kourdistoportocali.comRead ThisΤα διαρκή shah mat του Κυριάκου

Γράφει ο Νίκος Μαστοράκης

Τα διαρκή shah mat του Κυριάκου

Όμως κάπου κρυφά μέσα στο σκοτεινό μυαλό της παλαιοΠΑΣΟκας, η Φώφη ζηλεύει θανάσιμα αλλά και θαυμάζει τη Μαρέβα

Απανωτά τα shah mat του Κυριάκου, απέναντι σε μια αντιπολίτευση που έχει μείνει κάγκελο – και αν αρθρώνει κάποιες χιλιομασημένες τσίχλες για φράσεις, το κάνει άναρθρα τραβώντας ζόρι.(** Το shah mat είναι ο όρος που δημιούργησε το checkmate στο σκάκι, για όσους δεν ομιλούν Φαρσί απταίστως και δεν γνωρίζουν το επικό Περσικό ποίημα Shahnama.)

Γράφει ο Νίκος Μαστοράκης

Ο Κυριάκος, λοιπόν, τα checkmate τα κάνει με τον πολιτισμό και την ευπρέπεια που τον διακρίνουν σαν πολιτικό αλλά ταυτόχρονα και τη συναίνεση που επιδεικνύει σαν πρωθυπουργός.

Checkmate στη λαϊκίστικη γκρίνια περί Τραμπ, με την καταδίκη της ψευτοσυμφωνίας του Ερντογάν από το State Department.

Όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση από τους Αμερικάνους, οι συριζόγυφτοι έκαναν τους Κινέζους.

Checkmate με την πρόταση της Σακελλαροπούλου, που υπήρξε η φοβερή μαχαιριά στα καταχθόνια σχέδια (ίδια με εκείνα του 2014) του Μέγα Ανεγκέφαλου.

Shah mat εναντίον του συριζαϊκού Βαρδινογιαννέϊκου Alpha όπου ο Κυριάκος… πήρε συνέντευξη από τον θωπευτή του Τσίπρα, Αντώνη Σρόϊτερ (μη τον συγχέουμε με το Ρωϋτερς, αυτοί είναι αληθινοί δημοσιογράφοι.)

Καλή κίνηση και η επίσκεψη του Χαφτάρ, αντίδοτο στον ύποπτο Μερκελικά αποκλεισμό της χώρας μας από τη διάσκεψη. Με τον Χαφτάρ λάσσαξαν και οι χουφτάρ τέως υπουργίσκοι, αλλά η λύσσα είναι παιδική ασθένεια για τέτοια υποκείμενα.

Ως γνωστόν αυτές οι παιδικές ασθένειες όταν δεν θεραπεύονται εγκαίρως γίνονται εμμονική ψυχοπάθεια και οδηγούν σε καλές ιδιωτικές κλινικές.

Τώρα ο Ανεγκέφαλος που δεν έμαθε ποτέ σκάκι (πόκα έπαιζε στις καταλήψεις) παίρνει μαθήματα από τον άλλο αμαθή, τον Παππά, ο οποίος έχει πάρει master στο γνωστό εγκεφαλικό παιχνίδι “εδώ παπάς, εκεί παπάς” στη σύγχρονη διασκευή του «εδώ Πετσίτης, εκεί Πετσίτης» ή στη δανεική κι αγύριστη διασκευή «Εδώ Καλογρίτσας, εκεί Καλογρίτσας.»

Checkmate σε εκείνους που τολμούσαν να σκέφτονται νοσηρά τη ματσωμένη (μισθοί και εκτός έδρας) άψογη αριστεροκομμουνίστρια Δαμανάκη, ως ΠτΔ μετατρέποντας την υποψηφιότητα σε γοτθικό horror.

Και μόνο η ιδέα ότι η Δαμανάκη θα γινόταν ποτέ πρώτη πολίτης της χώρας, έκανε πολλούς να σκέφτονται αλλαγή εθνικότητας και καταφύγιο στην Ουγκάντα.

Checkmate στην κυρα-Φώφη τη ρακκοσυλλέκτρια ΠΑΣΟΚολυμάτων, που καμαρώνει το κόμμα του Αντρέα στο 6% αλλά καμώνεται κιόλας που ΠτΔ θα είναι γυναίκα.

Ένα είδος ανόητου φεμινισμού (τότε που κάποιες έκαιγαν το σουτιέν τους) ίδιου κύρους με τον υπόλοιπο συρφετό.

Όμως κάπου κρυφά μέσα στο σκοτεινό μυαλό της παλαιοΠΑΣΟκας, η Φώφη ζηλεύει θανάσιμα αλλά και θαυμάζει τη Μαρέβα.

Checkmate στον πληκτικά ανόητο κωμικό Baroufakis (Γιανι με ενα μνι,) που είναι μεν ανεγκέφαλος αλλά με συνέπεια στην σαχλή κωμωδία του. Αυτόν τον κατασπάραξαν τα social μύδια.

Το εμμονικά δογματικό ΚΚΕ που έβαλε την κασέτα του ιμπεριαλισμού και της εργατιάς, είναι το ίδιο ΚΚΕ που δεν έδωσε πεντάρα για τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο και το κανάλι του, όταν τα πούλησε στον πλουτοκράτη ιμπεριαλιστή Βρυώνη, δηλαδή χέστα και… κατούρα τα! Εδώ δεν σηκώνει checkmate, γιατί το ΚΚΕ δεν κάθεται ποτέ στην σκακιέρα.

Σούμα όλων των παραπάνω: Μια αντιπολίτευση-φαρσοκωμωδια, άοπλη, τραυλίζουσα, ψελλιζουσα, και το m$&^ι χτενιζουσα, απέναντι σε ένα οχυρωμένο, οργανωμένο, μελετημένο, προετοιμασμένο Μαξίμου. Shah mat.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS