργο του στον Πράσινο Δήμο μας.

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την πολύτιμη συμβολή του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Ινστιτούτα γεωργικής έρευνας και φυτοπροστασίας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο όπου οι εγκαταστάσεις του εδρεύουν στον Δήμο Κηφισιάς. Το βραβείο παρέλαβε ο Αλέξανδρος Σαμαράς, Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ινστιτούτου.

– Το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας για την έντονη δραστηριότητα του εκτός των σχολικών τειχών. Έξι διακρίσεις σε έξι πανελλήνιους διαγωνισμούς το 2022.

-Το 1ο Γυμνασίο Κηφισιάς για την πετυχημένη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου- Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του σχολείου.

– Τους αμαξάδες της Κηφισιάς στο πρόσωπο της οικογένειας Χατζηδημητρίου. Ο εμβληματικός αμαξάς Βαγγέλης Χατζηδημητρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή και την βράβευση.

Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή μας οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι: Ηλίας Αποστολόπουλος-Παπάγου- Χολαργού και Ξενοφών Μανιατογιάννης-Βριλησσίων, οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη- Βορείου Τομέα, Γιάννης Κεχρής -Υγείας, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ.Λάτση» Χρήστος Πτερούντιος, ο διευθύνων σύμβουλος της Ecali Α.Ε. Γιάννης Γεωργακάκης οι Πρώην Δήμαρχοι Βάσω Σπηλιωτοπούλου- Εκάλης, Νίκος Χιωτάκης- Κηφισιάς (νυν Διευθ. Σύμβουλος ΕΟΑΝ), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου, η ΓΓ του Δήμου Κηφισιάς Δρ. Ρόζυ Χαριτοπούλου, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Δορμούσης, ο Πρόεδρος του ΟΣΥ Βασίλης Ξυπολυτάς (υποψήφιος Δήμαρχος), η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου “Άγ. Παντελεήμων ΓΝΔΑ” Φωτεινή Βρύνα , η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, επικεφαλής Δημοτικών Συνδυασμών του Δήμου μας, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων και συλλόγων, εκπρόσωποι του Τύπου και του επιχειρείν και πολίτες.

Η αυλαία της γιορτής έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς, φόρος τιμής στην αείμνηστη Εριέττα Λάτση, Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που φιλοξένησε τη λιτή εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

SHARE

Περισσότερα

MORE DIA Y NOCHE