kourdistoportocali.comRead ThisΣτους επιχειρηματίες όλες οι ελπίδες μας και όχι στα επιδόματα του κράτους

Παρέμβαση

Στους επιχειρηματίες όλες οι ελπίδες μας και όχι στα επιδόματα του κράτους

Είναι καιρός να σωπάσουν οι πολιτικοί, πριν σωπάσει για πάντα η χώρα

Καθώς από τους πάνω ορόφους ακούγονται οι κραυγές των έγκλειστων ζευγαριών που μαλώνουν μπουχτισμένοι από τον κατ΄οίκον περιορισμό και οι ειδήσεις για την παράταση του lockdown σκάνε σαν μαχαιριές στο ρακένδυτο κορμί της Οικονομίας, καθώς κάθε μέρα που περνάει με την λάθος συνταγή της εφαρμογής του εγκλεισμού αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στο έλεος των 25χρονων της Ικαρίας, καθώς το κράτος έχει μετατραπεί σε πατερούλης που μοιράζει τα τελευταία 800άρια τα οποία όπου νάναι θα τελειώσουν (εκτός εάν ο Κυριάκος ζητήσει από τον Τσίπρα να τηλεφωνήσει στον Πούτιν ώστε το εργοστάσιο στη Ρωσία να μας τυπώσει ευρώ), θέλω να σταματήσω να ακούω πλέον τους πολιτικούς. Φτάνει πια.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Βασικά δεν θέλω να ακούω κάποιους από τους υπουργούς οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους να εκπονούν δήθεν στρατηγικά σχέδια σωτηρίας του λαού τα οποία τις επόμενες εβδομάδες θα αποδειχθούν σχέδια-σχεδία.

Πως είναι δυνατόν να μας σώσουν υπουργοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους;

Επειδή κάθε μέρα που θα περνάει από εδώ και πέρα θα αναδεικνύεται το όποιο μέγεθος των διασωστών μας (πάντα τρέμω στο εφιαλτικό σενάριο ότι θα μας πετύχαινε ο COVID-19 με κυβέρνηση Σύριζα) όλο το σκηνικό θα ξετυλίγεται μπροστά μας μια και καμμιά επικοινωνιακή διαχείριση δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική για να κρύψει τα λάθη του σχεδιασμού.

Επειδή όλα αυτά θα τα ζήσουμε (όσοι ζήσουμε) πιστεύω ότι είναι η στιγμή να ακούσουμε τους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές μας, τους τραπεζίτες μας. Αρκετά παίξαμε το παιγνίδι της δημοσιότητας με τους πολιτικούς μας.

Τώρα όμως είναι η ώρα της πραγματικής μάχης. Και πιστέψτε με καμμία μάχη δεν μπορεί να δωθεί με τους ανθρώπους που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό κλεισμένους στα σπίτια τους.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά αλλού αυτός ο εγκλεισμός παρά μόνο στην ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας.

Δεν είναι δυνατόν να κάθονται όλοι στα σπίτια τους. Εάν συνεχισθεί αυτό θα προκληθούν περισσότεροι θάνατοι από τον Covid-19.

Σ΄αυτό έχει δίκιο ο παλαβός Τραμπ. Κάποιοι πρέπει να δουλέψουν αφού πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας ένα σχέδιο διάσωσης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, της οικονομίας, δηλαδή της χώρας και του λαού της.

Δεν εμπιστεύομαι τους άκαπνους πολιτικούς χωρίς να αμφιβάλλω για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που θα μπορούσαμε να έχουμε σ΄αυτή τη συγκυρία.

Μόνο που σ΄αυτή τη κυβέρνηση είναι απελπιστικά μόνος. Ειδικά όσο αφορά το επιτελείο που έχει αναλάβει την αντινετώπιση του Covid-19.

O σχεδιασμός τους μπάζει από παντού και αρχίζει να γίνεται όλο και πιο φανερό τώρα που οι αντοχές των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στερεύουν…

Καλώ λοιπόν σ΄αυτό το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει ο ίδιος προσωπικά-χωρίς καν την παρουσία της παιδικής χαράς των υπουργών του-σε μία τηλεδιάσκεψη με θέμα την διάσωση της πατρίδας 200 χρόνια μετά την επανάσταση.

Σ΄αυτή τη τηλεδιάσκεψη πρέπει να πάρουν μέρος όλοι οι κορυφαίοι Ελληνες επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και να καταθέσουν το δικό τους σχέδιο αφού πρώτα ο πρωθυπουργός δεσμευθεί ότι θα καταργήσει άμεσα τη χυδαία φορομπηχτική πολιτική του Σύριζα που εφαρμόζει μέχρι κεραίας και ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός οφείλει εάν θέλει να σώσει τη χώρα να στείλει σπίτια τους τη παιδική χαρά των υπουργών του και να προχωρήσει σε ένα συμβόλαιο τιμής με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας…Χθες και όχι αύριο. Δεν υπάρχει αύριο…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Mεγάλη φούσκα και απάτη ο δήθεν τυφώνας Ιανός. Aδικεί μια αξιοπρεπή κυβέρνηση
Ήττα σε ένα ακόμα μέτωπο> “Αναστατωμένος” ο Ερντογάν από την παραίτηση Σάρατζ
Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης και σία να σταματήσουν τα τηλεσκουπίδια
Με μυστικούς κώδικες για ελαιόλαδο επικοινωνεί ο Μαυρίδης με το Μεξικό
Τρέχουν να προλάβουν ένα καταστροφικό lockdown> Ποια μέτρα ισχύουν στην Αττική από Δευτέρα
O Tανιμανίδης “έδωσε” τον Μαυρίδη στις αρχές του Μεξικού;
Συνεχίζει στην παρανοϊκή της τακτική η Άγκυρα> Νέες Navtex στα νότια της Λέσβου
Γιατί το ΝΑΤΟ κρατά κρυφό το θερμό επεισόδιο Γαλλίας-Τουρκίας
Τέρμα επιτέλους στις αοριστίες του όρου “ευπαθείς ομάδες”> Ποιοι ανήκουν σε αυτές
Αφγανοί βιαστές η πλειοψηφία των δήθεν προσφύγων στη Μόρια
O ήρεμος Henry στο τέλος τα παίρνει όλα
-Πριν από 6 μήνες μας χειροκροτούσες. Ήμασταν ήρωες λέει