kourdistoportocali.comRead ThisThe Wall Street Journal> The West’s Climate Policy Debacle

Οι ρυθμιστές δεν μπορούν να δώσουν εντολή στον ήλιο να λάμπει ή στον άνεμο να φυσήξει

The Wall Street Journal> The West’s Climate Policy Debacle

Ο κόσμος θα χρειαστεί άφθονη προσφορά καυσίμου άνθρακα για δεκαετίες για να παραμείνει σε ευημερούσα κατάσταση

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Τα δίκτυα ηλεκτρισμού στο χείλος της βλάβης. Ελλείψεις ενέργειας στην Ευρώπη, με τα χειρότερα να έρχονται. Η αυξανόμενη στρατηγική ευπάθεια του ελεύθερου κόσμου στον Vladimir Putin και σε άλλους δικτάτορες.

To editorial της The Wall Street Journal

Αυτά είναι μερικά από τα εξελισσόμενα αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο που προκλήθηκαν από το ουτοπικό όνειρο της Δύσης να τιμωρήσει τα ορυκτά καύσιμα και να τρέξει πολύ γρήγορα σε έναν κόσμο που οδηγείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι καιρός οι πολιτικοί ηγέτες να αναγνωρίσουν αυτή την έκδηλη καταστροφή και να παραδεχτούν ότι, εκτός από μια τεχνολογική ανακάλυψη, ο κόσμος θα χρειαστεί άφθονη προσφορά καυσίμου άνθρακα για δεκαετίες για να παραμείνει σε ευημερούσα κατάσταση και ελεύθερος.

Εξετάστε τις δαπανηρές συνέπειες της λανθασμένης ρύθμισης, των επιδοτήσεων και των εντολών για το κλίμα:

• Οι άνθρωποι ακόμη και σε εύπορες χώρες μαθαίνουν ότι δεν μπορούν πλέον να θεωρούν δεδομένη την αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια. Ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου του Τέξας αυτό το μήνα είπε στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν μεγάλες συσκευές για να αποφύγουν τα κυλιόμενα blackouts εν μέσω ενός καύσωνα που οδήγησε την αιολική ενέργεια σε σχεδόν ακινητοποίηση. Η υποτονική αιολική ενέργεια συνέβαλε επίσης σε μια εβδομάδα διακοπής ρεύματος εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών τον Φεβρουάριο του 2021.

Η North American Electric Reliability Corporation προειδοποίησε πρόσφατα ότι τα δύο τρίτα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος αυτό το καλοκαίρι. Κατηγορήστε τη συρρίκνωση της παραγωγής ενέργειας βασικού φορτίου, η οποία έχει αντικατασταθεί από αναξιόπιστη ανανεώσιμη ενέργεια. Οι ρυθμιστές δεν μπορούν να δώσουν εντολή στον ήλιο να λάμπει ή στον άνεμο να φυσήξει.

Το ένα τρίτο της ενέργειας από άνθρακα και το 10% της πυρηνικής δυναμικότητας του έθνους έχει κλείσει την τελευταία δεκαετία λόγω αυστηρότερων περιβαλλοντικών ρυθμίσεων και ανταγωνισμού από το φθηνό φυσικό αέριο καθώς και τις βαριά επιδοτούμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι γεννήτριες φυσικού αερίου έχουν καλύψει μέρος της χαλάρωσης. Αλλά βρίσκονται υπό πίεση επειδή πρέπει να ανεβοκατεβαίνουν για να εξισορροπήσουν τις διακοπτόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου πρέπει να διατηρούν τα εργοστάσια άνθρακα που έχουν προγραμματιστεί να αποσυρθούν με υποστήριξη ζωής. Η υπερπράσινη Καλιφόρνια σχεδιάζει να αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια από γεννήτριες diesel όταν η παροχή είναι περιορισμένη. Τα δίκτυα στο Τέξας και την Καλιφόρνια είναι τεταμένα, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποτελούν περίπου το ένα τρίτο της γενιάς. Και ο Πρόεδρος Βiden θέλει το εθνικό δίκτυο να λειτουργεί με ενέργεια χωρίς άνθρακα έως το 2035, σαν να μπορεί να το διατάξει.

• Η βιαστική πράσινη μετάβαση ανεβάζει τις τιμές της ενέργειας σε γενικές γραμμές. Οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας σε ώρα αιχμής αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται να υπερδιπλασιαστούν στα βορειοανατολικά, τα μέσα του Ατλαντικού και τα μεσοδυτικά, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών. Κατηγορήστε τον πόλεμο της αριστεράς στους αγωγούς, ο οποίος έχει περιορίσει την παραγωγή φυσικού αερίου ακόμη και όταν αυξάνεται η ζήτηση.

Οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας αναγκάζουν ορισμένους κατασκευαστές χάλυβα και αλουμινίου να αδρανοποιούν εργοστάσια. Σε απόγνωση, οι κατασκευαστές παροτρύνουν την κυβέρνηση Βiden να περιορίσει τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη για χαμηλότερες τιμές ενέργειας, αν και η Ευρώπη χρειάζεται το LNG για να αποφύγει το πάγωμα αυτό το χειμώνα.

Οι καταναλωτές λιανικής σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ έχουν θωρακιστεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής επειδή οι πολιτείες περιορίζουν τις αυξήσεις των επιτοκίων κοινής ωφέλειας. Αλλά οι μέσες τιμές οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας στις απελευθερωμένες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας έχουν αυξηθεί κατά 70% τον περασμένο χρόνο. Οι Αμερικανοί μπορούν να προσβλέπουν σε παρόμοιες αυξήσεις τα επόμενα χρόνια – είτε αυτό, είτε οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα χρεοκοπήσουν όπως πολλοί στην Ευρώπη.

• Ελλείψεις προμηθειών. Όταν οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκτινάχθηκαν στα ύψη το περασμένο καλοκαίρι καθώς η αιολική ενέργεια επιβραδύνθηκε, ο κ. Putin το εκμεταλλεύτηκε επιβραδύνοντας τις παραδόσεις αγωγών φυσικού αερίου. Αυτό ανέβασε ακόμη περισσότερο τις τιμές, προκαλώντας ορισμένους ευρωπαίους κατασκευαστές να αναστείλουν την παραγωγή. Τώρα ο κ. Putin φαίνεται έτοιμος να διακόψει κάθε παροχή φυσικού αερίου.

Οι Ευρωπαίοι εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τον εφοδιασμό με σιτηρέσιο στους κατασκευαστές. Αλλά οι Γερμανοί ηγέτες εξακολουθούν να κλείνουν τους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους. Για να παραθέσω την τελευταία λέξη του «The Bridge on the River Kwai»: «τρέλα». Η Γερμανία πρέπει να καταφύγει στην καύση άνθρακα και πετρελαίου, καθώς οι επενδύσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε αιολική και ηλιακή ενέργεια δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το ρωσικό αέριο.

Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο διάσωσης του λιανοπωλητή ηλεκτρικής ενέργειας Uniper. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την εθνικοποίηση του πυρηνικού γίγαντα της Electricite de France SA που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε αυτή την άνοιξη την εξαγορά από την κυβέρνηση του συστήματος μεταφοράς του National Grid για να διαχειριστεί τη χαοτική στροφή του από τα ορυκτά καύσιμα.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστραλία τον περασμένο μήνα – ο ένοχος ήταν και πάλι πάρα πολλές αποχωρήσεις εργοστασίων άνθρακα – ο διαχειριστής του δικτύου ανέστειλε τις αγορές χονδρικής και επέβαλε ελέγχους τιμών. Οι αποτυχημένες πολιτικές για το κλίμα γίνονται δικαιολογία για περισσότερο κυβερνητικό έλεγχο της παραγωγής ενέργειας.
• Ενδυνάμωση δικτατόρων. Η εμμονή της Ευρώπης για το κλίμα έγινε ευάλωτη στο Κρεμλίνο, αλλά ο κ. Putin δεν είναι ο μόνος δικτάτορας που χαμογελά στα ενεργειακά δεινά της Δύσης. Ο Πρόεδρος Biden έπρεπε να παρακαλέσει τους Σαουδάραβες για περισσότερη παραγωγή πετρελαίου και η κυβέρνησή του μπορεί να χαλαρώσει τις κυρώσεις στον δικτάτορα της Βενεζουέλας Nicolás Maduro για να εξασφαλίσει περισσότερα βαρέλια παραγωγής. Το Ιράν μπορεί να απελευθερωθεί για να εξάγει πετρέλαιο στη συνέχεια.

Οι δυτικοί ηγέτες αναγνωρίζουν ή ενδιαφέρονται ότι η κλιματική μονομανία τους θέτει σε κίνδυνο το βιοτικό επίπεδο στις δημοκρατίες και ενισχύει τους αυταρχικούς; Ο ιστορικός Arnold Toynbee υποστήριξε ότι οι πολιτισμοί πεθαίνουν από αυτοκτονία και όχι από φόνο. Η κλιματική αυτοκαταστροφή της Δύσης μπορεί να του αποδείξει ότι έχει δίκιο.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS