kourdistoportocali.comRead ThisPOTUS+DOTUS+COTUS

Dog Of The United States

POTUS+DOTUS+COTUS

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές και τα δύο σκυλιά του τον ακολούθησαν στον Λευκό Οίκο

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, έγινε η επιλογή από το επιτελείο του Μπάιντεν να εμφανιστούν μικρά τηλεοπτικά spots στα οποία επισημαίνονταν ότι ο Τραμπ είναι ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος που δεν αγαπά τα σκυλιά, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του δεν θέλησε ποτέ τη συντροφιά ενός σκύλου, σε αντίθεση με όλους τους προκατόχους του.
Γράφει ο Βαγγέλης Χωραφάς
Η επιλογή αυτού του θέματος, που είναι μη πολιτικό, αλλά βαθιά συναισθηματικό, αποτέλεσε μία αποτελεσματική τακτική αλλαγής πεδίου αντιπαράθεσης το οποίο ήταν ευνοϊκό για τον Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές και τα δύο σκυλιά του τον ακολούθησαν στον Λευκό Οίκο. Εκεί έλαβαν τον τίτλο του DOTUS, Dog Of The United States. Επίσης, κατά το γνωστό Oval Office του προέδρου των ΗΠΑ, οι δύο DOTUS απέκτησαν το δικό τους γραφείο που ονομάζεται Oval Pawffice. Έτσι, μετά τον POTUS, President Of The United States και την FLOTUS, First Lady Of The United States, αποκτήσαμε και τους δύο DOTUS.
H σύγχρονη πολιτική επικοινωνία
Το πόσο προπολιτικό ή μεταπολιτικό είναι το μήνυμα που βασίζεται σε κοινές προτιμήσεις (lifestyle, μόδα κ.λπ.) εκλεγόντων και εκλεγόμενων, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Βρισκόμαστε ήδη στην εποχή που η πολιτική ενσωματώνει τις προσωπικές και οικογενειακές διαστάσεις των ηγετών, εξανθρωπίζοντας την εικόνα τους.
Στις δημοκρατίες της Δύσης, μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των ψηφοφόρων οι οποίοι πείθονται από τα οράματα για το μέλλον της κοινωνίας ή από την συνεκτικότητα ενός πολιτικού προγράμματος. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι αναζητούν με περισσότερο ενδιαφέρον τα παράθυρα συναλλαγής με την εξουσία που ανοίγονται ή ενδιαφέρονται περισσότερο για τη συναισθηματική εικόνα την οποία τους προσφέρει ο πολιτικός ηγέτης.
Εάν στην εποχή της μεταπολιτικής ψηφίζουμε ενεργοποιώντας το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, αυτό που καθορίζει τα συναισθήματα, τις μνήμες κ.λπ., σε αντίθεση με το αριστερό ημισφαίριο που ενεργοποιεί την οργάνωση των δραστηριοτήτων, την ορθολογικότητα, την αξιολόγηση κ.λπ., αυτό που μένει στην πολιτική επικοινωνία είναι να στέλνει απλοποιημένα και συναισθηματικά φορτισμένα μηνύματα στους ψηφοφόρους.
Το να πείσει κάποιος τους συναισθηματικά ευαίσθητους ψηφοφόρους, είναι πολύ πιο εύκολο από την άποψη των εικόνων και των λέξεων που θα χρησιμοποιήσει, από το να πείσει πολιτικοποιημένους ή ορθολογικά σκεπτόμενους ψηφοφόρους που εντρυφούν στις λεπτομέρειες ενός εκλογικού προγράμματος.
Και εδώ έρχονται τα σκυλάκια του Μπάιντεν, που εμφανίστηκαν στην προεκλογική περίοδο για να επιβεβαιώσουν αυτή την τάση της σύγχρονης πολιτικής επικοινωνίας.
Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολιτικά, αυτό που μένει είναι να μιλάει κάποιος για άλλα πράγματα. Για την οικογένεια, την αγάπη για τα ζώα (όπως έκανε ο Μπάιντεν), για τον ευατό του ως εξαιρετικό δείγμα ανθρώπου (όπως έκανε ο Τραμπ), προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους να ταυτιστούν μαζί του.
Και παρά το γεγονός ότι υποχωρούν τα πολιτικά επιχειρήματα και ο ορθολογισμός, τα σκυλάκια έχουν πιο πολλές πιθανότητες, σε σύγκριση με το τέλειο δείγμα ανθρώπου, να αποτελέσουν τα αποτελεσματικά πολιτικά στηρίγματα της μεταπολιτικής επικοινωνίας.
Κρατώντας ισορροπίες
Οι επικοινωνιολόγοι του Μπάιντεν συνέχισαν αυτή την στρατηγική και μετά την εκλογή του. Το DOTUS και το Oval Pawffice είναι οργανικά μέρη αυτής της καμπάνιας, η οποία συνεχίζεται.
Επειδή όμως ο Τζο Μπάιντεν είχε και έχει την νοοτροπία του κεντρώου, είναι ευεπίφορος σε συμβιβασμούς. Κάποιοι από το επιτελείο του πρέπει να τον ενημέρωσαν ότι καλοί είναι οι DOTUS, αλλά αυτό τον αποξενώνει από μία μερίδα φιλόζωων που προτιμάει τις γάτες. Έτσι, έπρεπε να γίνει το επόμενο βήμα.
Από τον Απρίλιο, η σύζυγος του Τζιλ έχει ανακοινώσει ότι προτίθενται να φέρουν στον Λευκό Οίκο μία γάτα, την οποία αναζητούν σε κάποιο καταφύγιο ζώων. Ίσως, θα πρέπει να έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά.
Την Πέμπτη, 3 Ιουνίου και ενώ μαίνεται στις ΗΠΑ το FauciGate, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νεότερα για την γάτα.
Όποια και να επιλεγεί θα είναι τυχερή, αφού ήδη της έχει αποδοθεί ο τίτλος της COTUS, Cat Of The United States.
Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται τέτοιος τίτλος.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης