kourdistoportocali.comRead ThisΟι σχεδιασμοί των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων για το 2020 και το ισχυρό ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου

Η σημασία της ελληνικής πολεμικής αντίδρασης

Οι σχεδιασμοί των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων για το 2020 και το ισχυρό ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου

Ο Ερντογάν εγκαταλείπει το Βερολίνο με ακόμη πιο ενισχυμένο το εγώ του άρα ακόμη πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα

Το ισχυρό ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου έως το καλοκαίρι του 2020 θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους στους σχεδιασμούς τους όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις και όμιλοι ενόψει των σχεδιασμών της χρονιάς που διανύουμε.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ενας πόλεμος όσο σύντομος κι αν είναι θα μπορούσε να αλλάξει πολλά από όσα θεωρούνται δεδομένα προκαλώντας πλήγμα σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τηλεπικοινωνίες, η αγορά τροφίμων και πάει λέγοντας.

Ολα θα εξαρτηθούν από τη διάρκειά του και εάν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα καταφέρουν πρώτες να προκαλέσουν ένα ισχυρό πλήγμα ή αν απαντήσουν αποφασιστικά και με μεγαλύτερη δύναμη πυρός στη τουρκική επίθεση.

Ενα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ήρθε πιο κοντά μετά το φιάσκο του Βερολίνου και εξαιτίας της πρωτοφανούς ανεπάρκειας της Μέρκελ, μια ηγετική ανεπάρκεια που είδαμε, οι Ελληνες, να ξετυλίγεται σε όλο της το “μεγαλείο” στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης.

Η Μέρκελ είναι μία ολίγιστη καιροσκόπος η οποία ανέχθηκε τις αντιπολιτευτικές προσβολές του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια όταν έγινε πρωθυπουργός τον αναβάθμισε σε φίλο και στήριξε με νύχια και με δόντια την πελατειακή και αντιμεταρρυθμιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Σύριζα.

Είναι αυτή που ανέχθηκε και ανέχεται τον χλευασμό του Τούρκου σουλτάνου απέναντι στη Δύση είναι αυτή που ρίχνει νερό στο μύλο του θράσους και της προκλητικότητάς του.

Ο Ερντογάν λοιπόν εγκαταλείπει το Βερολίνο με ακόμη πιο ενισχυμένο το εγώ του άρα ακόμη πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα, την οποία η καιροσκόπος Μέρκελ επιχείρησε να την απαξιώσει αρνούμενη να καλέσει τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

Σε βάθος χρόνου η Μέρκελ πρέπει να πληρώσει ένα οδυνηρό τίμημα γι΄αυτή την επιλογή της κι αυτό δεν είναι άλλο από το στείλουμε στις γερμανικές πόλεις μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες.

(Ας αρχίσουμε από τώρα)

Αυτό όμως που προέχει είναι να μην μας πιάσουν οι Τούρκοι στον ύπνο και να πληρώσουν βαρύ τίμημα για τις επιλογές τους.

Οσο αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις τώρα πρέπει να σταθμίσουν πολύ σοβαρά τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται και στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη περιοχή να προσθέσουν τον παράγοντα του θερμολυ επεισοδίου ή ενός σύντομου πολέμου…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Ποιος μίλησε στον Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας
EKTAKTO>H Αργεντινή με μόλις 100 δις χρέος ξανά σε χρεοκοπία. Η Ελλάδα με 350 δις καμώνεται πως βγαίνει στις αγορές
-Ρε αν είσαι άνδρας κατέβα κάτω…, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στα 20.000 πόδια!
Το βαθύ κράτος παρέλυσε την Αθήνα
Eίναι η κόρη του Βασιλιά από τη Κοκκινιά η νέα Κορίνα Τσοπέη;
Οι εκδότες και δημοσιογράφοι που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στο Delphi Economic Forum 2020
Aποκαλύψεις του Στέφανου Μάνου για τον Καραμανλή και το προβληματικό Ασφαλιστικό του Βρούτση
Μακρυμάλλης και με γεννειάδα ταξιδεύει για τη Santa Lucia o Μάξιμος Σαράφης
Oι ηρωικοί πιλότοι του Airbus A320-200 γλίτωσαν τις ζωές των επιβατών. Aνάμεσά τους οι Σταικούρας, Λοβέρδος, Χαρδαλιάς
Τα πλαστά τιμολόγια, οι προεκλογικές χορηγίες και ο Κώδικας του Προβεντσάνο
Επική απάντηση Τζήμερου στην Εισαγγελία Ρατσιστικής Βίας
Η Eurobank & η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία