kourdistoportocali.comRead ThisΌλη η αλήθεια για τα εμβόλια, γιατί είμαστε τυχεροί που κυβερνάει ο Κυριάκος και ο γεμάτος ερωτηματικά ρόλος του κ. Τσιόδρα

Κι όμως η Δημοκρατία λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα

Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια, γιατί είμαστε τυχεροί που κυβερνάει ο Κυριάκος και ο γεμάτος ερωτηματικά ρόλος του κ. Τσιόδρα

Ερχονται λοιπόν σήμερα ο ανεκδιήγητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Κέντρων Φαρμακοεπιδημιολογίας και Φαρμακοεπαγρύπνισης να παραδεχθούν εκ των υστέρων τις παρενέργειες κι ενώ ο κόσμος τόχει τούμπανο

Μετά από τη συμπλήρωση 1,5 έτους εμβολιασμών και αφού έχουν δώσει έκτακτη έγκριση στα εμβόλια έρχονται να παραδεχθούν τις παρενέργειές τους δίνοντας ποσοστά τα οποία σηκώνουν τεράστια αμφισβήτηση τόσο στην Ελλάδα-όπου οι γιατροί είθισται να συμπληρώνουν οτιδήποτε άλλο στις λεγόμενες κίτρινες κάρτες όπως έμφραγμα και πάει λέγοντας, αντί τη πραγματική αιτία του θανάτου-όσο και στον κόσμο.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Δυστυχώς καθημερινά διαβάζουμε για “αιφνίδιους” θανάτους αλλά τα σχετικά δημοσιεύματα αποφεύγουν να τους ταυτίσουν με τους εμβολιασμούς ακολουθώντας την θολή τακτική των γιατρών που στο μεταξύ έχουν κάνει τη σχετική διάγνωση.

Έρχονται λοιπόν σήμερα ο ανεκδιήγητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Κέντρων Φαρμακοεπιδημιολογίας και Φαρμακοεπαγρύπνισης να παραδεχθούν εκ των υστέρων τις παρενέργειες κι ενώ ο κόσμος τόχει τούμπανο.

Η απουσία αναγνώρισης από την επιστημονική κοινότητα, για τόσο μεγάλο διάστημα των παρενεργειών του εμβολίου, είναι εγκληματική και είναι αυτή που τρέφει τα σενάρια συνωμοσίας.

Ο ρόλος της επιστήμης σ΄αυτή την πανδημία υπήρξε πολύ ύπουλος, σκοτεινός και χυδαίος.

Φυσικά δεν εννοούμε την επιστήμη στο σύνολό της-ούτε τους επιστήμονες στο σύνολό τους- αλλά κατ΄αρχήν εκείνους τους ανήθικους και χυδαίους επιστήμονες που συμμετείχαν στα σκοτεινά πειράματα των gain of function ιών, εκείνους που έσπευσαν να συγκαλύψουν με χυδαίο και νοσηρό τρόπο την προέλευση του ιού και εκείνους τους γιατρούς που ενώ έχουν μπροστά τους θανάτους οι οποίοι οφείλονται στα εμβόλια υπογράφουν άλλα αντ΄άλλων με τη “βοήθεια” της διάτρητης συνείδησής τους.

Ακόμη πιο χυδαίος ο ρόλος των επιδημιολόγων που βγαίνουν στις τηλεοράσεις σε ρόλο των Ναζί του τρόμου και των τηλεοπτικών Γκαίμπελς οι οποίοι σαν άθλιοι από καιρό υποδύονται τα κύμβαλα του τρόμου.

Ακόμη πιο χυδαίοι, βουκόλοι, κουτοπόνηροι, ανήθικοι και ανέντιμοι είναι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που επιτρέπουν αυτόν τον ξιπασμό.

Αλλά τι να περιμένεις από άθλιους μηντιάρχες που έχουν τα ΜΜΕ για να πηδάνε καμιά ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια και να νομίζουν ότι ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις οι ξιπασμένοι-θαλασσοδανεισμένοι.

Σ΄αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως εάν δεν ήταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός ο Βασίλης Κικίλιας και εάν δεν υπήρχαν στο πλευρό του πρωθυπουργού άνθρωποι σαν τον Γρηγόρη Δημητριάδη και βρισκόντουσαν  ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Βαρουφάκης, η Ολγα Γεροβασίλη, θα είχαμε φάει ήδη από 5-6 εμβόλια ο καθένας εάν θυμηθούμε τον νοσηρό τρόπο με τον οποίο ο Τσίπρας και η παρέα του έσπευδαν να προσκυνήσουν στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ.

Και μην σπεύσετε να πείτε ότι τα γράφουμε αυτά γιατί ξεπουληθήκαμε.

Από τη λίστα Πέτσα το Κουρδιστό Πορτοκάλι πήρε μηδέν ευρώ, όσο δε από τη καμπάνια Υγείας που τρέχει ζήτημα να έχουμε πάρει 3.000 ευρώ.

Και να ξέρετε και κάτι ακόμη.

Παρά τη δύναμη του Κουρδιστού Πορτοκαλιού που έχει φθάσει να έχει πλέον 100 χιλιάδες μοναδικούς αναγνώστες ημερησίως κι αυτό επειδή επιμένουμε τόσο στη προέλευση του ιού (που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της ανθρωπότητας) αλλά και καταγράφουμε ότι πέφτει στην αντίληψή μας από τις ανεπιθύμητες ενέργειες (χωρίς φυσικά να είμαστε ενάντια στην επιστήμη και στον εμβολιασμό γενικά) κανείς από τη κυβέρνηση δεν μας τηλεφώνησε να παραπονεθεί, να απειλήσει, να ποδηγετήσει.

Κι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν έχει πεθάνει στην Ελλάδα. Βλέπετε τι γίνεται στη Ρωσία, τι συμβαίνει στη Κίνα και πάει λέγοντας. Για την Αμερική αυτής της συγκυρίας η εικόνα είναι τόσο απογοητευτική-ειλικρινά δεν θέλετε να γνωρίζετε τι συμβαίνει.

Η Αμερική και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ βιώνουν μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας τους.

Είμαστε λοιπόν τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ευρώπη. Είμαστε τυχεροί γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός κρατάει αυτή τη στάση.

Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος αφού βλέπει για παράδειγμα ότι στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν τα 12χρονα παιδιά κατά χιλιάδες ημερησίως;

Σ΄αυτή την ιστορία της πανδημίας, όπως έχουμε ξαναγράψει, πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της “ομάδας” του.

Ειδικά όσων έσπευσαν από τον Ιανουάριο του 2020 να υπογράψουν μελέτη που δείχνει ότι ο ιός της προαναγγελθείσας πανδημίας ήταν φυσικής προέλευσης και όχι εργαστηριακός!

Στην ίδια γραμμή Fauci, Daszak, Gates.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του καθηγητή Τσιόδρα από τα μέσα του 2018 έως και σήμερα-όπως συνέβη και στις ΗΠΑ με τον Fauci.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 14.000 νεκροί κι ένας μυστήριος καθηγητής Τσιόδρας μαζί με ένα μάτσο γκρουπούσκουλα επιδημιολόγων και καθηγητάδων οι οποίοι δεν είναι παρά επιβήτορες της κοινής λογικής, τελάληδες του τρόμου, και οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τους χιλιάδες Έλληνες νεκρούς εξαιτίας των αντιφατικών οδηγιών τους. Οι ευθύνες αργά ή γρήγορα θα αποδοθούν.

Οσο για τον Σύριζα δείτε τι αντιμετώπιση είχε ο Πολάκης από τους συντρόφους του κι αυτό παρότι σε δύο τρία πράγματα που λέει για τα εμβόλια έχει δίκιο. Παρότι και ο Πολάκης δεν τολμά να αναφερθεί στη προέλευση του ιού οι ίδιοι οι σύντροφοί του απειλούν να τον στείλουν εξόριστο στη Μακρόνησο. Γύρευε αυτοί οι τύποι με πόση βουλιμία θα υπάκουαν στις Εντολές εάν βρισκόντουσαν στη κυβέρνηση. Θα μας αντιμετώπιζαν όπως οι Κινέζικες αρχές τους Κινέζους. Ξέρετε πως λειτουργεί το lockdown στη δημοκρατική Κίνα; Τους κλείνουν σε ένα δωμάτιο χωρίς φαγητό μέχρι θανάτου. Αυτό συμβαίνει.

(Θα ακολουθήσει σχετικό ρεπορτάζ.)

Πάμε λοιπόν στα σημερινά για τις ανεπιθύμητες ενέργειες>

Καινούριες (!!!) ανεπιθύμητες ενέργειες προκύπτουν όσο περισσότερος πληθυσμός εμβολιάζεται κατά του πανδημικού κορωνοϊού, όμως το θετικό είναι ότι είναι ότι παραμένουν σπάνιες, είναι δυνατή η διαχείρισή τους και το σημαντικότερο, η νόσηση από κορωνοϊοό μπορεί να φέρει τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις τελευταίες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί ή προδημοσιεύονται ηλεκτρονικά τον τελευταίο μήνα, καθώς και από πρόσφατη αδημοσίευτη συγκριτική ανάλυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων έναντι της φυσικής νόσησης από τον κορωνοϊοό.

Τα σχετικά δεδομένα παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο διδάκτορα της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ι. Πετράκη και τον Ξαβιέ Κούρτζ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης δεδομένων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Φαρμακοεπιδημιολογίας και Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΜΑ, κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ).
Ανεπιθύμητες παρενέργειες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις ο κ. Πετράκης ανέφερε ότι στις ανεπιθύμητες παρενέργειες περιλαμβάνονται το εγκεφαλικό – αιμορραγικό και μη, το έμφαγμα, η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, η πνευμονική εμβολή, αναφυλαξία, μυοκαρδίτιδα – περικαρδίτιδα, ναρκοληψία, σκωληκοειδίτιδα, ανοσιακή θρομβοπενία, εγκεφαλομυελίτιδα, εγκάρσια μυελίτιδα, παράλυση Bell’s στο πρόσωπο, διάχυτη ενδαγγειακή πήξη και το σύνδρομο Γκιγιέν Μπαρέ.

Σημείωσε όμως πως «το ερώτημα όμως που τίθεται κατ΄αρχην είναι τι γίνεται με αυτές που δεν έχουν καταγραφεί, αλλά και πόσο αποτελεσματική είναι η διαχείρισή τους, γιατί είναι σημαντικό να μπορούν να αντιμετωπιστούν – κάτι που ήδη συμβαίνει ιδίως με τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που έχουν ανησυχήσει τον πληθυσμό, αν και στις ΗΠΑ υπάρχουν 1226 αναφορές μυοκαρδίτιδας, όταν έχουν διατεθεί πάνω από 300 εκατ. δόσεις εμβολίων mRNA».

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο κ. Ξαβιέ Κούρτζ, επεσήμανε πως ήδη από τον Απρίλιο του 2020 ο Οργανισμός ετοίμαζε πρότυπα πρωτοκόλλων για την παρακολούθηση των εμβολιαζόμενων και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών , τα οποία αφορούσαν την ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και κάλυψη του πληθυσμού. Τα πρότυπα αυτά ήταν έτοιμα από τον Δεκέμβριο πέρυσι, πριν την έναρξη των εμβολιασμών.

Φυσικά, δεν υπήρχαν επιδημιολογικές μελέτες – οι οποίες ακολούθησαν στη συνέχεια, με τη δυνατότητα να στρωματοποιηθούν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού κατά ηλικιακή ομάδα, φύλο, κλπ.

Νόσηση έναντι εμβολιασμού

Στη συνέχεια όμως ο κ. Κούρτζ σημείωσε πως δημιουργήθηκαν 3 ομάδες ασθενών, η πρώτη αυτή που νόσησε και οι άλλες δύο αυτές των δύο εμβολίων, της Pfizer και της AstraZeneca όπου μετρήθηκαν οι επιπτώσεις τόσο από τη νόσο όσο και από τους εμβολιασμούς με τα δύο εμβόλια ξεχωριστά.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί μέχρι στιγμής, διαπιστώνεται σύμφωνα με τον κ. Κούρτζ ότι η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι πολύ συχνότερη στις περιπτώσεις νόσησης από τον πανδημικό ιό έναντι του εμβολιασμού με όποιο απ΄τα δύο εμβόλια και ακόμη μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος θρομβοεμβολής. Σαφώς περισσότερες είναι οι πιθανότητες εμφράγματος ή εγκεφαλικού και ανοσιακής θρομβοπενίας, ενώ οριακά περισσότερες είναι οι πιθανότητες θρομβοπενίας από το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι της φυσικής νόσησης ή του εμβολίου της Pfizer.

Πρόληψη εντατικής

Στη συνέχεια ακολούθησε η σύγκριση του οφέλους και των επιπτώσεων του εμβολιασμού σε ότι αφορά την πρόληψη της νοσηλείας και της περίθαλψης σε εντατική λόγω κρίσιμης νόσου, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ιδίως σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, διαπιστώθηκε ότι μετά από μία δόση εμβολίου, αποτράπηκε η νοσηλεία στην εντατική για σημαντική μερίδα πληθυσμού από 50 ετών και άνω, με το μεγαλύτερο όφελος να εντοπίζεται από τις ηλικίες των 80 ετών και άνω. Αναλυτικά, ανά 100.000 πληθυσμού διαπιστώθηκε ότι αποτράπηκε η νοσηλεία σε εντατική 6 ατόμων ηλικίας 20-29 ετών, 8 ηλικίας 30-39 ετών, 15 ατόμων ηλικίας 40-49 ετών, 28 ατόμων 50-59 ετών, 50 ατόμων 60-69 ετών, 78 ατόμων ηλικίας 70-79 ετών και 110 ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι σε σύγκριση με τη φυσική νόσηση από τον ιό, ο εμβολιασμός και με τα δύο εμβόλια ενείχε ελάχιστους κινδύνους θρομβοεμβολικών επεισοδίων και συγκεκριμένα: με το εμβόλιο της AstraZeneca ο κίνδυνος ήταν 0,0017%, με της Pfizer 0,0026% και με τη φυσική νόσηση 0,1897%.

Σε 40 ανέρχονται τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, τα 33 περιστατικά έχουν καταγραφεί μετά τους εμβολιασμούς με mRNA εμβόλια, δηλαδή της Pfizer και της Moderna. Tα 6 περιστατικά αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca και 1 περιστατικό έχει καταγραφεί μετά τον εμβολιασμό με Jonhson & Jonhson.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού όλα τα περιστατικά «έχουν πάει καλά».

Κι αν αυτό συνέβη στην Ελλάδα και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και να ευγνωμονούμε τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων και αρκετοί από αυτούς έχουν μείνει ανάπηροι ενώ τουλάχιστο 6.000 έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το εμβόλια.

Ο γερουσιαστής Ron Johnson (R-WI) πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για να συζητήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID – δίνοντας σε άτομα που έχουν «αγνοηθεί επανειλημμένα» από την ιατρική κοινότητα μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Η ομάδα που μίλησε συγκροτήθηκε από τον Ken Ruettgers, έναν πρώην επιθετικό της Green Bay Packers, του οποίου η σύζυγος υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση μετά τη λήψη εμβολίου COVID. Ο Ruettgers, που ζει τώρα στο Όρεγκον, ξεκίνησε έναν ιστότοπο για να ενημερώσει την ιατρική κοινότητα σχετικά με τις αντιδράσεις του εμβολίου COVID.

«Είμαστε όλοι υπέρ του εμβολίου», δήλωσε ο Johnson κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου.

Στην πραγματικότητα, ο Johnson έχει κάνει κάθε εμβόλιο γρίπης από τη γρίπη των χοίρων, είναι ενημερωμένος για όλα τα εμβόλια του και ήταν τεράστιος υποστηρικτής της λειτουργίας Warp Speed, αν και δεν έχει κάνει το εμβόλιο COVID επειδή έχει ήδη περάσει COVID. Ο Johnson είπε ότι στόχος του ήταν να παρέχει μια πλατφόρμα για αυτά τα άτομα που τραυματίστηκαν από εμβόλια COVID, έτσι ώστε η ιατρική κοινότητα και τα γενικά μέσα ενημέρωσης να τα αναγνωρίσουν και να φτάσουν στη βασική αιτία – για να βρουν μια λύση για αυτά τα προβλήματα.

Ο Johnson υποστήριξε ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πάσχουν από σημαντικές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, ανησυχεί για «αυτή τη μικρή μειονότητα που πάσχει από σοβαρά συμπτώματα». Το CHD καλεί την FDA να βγάλει τα εμβόλια COVID από την αγορά – Πέντε άτομα από όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου κοριτσιού που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του Pfizer, συμμετείχαν στο συνέδριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Milwaukee. Περιέγραψαν τις αντιδράσεις τους στα εμβόλια COVID, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών, καρδιακών και γαστρεντερικών προβλημάτων, εξουθενωτικών προβλημάτων υγείας και νοσηλείας.

Ανάμεσά τους ήταν η Maddie de Garay από το Οχάιο, η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά στη δοκιμή εμβολίων Pfizer όταν ήταν μόλις 12 χρόνων. Στις 20 Ιανουαρίου, η Maddie έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer COVID ως συμμετέχουσα στην κλινική δοκιμή για 12 έως 15 ετών- και τώρα είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

«Γιατί δεν επιστρέφει στη φυσιολογική της κατάσταση; Ήταν εντελώς καλά πριν από αυτό », είπε η Stephanie de Garay, μητέρα της Maddie. Προσφέρθηκε εθελοντικά στη δοκιμή εμβολίων Pfizer «για να βοηθήσει όλους τους άλλους και δεν την βοηθούν τώρα . Πριν πάρει η Maddie την τελική δόση του εμβολίου, ήταν υγιής, τα έπαιρνε όλα ‘A’, είχε πολλούς φίλους και είχε ζωή. ”

Μόλις έλαβε τη δεύτερη δόση, η Maddie ένιωσε αμέσως πόνο στο σημείο της ένεσης και τις επόμενες 24 ώρες εμφάνισε σοβαρό πόνο στην κοιλιά και το στήθος, δήλωσε η de Garay στην εκδήλωση τύπου. Η Maddie είπε στη μητέρα της ότι ένιωθε ότι η καρδιά της έσπασε μέσα από το λαιμό της και είχε οδυνηρά ηλεκτρικά σοκ στο λαιμό και τη σπονδυλική της στήλη που την ανάγκασαν να περπατάει καμπουριαστή. Οι γονείς της Maddie την πήγαν στα επείγοντα σύμφωνα με τις οδηγίες του διαχειριστή νοσοκόμου της δοκιμής εμβολίων. Έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις, ελέγχθηκε για σκωληκοειδίτιδα, έλαβε ενδοφλέβια φάρμακο και στάλθηκε στο σπίτι. Η διάγνωση στο εξιτήριο αναφέρει «αρνητική επίδραση αμέσως μετά το εμβόλιο» Η κατάσταση της Maddie συνέχισε να επιδεινώνεται. Τους επόμενους δυόμισι μήνες ο κοιλιακός, μυϊκός και νευρικός πόνος της έγινε αφόρητος, είπε η μητέρα της.

Ανέπτυξε γαστροπάρεση, ναυτία και έμετο, ακανόνιστη αρτηριακή πίεση, απώλεια μνήμης, ομίχλη εγκεφάλου, πονοκεφάλους, ζάλη, λιποθυμία, επιληπτικές κρίσεις, λεκτικά και κινητικά τικ, προβλήματα εμμηνορροϊκού κύκλου, απώλεια αίσθησης από τη μέση προς τα κάτω, απώλεια ελέγχου του εντέρου και της ουροδόχου κύστης και της τοποθέτησαν ρινογαστρικό σωλήνα επειδή έχασε την ικανότητά της να τρώει.

Σε ένα σημείο οι γιατροί προσπάθησαν να εισαγάγουν τη Maddie σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι είχε μια νευρολογική κατάσταση που προκαλείται από άγχος, εξήγησε η μητέρα της.

Τότε ήταν που βρήκαν και άλλους που αντιμετώπιζαν παρόμοιες ανεπιθύμητες ενέργειες που τους συνέδεσαν με επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που ερευνούσαν τις ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια. Η μητέρα της Maddie είπε ότι η κόρη της – που καθόταν δίπλα της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε αναπηρικό καροτσάκι – είχε πάει στα επείγοντα εννέα φορές, νοσηλεύτηκε τρεις φορές και έχει περάσει δύο μήνες στο νοσοκομείο. «Το μόνο που θέλουμε είναι να τη δουν, να την ακούσουν και να την πιστέψουν τη Maddie γιατί δεν ήταν έτσι. Και θέλουμε να πάρει τη φροντίδα που χρειάζεται απεγνωσμένα, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στο φυσιολογικό », δήλωσε η de Garay.

Μία άλλη συμμετέχουσα στη συνέντευξη τύπου ήταν η Cheryl Reuttgers. Ήταν στην πρώτη φάση της διάθεσης εμβολίων στο Όρεγκον. Τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης της Moderna, αντιμετώπισε σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές, οι οποίες οδήγησαν στη διάγνωση της «αυτοάνοσης-νευροπάθειας που προκαλείται από εμβόλιο» και σκλήρυνσης κατά πλάκας. «Αυτοί οι τραυματισμοί του εμβολίου είναι πραγματικοί, αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές οι αντιδράσεις υπάρχουν και πρέπει να ερευνηθούν », δήλωσε η Cheryl. Η Cheryl είπε ότι είναι υπέρ του εμβολίου, υπέρ της επιστήμης και εν επιγνώσει συναινούσα και ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να αναγνωρίσουν τους νευρολογικούς τραυματισμούς που προκαλούνται από τα εμβόλια COVID.

Η Candace Hayden από το Michigan έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου COVID της Moderna στις 2 Μαρτίου και μια δεύτερη δόση στις 30 Μαρτίου.Στις 18 Απριλίου, η Hayden άρχισε να βιώνει νευρολογικά συμπτώματα και παρέλυσε μερικώς από το στήθος της προς τα κάτω. Είπε: «Η ιατρική μου ομάδα στο νοσοκομείο αρνήθηκε να συσχετίσει την κατάστασή μου με το εμβόλιο και τους ζήτησα επανειλημμένως να το αναφέρουν στο VAERS [Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων], αλλά δεν νομίζω ότι το έκαναν. Το να βρεθούμε όλοι εμείς είναι κάτι που ξεπερνά τη φαντασία μου, αλλά η ιατρική κοινότητα αρνείται να θέσει όρια και να αναγνωρίσει ότι οι άνθρωποι υποφέρουν από παρόμοιες παρενέργειες. «Ο επικεφαλής της ιατρικής μου ομάδας μου είπε ότι πρέπει να συνηθίσω να είμαι ανάπηρη. Ζητάμε να μας δουν. Ζητάμε να μας ακούσουν. Και ζητάμε να μας πιστέψουν.»

Η Kristi Dobbs είναι μία 39χρονη ειδικός οδοντιατρικής υγιεινής από το Μισσούρι που έλαβε το εμβόλιο Pfizer COVID τον Ιανουάριο. Αμέσως μετά τον εμβολιασμό, η Dobbs παρουσίασε παραισθησία, ταχυκαρδία και προβλήματα εμμήνου ρύσεως. Η Dobbs ανέφερε τα συμπτώματά της στο V-safe, το CDC, το FDA, τη Pfizer, δύο ερευνητικά ινστιτούτα και πολλά πανεπιστήμια. «Μέχρι σήμερα, η ιατρική κοινότητα παραμένει αμήχανη και δεν μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία μου», δήλωσε η Dobbs. «Ελπίζω ότι οι περιπτώσεις μας θα ερευνηθούν και θα μελετηθούν». Η Dobbs πρόσθεσε ότι θα έδινε οτιδήποτε για να επιστρέψει στις 17 Ιανουαρίου πριν εμβολιαστεί.

Η Brianne Dressen είναι δασκάλα προσχολικής ηλικίας από τη Γιούτα, η οποία έλαβε το εμβόλιο COVID της AstraZeneca κατά τη διάρκεια μιας κλινικής δοκιμής τον Νοέμβριο του 2020. Έκτοτε, έχει βιώσει εκτεταμένες ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο που οδήγησαν σε ιατρικό λογαριασμό άνω των 250.000 $.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του VAERS, υπήρξαν συνολικά 387.087 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από όλες τις ηλικιακές ομάδες μετά από εμβόλια COVID, συμπεριλαμβανομένων 6.113 θανάτων και 31.240 σοβαρών τραυματισμών μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 18 Ιουνίου 2021. Από αυτές τις 387.087 αναφορές, 11.584 συνολικά ανεπιθύμητα συμβάντα, συμπεριλαμβανομένων 578 που έχουν χαρακτηριστεί ως σοβαρά και εννέα αναφερόμενοι θάνατοι συνέβησαν μεταξύ 12 και 17 ετών.

Το VAERS είναι το κύριο σύστημα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου στις Η.Π.Α. Οι αναφορές που υποβάλλονται στο VAERS απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση προτού επιβεβαιωθεί η αιτιώδης σχέση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Johnson ανέφερε τη μελέτη Harvard Pilgrim που δείχνει ότι λιγότερο από το 1% των ανεπιθύμητων ενεργειών αναφέρονται στο σύστημα VAERS του CDC.

Ο γερουσιαστής αντιμετώπισε αντιδράσεις για τη διοργάνωση της συνέντευξης τύπου. Ο κυβερνήτης Tony Evers δήλωσε την Παρασκευή ο γερουσιαστής Johnson ήταν «απερίσκεπτος και ανεύθυνος» για τη διοργάνωση της συνέντευξης Τύπου και η Επίτροπος Υγείας του Μιλγουόκι, Kirsten Johnson, κατηγόρησε τονJohnson ότι δημιουργούσε «παραπλανητικές ανησυχίες» για αυτό που αποκαλούσε «ασφαλή» εμβόλια που σώζουν ζωές. Ο Johnson αντέδρασε σε αυτά τα σχόλια: «Πιστεύεις ότι αυτό είναι απερίσκεπτο και ανεύθυνο;», είπε. «Νομίζω ότι ονομάζεται συμπόνια. Νομίζω ότι δείχνει ανησυχία για τους συνανθρώπους σας που βγήκαν μπροστά και ζήτησαν ευθύνες ». Ο Johnson παρείχε ένα πακέτο τύπου με εκατοντάδες συνδέσμους σε άλλες ειδήσεις και είπε ότι μια πληθώρα πληροφοριών θα προστεθεί στον ιστότοπό του.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS