kourdistoportocali.comRead ThisΘυμάται κανείς κάποιον καλύτερο πρωθυπουργό; Εκλογές τώρα!

Παρέμβαση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Θυμάται κανείς κάποιον καλύτερο πρωθυπουργό; Εκλογές τώρα!

Πρέπει να είσαι πολύ ζαίος για να μην βλέπεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδαία δουλειά

Aκούστε: Το Κουρδιστό Πορτοκάλι δεν πήρε σεντ από την καμπάνια Μένουμε Σπίτι. Ευτυχώς γιατί η αξία μας είναι απροσμέτρητη. Δεν έχουμε τιμή, επειδή απλά η τιμή, τιμή δεν έχει. Ψάξτε όσο θέλετε.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο υπογράφων 40 χρόνια τώρα βρέθηκε με τις ταπεινές του δυνάμεις απέναντι σε κάθε εξουσία. Και είχαμε ένα σοβαρό λόγο γι΄αυτό.

Βρίσκουμε πολύ αδιάφορους και αξιοθρήνητους τους πολιτικούς.

Τα γεύματά τους, τα δείπνα τους, τις ίντριγκες της φακής, τα κολλητιλίκια τους.

Απλά τα βρίσκουμε βαρετά και αδιάφορα όλα αυτά.

Είναι κατάντια για έναν ζωντανό άνθρωπο να αφιερώνει χρόνο και φαιά ουσία σε γνωριμίες με πολιτικούς όλων των κομμάτων και αποχρώσεων.

Είναι βαθιά προβληματική η φύση των ανθρώπων που συναγελάζονται με πολιτικούς. Είναι χαμένος χρόνος η γνωριμία μαζί τους.

Στη πραγματικότητα οι άνθρωποι που βρίσκονται στις αυλές των πολιτικών πρέπει να πάνε κατευθείαν στο ντιβάνι ενός μαέστρου ψυχοθεραπευτή. 

Η πιο άχρηστη γνωριμία στη ζωή ενός κανονικού ανθρώπου είναι η γνωριμία με τους πολιτικούς και τις ιντριγκές τους.

Την ίδια γνώμη έχουμε φυσικά και για τους δημοσιογράφους που με περισπούδαστο ύφος υποδύονται τους φίλους των πολιτικών και περνάνε τάχα μου την άποψή τους στο οξυδερκές κοινό.

Θεωρούμε ανεκτίμητη την αξία μίας πωλήτριας που εργάζεται στα Zara ή ενός κοριτσιού που δουλεύει σερβιτόρα σε κωλόμπαρο της πλατείας Ελευθερίας στο Κορυδαλλό-σε απόσταση αναπνοής από τις Φυλακές έδωσαν αυτό το όνομα στη κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού-πρόκειται γι΄αυτόν τον αμείλικτο αυτοσαρκασμό που κουβαλάνε οι αρχαίες τραγωδίες.

Άλλωστε είναι τόσο μεγάλη κατάντια να είναι κανείς βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και να παίρνει τη κούρσα με οδηγό και αστυνομικούς συνοδούς για να πάει στο στούντιο του Αυτιά ή του Παπαδάκη για να δώσει συνέντευξη ή να βγει στο τηλεπαράθυρο.

Αυτή είναι η γνώμη του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για τους πολιτικούς.

Ακόμη χειρότερη γνώμη έχουμε για τους δημοσιογράφους και τους  εκδότες, μηντιάρχες και λοιπούς πεπετζήδες αυτού που λέμε δημόσια ζωή του τόπου.

Ευτυχώς δεν μας καλούνε στις επετείους για την αποκατάσταση της πελατειακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκική Πρεσβεία η οποία στεγάζεται στο αγαρασμένο από τους Τούρκους σπίτι του Βενιζέλου για να μη λησμονούμε ποτέ τη κατάντια μας.

Είναι μάλιστα τόσο απαξιωμένη η Βουλή των Ελλήνων εάν σκεφθείς ότι σ΄αυτή εδώ κατάφερε να τρυπώσει ακόμη και η Χρυσή Αυγή ή το κόμμα του Βελόπουλου.

Αφού σας είπαμε τη γνώμη μας για τους πολιτικούς οφείλουμε να πούμε και μία παραδοχή μας. Κι αυτή έχει να κάνει με το πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρέπει να είσαι πολύ ζαίος για να μην βλέπεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδαία δουλειά και μάλιστα όταν παιζόταν η επιβίωση ακόμη και αυτού του σαρδανάπαλου κράτους.

Ο Κυριάκος καθάρισε με την πανδημία, καθάρισε με τους Τούρκους στον Έβρο και πάει να καθαρίσει κι αυτή τη φορά απέναντι στον τουρκικό στόλο που βγήκε στο Αιγαίο. Κι όλα αυτά με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα.

Ε, λοιπόν αυτό οφείλουμε να το του πιστώσουμε μια και έχει υπαρξιακή σημασία η εθνική μας ακεραιότητα όπως μπορεί να το αντιληφθεί ακόμη και η “κα Κρούγκμαν”, ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας.

Ο Κυριάκος στο πρώτο χρόνο της θητείας του είναι ίσως ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και οφείλουμε να το του αναγνωρίσουμε. Κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος αλλά υπάρχουν πολλές ενδείξεις που φανερώνουν ότι ο Κυριάκος ήλθε στη κατάλληλη συγκυρία για τη χώρα μια και ζαίοι μάς πηγαίνανε καροτσάκι στη δημιουργία ενός καφενόβιου κράτους-μαγαζιού με τα αντίστοιχα νταλαβέρια του.

Γι΄αυτό το λόγο ο σημερινός πρωθυπουργός πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρε εκλογές ώστε να κάψει την απειλή της απλής και επικίνδυνης αναλογικής. Επίσης για να μπορέσει να ξεφορτωθεί τους αχρήστου εκ των υπουργών του.

Οι πρόωρες εκλογές σ΄ αυτή τη συγκυρία είναι απαίτηση της Ιστορίας και ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει. Ο Μητσοτάκης πρέπει απερίσπαστος να ολοκληρώσει το επαναστατικό μεταρρυθμιστικό του έργο και γι αυτό τον λόγο πρέπει να απελευθερωθεί ακόμη και από τα βαρίδια τους αχρείαστους και αχρήστους εκ των υπουργών του.

Ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές…Τώρα…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
Δημήτρης Κούβελας> Πατήστε φρένο στον εμβολιασμό ώσπου να δούμε τις παρενέργειες των εμβολίων
Ιστορική δικαίωση και επιστροφή των Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή
Οι NΥΤ καταρρίπτουν το μύθο της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους
Το πείραμα των Σεϋχελλών και ποιοι θέλουν να σκοτώσουν όσα εμβόλια δεν είναι mRNA
Πως αυτό το θηρίο των ΜΜΕ, ο Rupert Murdoch, έδωσε τη χαριστική βολή στον Bill Gates
Οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Φατάχ ακύρωσαν για άλλη μια φορά τις εκλογές
O Φιλάνθρωπος, ο Παιδόφιλος και ο ρομαντικός Robert F. Kennedy Jr
Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
700 πύραυλοι της Χαμάς εναντίον των κατοίκων του Tel Aviv
Niall Ferguson> Η επόμενη παγκόσμια καταστροφή είναι μπροστά μας αλλά δεν είμαστε έτοιμοι
60% πιο μεταδοτική η ινδική παραλλαγή> Η ανθρωπότητα πρέπει να βιαστεί!