kourdistoportocali.comRead ThisTucker Carlson> Πόσοι άνθρωποι θέλετε να ζουν στη χώρα σας; Το μέγεθος του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία. Το μέγεθος καθορίζει τον χαρακτήρα ενός έθνους. Συχνά καθορίζει τη μοίρα του

Ανάλυσέ το!

Tucker Carlson> Πόσοι άνθρωποι θέλετε να ζουν στη χώρα σας; Το μέγεθος του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία. Το μέγεθος καθορίζει τον χαρακτήρα ενός έθνους. Συχνά καθορίζει τη μοίρα του

-Οι Αθηναίοι επινόησαν τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά στο απόγειό της, η Αθήνα είχε μόνο περίπου 8.000 ψηφοφόρους

Ένα από τα πιο περίεργα χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής έχει να κάνει με το ότι έχουμε εκπαιδευτεί όλοι να αγνοούμε καταστάσεις που πραγματικά έχουν σημασία. Ίσως έχετε αναρωτηθεί, διαλέγοντας μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί συμπατριώτες σας ζουν σε άθλια κατάσταση στο πεζοδρόμιο. Όμως, πως έγινε αυτό; Αυτοί είναι οι λεγόμενοι άστεγοι. Τα ναρκωτικά έχουν καταστρέψει τις ζωές τους.

Από τον Tucker Carlson/FOXNEWS

Λοιπόν, από πού προέρχονται ακριβώς αυτές οι ουσίες; Και γιατί κανείς δεν ρωτάει; Και μιλώντας για χημικά, οι άνδρες στην Αμερική φαίνονται πολύ διαφορετικοί από αυτό που ήταν παλιά. Οποιοσδήποτε άνω των 40 το γνωρίζει αυτό, οι αλλαγές είναι δραματικές και είναι αδύνατον να μη τις έχετε παρατηρήσει. Θα μπορούσαν αυτές οι αλλαγές να έχουν σχέση με την άνευ προηγουμένου πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης που οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα μετρήσει; Και παρεμπιπτόντως, αν συμβαίνει αυτό, γιατί συμβαίνει και ούτω καθεξής;

Υπάρχουν τόσα ερωτήματα όπως το παραπάνω. Σπάνια μιλάμε για κάποιο από αυτά. Αντίθετα, μας λένε επανειλημμένα να αποτρέψουμε το βλέμμα μας από το προφανές και να στραφούμε στα πιο καθηλωτικά του CNN. Είτε πρόκειται για έναν ιό της κινεζικής γρίπης, είτε για τον George Floyd, είτε για κάποια ξεχασμένη συνοριακή διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία. Αυτά είναι τα θέματα που μας λένε ότι πρέπει να νοιαζόμαστε. Αλλά κάνουν λάθος. Αυτά δεν είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα, είναι απλώς ειδήσεις.

Το μόνο αξιοσημείωτο πράγμα σχετικά με αυτά είναι η προθυμία μας να πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικά από, ας πούμε, από τους Αμερικανούς που ζουν σε εξωτερικούς χώρους στο πεζοδρόμιο ή από το αν τα δικά μας παιδιά παντρεύονται ή όχι. Υπάρχει κάτι λίγο τρομακτικό στο να βλέπεις αυτό να συμβαίνει. Είναι σαν ένας ολόκληρος πληθυσμός που μπερδεύεται από ζητήματα που τελικά δεν έχουν καμία σημασία για εκείνον.

Πώς όμως θα λειτουργήσει στο μέλλον αυτό; Λοιπόν, με τον καιρό, όχι πολύ καλά. Η πραγματικότητα καθησυχάζει πάντα τον εαυτό της. Το Twitter μπορεί να απαγορεύσει όλους τους σκεπτόμενους εγκληματίες ταυτόχρονα, αλλά τελικά το Twitter δεν είναι υπεύθυνο για το μέλλον. Η φύση είναι υπεύθυνη για το μέλλον. Εάν θέλετε η χώρα σας να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να απαντήσετε στις επιταγές της φύσης, που αφορούν τα βασικά: Έχετε αρκετό νερό; Έχετε αξιόπιστη προμήθεια τροφίμων; Μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από τους εισβολείς; Τι χρησιμοποιείτε για ενέργεια; Πώς παράγετε πράγματα και πώς διατηρείτε ένα χώρο ζεστό; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που κάθε πολιτισμός πρέπει να θέτει στον εαυτό του και ένα ακόμα: Πόσοι άνθρωποι θέλετε να ζουν στη χώρα σας;

Το μέγεθος του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία. Το μέγεθος καθορίζει τον χαρακτήρα ενός έθνους. Συχνά καθορίζει τη μοίρα του. Ωστόσο, δεν μιλάμε πολύ για το μέγεθος του πληθυσμού μας. Μάλλον θα έπρεπε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι καταλαβαίνουν οι περισσότεροι Αμερικανοί. Εάν γεννηθήκατε το 1969, και κάποιοι από εμάς πράγματι γεννηθήκαμε τότε, ήρθατε στον κόσμο σε μία χώρα με λίγους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Υπάρχουν σήμερα 334 εκατομμύρια άνθρωποι εδώ. Είναι πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι σχεδόν ο διπλάσιος πληθυσμός από το σύνολο των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για 13 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για τεράστια και απίστευτα ταχεία δημογραφική ανάπτυξη και αυτή επιταχύνεται.

Η μετανάστευση βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην αμερικανική ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό των γεννημένων στο εξωτερικό που ζουν ήδη εδώ. Μόλις τον τελευταίο χρόνο, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι από τον Τρίτο Κόσμο πέρασαν παράνομα τα σύνορά μας. Όλοι τους έφτασαν με την ευλογία του Λευκού Οίκου. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους οικονομία φαντάζεται ο Joe Biden ότι θα έχουμε στο μέλλον.

Η εγχώρια μεταποίηση βρίσκεται σε απότομη πτώση, η αυτοματοποίηση αντικαθιστά πολλές από τις θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης που εξακολουθούν να υπάρχουν. Τι θα κάνουν λοιπόν αυτά τα εκατομμύρια νέων ανθρώπων για δουλειά σε 20 χρόνια από τώρα; Δεν μπορεί να είναι όλοι οικονόμοι της Νancy Pelosi. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Δημοκρατικού Κόμματος να εισαγάγει μια μόνιμη τάξη δουλοπάροικων για να εξυπηρετεί τους δωρητές του, ορισμένοι από αυτούς τους μετανάστες θα αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμένει η Nancy Pelosi. Μερικοί θα παλέψουν για να φτάσουν στην κορυφή της κοινωνίας μας με τον συνηθισμένο συνδυασμό εγγενούς ταλέντου και σκληρότητας. Κανείς δεν τους κάλεσε εδώ. Δεν θέλαμε να έρθουν, αλλά θα χαρούμε ειλικρινά όταν τα καταφέρουν.

Και όμως, μια χώρα είναι κάτι περισσότερο από την επιτυχία μιας χούφτας ανθρώπων. Οι καθαροί αριθμοί έχουν επίσης σημασία. Ακόμα κι αν κάθε άτομο που πέρασε κρυφά τα νότια σύνορά μας φέτος κερδίσει το Νόμπελ Χημείας, θα άξιζε να ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που έχει η μαζική μετανάστευση στον συνολικό πληθυσμό μας. Το ερώτημα λοιπόν είναι, πόσα άτομα είναι τελικά αυτά που δεν αντέχουμε;

Στην Washington, δεν θα ακούσετε ποτέ αυτή την ερώτηση. Περισσότεροι άνθρωποι σε μία χώρα σημαίνουν περισσότερη δύναμη για τους ανθρώπους που τη διοικούν. Τα μεγάλα έθνη χρειάζονται μεγάλες κυβερνήσεις. Οι πολιτικοί πάντα θέλουν περισσότερους ανθρώπους να κυβερνούν, επομένως το κίνητρο για απεριόριστη αύξηση του πληθυσμού βρίσκεται ακριβώς στα πλαίσια του συστήματος.

Αυτά είναι άσχημα νέα για εμάς τους υπόλοιπους. Πρώτον, και προφανώς, οι μεγάλες κυβερνήσεις δεν φέρονται πολύ καλά στους πολίτες τους. Ναι, αυτό είναι ένα σημείο συζήτησης της εποχής του Reagan. Είναι επίσης αλήθεια. Όσο μεγαλύτερη γίνεται η γραφειοκρατία, τόσο πιο απρόσωπη είναι. Μετά από ένα συγκεκριμένο μέγεθος, οι οργανώσεις κάθε είδους χάνουν το ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους. Όσο μεγαλώνουν σε μέγεθος, γίνονται πιο άτονες, πιο άψυχες και σκληρές. Οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφέρονται πλέον για το τι σκέφτεστε. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πώς οι πολιτικές τους θα επηρεάσουν εσάς ή την οικογένειά σας. Και αυτό είναι το αναπόφευκτο προϊόν της πληθυσμιακής αύξησης. Αν είχες πέντε παιδιά, θα τα έλουζες όλα με αγάπη και προσοχή. Αν είχες πέντε χιλιάδες παιδιά, δεν θα ήξερες καν τα ονόματά τους.

Έτσι, σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί οι ηγέτες μας δεν δείχνουν πλέον να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία ή την ευτυχία ή την ευημερία σας, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Δεν χρειάζεται να ενδιαφέρονται. Ο πληθυσμός μας είναι πολύ μεγάλος. Γιατί να έχει σημασία η γνώμη σας; Είσαι ένας από τους πολλούς. Οι προηγούμενες γενιές Αμερικανών δεν ζούσαν σε μια χώρα όπως αυτή και θα έμεναν έκπληκτοι από τις συμπεριφορές που είναι τόσο συνηθισμένες τώρα, συμπεριφορές που θεωρούμε δεδομένες.

Συλλήψεις ατόμων που πέρασαν μέσα από το κτήριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ; «Πώς είναι αυτό έγκλημα;» Θα αναρωτιόντουσαν οι Αμερικανοί του 19ου αιώνα. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, οι Αμερικανοί πίστευαν ότι κατείχαν το Καπιτώλιο. Νόμιζαν ότι ήταν δικό τους γιατί υπέθεταν ότι αυτή ήταν η χώρα τους. Οι πολιτικοί ηγέτες τους είπαν ότι πράγματι ήταν. Μετά τις προεδρικές εκλογές του 1904, ο Teddy Roosevelt χαιρέτησε τους ψηφοφόρους αυτοπροσώπως στο γκαζόν του Λευκού Οίκου. Ήταν το σπίτι του. Έμενε εκεί, αλλά ανήκε σε εκείνους.

Τέτοιες συμπεριφορές έχουν περάσει προ πολλού. Είναι θύμα της πληθυσμιακής αύξησης. Οι Αθηναίοι επινόησαν τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά στο απόγειό της, η Αθήνα είχε μόνο περίπου 8.000 ψηφοφόρους. Έτσι, μετά από μια συγκεκριμένη κλίμακα, η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά. Η έννοια του πολίτη γίνεται υπερβολικά αφηρημένη. Το βλέπετε στον τρόπο που μιλάνε οι ηγέτες μας. Οι πολιτικοί δεν αναφέρουν σχεδόν καθόλου άτομα. Αντίθετα, ασχολούνται με τα εκλογικά τμήματα, τα οποία τώρα ονομάζονται «κοινότητες»: Η κοινότητα των μεταναστών. Η τρανς κοινότητα. Η κοινότητα των Λατίνων. Η μαύρη κοινότητα.

Ακούτε αυτούς τους όρους συνεχώς, αλλά είναι ανόητοι. Δεν σημαίνουν τίποτα. Για παράδειγμα, υπάρχουν περίπου 47 εκατομμύρια Μαύροι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι κοινότητα; Όχι δεν είναι. Εξ ορισμού, 47 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να είναι μια κοινότητα, ανεξάρτητα από το χρώμα των ανθρώπων μέσα σε αυτήν. Αλλά πώς θα μπορούσε να είναι μια κοινότητα; Δεν γνωρίζονται καν; Αυτό που κοιτάζετε δεν είναι μια κοινότητα, αλλά 47 εκατομμύρια άτομα, το καθένα δημιουργημένο από τον Θεό ως μοναδικό, το καθένα με απόψεις και ενδιαφέροντα, προτιμήσεις και στόχους που δεν είναι ακριβώς ίδιοι με οποιονδήποτε άλλον. Με άλλα λόγια, είναι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που διοικούν μεγάλες χώρες τείνουν να το ξεχνούν αυτό.

Όταν είσαι υπεύθυνος για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, δεν μπορείς παρά να τους απανθρωποποιήσεις. Όχι ότι οι ηγέτες μας είχαν ποτέ πρόβλημα με την απανθρωποποίηση των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, είναι υπέρ αυτού. Πριν από ενάμιση χρόνο, ένα ηλίθιο παιδί από το Harvard έγραψε ένα βιβλίο απαιτώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανοίξουν τα σύνορά τους σε επιπλέον 700 εκατομμύρια νέους μετανάστες από όλο τον κόσμο.

Αν το κάναμε αυτό, υποστήριζε στο βιβλίο, θα είχαμε πληθυσμό ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων και αυτό θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ μας. Η Wall Street Journal θα ενθουσιαζόταν. Επίσης, φυσικά, θα είχαμε πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια. Θέλετε μπάρμπεκιου κατσίκας της Σιέρα Λεόνε να παραδοθεί στο σπίτι σας στις 3 π.μ.; Με τα δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εδώ, θα μπορούσατε να το έχετε.

Όπως σημειώθηκε, το παιδί είναι ανόητο. Αλλά στην Washington, εδώ είναι το ενδιαφέρον μέρος, κανείς δεν έκανε πλάκα με αυτό. Αρκετοί φαινομενικά έξυπνοι άνθρωποι συμφώνησαν με τη θέση του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων επιφανών Ρεπουμπλικανών που αποδείχθηκαν τόσο χαζοί και απερίσκεπτοι όσο αυτός. Προφανώς, κανένας από αυτούς δεν έχει περάσει ποτέ χρόνο σε μια πολυσύχναστη χώρα.

Όποιος έχει, ξέρει πόσο τρελό είναι να θέλεις ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μαζική αύξηση του πληθυσμού κάνει τη ζωή χειρότερη για σχεδόν όλους. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα με τις πολυσύχναστες χώρες. Είναι δύσκολο να ζεις εκεί. Είναι βρόμικες και χαοτικές. Δεν υπάρχει ιδιωτικότητα. Δεν υπάρχει ανοιχτός χώρος. Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετοί πόροι για να επενδυθούν, έτσι η κουλτούρα τείνει να γίνει υπερανταγωνιστική και φυλετική.

Ο συνωστισμός είναι κακός για τους ανθρώπους. Είναι αντιανθρώπινο. Σε μια διάσημη σειρά πειραμάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ένας ερευνητής που ονομαζόταν John Calhoun ανάγκασε μια ομάδα αρουραίων της Νορβηγίας να ζήσουν σε πολύ γεμάτα κουτιά και σχεδόν αμέσως οι αρουραίοι άλλαξαν. Έγιναν επιθετικοί. Μετά έγιναν ψυχωτικοί. Τελικά, πέθαναν. Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο διαφορετικοί από αυτό. Χρειάζονται χώρο. Αυτός είναι ο λόγος που οι πρόγονοί μας ήρθαν αρχικά στην Αμερική επειδή υπήρχε χώρος εδώ.

Ξέρετε ποιοι το καταλαβαίνουν καλύτερα αυτό; Οι πλούσιοι. Ρωτήστε όποιον έχει πάει σε όλο τον κόσμο και ξέρει ποιες είναι οι επιλογές του Ρωτήστε, «Αν έφευγες από τις Ηνωμένες Πολιτείες πού θα μετακόμιζες;». Κανείς δεν πρόκειται να σας πει στο Λάγος ή στην Πόλη του Μεξικού ή ακόμα και στη Σιγκαπούρη. Αν είναι ειλικρινείς, θα σας πουν Νέα Ζηλανδία ή Αλπική Ελβετία. Αυτά είναι μέρη χαμηλής πυκνότητας. Δεν έχουν πολλούς άλλους ανθρώπους ανάμεσα τους.

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν τεράστια σκάφη; Για τον ίδιο λόγο καθώς ο ωκεανός δεν είναι ποτέ γεμάτος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος εκεί. Το χωρίς κόσμο είναι καλό. Το Yellowstone είναι όμορφο γιατί είναι άδειο. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να το καταλάβεις αυτό. Είναι όλα αρκετά προφανή, πραγματικά. Θα χρειαζόταν να το υπενθυμίσουμε μόνο σε ανθρώπους, όπως συμβαίνει σήμερα, με τις πιο δυνατές κραυγές που λένε αποκλειστικά ψέματα.

Το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο, στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές είναι χειρότερο. Έχετε οδηγήσει πρόσφατα στη χώρα σας; Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν όλο και λιγότερα όμορφα πράγματα στην Αμερική. Δεν το φαντάζεσαι. Συμβαίνει στα αλήθεια. Τα ανταλλακτήρια δολαρίων είναι παντού. Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Λοιπόν, οι υπεύθυνοι δεν έχουν γούστο. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους. Δεν μπορούν να διακρίνουν. Για κάποιο λόγο, θέσαμε τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων υπεύθυνες για την αισθητική του έθνους.

Οι λογιστές κάνουν τον εξωτερικό σχεδιασμό μας. Αυτή είναι μια τρομερή ιδέα, προφανώς, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι δημιουργίες τους είναι εγγενώς άσχημες. Δεν υπήρξε ποτέ όμορφος ουρανοξύστης. Κάθε ένα από αυτούς είναι μια θηριωδία. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να προσποιούνται το αντίθετο σας λέει πόσο εξαρτημένοι έχουμε γίνει να αγνοούμε τη φύση μας και τις δικές μας επιθυμίες.

Θα προτιμούσατε να ξυπνήσετε σε ένα διαμέρισμα 30 εκατομμυρίων δολαρίων στον τελευταίο όροφο ενός πύργου γραφείων ή σε μια ξύλινη καλύβα στο πευκόδασος με μια ξυλόσομπα που ζεσταίνει καθώς πέφτει το χιόνι; Αυτή είναι μια ρητορική ερώτηση. Προφανώς, κανένα λογικό άτομο δεν θα επέλεγε το διαμέρισμα. Και όμως μας λένε ότι το διαμέρισμα είναι καλύτερο. Γι’ αυτό κοστίζει περισσότερο γιατί το κτίριο είναι μεγαλύτερο. Πόσο όμως ελκυστικό είναι όλο αυτό; Δεν είναι. Στην πραγματικότητα, η κλίμακα του είναι το πρόβλημα. Το τεράστιο μέγεθος είναι μια απειλή, ανεξάρτητα από το τι είναι. Στα κόκαλά μας, το καταλαβαίνουμε αυτό. Οτιδήποτε τεράστιο είναι εγγενώς τρομακτικό για εμάς. Τα παιδιά τρέχουν μακριά από μεγάλα πράγματα.

Αν υπάρχει ένα θετικό στοιχείο στα δύο τελευταία χρόνια της παραφροσύνης της COVID και μπορεί να υπάρχει, είναι ότι πολλοί Αμερικανοί φαίνεται να θυμούνται αυτό που λαχταρούν. Κοιτάξτε πως κινούνται. Σχεδόν πάντα, ταξιδεύουν κάπου που τα πάντα είναι μικρότερα: Από το LA στο Austin, από τη Νέα Υόρκη στο Berlington, από το Seattle στο Μπόιζ, από το Chicago στη Νάπολη. Έτσι, συμβαίνει το αντίστροφο από οποιαδήποτε άλλη εσωτερική μετανάστευση έχουμε δει ποτέ.

Οι Αμερικανοί μετακινούνται από τις πόλεις στα αγροκτήματα ή τουλάχιστον στα προάστια. Θέλουν περισσότερη φύση, περισσότερη ανθρώπινη επαφή, περισσότερα δέντρα, περισσότερη ησυχία και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι θα πάψουν ποτέ να αναζητούν αυτά τα πράγματα. Γιατί είναι κάτι που όλοι θέλουμε. Κάποια στιγμή στο δρόμο, μπορείτε να φανταστείτε νέους ανθρώπους να ξεκινούν για το εντελώς εγκαταλελειμμένο εσωτερικό της ηπείρου μας. Μερικοί από αυτούς μπορεί να καταλάβουν ότι μια ερημωμένη πόλη Φιλανδών εποίκων στις όχθες της λίμνης Superior μπορεί να είναι καλύτερο μέρος για να ζήσουν και να μεγαλώσουν παιδιά από κάποιο αποστειρωμένο πάρκινγκ 20 μιλίων ενός ερειπωμένο metroplex. Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ανόητοι. Απλώς παραπλανήθηκαν.

Για δεκαετίες, οι ηγέτες μας έχουν αγνοήσει τα απαραίτητα, την τροφή μας, την ενέργειά μας, το νερό μας, υπέρ μιας ανοησίας που δεν βελτιώνει τη ζωή κανενός. Αεροπορικές στολές εγκύου, κυρίες και κύριοι! Αυτοί οι άνθρωποι είναι γελοίοι και πρόκειται να δούμε τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας αμέλειάς τους. Οι τιμές της ενέργειας, για παράδειγμα, δεν πέφτουν. Πόσο ψηλά θα πάνε; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά κάποια στιγμή, θα γίνει πολύ προφανές ότι είναι πιο λογικό να αγοράζετε τα βασικά σας σε κοντινή απόσταση από το να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά από μια αποθήκη σε όλη την ήπειρο. Έτσι, το αυξανόμενο κόστος μεταφοράς πιθανά να είναι μόνιμο.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε, με άλλα λόγια, δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα μια τραγωδία. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να βάζεις ρίζες κάπου που ο χώρος είναι μικρότερος. Δεν είναι κακό να γνωρίζεις τον άντρα στο μπακάλικο ή τις κυρίες στο ταχυδρομείο. Είναι πολύ ωραίο, στην πραγματικότητα. Μπορεί ακόμη και να είναι μια βελτίωση σε σχέση με το κέντρο του Manhattan, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Οι υγιείς κοινωνίες δεν μοιάζουν καθόλου με αυτήν που ζούμε τώρα. Δεν είναι απρόσωπες. Δεν υπάρχουν για να διατηρούν αυτοκρατορίες. Υπάρχουν για να υπηρετούν τα ανθρώπινα όντα που ζουν μέσα τους. Εξυψώνουν τους πολίτες τους. Δεν τους υποβαθμίζουν. Προφανώς, αυτό είναι το αντίθετο από το σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Τα καλά νέα είναι ότι το σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διαρκέσει. Είναι πολύ διεστραμμένο. Είναι πολύ αποσυνδεδεμένο από τον φυσικό κόσμο. Θα τελειώσει λοιπόν. Και όπως συμβαίνει, και καθώς σκεφτόμαστε πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι άλλοι άνθρωποι, τελικά, είναι το μόνο που έχει σημασία.

Οι σχέσεις μας είναι το άθροισμα της ζωής μας. Αυτές οι σχέσεις ξεκινούν με την οικογένειά. Κινούνται προς τα έξω σε ομόκεντρους κύκλους. Περιλαμβάνουν τους φίλους σας, τους γείτονές σας και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε. Αυτή είναι η τρέχουσα κοινότητά σας. Τα ανθρώπινα όντα, τα ξέρεις προσωπικά, αυτά που αγαπάς, αυτά για τα οποία αναλαμβάνεις την ευθύνη και δεν μπορεί ποτέ να είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα.

Αυτό το άρθρο προσαρμόστηκε από τον εναρκτήριο σχολιασμό του Tucker Carlson στην έκδοση της 4ης Ιανουαρίου 2022 του “Tucker Carlson Tonight”.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Η εταιρεία μόδας της Victoria Beckham έχει χρέη ύψους 53,9 εκατομμυρίων λιρών
FOXnews> Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι είναι δεκτοί οι ανεμβολίαστοι επιβάτες
Kύπριος Επισμηνίας χειριστής ελικοπτέρων πέταξε ξαφνικά στην αιωνιότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ζωντανός εάν υπηρετούσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
New York Times> Γιατί η ρωσική οικονομία δεν κατέρρευσε υπό το βάρος των κυρώσεων, διαψεύδοντας “επιφανείς” οικονομολόγους