kourdistoportocali.comRead ThisΤο ήθος του Κυριάκου η τελευταία ελπίδα για την απασφάλιση της πυρηνικής βόμβας του Πάσχα

Ένα σκάνδαλο κάτω από τη μύτη του

Το ήθος του Κυριάκου η τελευταία ελπίδα για την απασφάλιση της πυρηνικής βόμβας του Πάσχα

Τους Έλληνες μάς κράτησε στα σπίτια το ήθος του πρωθυπουργού και ο τρόπος που μας απευθύνθηκε.

Ούτε οι απειλές, ούτε ο πεζοδρομιακός τηλεοπτικός τσαμπουκάς, ούτε οι συμπεριφορές κακομαθημένου μπάτσου: Tίποτε απ΄όλα αυτά δεν μπορεί να σταματήσει τους Έλληνες από την μαζική έξοδο-αυτοκτονίας του Πάσχα.

Άλλωστε δεν υπάρχουν 11 εκατ. αστυνομικοί και στρατιώτες για να συλλάβουν όσους ετοιμάζονται να αποδράσουν από γη, αέρα και θάλασσα.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Τους Έλληνες μάς κράτησε στα σπίτια το ήθος του πρωθυπουργού και ο τρόπος που μας απευθύνθηκε.

Τα διαγγέλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν ένα τόνο αξιοπρέπειας, ήθους και ειλικρίνειας που δύσκολα μπορούσες να αγνοήσεις. Κυρίως ήθους.

Ήταν αυτό το ήθος που κράτησε τους Έλληνες σώους από την ομαδική αυτοχειρία και ανέβασε διεθνώς τις μετοχές του πρωθυπουργού αλλά και της χώρας.

Ακόμη και το γεγονός ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο δεν είναι άσχετο από την συνολική συμπεριφορά μας.

Την ίδια ώρα όμως που ο πρωθυπουργός με υποδειγματική για το ήθος της συμπεριφορά κερδίζει τους συμπολίτες του, κάτω από τη μύτη του εξελίσσεται ένα όργιο χυδαίου, ανήθικου, βρώμικου εκμαυλισμού εκδοτών, δημοσιογράφων, μηντιάδων.

Ένα γνώριμο και χυδαίο πελατειακό παιγνίδι στο οποίο πλέον έχουν προστεθεί και σχέσεις πρώτου βαθμού συγγενείας.

Κάτω από τη μύτη του πρωθυπουργού και ρισκάροντας να τον εμπλέξουν σε ένα σκάνδαλο με τεράστιο πολιτικό, ηθικό και στο τέλος της μέρας και ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (βλέπε ειδικό δικαστήριο) μια παρέα παιδικής χαράς παίζει με τη φωτιά.

Όπως έπαιζαν και οι Συριζαίοι, όπως έπαιξαν και έχασαν όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με αποτέλεσμα βαριά πολιτικά ονόματα όπως του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να κρέμονται επί μακρόν στα μανταλάκια.

Το ήθος της συγκεκριμένης παιδικής χαράς υπουργών και συμβούλων το διαπιστώσαμε. Οπότε ο λόγος τους έχει την ίδια βαρύτητα με το ήθος τους. Ουδεμία πλέον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόθεμα ήθους του πρωθυπουργού, είναι η μόνη σανίδα και ελπίδα σωτηρίας.

Το Ήθος του Ηγέτη.

Γι΄αυτό πλέον καλά θα κάνει και ο ίδιος να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού καθότι είναι νωπές οι μνήμες με συμπεριφορές πρωθυπουργών της μεταπολίτευσης οι οποίοι μπορεί να μην καταδικάσθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά τιμωρήθηκαν με τη χλεύη του λαού.

Το ήθος του πρωθυπουργού είναι η τελευταία ελπίδα σωτηρίας από τη μαζική έξοδο αυτοκτονίας του Πάσχα.

Πάμε τώρα σε μία άλλη διάσταση που δίνει με άρθρο του στο Capital.gr ο Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Γιάννης Νικολής ο οποίος μιλάει για την αίσθηση ηδονής που απολαμβάνουν οι άνθρωποι της εξουσίας (υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι)  σε περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που επιτυγχάνουν να κλείσουν ολόκληρο λαό στα σπίτια του.

Διαβάστε με προσοχή το άρθρο του:

Ελάχιστα χρειάζεται κάποιος να προσέξει σε ΤV ή ραδιόφωνα. Τα πρόσωπα των “ηγετών” της κοινωνίας πανταχού παρόντα. Όλα “αναδύουν” μια νότα “σοβαρότητας” και μέτρου (υποτίθεται). Λίγο καλύτερα να προσέξει κανένας γίνεται αντιληπτή η κρυφή τους χαρά για το πόσο απαραίτητοι είναι όλοι τους για την (ελληνική και όχι μόνο) Κοινωνία και τους πολίτες φυσικά.

του Γιάννη Νικολή

Τα Μηνύματά τους επιχειρούν να αναδείξουν αποφασιστικότητα, πυγμή και ισχύ. Να δείξουν πόσο αξίζουν τις Κρατικές “καρέκλες” που κατέχουν και τις τιμές που τους αποδίδονται ως εκ της θέσης τους στην κρατική ιεραρχία. Δεν μίλησαν και δεν μιλούν ποτέ για τις προσόδους (χρήματα και διευκολύνσεις) που παίρνουν ούτε βέβαια για τα προνόμια που κατέχουν ως πρώην και νυν υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, στελέχη κ.ά. στον κρατικό μηχανισμό πάντα…

Με δυσκολία κρύβουν τα χαμόγελα και την υποβόσκουσα χαρά που αισθάνονται γιατί είναι ισχυροί καθοδηγητές της κοινωνίας και των πολιτών. Και εδώ που τα λέμε αποφασίζουν για τις μετακινήσεις, για τα ωράρια λειτουργίας, για τις επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ή που θα την αναστείλουν. Δεν είναι και τόσο λίγο να αποφασίζεις και να σε υπακούει όλη η κοινωνία και οι πολίτες. Όταν κάποιος δεν υπακούει “είναι απλώς αντικοινωνικός και δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο” λένε με βεβαιότητα και στόμφο.

Φυσικά και τον καταλαβαίνουν (τον κίνδυνο για τον κορονοϊό) οι κάθε λογής καθοδηγητές της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι αυτοί που τον καταλαβαίνουν καλύτερα από τους “απλούς” πολίτες και εδώ και σ’ όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και υποχρεώνουν τον καθένα να ακούει και να πειθαρχεί στις αποφάσεις των αρχών. Στις δικές τους αποφάσεις δηλαδή.

Εξαιρετικά…

Οι ίδιοι καθοδηγητές της κοινωνίας “βγάζουν” Ανακοινώσεις-Νόμους-φιρμάνια σωτηρίας πολλών κλάδων και επιχειρήσεων, εν όψει της επιδημίας. Είναι αυτοί που θα σώσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Άρα η κοινωνία (θα) τους χρωστά πολλά. Δηλαδή τα πάντα.

Αφού λοιπόν μας σώσουν (μας σώζουν εδώ και χρόνια), με ποικίλους τρόπους, δικαιούνται φυσικά να βάλλουν και την φορολογία που επιθυμούν. Το ύψος της οποίας είναι πια απολύτως δυσβάσταχτο για όλους όσους εργάζονται πραγματικά.

Έχουν να πληρώσουν στρατούς επί στρατών. Πρόκειται για τους πελάτες τους. Δημόσιους Υπάλληλους και ένα πλήθος δομών, οργανισμών, υπηρεσιών και διαπλεκόμενης “επιχειρηματικότητας” που υποτίθεται ότι δεν ανήκει στο κράτος και χρηματοδοτείται απ’ αυτό. Είναι η γνωστή “κοινωνική πλειοψηφία” που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και τώρα έχει μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ κατά βάση. Δεν τους φτάνει η υπάρχουσα (“κοινωνική”) πλειοψηφία όμως και θέλουν να τη διευρύνουν.

Έτσι τώρα με την κρίση του κορονοϊού άπαντες (κρατιστές και κολεκτιβιστές) ζητούν την Διεύρυνση του ΕΣΥ. Νέες προσλήψεις απολύτως “απαραίτητου” προσωπικού. Είναι βέβαιο ότι όσοι ( η συντριπτική πλειοψηφία όσων) διορισθούν θα ενταχθούν στην μεγάλη “κοινωνική” πλειοψηφία.

Θα αυξηθεί το κοινό στο οποίο απευθύνονται και το οποίο προσλήφθηκε με τους δικούς τους αγώνες. Άρα οφείλει και να τους ακολουθεί και κυρίως να τους ψηφίζει… κάπου κοντά άλλωστε, κατά τη διήγησή τους, υπάρχουν και οι αιμοσταγείς (νέο)-φιλελεύθεροι. Αυτοί που θέλουν απολύσεις και διάλυση του τόσο καλού και απαραίτητου κοινωνικού κράτους.

Και εδώ που τα λέμε, αν το καλοσκεφτεί κανένας, έχουν πολλά δίκαια κρατιστές και κολεκτιβιστές να χαίρονται. Πάντα έχει μια γοητεία να κατευθύνεις τους ανθρώπους, να τους λες τι να κάνουν, να τους εξουσιάζεις. Την τέχνη αυτή την ξέρουν πολύ καλά διάφοροι καθοδηγητές-ινστρούκτορες των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Την άσκησαν επί χιλιετίες. Είπαν στους ανθρώπους ότι εμείς θα σας σώσουμε γιατί εσείς δεν ξέρετε, αλλά και ούτε μπορείτε να μάθετε. Θα σας σώσουμε γιατί είστε αδύναμοι και ανίκανοι να φροντίσετε τον εαυτό σας. Θα σας σώσουμε γιατί εμείς ξέρουμε το σωστό, γιατί εμείς επικοινωνούμε με το θεό, γιατί εμείς έχουμε τη σωστή κοινωνική θεωρία κ.α.

Εδώ και χιλιετίες μίλησαν οι καθοδηγητές διατρανώνοντας ότι μιλούν εξ ονόματος του Θεού βασιλέως, εν ονόματι του θεού (σκέτο), εν ονόματι του δικαίου, εν ονόματι της επιστήμης, εν ονόματι της ιστορίας, εν ονόματι της Εργατικής τάξης, κ.α..

Σήμερα στην Ελλάδα (και όχι μόνο) περισσεύουν οι ινστρούχτορες καθοδηγητές της κοινωνίας και των πολιτών. Θέλουν να εφαρμόσουν διάφορα προγράμματα, σχέδια, ιδέες, κατευθύνσεις. Η κοινωνία (οι πολίτες) τους ακολουθεί σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Έχει η κοινωνία και οι πολίτες αποδεχθεί το παραμύθι τους και δεν βρίσκει λόγο να αμφισβητήσει τους καθοδηγητές. Περιμένει ότι οι κεντρικοί σχεδιαστές (ινστρούχτορες-καθοδηγητές) θα κάνουν το καλύτερο και να τους οδηγήσουν σχεδόν στον παράδεισο.

Άλλωστε αυτό που κάθε μέρα προβάλλουν είναι ότι δια του δικού τους προγράμματος θα φέρουν την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη, τους υψηλούς μισθούς. Χονδρικά σχεδόν τον παράδεισο επί της γης και της Ελλάδας στο προκείμενο.

Μέσα στον ζόφο της καθοδήγησης και των καθοδηγητών ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας και απόρριψης των ινστρουχτόρων υψώνονται. Ελάχιστοι σήμερα μιλούν και διατρανώνουν ότι κανένας δεν πρόκειται να μας σώσει. Αν πρόκειται να σωθούμε θα σωθούμε από τις ίδιες μας τις δυνάμεις και τις δικές μας πράξεις..

Έτσι και τώρα με τον κορονοϊό. Αντί να αναδειχτεί η προσωπική Υπευθυνότητα, αναδεικνύεται η κρατική καθοδήγηση. Και οι light κολεκτιβιστές (που κυβερνούσαν μέχρι πρόσφατα) ζητούν περισσότερη κρατική φροντίδα, περισσότερη κρατική καθοδήγηση, που αυτοί μπορούν να προσφέρουν καλύτερα από τους κακούς νεο-φιλελεύθερους.

Εδώ ζητούν ευθέως να ορίζεται με κρατική απόφαση ποιος θα κάνει την εξέταση για την ύπαρξη (ή μη) μόλυνσης από τον κορονοϊό και ποιος όχι. Ακόμη και αν ο πολίτης είναι διαθέσιμος να πληρώσει εξ ιδίων (από την τσέπη του) την εξέταση… ΤΟΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι έτοιμοι να παρέχουν οι light κολεκτιβιστές.

Όλα δείχνουν το σκληρό δεδομένο. Ότι οι κρατιστές και οι κολεκτιβιστές έχουν εδώ και καιρό κυριαρχήσει ιδεολογικά. Ελάχιστες φωνές τους αμφισβητούν στην ουσία. Δηλαδή στην Ιδεολογία.

Και θα πει κάποιος γιατί μας τα λες (τα γράφεις) όλα αυτά;

Για ένα μόνο λόγο. Για να γίνει σαφές ότι σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογικός αντίπαλος των κρατιστών και των κολεκτιβιστών. Αν άλλωστε υπήρχε θα αναγκαζόταν να πουν και το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τα μέτρα συνιστούν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ότι αισθάνονται άσχημα και ότι λυπούνται που παίρνονται (τα μέτρα), ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, θα ζητούσαν και κάποια συγνώμη… και θα βεβαίωναν ότι θα αρθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Αντ’ αυτού χαίρονται που τα παίρνουν και καθοδηγούν τόσο αποφασιστικά τους πολίτες. Οι δε light κολεκτιβιστές σχεδόν λυπούνται που δεν παίρνουν αυτοί τα μέτρα. Αυτοί που ξέρουν τόσο αποτελεσματικά να καθοδηγούν ανθρώπους και κοινωνίες…..

* O κ. Γιάννης Νικολής είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ιδρυτής της Λέσχης Φιλελεύθερου Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” εγκαταλείποντας την κρατική υγεία και εξέδωσε το νέο του βιβλίο υπό τον τίτλο “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ στην ΕΛΛΑΔΑ της ΚΡΙΣΗΣ” από τις εκδόσεις “Θερμαϊκός”

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Μακελειό στα εστιατόρια (-90%) και το αστείο κράτος μειώνει ΦΠΑ σε καφέ και ροφήματα
Εκδίκηση πάθους;
H πλάνη των μεγάλων αριθμών>Αποκαλύπτουμε γιατί δεν θα πάρεις σεντ από τα δις της Ε.Ε.
Το ηθικό κεφάλαιο μίας σπουδαίας Ελληνίδας βιομηχάνου
ΣΟΚ>Δείτε τι χαρτιά ζητάει το κράτος για ανανέωση άδειας λειτουργίας φροντιστηρίου στο Γαλάτσι!
Οργή λαού για την αστυνομική βία> Νέα σοκαριστικά βίντεο από το θάνατο του Φλόιντ
Με χολιγουντιανή διαφορά μπροστά ο Κυριάκος. Πιο ασταμάτητος και από τον Μέσι
32.5 δισ. ευρώ θέλει να μας δώσει η Κομισιόν αλλά τα 10 δισ. με Μνημόνια (δάνεια)
Δείτε πως ένας φορέας κορωνοϊού προκαλεί μακελειό σε συρμό μετρό
Η ΝΔ χάνει δύο μονάδες και την χρυσή ευκαιρία για πρόωρες εκλογές
Tο Divani Apollon Palace & Thalasso επαναλειτουργεί από 1η Ιουνίου
Με γιατρό, γρήγορα τεστ και ειδικά δωμάτια καραντίνας τα ξενοδοχεία στα νησιά