kourdistoportocali.comThe Ones Who DoTech«Missing Alert App»> Και στο App Store η εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων

COSMOTE

«Missing Alert App»> Και στο App Store η εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων

Από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την τεχνολογική υποστήριξη της COSMOTE

Διαθέσιμη και στο App Store είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή Missing Alert App, που βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό των εξαφανισμένων ατόμων στην χώρα μας και η οποία υπάρχει ήδη στο Google Play. Η προηγμένη εφαρμογή, που σχεδίασε και ανέπτυξε η COSMOTE για λογαριασμό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα – παιδιά καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης – διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.

Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους, από το Google Play ή το App Store, οι χρήστες μπορούν:

  • Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.
  • Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.
  • Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης, απόστασης από τους ίδιους).
  • Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.
  • Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Από διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE ξεκίνησε η ιδέα του Missing Alert App

Μια ιδέα που ξεκίνησε από το Hackathon, τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE, από  μία ομάδα νέων ανθρώπων, που είχαν οι ίδιοι βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους. Η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του App, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Χαμόγελου του Παιδιού σε θέματα εξαφανίσεων.

H COSMOTE αξιοποιεί τη τεχνολογία και την καινοτομία ώστε να δημιουργεί λύσεις και εφαρμογές για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Για Google Play κατεβάστε εδώ

Για Αpp Store κατεβάστε εδώ

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

-Η εφιαλτική και άνιση μάχη μου στην εντατική με τον κορωνοϊό
Στο σπίτι του Κυριάκου στα Χανιά από νωρίς το βράδυ το ζεύγος Πομπέο
Πατάει “πόδι” απροκάλυπτα και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ερντογάν
-Βλέπουμε την Ελλάδα ως κεντρικό παίκτη στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή
Πως οι 4 “καθώς πρέπει” ΜΚΟ στρατολογούσαν αλλοδαπούς για να μεταφέρουν μετανάστες στη Ελλάδα
-Θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες Σάρατζ με την Τουρκία
Δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα για την υποστήριξη του πολεμικού ναυτικού
Μπουρλότο στον Καύκασο ανάβει ο Ερντογάν> Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό
Κοντονής “καρφώνει” εν ψυχρώ Τσίπρα> Φέουδα στον ΣΥΡΙΖΑ και φαινόμενα αρχηγισμού
Η κυβέρνηση τρέμει στο ενδεχόμενο να γίνουμε Ισραήλ> Εκατοντάδες στους δρόμους αλλά και στα νοσοκομεία
Πομπέο> Έχουμε πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, είστε πυλώνας σταθερότητας
Ο Ερντογάν αυτοανακηρύσσεται “ιδιοκτήτης της Μεσογείου”