kourdistoportocali.comRead ThisΠολεμικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδας και Μητσοτάκη

Στη κόψη του ξυραφιού

Πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδας και Μητσοτάκη

-Δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη αλλά ολόκληρη η Ελλάδα διαμορφώνεται σε μια βάση των ΗΠΑ

Σε ένα νέο κύκλο παραληρήματος φαίνεται πως εισέρχεται ο Ταγίπ Ερντογάν αν κρίνει κανείς από τις δημόσιες δηλώσεις του σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ως πρώτο στόχο ο Ερντογάν επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο με χυδαίες εκφράσεις καθυβρίζει με αφορμή το προσφυγικό. «Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα. Εμείς έχουμε τα στοιχεία. Ο Μητσοτάκης μπορεί να εξαπατά όλο τον κόσμο αλλά όχι την Τουρκία».

Συνεχίζοντας προχωρεί σε μια εφ ‘όλης της ύλης επίθεση κατά της Ελλάδας για τη μεταναστευτική πολιτική λέγοντας επί λέξει τα εξής: «Λένε στην Ελλάδα πως η κρίση πηγάζει από την Τουρκία. Εμείς έχουμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τις πόρτες τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα;» και συνεχίζει: «Στο Αιγαίο η Ελλάδα τρυπάει τα σκάφη με μετανάστες δίχως να λογαριάζει γυναίκες, άνδρες ή παιδιά οδηγώντας τους στο θάνατο. Το ελληνικό λιμενικό με ελιγμούς σηκώνει κύματα και ανατρέπει αυτά τα σκάφη. Εμείς έχουμε τα στοιχεία».

Στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παραληρηματικά με τον Ταγίπ Ερντογάν να επικεντρώνει πλέον στον αμερικανικό παράγοντα: «Δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολή αλλά ολόκληρη η Ελλάδα διαμορφώνεται σε μια βάση των ΗΠΑ. Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω τις βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Είναι τόσες πολλές. Όταν κανείς τις συγκεντρώσει όλες τις βάσεις μαζί φαίνεται ότι όλη η Ελλάδα είναι μια τεράστια βάση των Αμερικανών. Η Αλεξανδρούπολή δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτής της τεράστιας δομής.

»Γιατί γίνονται όλα αυτά; Όταν εγώ απευθύνω αυτό το ερώτημα στον Μπάιντεν ή οι υπουργοί μας Άμυνας και Εξωτερικών στους ομολόγους τους, οι Αμερικανοί υπεκφεύγουν. Δεν συμπεριφέρονται σωστά. Η συμπεριφορά της Ελλάδας με τη στήριξη των Αμερικανών στο Αιγαίο δεν είναι σωστή. Μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και με βάση τους αριθμούς και την οικονομική δαπάνη η Τουρκία μετά τις ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ πίσω. Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς είμαστε η ασφάλεια στην περιοχή».

Πρόκειται για μια επί κατά λέξει μετάφραση των δηλώσεων Ερντογάν από τον ιστότοπο της zougla.gr από τα τουρκικά κατά την ζωντανή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Όρμπαν στην Άγκυρα.

Νωρίτερα σε εμπρηστικές δηλώσεις προέβη και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού».

«Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Λίστα ΣΟΚ με νεκρούς αθλητές μετά τον εμβολιασμό δικαιώνει(;) την επιλογή του Στέφανου Τσιτσιπά. Πλήρως εμβολιασθέντες και τα πρώτα κρούσματα της sexy εργαστηριακής Βotswana
Γιατί ο ΠΟΥ παρέκαμψε δύο γράμματα του ελληνικού Αλφάβητου προκειμένου να ονομάσει Omicron την παραλλαγή της Botswana
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
To ευρηματικό σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη για τη Φώφη τον μετέτρεψε αίφνης σε Σερβετάλη των οξυδερκών ΚΙΝΑΛιτών
AstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega
ΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα
Η συναρπαστική Βotswana mutation με 10 μεταλλάξεις στη πρωτεΐνη ακίδας θα σας καθηλώσει στους δέκτες σας. Ισως χρειαστούν νέα εμβόλια
O Kυριάκος στην Ήπειρο> Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο
Ας ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση
Πλήρως εμβολιασθέντες όσοι έχουν εντοπιστεί με τη sexy Βotswana. Έκτακτο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Καλώς ήλθες στη μεγαλύτερη άσκηση επιβίωσης του Παγκόσμιου Netflix. Μάθε πως οργανώνεται το Ισραήλ
Συναγερμός στη Βρετανία για 2 κρούσματα της Omicron του κορωνοϊού- Εντοπίστηκαν άλλα 2 στη Βαυαρία